De Dagen worden weer korter, De Regen valt weer..Oftwel het is Herfst!! Zet hier al je leuke tips neer om samen met je hond de herfst door te komen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Mijn tips zijn

Zorg dat je weet waar je redelijk schoon kunt lopen als het geplenst heeft of nog steeds doet.
Goede kleding en schoenen. Investeer ook in goede handschoenen ik heb handschoenen met halve vingers en daarover heen een want die ik kan terug klappen. Vorig jaar gekocht bij intersport. Ik hoef dus niet mijn hele want uit te doen om een brokje of snoepje te pakken. Bij de Action hebben ze thermo leggings, t shirts en sokken heerlijk. Ook een skibroek is een handige aan koop ( marktplaats of 2ehandswinkel). En als het dan vriest of sneeuwt thermolegging aan skibroek er over heerlijk warm. Een wind en waterdichte jas is ook heerlijk.
Loop in een groep dat is lekker gezellig en merk je van die regen een stuk minder.
Kijk goed naar de weersverwachting en plan dan wanneer je loopt.
Ik set altijd een emmer met heel heet water klaar in de gang met handdoeken als ik dan thuis kom is het water niet koud en niet heet en kan ik gelijk hun voeten afspoelen en afdrogen. Ook heb ik al alles klaar liggen bij de douche voor mij dan kan ik dus zo hup er onder zalig.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

wat Harley vooral erg leuk vind: na elke regen bui zijn er van die heerlijke plassen om in rond te stampen, overheen te springen, als een gek door heen te racen en er daarna met je bek in doorheen woelen.

blaadjes achter na jagen is een erg grote hobby geworden.

vooral het bos is nu erg geliefd, na een regenbui ruikt het daar ook altijd zo lekker dus proberen we daar nu zoveel mogelijk heen te gaan.

omdat Harley geen ondervacht heeft krijgt hij nog wel eens een regenjas aan als het echt heel erg plenst of als hij vast zit aan de lijn en zich zelf niet warm kan houden door te gaan rennen (geen foto van).

tja binnen doen we niet zo heel erg veel, hij rent wel eens achter en koekje of speeltje aan binnenshuis en een knuffel is ook altijd oke maar voor de rest gebeurt het allemaal buiten.

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Hahaha die jasjes zijn zo leuk! 
Die van mij krijgt geen warme jas aan, maar ik heb ook niet het idee dat we met die regen erg lang buiten zijn (heeft ze een hekel aan en ik gelukkig ook hihi) en wanneer ik de paraplu meeneem, denkt mevrouw dat ik een speeltje heb meegenomen die ze te pakken moet krijgen en die daarna gesloopt kan worden. Ze is zo makkelijk..

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

"Er bestaat geen slecht weer, alleen ongeschikte kleding." Voilà de reclame van Mountain-Horse en daar ben ik het helemaal mee eens. Wij wandelen dus altijd, weer of geen weer. En Byr vindt alles best zolang er maar gerend en gesnuffeld kan worden.;-)

Vorig jaar was Byr nog een klein pupje. Nu zijn we al een poos geleden begonnen met puzzelen en braintricks. Wij komen de herfst wel door... :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier denk ik dat ik er meer moeite mee heb dan Mikey.. :(
Die vind het wel lekker in de regen en modder. (Heeft ze gister nog bewezen in het bos)
Maar pff.. 1 zwarte blubber.. thuis een heel 'gevecht' in de tuin om dr een beetje af te spoelen met de tuinslang, waarbij ik dus uiteindelijk het meeste water opvang..;-)
Het afdrogen vindt ze dan weer wel helemaal leuk en dat gaat gelukkig spoepel. Al hoewel.. Ze kroelt zichzelf graag in de handdoek waarbij ze ook wel eens de handdoek 'mist' en die heerlijk natte vacht tegen mij aan wrijft. 
Als ons 'ritueel' eindelijk is voltooid en zij dan lekker tevreden neerploft, kan ik mezelf en de ravage in de tuin/gang/keuken gaan herstellen.
En al dat water op die vacht, lekker dat het ruikt... ;-) 

Nee.. van mij hoeft het echt niet die herfst. Winter daarentegen vind ik niet zo erg. Maar regen en wind, daar ben ik niet voor gemaakt :-)

Mijn voornemen is om volgende maand zo'n waterblazer te kopen en te kijken of het toch niet allemaal iets makkelijker kan :-D

Gr. Alexandra

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

LOL, vanmorgen tijdens onze ochtendwandeling stond Cosmic al te rillen. Cultuurshock vergeleken met Spanje of zo. Kou-kleum!

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Hier ook een harde regenhater... al ben ik er al harder in geworden hoor.
Ik volg mee voor een paar supertips. De regenkledij, laarzen, stapels dekens bij de thuiskomst... daar volg ik al mee! Daarnaast is het niet handig om met twee grote honden te wandelen: geen hand meer vrij voor een paraplu. Een kap vind ik niet handig want ik wil echt wel elke kat of hond in de buurt gezien hebben zodat ik die twee onder controle hou. En dan als laatste... met een bril door de regen pffft ze zouden er echt eens regenwissers voor moeten uitvinden!

Mijn supertip: buienradar!!!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Nog vergeten te melden er is een hersenwerk topic geopend veel tips en ideeen over wat te doen bij koude, natte en donkere dagen. Leuk voor de hond en voor het baasje.

Sorry ben een Neanderthaler op de pc en kan niet even een link koppelen. Moet toch eens bij  mijn dochter in de leer.O-)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Gelukkig schijnt het zonnetje vandaag nog een beetje :-D Maar bah, wat begint het toch al koud te worden. Vaarwel korte broekjes en rokjes, hallo dikke truien! :-D

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Nee Silvia, hallo korte rokjes met de panty's eronder;-)

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik vindt de herfst heeeeerlijk! Lekker frisse wind, en de bossen zijn prachtig! Laat maar komen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Luan in de hoge bergen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^