Is Cesar Milan nou echt zo geweldig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marc (Gast)

Ik zelf heb daar niet zo probleem mee,ik ziet het ook echt niet als mishandelen.En de baasjes zelf zijn er toch ontzettend blij mee,dat hun hondje weer handelbaar is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is Cesar Milan nou echt zo geweldig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Marc (Gast)

Bas ik heb nog geen 1 keer een baasje gezien die daar problemen mee heeft.
En tuurlijk maakt cm ook wel eens fouten.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het gaat er ook niet om of het baasje er problemen mee heeft... het gaat hier om de hond.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Nee dat zou wel erg onlogisch zijn.
Cm maakt zijn programma niet met mensen die zijn werkwijze afwijzen

Maar wat een ander vindt is toch niet van belang? Ieder is vrij zelf een meming te ontwikkelen op basis van ervaring en zelf opgebouwd inzicht.

Misschien wel super stom van mij maar als er iets fout gaat tussen mij en mijn hond zoek ik zeker hulp en luister naar zijn of haar visie daarop, maar ga dan zelf aan de slag. Dan maar met vallen en opstaan en tijdrovend. Maar niemand komt ff snel mijn hond "fixen" zelfs niet als ik zou geloven dat dat uberhaupt mogelijk is.

Als ik het fout doe zal ik het zelf moeten inzien en herstellen.

honden page profiel bassiebassie

Ja Mar, maar als het alleen maar een paar foutjes zijn dan was het nog niet zo erg. Buiten dat gaat het er toch niet om wat cm met een hond kan doen. Het gaat om de eigenaren.Die leven met de hond. En dat er niemand iets over zegt wil nog niet zeggen dat het goed is.

Marc (Gast)

Goja,Bassie,ik kan niet anders dan  jullie menig respecteren,na deze duidelijke uitleg.
Ik zelf ben iets anders,voorbeeld al mijn honden heb ik in 30 minuten leren zwemmen.
Eerst gooi ik een kwartiertje met stokken of ballen,werkt dat niet dan pak ik hem beet en gooi hem erin.
En dat werkt geweldig al mijn honden zijn en waren gek op water,niks geen trauma's.
Net als mijn nieuwe pup van 5 maanden als hij water ziet kan je hem haast niet houden.
Natuurlijk snap ik dat jullie dat afkeuren.D
Maar het werkt een stuk sneller dan, de zoete broodjes manier.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Tot je eens een hond treft waarbij de kort-door-de-bocht aanpak niet werkt. Dan ga je op zoek naar andere manieren, en gelukkig zijn die er ook.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Voor zover ik het zelf een tijdje terug had uitgezocht,is de aflevering met Holly de Labrador,uit zijn laatste seizoen...
Verder zie ik bij de nieuwe series(the leader of the pack) dezelfde stress signalen voorbij komen bij de honden als 'vroeger' in The dog whisperer.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zie deze pagina,hier lees je dat dit het laatste seizoen(9) is.Onderin staat Holly's stukje.

Dit bewijst voor mij dat hij niet is veranderd in zijn manier van trainen,gezien de tig signalen die hij bij Holly miste.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Goja nu, na je reactie, weet ik dat je iets minder negatief tegenover CM staat dan ik dacht, mijn excuus. De boeken van CM heeft hij geschreven om juist datgene wat op tv komt te voorkomen, dus dat baasjes zich er van bewust worden hoe honden kunnen gaan reageren wanneer ze verkeerd, of juist niet, communiceren.

Dat hij aan andermans honden zit, vind ik vrij logisch in veel gevallen, neem bijvoorbeeld dat kleine hondje uit het laatste filmpje, deze twee dames waren in zekere zin bang voor de hond, de energie/houding die deze dames ten opzichte van de hond zouden hebben wanneer ze het eerste deel zelf zouden moeten doen, zou totaal verkeerd zijn geweest, de hond moest eerst uit bepaald gewoonte gedrag weg gehaald worden, en CM kan niet voorspellen wat er zou gaan gebeuren wanneer de dames hier gelijk mee aan de slag zouden gaan. Ook de zwarte labrador uit hetzelfde filmpje(die hij overigens niet negatief heeft aangeraakt), het zou totaal geen optie zijn geweest wanneer de baasjes met tennisraket de kennel in zouden moeten gaan. 
Daar komt bij dat meisje had verder in principe hetzelfde met de hond gedaan wat bijna iedereen met honden doet, en die hond luisterde prima, kon prima apporteren etc. alleen dat stukje gedrag wat de hond ontwikkeld had in de kennel was een probleem geworden, en zelfs al was dit aangeleerd gedrag, deze hond durfde ook wel een stapje verder te gaan en te gaan bijten. In dat soort gevallen ga ik het ook zelf doen ipv de baasjes het te laten doen(en ja wanneer de baasjes dat niet willen dan is het ook prima toch?).

En waarom gaan honden überhaupt interactie aan met vreemde honden of vreemde mensen? Ik bedoel die zwarte labrador ging wel degelijk een "gesprek" aan met CM, de hond wilde CM toch iets vertellen en dat is dus communicatie, maar ook wanneer honden op vreemde honden af stormen dat doen ze niet omdat ze geen interactie willen. 

Ik moet nog even iets verduidelijken volgens mij, mijn teef dwingt niet iedere willekeurige honden/pup zomaar op de rug, dat zou ten eerste onnodig zijn en het straalt een bepaalde onzekerheid uit, dit gebeurt alleen in uitzonderlijke gevallen. Ze verteld alleen duidelijk wat haar regels hier in huis en op straat zijn en meer niet. 

Je had het er over dat wij geen honden zijn, nou dat zijn wij ook niet, alleen geurentaal spreken wij wel degelijk, en de hond verstaat dit ook, wij verstaan het alleen niet (meer). Honden leven in een mensenmaatschappij en dus zullen honden zich aan moeten passen aan onze structuren, dat betekend dat wij de honden menselijke regels en grenzen aan moeten leren/geven, dat betekend ook dat wij knuffelen en aaien op een menselijke manier, eigenlijk doen we alles op een menselijke manier. Alleen wanneer we dit allemaal willen duidelijk maken aan de hond, dan zullen wij ons taal om moeten zetten in hondse-taal zodat ze ons begrijpen, want ze begrijpen menselijke taal niet, ze begrijpen alleen de menselijke lichaams- en geurentaal. Ik ben daarom ook van mening dat wanneer wij als hond gaan gedragen(bijvoorbeeld hetzelfde gaan doen) de hond dit dan ook wel degelijk verstaat, neem het voorbeeld van dat kind dat van jongs af aan tussen de honden leefde, dit kind heeft zich helemaal aangepast aan de hondse-taal(meer had het ook niet), doet zo en ik geloof dat ze elkaar ook prima begrijpen. 

In de dierentuin gebruiken ze koekjes of vleesbeloningen om de dieren bepaalde dingen te laten doen in ruil van een lekker iets, zodat ze fysiek onderzocht kunnen worden zonder de dieren teveel, te vaak te moeten verdoven onder de nodige stress, dat haalt een klein stukje natuurlijk gedrag weg, de dieren doen namelijk wat die oppasser graag wil, alleen dit haalt niet al het instinctief natuurlijk gedrag weg, als je dat zou willen dan zul je je compleet aan moeten passen aan de taal, de fysiek en de omgangsvormen van het dier, en ik ben bang dat de meeste mensen hierin tekort schieten, maar onmogelijk is het niet, maar goed dan hebben we het over een niet gedomesticeerd dier.

De beste stuurlui staan aan wal zag ik hier ergens voorbij komen, en dat is ook zo, zo'n spreekwoord komt niet zomaar uit de lucht vallen. Alleen denk ik daarbij altijd, waarom doen die stuurlui het zelf dan niet? CM doet tenminste iets, anderen doen misschien ook genoeg maar veel kiezen toch voor een spuitje want de hond is onhandelbaar en niet meer te redden of hij zit al veel te lang in het asiel. Een wetenschapper zei ooit tegen mij, 'let maar eens op, honden die zich gedragen zijn op veel plekken welkom' en dat zinnetje staat vast op mijn harde schijf want dat is namelijk het probleem in veel gevallen. Honden die in het asiel zitten en die zich prima kunnen gedragen, zouden op de eerste plek waarschijnlijk niet eens in het asiel terecht zijn gekomen, maar wanneer ze er toch zitten, zitten ze daar vast niet zo lang. 

CM doet iets wat veel mensen niet eens durven of simpelweg niet kunnen, hij red misschien een paar honden uit asiels die anders binnen een paar weken een spuitje krijgen?, hij red misschien een paar honden die op de lijst stonden om naar het asiel gebracht te worden?, maar die paar zijn er toch maar wel even een paar, en dus doet hij iets "goeds?". Iedereen draagt zo zijn steentje bij om honden/dieren te redden, en commentaar van die beste stuurlui die aan de wal staan, zal er altijd blijven. Het belangrijkste is dat jezelf overtuigd bent van wat je doet, en dat je anderen in hun waarde kunt laten die datzelfde doen, dan wel op hun eigen manier, maar met dezelfde intentie en motivatie. Het gaat er om dat je dingen doet, dat je stappen onderneemt om een bepaald doel te bereiken, en wanneer dit voor jezelf is, waarbij je anderen ook nog helpt en hier dan ook nog geld voor vraagt(wat de klant misschien ook nog graag willen betalen)? so what? (je moet wel een hele grote dierenvriend zijn om zo'n hoge CM rekening te willen betalen;-)).

honden page profiel bassiebassie

" Dat hij aan andermans honden zit, vind ik vrij logisch in veel gevallen, neem bijvoorbeeld dat kleine hondje uit het laatste filmpje, deze twee dames waren in zekere zin bang voor de hond, de energie/houding die deze dames ten opzichte van de hond zouden hebben wanneer ze het eerste deel zelf zouden moeten doen, zou totaal verkeerd zijn geweest, de hond moest eerst uit bepaald gewoonte gedrag weg gehaald worden, en CM kan niet voorspellen wat er zou gaan gebeuren wanneer de dames hier gelijk mee aan de slag zouden gaan "

Maar waarom niet meteen kiezen voor een manier die ook door de dames meteen uitgevoerd kan worden? Als het te ingewikkeld of te gevaarlijk is moet je het niet doen. Als je weg bent moeten de mensen het toch ook doen.

Marc (Gast)

Zonnetje ik snap dat je dat niet met alle honden kan doen.
Met een angstige onzekere hond, zou ik het ook zeker doen.
ik heb nog nooit een hond bang of wat dan ook zien worden, ze gingen allemaal gelijk achter een stok aan.En denk nou niet dat ik me honden mishandelt,door ze in het water te gooien,me vrouw
Zeg net dat het misschien wel handig is om te vertellen,dat het water maar knie hoogte is.
Waar ik me erg kwaad om gemaakt heeft,is die argentijnse voetballer die een hond die op het
voetbal veld was, en de hond tegen een hek smeet.

Marc (Gast)

Knap geschreven Vera.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Onthoud wel even dat Cesar Millan met honden werkt die in veel gevallen al veel psychische problemen hebben. Honden trainen en opvoeden is iets heel anders met heel andere methodes. Sterker nog, opvoeding en vooral training laat hij vaak door anderen doen. Sommige dingen lijken raar maar is niets minder dan noodzakelijk en het enige alternatief is inslapen laten of de mensen laten zitten met een vaak levensgevaarlijk onstabiele hond. 
Als er ook maar iets is aan Cesar persoonlijk dat je niet leuk vindt, en je gaat echt specifiek op zoek, dan vindt je uiteraard wel iets negatiefs. 
Maar waarom zou je? hij doet zo verschrikkelijk goed werk met fantastische resultaten.

honden page profiel bassiebassie

" Sommige dingen lijken raar maar is niets minder dan noodzakelijk en het enige alternatief is inslapen laten of de mensen laten zitten met een vaak levensgevaarlijk onstabiele hond.  "

Is dat zo? Of vind jij dat dat zo is? Ik ben het er in ieder geval niet mee eens. Zoals ik al eerder in dit topic heb gezegd, het zijn geen bijzondere gevallen. Het is niet anders dan waar de gemiddelde gt in nederland ook mee te maken heeft.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Ik vind dat dat zo is. Mede omdat je het logisch kunt beredeneren. Ik ken niet elke gedragstherapeut in Nederland maar ik ken wel een geval waar ondertussen al 3 van die Nederlandse gedragstherapeuten bij zijn geweest en die zelfde hond heeft toevallig een week geleden voor de 6e keer een familielid het ziekenhuis in geholpen.

Ook al zei ik dat het soms "raar" overkomt. ik persoonlijk vindt dat niet. Maar ik snap dat sommige mensen dit wel vinden. 
Sommige gevallen zijn gewoon te ernstig dat je ze niet door een Martin Gauss kunt laten goed knuffelen. 
En wij hier in Nederland zijn behoorlijk goed in het opvoeden van honden in het algemeen in tegenstelling tot de vaak naïeve en/of primitieve opvattingen van de gemiddelde Amerikaan.

honden page profiel bassiebassie

" Ik vind dat dat zo is "

Ja dat dacht ik al. En je kent wel 1 geval. Ik ga er voor het gemak dan ook maar vanuit dat je het werk van martin gaus ook niet echt kent. Tja daar heb ik niets meer aan toe te voegen.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Ok. 
Ik gebruikte even een voorbeeld omdat het anders wat een lang verhaal wordt.

Ik weet niet helemaal waarom we het blijven hebben over "ik vind dat het zo is"?
Daar gaat het toch om op forums? meningen delen enzo?

Ik heb nooit de tijd vrijgemaakt om me te verdiepen in het werk van Martin Gaus inderdaad. 
Mede omdat ik hem heb horen zeggen dat hij tegenstander was van Cesar Millan, waarom hij hier op tegen was en hoe hij het zou aanpakken en hier was ik het niet mee eens.

honden page profiel bassiebassie

" Daar gaat het toch om op forums? meningen delen enzo? "

Absoluut!! En mijn mening is dat jouw mening nergens op gebaseerd is.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Nou... Dit keer maar even letterlijk dan: Reageer even op de inhoud en niet op of ik beter "ik vind" of "dit is zo" kan zeggen. 
Dit topic gaat over de MENING van mensen over Cesar Milan en mij er op wijzen dat ik een mening heb is dus al een gegeven en daarmee volledig overbodig.

Dank u.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Onthoud wel even dat Cesar Millan met honden werkt die in veel gevallen al veel psychische problemen hebben. Honden trainen en opvoeden is iets heel anders met heel andere methodes. Sterker nog, opvoeding en vooral training laat hij vaak door anderen doen. Sommige dingen lijken raar maar is niets minder dan noodzakelijk en het enige alternatief is inslapen laten of de mensen laten zitten met een vaak levensgevaarlijk onstabiele hond. 
Als er ook maar iets is aan Cesar persoonlijk dat je niet leuk vindt, en je gaat echt specifiek op zoek, dan vindt je uiteraard wel iets negatiefs. 
Maar waarom zou je? hij doet zo verschrikkelijk goed werk met fantastische resultaten. "

ik vraag me dat wel af hoor
psychische problemen, de honden of de bazen??;-)

ik denk zelf (van wat ik gezien heb de afgelopen 25jaar) dat een gemiddelde goede hondentrainer die wat specialistisch werk doet (zeg maar "2e lijns" waar mensen komen die echt wel problemen hebben met hun hond) in nederland wel erger zien, veel en veel erger zelfs

in de afgelopen jaren heb ik toch wel heel wat van die filmpjes gezien van CM en heel vaak zijn het toch huis-tuin en keuken probleempjes, een hond die gapt, een hond die gromt op de bank, een hond die zijn nagels niet laat knippen, een hond die vecht, een hond die extreem waakt.......
is dat op het randje van inslapen?

ik denk dat het wel meevalt, maar het moet snel snel snel
en dat begrijp ik wel, dat zit ook een beetje in de usa maatschappij ingesloten


en Vera:
heel erg bedankt voor jouw reactie, die is open en heel leerzaam en informatief
eigenlijk zou Cm moeten stoppen met die tv shows, zijn boeken moeten schrijven en in de
luwte werken in zijn hondenschool, mensen vinden hem echt wel denk ik zo

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Een hond reageert op zijn bazen. Dus ja, het probleem licht oorspronkelijk bij de bazen. En beide partijen worden daarom ook altijd behandeld.

Hahaha, nee joh. Een hond die trots is op zijn nagels hoeft niet te worden ingeslapen. Maar volgens mij zijn zijn methodes ook niet extreem in deze gevallen. Dit zijn vaak de afleveringen waar hij gewoon even praat met de eigenaren tijdens een bakkie koffie, en 't probleem is opgelost.

Snel, snel, snel is ook weer heel Amerikaans waar we hier in Nederland ook mee te maken krijgen.
En in sommige gevallen neemt hij ze ook mee voor een uitgebreide behandeling.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik heb pas begrepen (uit zeer betrouwbare bron)
dat bij MG in Lelystad op dit moment honden die zijn gezakt voor de gedragstest
worden rehabiliteerd, deze honden zijn getraumatiseerd en hebben soms inderdaad
een verleden met bijtincidenten, zij hebben daar een heel hoog succes percentage, dus die uithaal naar MG lijkt me, zo algemeen gesteld, niet helemaal terecht.

want zulke honden begeleiden vereist wel wat meer als "wat geknuffel"
over honden gesproken die eigenlijk zouden moeten inslapen.....

en wat betreft het geval wat je noemt: misschien zit de hond niet bij de juiste familie?
dat bedoel ik niet als aanval, soms past het gewoon niet, en is een hond op zijn plaats
bijvoorbeeld bij 1 persoon die volstrekte helderheid kan bieden en verdwijnt er een heleboel
probleem gedrag

het feit dat er GT's bij komen en het toch fout gaat, wil niet zeggen dat de gt's per definitie fout
zijn, dat zal ook liggen aan wat men doet, wil doen of ook kan doen met hun adviezen en aanwijzingen.

en zo kan je inderdaad op iedereen wel wat aan te merken hebben
beste stuurlui aan wal?
nee, vind ik niet, ik denk dat heel veel mensen oprecht heel erg hun best doen vanuit
hun visie, en als het belang van de hond voorop staat..........

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Klopt. mijn excuses voor de kinderachtige Martin Gaus opmerking.
Ik heb ook sterk het vermoeden dat hij in een ongeschikte omgeving zit.
Maar ik snap dan niet waarom dit niet aan de orde is gekomen tijdens de bezoeken van de gedragstherapeuten. In principe hebben ze gewoon het water omschreven waarin hij aan het verzuipen was in de trant van: "ja, hij is onrustig, nerveus, en daarom bijt hij. Dus zorg ervoor dat jullie.... etc, etc.". En dat was 't

Maargoed. Cesar Millan. goeie gast. ff terug naar de topic.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

tis ook niet dat ik geen waardering heb voor zijn (CM dus) boodschap (zoals ik al Vera meldde)
ik heb iets tegen de instant oplossingen op de showfilmpjes

ik zelf (maar dat ben ik dus maar hoor) zou niet zo gauw alleen maar naar de
symptomen kijken (bv voerbak nijd) maar naar de hele basis die daar onder zit
en vandaar uit gaan werken met baas en hond

hoe vertrouwt is de hond met de baas, durft hij de baas overal te volgen, heeft
de baas ook vertrouwen in zijn hond, en vandaar uit werken, dan komt die voerbak
vanzelf een keer in beeld, want in mijn optiek zit het probleem vaak niet "alleen maar'
in de voerbak, maar op een ander niveau....

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Ja, dan zijn we het wel redelijk met elkaar eens.Al vindt dat de kracht van Cesar mede in het feit licht dat hij juist naar "the big picture" kijkt.
Althans, dat is juist het gene dat ik van hem heb geleerd.
je moet ook rekening houden met het feit dat ze veel dingen eruit knippen om het allemaal wat passend te krijgen voor 1 aflevering. Veel van dit soort observaties is hij briljant in maar krijg je niet altijd te zien omdat het publiek liever actie ziet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" De boeken van CM heeft hij geschreven om juist datgene wat op tv komt te voorkomen, dus dat baasjes zich er van bewust worden hoe honden kunnen gaan reageren wanneer ze verkeerd, of juist niet, communiceren. "


En dat is nou net zoiets als het "recept" voor een atoombom op internet zetten en dan in het nieuws zeggen hoe slecht atoombommen zijn. Het zou een volledig pakket moeten zijn, niet hier informatie, daar informatie, zus en zo om voor de gewone leek de juiste combinatie te maken.

Dus wat doet hij? Lekker commercieel op tv, en dan hopen dat fans zijn boeken lezen en daar wat van leren (oh ja, en daar ook nog op verdienen). Dat is de omgekeerde wereld.

Je begint met lezen en schrijven ook met de basis, niet meteen met Shakespeare. Dit is als iemand Shakespeare voordoen en ze dan een boekje laten kopen hoe ze moeten leren lezen/schrijven.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Persoonlijk vind ik niet dat methode X of methode Y alleen maar slechte dingen hebben. Zo is dat ook bij Cesar Milan. Wat ik goed vind aan hem is dat hij mensen wél bewust maakt van bepaalde zaken b.v. dat een hond uitdaging en beweging nodig heeft om geestelijk ook gezond te blijven. Daar heeft hij voordeel want hij bereikt het grote publiek! Of dat hij mensen laat nadenken over welke hond ze zouden moeten pakken en die goed bij hun gezin past. Hoe vaak gaat zoiets niet fout?

Bepaalde andere zaken ben ik het ook oneens met die man  zoals het tssk en andere dingen. Ik heb ook een hekel aan die halsbanden/tuigjes die hij gebruikt... En al die show erom heen nahhh dat hoeft voor mij niet. Als je ooit op z'n website bent geweest dan geeft dat een goede indruk hoe die man is... ontzettend commercieel! Alsof je op de website van tellsell bent. GATVER.....

Ik denk dat de trainster waar ik lessen volg kundiger is maar die geeft lesjes aan groepjes van max. 6

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Is Cesar Milan nu echt zo geweldig? ; nee.
Net zo min als alle anderen dat zijn...;de gouden methode heb ik nog bij niemand gezien. En degene die die heeft, wordt vast nog rijker dan Cesar Milan....

Zo hond, zo baas, of mogen we dat ook omdraaien?

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

"

En dat is nou net zoiets als het "recept" voor een atoombom op internet zetten en dan in het nieuws zeggen hoe slecht atoombommen zijn. Het zou een volledig pakket moeten zijn, niet hier informatie, daar informatie, zus en zo om voor de gewone leek de juiste combinatie te maken.

Dus wat doet hij? Lekker commercieel op tv, en dan hopen dat fans zijn boeken lezen en daar wat van leren (oh ja, en daar ook nog op verdienen). Dat is de omgekeerde wereld.

Je begint met lezen en schrijven ook met de basis, niet meteen met Shakespeare. Dit is als iemand Shakespeare voordoen en ze dan een boekje laten kopen hoe ze moeten leren lezen/schrijven. "
Het recept van een atoombom staat vast wel ergens op internet, en we weten allemaal hoe gevaarlijk een atoombom kan zijn ook al hebben we het nog nooit meegemaakt. Er zijn vast mensen die deze recepten gaan proberen te bereiden, maar mijn gezonde verstand houdt mij tegen om dit, in ieder geval niet zonder mij heel goed voor te bereiden, hiermee te gaan experimenteren.

Ook zo met het omgaan met dieren, ik zou een Steve Irwin zo na kunnen doen aan de hand van wat ik gezien heb op tv, maar toch ga ik hier niet aan beginnen zolang ik mij niet goed heb voorbereid. 

Hoeveel mensen imiteren alles wat ze zien, is dat de fout van Steve Irwin? Is dat de fout van Shakespeare? Is dat de fout van Cesar Milan? Iedereen maakt zelf keuzes, iedereen bepaald zelf wat ie wel of niet wil zien op tv of op het internet, en het wordt je niet verplicht. Weinig kijkcijfers en het programma gaat van de buis, veel kijkcijfers en het programma blijft, een simpel concept waarbij de kijker bepaald hoeveel er überhaupt verdient wordt. En de media is zelfs zo slim dat er zelfs verdient wordt aan tegenstanders van een programma. Vroeger kon je een bumpersticker krijgen waar een tekst op stond en dat kwam hier ongeveer op neer: ' ik rem voor dieren behalve voor Martin gaus' één keer raden wie deze sticker had ontwikkelt, juist Martin gaus zelf, hoe bedoel je commercieel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is Cesar Milan nou echt zo geweldig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 10 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 1011
^