Pas op ! hitte. .... het wordt de komende dagen heeeeel erg heet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ga van vrijdag tot maandag op fietsvakantie hier in Nederland! Dat wordt liters zonnebrand meenemen!!!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Pff wat een verschrikkelijk weer dit! Geef mij daarentegen maar de winter.

Het is nu al snikheet in huis (29 graden), in de slaapkamers boven nog warmer.. Vannacht geen graad afgekoeld..dus ook geen oog dichtgedaan.
Daarnet nog een ventilator gaan bijhalen en een zwembadje voor Charlie. Gaan we straks lekker vullen met water en dan pootjebaden. :-)

honden page profiel NellaBellaNellaBella 3 doggies

honden foto van NellaBella

Ohhh ieks.... even heel zachtjes klagen hier.... kan namelijk totaal niet meer tegen warmte. Heb een aantal chronische ziekten en de medicatie geeft ongelofelijk veel bijwerkingen boven de 25 graden. En door heel veel operaties in het verleden krijg ik heel makkelijk dikke voeten met de warmte en daardoor weer heel veel pijn door alle littekens die dan weer onder spanning komen.

Nou ja, ff piepen hier hoor. Het is voor Aramis ook zo zielig, die snapt het niet hihi. Vier en halve maand en hij wil spelen en ook weer niet. Hij wil slapen en kan geen plekje vinden, zelfs de koele plavuizen geven hem geen rust.
Nu ligt ie lekker te snurken die kleine man met zijn hete voetje in de spalk... pfff. Nog even een paar dagen lekker veel ijsjes geven aan hem en een bot uit de vriezer.

Hij is ook nog aan het tanden wisselen, dus hij voelt zich ook niet echt helemaal jodeli.

Ijsjes maak ik met wat yogurt in een plastic bekertje. Laagje onderin en daar gooi ik stukjes hondeworst in en wat brokken. Ik geef het hem zo met bekertje en al, dan schrokt hij niet en vind het gekraak helemaal leuk. Ook zijn kong gaat in de vriezer met yogurt en koude stukken komkommer vind ie ook wel fijn om op te knagen.

Nou nog een een paar dagen doorbijten pfff. Heb er een flinke hekel aan, maar ben zowaar bedlegerig nu. Wel gezellig bedlegerig hoor; laptop erbij, boeken, omgeven door speeltjes van Aramis en ik ben helemaal blij voor alle mensen die nu vakantie hebben, want we hebben wel ander soort zomers gehad. En mijn blije dagen komen snel genoeg terug.

Succes iedereen met de warmte en vooral van genieten als je dat kunt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

klagen mag hoor, het is ook niet normaal deze hitte.


Nella, voetenbad gaan zitten iedere keer petflessen in de vriezer stoppen, en dan in het voetenbadje leggen, lekker koel je voeten slinken ala minuut.

:-D enne ik word ook depressief, uhhh ja van de hitte. heb net het bed opgemaakt, alles is gewassen, en daar is het ook niet afgekoeld..... ik heb bewust niet gekeken hoe warm het is , vind het zielig voor de honden en andere dieren.

er zijn weer vele konijnen buiten gelaten, vakantie tijd, hoe komen ze aan voedsel ?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Nog een tip voor een gezond ijj. Stuk komkommer ( ik gebruik 1/3 deel ) daar de zaadlijstje voorzichtig uithalen en vullen met wat pindakaas, smeerkaas oid. In de vriezer dN dan heerlijk koud, gezond en dorstlessend ijsje!

honden page profiel NellaBellaNellaBella 3 doggies

honden foto van NellaBella

Willemijn, goed idee! Ga ik zo eens even doen en dan weer uurtje met de voetjes omhoog.

Gelukkig blijf ik zelf wel vrij zonnig, geleerd om het leven te nemen zoals het komt, maar ik vind het wel heel zielig voor mijn kleine puppenmantsje. Hij kan niet leuk in een badje water, want zijn spalk mag niet nat worden....
Nu heeft hij wel door dat lekker stil liggen op de plavuizen het fijnste is en ik kijk dan nu ook zeer tevreden naar dat kleine lieve lijfje in rust.

ik hoop dat je de moed er een beetje in kunt houden Willemijn, met je mooie dikke bruine meisje met haar pijn.
En best fijn als je even kunt piepen hier. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mag hoor, lekker blijven doen, en Nella, petfles in een theedoek wikkelen en naast je leggen, koel je ook lekker af.

en tegenwoordig is het zo dat je met gips kan zwemmen, hahaha, ja echt, wel de fohn naderhand gebruiken om het weer droog te maken. speciaal gips.

heb je kleine nu niets aan, maar kong vullen met lekkers lekker cool.

KIK.... ;-) ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is vandaag ROZE HETE MAANDAG, nog nimmer van gehoord, maar zal wel. O-)

honden page profiel Astrid Astrid 3 doggies

honden foto van Astrid

Willemijn - dat is van de Tilburgse kermis, traditie is de maandag roze maandag maar vanwege de hitte ROZE HETE MAANDAG. Ben je weer op de hoogte :-)

Groetjes en keep it cool

Astrid

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Astrid.... roze maandag ? heeft dat misschien met homo,s te maken ? of zit ik er helemaal naast ?

en waarom de kleur roze dan ?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Manmanman, het is me toch heet.. 26 graden in huis. De thermometer buiten geeft nu al 37 graden aan.....

Ik ben bezweet, plakkerig, moe en draaierig. Ik denk dat ik zo maar lekker ga liggen onder de ventilator...

M'n konijntjes hadden het gister rond 16/17 uur echt even heeeel moeilijk. M'n vriend was zo vriendelijk geweest om ze te voeren waardoor ze gingen springen en huppelen en dus enorm verhit raakten. Ik heb hem op het hart gedrukt om met dit warme weer NIETS met de dieren te doen tot na 20/22uur..

Ik moet op dit moment voor mijn revalidatie 28 minuten fietsen, maar kan me er echt niet toe zetten...

Gelukkig heb ik gister avond om 22 uur staan te koken zodat dat vanavond alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. Ik heb ook gelijk voor 2 dagen gemaakt, dus vanavond of morgen avond hoef ik niet achter dat hete fornuis.
Woensdag avond doen we de BBQ aan en daarna zou het weer minder warm worden zeggen ze. Al zijn de voorspellingen erg wisselend.

Ik denk dat ik vanavond een heerlijk koude douche of bad neem ;-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Wel oppassen met vooruit koken en bewaren. We zitten nu in de hondsdagen en dan gaat alles heel snel kapot, wordt zuur enz. Ook al staat het in je koelkast. BBQ vlees ook mee uitkijken nu! Wel van genieten natuurlijk ;-) BBQ is gezellig!!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Normaal kook ik voor 3 dagen vooruit, nu voor 2 dus dat moet wel goed komen ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mmm je denkt ? ga lekker onder de koude douce staan, lekker even afkoelen, niet denken maar doen.

en koken ? moet dat dan ? maak een frisse salade klaar met stokbrood, klaar. lekker fris met van alles er door heen, zoals fruit, paprika en komkommer, neem aardbeien mee, voor toetje, heerlijk... ga je toch niet koken met dit snikhete weer ?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ja had ik idd ook kunnen doen... Maar mijn vriezer moet leeg.. Lol.. Ik krijg vrijdag een levering voor m'n bouviertje en poes ;-)

Nu douchen kan niet. Ik zit te wachten op mensen die tussen 11 en 14 uur de tafel om zouden komen ruilen... En het is niet zo'n lichte tafel ook.. Ik heb met de mannen te doen...

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Afkoelen van een koude douche? Daar koel ik niet vanaf. Zodra ik mezelf afgedroogd hebt staat het zweet blank op mijn huid en kan ik gelijk weer douchen. Ik douche gewoon warm. Niet heet, maar warm. Daar koel ik wel vanaf. Vooral als ik 's avonds ga douchen voordat ik mijn bed in duik. 

Word echt knetter van die hitte. Opvliegers hele dag door en het gutst me van mijn hoofd af. Bah! Ook last van bijwerkingen van medicatie. Ik denk echt dat ik een wintermens ben. Heerlijk, dikke pak sneeuw...... Zomer is wel leuk maar mijn max is echt 25 graden. Zit nu binnen en heb alles dicht. Heb het idee dat het dan nog enigszins een beetje koeler blijft binnen. Je zou eigenlijk de hele dag in je auto met airco gaan zitten, of in een supermarkt.....;-)

Willem heeft het ook zo warm. Hij gaat zelfs niet in zijn zwembad. Blijft binnen op de tegels liggen. Deze week een logéhond erbij. Een Ierse setter van 2 en ze liggen beide uitgeteld te snurken nu. Vanochtend heel vroeg gaan wandelen omdat ik ze dan fatsoenlijk kan uitlaten, maar het was zelfs vanochtend vroeg al belachelijk warm. Ik vind het echt geen doen voor de honden om met dit weer 's middags te wandelen. Dus even een hoognodige plas en dan weer terug naar huis.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hahaha.. Kop koffie, bankje, koeling.. Ideaal die supermarkt hahah ;-)

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Weten jullie dat ik me soms schuldig voel omdat ik Casper nu niks aan kan bieden qua spelen enzo? Het is te warm om te ravotten en hij houdt niet van pootjebaden. Alsof het goed zou zijn voor hem om druk te doen! Het zit echt in mijn hoofd, 11 maanden oude border collie moet energie kwijt en werken. Wat ben ik toch ook een mutsje. Maar echt, ik maak me hier nog het drukst om..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Om mijn Kyra maak ik me geen zorgen, we hebben heerlijk koele plavuizen ;-) en het badje gaat weer op, ook al heeft ze een hekel aan water, je weet maar nooit. Vroeg op vind ik wel een goed idee, meer voor mij dan voor Kyra.

Om mijn nijnen (7 stuks) maak ik me meer zorgen, ze willen namelijk niet afkoelen!!! Wat ik ook in het hok leg, ze liggen bij elkaar in de zon!! Hoe stom kun je zijn! Ik maak de tegels nat voor ze en desnoods spuit ik ze wel nat (oren vooral) "


Niet je konijnen nat spuiten hoor!! Dan heb je binnen no time maden in je konijn...

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 3 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

Op de roze maandag is het super druk altijd, Gelukkig heeft de gemeente gezorgd voor punten waar je water kan tappen.

uhmmm ik blijf lekker thuis achter de waaier, mij te warm met duizenden mensen te schuifelen door het centrum van tilburg

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie 3 doggies

honden foto van Willemke en Odie

Ja vreselijk dat warme weer!
Wij wonen in een appartement waar het nu al 28 graden is!
en dat voelt koel als van het balkon komt!

Ik heb wel een vraagje, Odie is best wel rustig vanwege de hitte maar ik merk wel dat hij wat energie kwijt moet!
Je kan bij ons al nergens meer zwemmen, vanwege blauwalg, wat kan ik het beste doen??

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

In de schaduw spelen met de tuinslang? Een kong geven? Een spelletje doen?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Zelfgemaakte ijsjes geven om mee te spelen? Kletsnatte washandjes overgooien? Koekjes zoeken in een waterbak? Gaan wandelen in de bouwmarkt?

honden page profiel NellaBellaNellaBella 3 doggies

honden foto van NellaBella

Angelique ook al last van je medicatie boven de 25 graden. Grrrr, hier ook. Heel rustig aan doen maar en wachten tot het weer overgaat.

Willemke, ik laat Aramis veel denkspelletjes doen. Omgekeerde bekers op de grond met brokken eronder. Een doos dichtplakken met plakband en daar wat brokken in. Soms gooi ik zijn eten zo los in de kamer ipv in zijn voerbak (niet als ik net gestofzuigd heb haha) en zo laat ik hem moe worden nu hij niet mag lopen met zijn pootje.

Succes.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

@Nellabella : even klagen kan verlichten, zolang je er maar positief bij blijft. En dat doe jij blijkbaar goed. ;-)
Ik zit hier ook af te zien , gelukkig komen er nu wat donkere wolken onze richting uit, dus hopelijk een afkoelbui en dan mag het terug zomeren. Mijn Lance kan er feitelijk goed tegen, gaat zelfs nog in de zon liggen als k hem er niet uithaal. Wat ik wel niet aangenaam vind is dat pelslijfke tegen mijn nek en kin aan.....nóg wat warmer , maar ja zo ligt hij graag O-)

honden page profiel NellaBellaNellaBella 3 doggies

honden foto van NellaBella

Ha dat wandelen in de bouwmarkt is ook een goeie! Kan zelf helaas niet, want Aramis mag de komende weken nog steeds niet lopen, maar voor iedereen die gewoon kan lopen echt een goeie tip.

Zelf ga ik altijd wandelen in het tuincentrum als het stort van de regen (oh dat lijkt me lekker whaaaa). Maar zo'n topic zullen we nog lang niet hoeven aanmaken grinnik.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De regen verwachtingen worden steeds eerder... Nu hebben ze het al over dinsdag/woensdag..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

@ Angelique : ja dat ken ik, opvliegers amaai, en kom ik deze mrgend fris onder de douche uit....eéén seconde later druppelt het zweet langs mijn neus , mooi zicht en vervelend gevoel. Anny :-Dmet een druipneus ! 
Ik heb nog nooit zoveel onder de douche gestaan , en ja het water moet ook altijd warm staan, koud lukt me niet.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

@ roosje en willemeyn....ja heerlijk lekker koud slaatje zoals met Hollandse maatjes......kan je een uur daarna niet meer van toilet blijven....heerlijk die Hollanders ;-)

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

honden foto van Peter

Hier nog een reminder voor de mensen. (uiteraard wisten jullie dit al ;-))



Bij ons voor de rest weinig tot nul beweging overdags. 's avonds laat lang wandelen en zwemmen.

pagina 14 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Activet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^