Eerste aankoop

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

Hallo,

Ons gezin is wil graag proberen een hondje te kopen. Waarom zeg ik proberen? Nou dat komt vooral omdat ik allergisch ben voor honden, katten, vogels, elk dier met haar eigenlijk. Jullie denken vast: nee hè weer iemand met een vraag over allergieën.. Maargoed, ik heb ook geen idee waar ik anders moet kijken. Volgens mij zijn er hier genoeg mensen met verstand hiervan.
Wat mijn allergie betreft, ik weet nog niet of het van haren is of van huidschilfers. Nog nooit op getest. Ik heb al zo lang ik me kan heugen astma en allergieën. In ieder geval, ik ben hier dus om te vragen wat voor mogelijkheden er zijn. Op het forum staan vast al honderden topics met vragen hierover, maar ik wil mijn situatie even schetsen met wat wij kunnen bieden voor een hond, wat tevens zeer belangrijk is:
- Ons gezien bestaat uit 4 personen, mijn ouders, ik (21) en mijn broer (23);
- Mijn moeder is huisvrouw, dus in principe altijd thuis, tevens is mijn pa altijd thuis tussen de middag voor de lunch;
- We zijn een erg hecht gezin,  nooit gezeur, ruzie en gezeik;
- Helaas ben ik allergisch, wat het zoeken van een hond best lastig maakt.

Vroeger hebben mijn ouders altijd een hond gehad (is maarliefst 17 jaar geworden). Wat betekend dat ze zeker weten hoe het is om een hond thuis te hebben, maar helaas was het niet meer mogelijk toen ik kwam. Nu wij weten dat er ook honden bestaan voor mensen met allergieën, zijn we toch erg nieuwsgierig geworden.
Kunnen jullie me op weg helpen met de zoektocht naar een hond, of in contact brengen met iemand die mij meer directe informatie kan verschaffen?

Gerard van Wieren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste aankoop" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Hoi Gerard,

ik zou even laten testen waar je precies allergisch voor bent, dat maakt 't voor jezelf en 't zoeken naar de juiste hond voor jou en jouw gezin een heel stuk makkelijker.

Volgens mij kan dat gewoon via de huisarts... maar elke huisarts is anders natuurlijk ;-)

Good luck en dat jullie gezin maar verrijkt mag worden met 'n viervoeter!!
Groetjes Maartje

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

ik ben extreem allergisch,heb bloed laten trekken en in het uz antwerpen een krastest laten doen.of je nu allergisch bent voor haren of schilfers maakt niet uit,een dier heeft het allebei.ik heb minder problemen met langhatrige rassen,korthaar is directe reactie.de honden die in aanmerking komen is:poedel,bichonrassen zoals havanezer,maltheser...,schnauzer,kerry blue terrier,irish softcoated wheaten terrier,spaanse en portugese waterhond,ierse terrier,bassenji,labradoodle en goldendoodle.dit zijn zowat de optties.echter moet je dit sowieso gaan testen bij een fokker.ook kijken wat jullie zelf willen van karakter en wat jullie willen gaan doen met de hond

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat vervelend dat je allergisch bent! Er zijn een paar hondenrassen die geschikt zijn voor mensen met een allergie, misschien kun je kijken of deze honden je aanspreken qua uiterlijk en karakter?
Als je zeker wilt weten of je tegen een bepaald ras kunt, maak dan een afspraak met een erkende fokker, leg je situatie uit en ga deze honden 'in real life' ontmoeten. Zo kom je er het snelst achter of je van dat ras allergische reacties krijgt of niet.

Let op! Er worden veel labradoodles en andere 'allergievrije honden' op marktplaats aangeboden. Deze honden zijn vaak niet allergie-vrij! Neem contact op met een erkende fokker die er verstand van heeft!

Maar misschien moet je beginnen met de oorzaak van je allergie te zoeken? Dus, of het aan de haren of de huidschilfers ligt.

Ik wens je heel veel succes ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Labradoodle wellicht.. Maar dan eerst een aantal keer bij n fokker of eigenaar van zon hond kijken of je er echt geen last van hebt!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Alle honden verharen, echter zijn er rassen waarbij de vacht heel lang door groeit waardoor de rui bijna niet te merken is omdat de groeiperiode en rustperiode van de haar zo lang duurt, deze rassen laten daardoor ook geen tot weinig huidschilfers loslaten. Alle dekharen van deze rassen hebben een individuele groei waardoor de haren ook op verschillende momenten los zullen laten. De honden met voornamelijk wolharen zoals de poedel hebben ook allemaal een individuele groei. Ook blijven bij deze rassen vaak het losse wol in de vacht hangen waardoor u wel met regelmaat moet borstelen om ze klitvrij te houden.
U zult daarom alleen last van allergie hebben als u de hond uitborstelt, dit zou u dus door iemand anders kunnen laten doen en zorg ook dat dit in een andere omgeving gebeurd omdat de huidschilfers in de lucht zullen blijven hangen. Deze honden zijn wel rashonden. U kunt de hond beter met stamboom kopen zodat u zeker weet dat de hond raszuiver is en u geen last krijgt van allergieën. Er zijn alsnog vele mogelijkheden qua rassen, hieronder kunt u er een aantal vinden:
Kleine honden Bichon Frise Bolognezer Cesky terrier Coton de tulear Malthezer Poedel Silky terrier Yorkshire terrier
Middelgrote honden Bedlington terrier Irish softcoated wheaten terrier Ierse waterspaniël(tegen groot aan) Kerry blue terrier Komondor Lagotto romagnolo Poedel Portugese waterhond Puli Schapendoes Spaanse waterhond
Grote honden Afghaanse windhond Airdale terrier(mits op de juiste wijze en tijden geplukt) Poedel Labradoodle(mits uit de juiste generatie) Goldendoodle(mits uit de juiste generatie)
De meeste mensen met allergie kunnen wel tegen deze honden aangezien ze allemaal bijna geen haar verliezen waardoor er ook weinig huidschilfers vrij komen. Echter is het verstandig eerst één van de rassen een dag te leen te krijgen of een tijd bij op visite te gaan om het zeker te weten. Denk niet alleen na of u tegen de hond kunt qua allergie, let ook goed op welke hond bij uw situatie past. De meeste van deze honden hebben namelijk een sterke 'will to please' en worden graag bezig gehouden. "

Bron: http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/40703-allergie-voor-honden-maar-toch-een-hond.html

Dus.. lekker snuffelen in verschillende hondenvachten en kijken hoe je er op reageert! ;-)

Gerard (Gast)

Enorm bedankt voor de reacties. Ik denk dat ik het beste op bezoek kan gaan bij een fokker om te kijken hoe ik reageer op een hond. Weet iemand iets als een database/lijst met erkende fokkers te weten waarmee ik contact zou kunnen opnemen? Best lastig zoeken heb ik ervaren.

honden page profiel Charlotte & SamCharlotte & Sam

honden foto van Charlotte & Sam

Als je zoekt naar een (goede) rasvereniging van het ras dat jou aanstaat, staan er vaak linkjes naar fokkers die bij die rasvereniging aangesloten zitten. Daarbij moet je wel letten op de site van de rasvereniging, mijn nichtje kwam eens aanzetten met eentje van labradors, die duidelijk in elkaar was gezet door een 12-jarige, overal felle kleuren, glitters en draaiende teksten en dergelijke. Maar denk dat je dat best kan inschatten haha.
Succes en veel plezier met 'snuffelen' ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij alle 'doodles' (labradoeldle etc) is het zo dat er een allergene hond gekruist word met een anti allergene hond. Er is dus altijd de kans dat je een hond krijgt waar je alsnog allergisch op reageert. Hoe vaker de poedel erin gekruist is (dus een labradoodle met een poedel ipv een labrador met een poedel), hoe groter de kans op een anti allergene hond, maar je hebt nooit 100% zekerheid!

Een bouvier met een goede plukvacht is ook een optie, maar dan moet je dus echt opletten dat ze een goede plukvacht hebben. Het nadeel is dat je regelmatig trimkosten hebt (gemiddeld 70 tot 100 euro per keer).
Daar komt bij dat een bouvier meer vraagt als een leuk gezin ;-)

Let verder bij rashonden op of er geen inteelt in de lijn voor komt. Dit kun je zien door stambomen zo ver mogelijk uit te pluizen. Als je dubbele namen tegen komt, is het foute boel.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Kijk eerst naar de opgesomde rassen, zoek uit wat jullie willen: gaan jullie voor de gezelschapshonden, retrievers of neigen jullie meer naar de terriers?Probeer zeker te kijken wat jullie de hond kunnen bieden van beweging of sport en wat jullie zoeken in een hond.

Daarna kan je de desbetreffende rasvereniging opzoeken en daar een paar fokkers uit selecteren die jou bevallen.Zo kan je meer leren over het ras en ook gaan hondknuffelen om te zien of je reageert.Succes! ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb begrepen dat geen enkel ras 100% "zekeheid" biedt m.b.t. het niet uitlokken van allergische reacties. Ik denk dat je beste optie een Poedel is. Er zijn bepaalde vachttypes waar je misschien MINDER allergisch op reageert, o.i.d., maar ik geloof dat het bij de Poedel het meest uitgesloten is.

honden page profiel GerardGerard

Ik heb besloten om op zoek te gaan naar een australian labradoodle. Ik heb gelezen dat dit ras vaak goed past bij mensen met een allergie. Ik heb op internet een fokker een mailtje gestuurd. Als er nog mensen hier een fokker kennen, kunnen die een link of contactgegevens hier plaatsen. Bedankt allemaal!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ken geen fokker, maar let dus op dat er niet een labrador met een poedel gekruist word, maar een labradoodle met een poedel ;-) Dan heb je de meeste kans op een anti allergene hond.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

In geen enkel geval een F1 generatie nemen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat was idd wat ik bedoelde ;-)

@TS: F1 betekend de eerste kruising (labrador x poedel)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Wij zijn gegaan voor een poedel. Hier een dochter met allergie en een zoon met allergische astma.
Beiden geen last van onze hond. Aantal keren bij het nest wezen kijken vaak gesnuffeld gewoon om te kijken komt er een reactie. Dus een gewone poedel kan ook is er ook in diverse maten(en je kan ze trimmen zoals je zelf wilt dus laat je niet afschrikken door sommige showkapsels). De meeste honden die allergievriendelijk zijn vragen wel vaak veel vachtverzorging en het nodige trimwerk. Wel iets om rekening mee te houden.

Als je voor een australian doodle wilt gaan zou je eens kunnen informeren bij dit baasje zij heeft er twee.

http://www.hondenpage.com/baasjes/12768/Angel,%20Google%20&%20Gadget.php

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn opa had een koningspoedel. Dat was echt een schat van een beest en een slimme hond! Mijn opa had kippen en gebruikte de eieren om te eten. De hond kwam volledig uit zichzelf (niet aangeleerd) de eieren brengen en ging daar echt voorzichtig mee om.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

misschien kan je hier langs gaan http://www.yankeedoodles.nl/page1.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste aankoop" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bandage voor om de voorpoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^