De Dagen worden weer korter, De Regen valt weer..Oftwel het is Herfst!! Zet hier al je leuke tips neer om samen met je hond de herfst door te komen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

De Herfst is weer begonnen.
Ik ben op zoek naar leuke en grappige tips om samen met je hond de herfst door te komen.
Tips voor regenachtige dagen om binnen wat te doen.
Tips voor als het buiten weer droog is.
Maar ook schoonmaaktips voor de vele modderige poten die weer binnen te zien zijn.

Gooi alle trossen maar los hier;-)

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Ik volg. We gaan onze eerste herfst in en winter tegemoed.
Heb van de week al eens gekeken voor een parka jas. Die zijn lekker lang en warm aan je bovenbenen. Bij decathlon een mooie gezien .
Dat is mijn eerste tip.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wij doen binnen in huis veel snuffelspelletjes, maar ik wandel wel graag in de regen eigenlijk! Ohja een goede warme jas is erg belangrijk en voor deze herfst en winter heb ik eindelijk degelijke wandellaarzen aangeschaft :-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij zijn bij Sadi gelijk al gestart met pootjes afdrogen (nalopen door nat gras bijvoorbeeld, om haar er vast aan te wennen en na lopen in regen haar afdrogen met een handdoek). 

Inderdaad voor jezelf goed schoeisel en kleding om je niet te belemmeren toch lekker naar buiten te gaan.

Wijzelf hebben beiden een Owney hondenjas met uitritsbaar fleecejack (wij hebben deze)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik volg.
Hebben in principe genoeg te doen binnen en Odi is gek op de regen, maar ik vind regen toch niet altijd alles.. O-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Met regen een pet op, goed kleden, bij terugkomst de hond goed afdrogen en zelf onder een verwarmde douche (geniet je wel meer van na zo'n koude regen wandeling)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Luca is er helemaal klaar voor :-D  Hier bij ons is het al weer seuzekes-tijd (dekentjes-tijd)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Aaaaahhhhh smelt!! ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Misschien een beetje flauw maar het is dan ook de reactie van iemand die een hekel heeft aan de zomer dus vergeef me O-)

Mijn tip om de herfst door te komen:

Je realiseren dat je niet smelt in de regen (en anders lekker een grote plu kopen), en de meeste honden het ook helemaal niet erg vinden om nat te worden, en gewoon lekker eropuit gaan! Genieten in het bos van de bladeren die gaan verkleuren, apporteren met dennenappels, lachen om dat blije snoetje van je hond(en) in de wind, wat vooral bij langharige honden een heel leuk gezicht kan zijn, en bij thuiskomst lekker knuffelen met een handdoek, of samen onder de douche voor de modderhonden O-)

Geniet van de herfst! Het is eindelijk niet meer te warm om lekker te bewegen met je doggies! ;-)

Zo, dat was mijn betoog voor de herfst :-D O-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik ga juist lekker naar buiten in de regen, lekker rustig en niet te veel andere honden ;-), is lekker relaxed wandelen met die zenuwpees van mij. En Koda vind het heerlijk want dan liggen er overal van die plassen waar je lekker water uit kunt slobberen. :-D

honden page profiel DreamteamDreamteam 3 doggies

honden foto van Dreamteam

Ik volg mee!
Heb zelf echt geen iedee hoe ik de winter en herfst door kom want iedereen hier haat regen, kou en water behalve ik.. ;-)
Ik denk dat ik een hele grote pot snoepjes ga kopen om iedereen naar buiten te lokken en de jasjes gaan weer de kast uit natuurlijk. Maar tips zijn welkom, haha.;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wij gaan er ook JUIST lekker op uit! De zomer is ons niet goed bevallen. En met ons bedoel ik mijzelf en Punk met haar hartruis. Cosmic vond het wel prima. Gekke Spanjaard.

Punk is in de herfst en winter niet zo moeilijk. Regen, mwah, maakt haar niet zoveel uit. Sneeuw? GEWELDIG! Cosmic is daarentegen wat moeilijker nu. Wanneer het regent wil ze niet naar buiten, en wanneer het koud is ook liever niet! Ik neem het haar niet kwalijk, ze heeft een érg dun vachtje en zelfs een kale buik!

En daarom;

Regenjassen wanneer het regent! (omdat Cosmic het snel koud heeft en niet van regen houdt, en omdat Punk snel stijf wordt als ze koud/nat wordt vanwege haar artrose.. ook niet onbelangrijk - het scheelt zó veel dat je ze bij thuiskomst niet af hoeft te drogen!)

En voor Cosmic ook een winterjas voor als het straks koud wordt (onder de 0)! :-)


Voor frisse dagen bóven de nul heeft ze eventueel een "trui", nog geen idee OF ik hem ga gebruiken en zo ja, wanneer, maar het idee is dus voor wanneer het wat fris is, maar een winterjas nog teveel van het goede is.


Dit was Mik's jas vorige zomer, handgemaakt door de mensen die haar gevonden hebben in Spanje. Maar niet erg warm, en Punk heeft er een gat in gebeten.. O-) Ik bewaar hem wel, het is natuurlijk haar souvenir uit Spanje!

Overigens is dit dag twee dat ze bij mij was, vandaar de verbaasde blik (wat doe ik hier in hemelsnaam???)

Dus dat is wat ik doe.. Mijn honden beschermen tegen de elementen. Regelmatig krijg ik kritiek omdat ik mijn honden "aankleed", en ik ben zelf ook nooit zo van het aankleden geweest, maar Cosmic heeft het echt gewoon nodig omdat ze het anders écht te koud krijgt. Ik zie hou positief mijn honden erop reageren, dus dan denk ik, klets maar een end weg, wij zitten er droog en warm bij deze herfst/winter! ;-)En ikzelf? Ik kan mijn heerlijke hand gebreide Noorse trui weer aan.. ;-) ..en mijn lederen Uggs.. ;-)

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

Hier komt mijn tip:

Koop een vrolijke regenjas!

Ik heb een vrolijke, mooie regenjas en ik word op slag blij van in de regen lopen. Trek nu ook veel liever regenkleding aan, dan toen ik nog een te grote, zwarte regenjas met reflectiestrepen had, waarbij je als je hem droeg alsnog nat werd, omdat hij zo zweette ;-)

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

En natuurlijk genieten van het mooie herfstblad, met al die prachtige kleuren en die typische herfstgeur. Ook leuk: leer je hond kastanjes te zoeken. Vorige herfst begon Sam de lol ervan in te zien, ben benieuwd of hij het nog snapt....

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

* herfstblad= herfstbos. (Soms werkt autocorrectie in je nadeel)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is een herfst hond, wind en blaadjes zijn leuk :-)
En als het regent is het heerlijk rustig, dus gaan we naar het mooie Natuurpark en ik hoop dat we sndl ook weer hier in de buurt kunnen lopen (langer dan de 5 minuten van nu...)

Ja, wij houden wel van regen :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

nou ik heb het niet zo op de herfst,stervens koud op de scootmobile ja heb een speciaaldek om om te doen nou handig als er ook nog een hond op de treeplank zit wel er onder niet er onder en dan zit je stil dus je krijgt het nog kouder nee voor mij mag het lente wezen is het gauwer zomer. maar ja als ik dan in het park rijd met al die paddenstoelen en die mooie herfstkleuren dan geniet ik toch wel hoor,dan is hetbheerlijk thuiskomen plaid om je heen warme koffie ja maar ik heb toch liever delente en zomer .tips lekker genieten van je honden denk spelletjes en natuurlijk snoepjes verstoppen . ik gebruik gedroogde vlees staafjes die ik tot heel kleine snoepjes knipt.en als het echt te bar is dan laat ik ze in de voortuin uit maak mij niet zo druk rustig aan van dat moeten schiet mijn toch al hoge bloeddruk omhoog en moet ook aan mijn hart denken ,we redden ons wel op naar de lente,Hein.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het valt me inderdaad op ja.. Waar zijn de honden? Heerlijk haha!

Maar dat is wel het enige. Mij boeit het niet zoveel ik heb al te lang honden denk ik (je moet altijd naar buiten). Vind het alleen vervelend dat ik weer meer kleren aanmoet en mijn o zo geliefde zon plaatsmaakt voor grijze lucht. Faya echter... Die begint met mekkeren. Regen vindt ze maar niks dus het is plassen en terug naar binnen wat haar betreft. Ik vind dat natuurlijk heel erg O-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik heb helemaal geen extra tips ..ik doe wat ik normaal doe,lekker naar buiten en wandelen,spelen,apporteren,thuis wat denkwerk.

Zo blijft het beestje tevreden,en ik ook.

Zoals het hier gaat in de herfst ,die constante regen en wind,daar is toch geen ontkomen aan!! Helaas.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hersenwerk

en de juiste kleding en handdoekjes doen een boel ;-)

honden page profiel CharlesCharles 3 doggies

honden foto van Charles

Ik vind de herfst heerlijk. Charlie heeft het alleen niet zo op regen, maar met een paraplu gaat het prima. Ik zie wel een beetje op tegen de sneeuw. Charlie vindt sneeuw heel leuk voor een paar minuten, maar daarna heeft hij het echt te koud. Vorig jaar hadden we Charlie net toen het begon te sneeuwen en toen was hij dus nog niet echt gewend om lange stukken te lopen. Nu is hij dat wel gewend en ik ben dus wel benieuwd hoe dat deze winter gaat, maar dat zullen we vanzelf wel merken :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Goede kleding, vooral schoenen en jas. Desnoods een hoed, pet of paraplu als je een hekel hebt aan een nat hoofd of een bril draagt.

En af en toe lief zijn voor jezelf als je al twee keer achter elkaar half doorweekt bent thuis gekomen en dan even gewoon binnen iets doen.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Mijn favoriete seizoen is en blijft de zomer, dus heb deze tips hard nodig :-D In de herfst heb je te veel regen, en is het echt wachten tot het eindelijk stopt met regenen en je naar buiten kan. Maar ja, dan is Saffira toch nog nat aan haar poten en buik. 
En in de winter, als het gesneeuwd heeft, dan moet je voorzichtig elke stap doordenken die je zet want anders lig je op de grond! :-D En Blackie kan in de winter helemaal niet wandelen, niet goed voor haar hernia. Nee, geef mij maar die lekkere warme zomer waar je kan afkoelen in het water (lees: Saffira kan afkoelen in het water :-D)

Maar ja, ik heb wel zo een jas voor Saffira maar die doet ze echt niet graag aan! En hij heeft fleece vanbinnen, dus doe hem alleen in de winter aan. Haar afspoelen voor de modder is ook moeilijk, want ze droogt heel traag en wanneer ze dan nat is krijgt ze het toch koud en zit ze te beven. Dus dan moet ze heel de tijd voor de kachel zitten, tot ze helemaal droog is en dat duurt toch een tijdje. Dus nu heb ik van die handdoeken bestelt die extra absorberen, speciaal voor honden. En die kan ik dan eventueel rond haar wikkelen. 
En wanneer het weer kouder wordt leggen we het hondenkussen weer voor de kachel. Daar is Blackie dan niet meer weg te krijgen! :-D En Blackie haar jasjes worden altijd warmer en warmer tot het putje winter is dan draagt ze het warmste jasje dat we hebben. Dit is de warmste die we hebben: 

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Voor Swift geldt: hoe viezer hoe beter. O-) Ik heb zelf ook overal schijt aan. Regen, wind sneeuw. Net ook nog in de stromende regen buiten geweest. Zolang het niet te bont is kan het ons niet schelen. Oude broek/ schoenen/ jas aan en handschoenen mee. Stapel oude handdoeken in de hal voor als we binnenkomen. Wij zijn er klaar voor. Douchen vindt hij ook geen enkel probleem ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gelukkig, nog zo iemand :-)

Ik word door het gros van de mensen hartstikke voor gek verklaard als ik mijn 'bekentenis' doe haha ;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Regen wordt hier door de hondjes ook niet echt geapricieert kou is echter meer dan welkom! heeeeeeerlijk geen kleffe bende meer . lekker een trui aan. hmmmm

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ter illustratie voor degenen die vol goede moed hun eerste herfst tegemoet gaan:



Heel veel plezier! ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Tip een schaf goede Rpregen kleding aan. als je op maandagavond in de stromende regen op de hondenschool staat zonder ie regenkleding is de lol er snel af...

Een tip voor goede en goedkope regenkleding

Limango.nl Kijk bij killtec

Goede waterdichte laarzen en gaan met die banaan!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik volg mee!

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

De herfst is hier geen probleem.
Heerlijk struinen door de bladeren.
Van regen smelten we niet ;-)
Mecx kan niet vies genoeg worden vind ze zelf.
Voor de echte storm dagen ga ik met haar hersenwerk doen.
Wellicht dat ik binnenkort nog even een puzzel aanschaf.

En dan de winter :-D
Ik kan niet wachten....!!
Vorig jaar was Mecx nog echt een mini pupsie dus wandelen zat er niet in, maar dit jaar wel.
Heb gemerkt dat ze dol is op sneeuw, ze gaat er het liefst buikschuivend doorheen.
Morgen ga ik kijken voor warme wandellaarzen en dan kijk ik enorm uit naar de lange winterse wandelingen waarna we opwarmen in gezellige cafetjes met een warme chocomelk.
Heerlijk!!! :-D

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Luan in de hoge bergen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^