Dierenarts kosten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Hallo wij wonen in Nijmegen en hebben meerdere honden in huis alle Dwergschnauzers.Naast de hondenbelasting waarvan wij ons afvragen waar deze heffing voor bedoeld is zijn de DA kosten ook hoog echter sinds wij in Duitsland naar de DA gaan zijn onze kosten zeker met 75% vermindert .Vandaag weer blij verrast toen wij onze vier puppies lieten enten Eerste enting
totale kosten voor vier pups 58 Euro dat is entingen, medisch onderzoek plus consulten.Wat zijn jullie ervaringen met DA kosten.

honden page profiel nicole de nnicole de n 3 doggies

honden foto van nicole de n

Ik ga naar de DA in de Belgie , veel goedkoper dan in Nederland. Scheelt met sommige dingen 40 tot 50 %
Ik denk dat ik in Belgie voor 4 pups, controle , eerste inenting ongeveer 68 euro kwijt ben.

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Weet iemand waarom het verschil in koste zo hoog is

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

ze kunnen vragen wat ze willen er zijn geen richtlijnen denk ik.
sterillisatie in eindh 300 euro in amsterdam 600.
duurder pand miss.
ik ga altijd bij dezelfde en ze geeft me weleens korting

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 2 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

In Nederland lijken de prijzen mij wel heel erg hoog bij de DA.

Wij betalen voor een sterillisatie 225euro.
Een nest van 8 pups laten nakijken, inenten en ontwormen kost 65euro (aan huis).
Een castratie kost 96euro.

Dus ofwel hebben wij een erg goedkope dierenarts ofwel is het prijsverschil met Nederland wel heel erg groot.

600 euro voor een sterilisatie?! Die dierenarts werkt warschijnlijk met een scalpel en ander materiaal van echt goud met diamanten erin ofzo.
Dat vind ik echt wel heel erg duur hoor.

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Ik ga ook in belgie naar de DA maar vind het nog steeds erg duur.. Ging met Cheeko ff naar zijn oren kijken een prutje voor erin mee naar huis ontwormingsmiddel voor de pups en 2 ontwormpillen voor Cheeko en Kyra.. Hup 78 euro

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

ik denk het ook 600 euro maar ook dom dat mensen er heen gaan

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ja ik vind sommige echt belachelijk duur. Als ik zie wat het kwa inkopen kost.... das echt lang niet zoveel als veel dierenartsen er voor vragen...

honden page profiel anneliesannelies 2 doggies

honden foto van annelies

Hier is het verschil onderling ook groot. Ga ik bij de Da die zijn praktijk alleen heeft betaal ik bijna het dubbele als dat ik naar het DAcentrum ga waar 6 DA zitten.

Heb dat toen eens gevraagd, ze zeiden dat het komt doordat het centrum door 6 da betaald wordt en de medicijnen echt in het groot wordt ingekocht terwijl een da alleen het ook alleen moet opbrengen.

een voorbeeld,bij de da alleen hadden we een teckel laten inslapen, was toen 99 gulden, een jaar erna had onze andere teckel gif binnen gekregen, zijn toen naar het centrum gegaan, had toen infuus en spuiten en nog het een en ander, heeft helaas niet geholpen, moesten we haar ook laten inslapen, alles bij elkaar 75 gulden.


hetzelfde met de inenting, de een vraagt zich 50 euro en de ander maar 35 euro.


Groetjes Annelies

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Cabasja

Ik ga hier in Best en daar betaal ik iets van 15 euro voor de pupenting.
Ook hier is het echt niet duur.
Als ik op het spreekuur kom en kaat even naar de oren kijken en er is niets dan hoef ik ook niet te betalen....maar dan kom ik er wel altijd.
Ook is het zo dat als je er dus regelamtig komt en je hebt wat pillen nodig dat ze ooit zeggen "het is wel goed zo"

Maar Kees welkom hier ;-)

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

De verschillen kunnen enorm oplopen. Hier in mijn gemeente zijn 2 dierenartsen, beide behoorlijk duur. Als je alleen al binnen ben ben je al aan consult veel geld kwijt.
Buiten me gemeente zitten da's die stukken geodkoper zijn.
Toen sheila de tia had kwam ik bij 1 van hen terecht.
Sheila werd nagekeken, kreeg een prik en medcijnen en ik was 40 euro alles in totaal kwijt.
Het probleem voor mij is vervoer, anders zou ik van dierenarts veranderen.

honden page profiel KimKim 2 doggies

honden foto van Kim

Ik ben me zelf ook een beetje aan het orienteren op dierenartsen in mijn omgeving. Ik vind het erg lastig,omdat de kosten erg verschillen maar ook omdat je van dierenartsen nergens recensies of ervaringen ofzo kunt terug vinden. Alles gaat via mond op mond reclame en daar kom ik hier echt niet wijs uit...

Hoe hebben jullie een goede dierenarts gevonden die je niet uitbuit? Gewoon bij allemaal een keer langs gaan?

Ik vind het erg lastig, ik ben met Djobey als pup bij dezelfde dierenarts geweest als een tijdje geleden om een teek bij zijn mondhoek te laten verwijderen. En beide bezoekjes lieten zo'n andere indruk bij me achter en voor het verwijderen van de teek moest ik nog iets van €20,- betalen. Dat vond ik wel erg veel geld voor zulke kleine 'ingreep'.

Groetjes, Kim

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ja ik vind sommige echt belachelijk duur. Als ik zie wat het kwa inkopen kost.... das echt lang niet zoveel als veel dierenartsen er voor vragen...
Maar wat vind jij dan reel? Dat een DA jou alleen de inkoopprijzen mag rekenen?
Het pand moet betaald worden, de assistent en de DA zelf, gas/licht/water, schoonmaak, verzekeringen, belastingen, afschrijving op de apparatuur.
Neem van mij aan, ik heb net economische grondbeginselen van de diergeneeskunde gedaan, dat DA's geen 'winst' maken op hun behandelingen.
En wat vaak zo is, op med zit een hoge marge.. MAAR!!! een gemiddelde castratie of rontgenfoto wordt meestal onder kostprijs gedaan (anders willen mensen het onderzoek of de operatie niet want die is zo duur). DA's verliezen geld op sommige behandelingen en verdienen dan weer meer op med, voer en entingen.

Als je dan voor bv voor de goedkope entingen naar de een gaat en voor de goedkope castratie naar de ander (per DA kan het verschillen waar zij hun marges op doen en waar hun verlies) dan gaan de DA's verlies draaien en zullen ze allen hun prijzen op andere producten moeten opschroeven.

snappie?

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Wij gaan dus in Kleve (dit is voor ons vlak bij) naar het dieren kliniek.
Ze zijn hier goed uitgerust qua apperatuur rontgen echo enzv en hebben verschillende specialisten.Tijdens een consult gaan ze regelmatig even met elkaar overleggen, hierdoor komt hun diagnose zeer betrouwbaar over. Daarnaast zijn ze erg betrokken en attent. Alles met elkaar zijn wij zeer tevreden en zeker over de berekende prijzen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

En daar gaat het ook om. Wij gaan geregeld naar wagengingen (half NL door :-p) omdat ze daar specialisten hebben van het ras, meerdere DA's dus meer kennis, en alle apparaten. Daar betalen we dan ook wel meer, maar daar is wel alles en weet je zeker dat je een super zorg krijgt.

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Astrix had een tijdje geleden wat last van zijn rug op een rontgenfoto was niets te zien.Hij kreeg wat pijn stillers(hier ben ik normaal niet zo voor omdat een hond zich dan kan gaan forseren, hij krijgt dan geen prikkels meer om het rustig aan te doen)en gelukkig de klachten waren vrij snel verdwenen. Als de klachten wel waren gebleven was een MRI scan noodzakelijk Dit kost in Wageningen +/- 600 Euro heb ik mij laten vertellen in Kleve kost dit 150 Euro!!!!

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

wat mij opvalt zijn de schitterende fotos van jullie honden

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

Ben nog steeds blij met mijn Da in Belgie.
Belde net omdat ik de bevalling met Chicca niet vertrouwde en kon meteen komen . Toen ik aan kwam stond mijn DA al klaar , ze heeft haar eigen praktijk , en geen assistente. Als ik bel neemt ze ook altijd zelf meteen de telefoon op !, heel handig en dan krijg je ook uitgebreid advies aan de telefoon , kost geen euro extra!
Als ik bij haar ben neemt ze ook altijd uitgebreid de tijd om de hond goed te onderzoeken en om advies te geven en al mijn vragen te beantwoorden.
Ik moest net na een consult van 40 minuten , een inwendig onderzoek van de geboortegang en een echo van de puppies 55 euro afrekenen, en dat vind ik niet veel.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

bij ons ben je bij binnekomst zowiezo 19 euro kwijt ik zal eens kijken of t nog hetzelfde is. dan komt er nog op je medicijnen de entingen ja t loopt wel in de smiesen en ze zijn de enige hier dus ze lopen binnen veel honden bezitters t is er altijd net xo druk als bij de dokterspraktijk ze hebben beide rond de 6 artsen
dus hier lopen ze zeker weten binnen

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

aaa ze hebben nu 20 artsen en 30 assistenten hmmmm zo groot is het gebouw nou ook weer niet
ze schrijven ook dat ke de hond bij 2 weken 4 weken 6 weken moet ontwormen en dit zelf dan elke 2 maanden moet herhalen tot ze 6 maanden zijn en dan nog 2 maal per jaar
ik begin steeds meer te denken dat ze geld nodig hebben want ik heb mijn oude stafford nooit ontwormd ja als pup maar daarna niet meer en nooit problemen gehad

ze hebben ook elke maand een nnieuwe aanbieding nu chippen voor maar 22,50

en ik zu nu ook dat de dierenartspraktijken in de omgeving van hun zijn en als ik dus ergens anders wil moet ik nog eens 30 min in de auto whahaha ze zijn slim hoor

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Mij lijkt het een goed idee om elkaar te laten weten welke dierenartsen wij goed vinden
Misschien moeten we dan eerst eens met elkaar vastellen aan welke kriteria wij denken.
Want natuurlijk kan een wat duurdere DA steengoed zijn en voor onze honden willen wij als liefhebber het allerbeste maar ja als dit door de prijs onbetaalbaar wordt dan hebben wij een probleem.

Ik denk dat ik een nieuw onderwerp maak op van jullie over dit onderwerp iets te horen
gr. Kees

honden page profiel dunja de hussen dunja de hussen

honden foto van dunja de hussen

oke komt ie
da zoetermeer 1e enting 33 euro en 6 euro boekje 2e enting 64 euro

da oegstgeest 1e enting 31 euro en 3 euro boekje 2e enting ook 31 euro

da uit den ham ( bij mij thuis gekomen ook nog )
boekje en enting en reiskosten kwamen uit op 19,50 per pup 2e enting zou 15 euro zijn

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Ja de prijzen verschillen nogal wat.
Ik ken mensen die vanuit Utrecht naar hier komen voor hun dieren. Alleen met enten van een kat scheelt dat al gauw 30 euro!

Kees (Gast)

In Nijmegen belde ik een DA om te vragen wat een bepaalde verrichting koste. De DA werd boos en zei als ik wilde shoppen maar naar een ander moest gaan.Later bleek hij ook een van de duurste te zijn dus was ik alsnog blij met zijn advies.

honden page profiel alberdienalberdien

honden foto van alberdien

Ja, daar ben ik nu helemaal voor een adressenlijst met goede doch normaal geprijsde DA's.

In elke provincie een aantal aanbevelingen, want om nu met 10 pups naar Kleve te rijden vanuit Heech...

Ik betaalde in Wijk b Duurstede voor een check v 5 min, met conclusie schijnzwangerschap 36 euro. Naderhand wilde men niet eens een verklaring schrijven voor de rechtsprocedure.



armanda(gast) (Gast)

cupido zou jij meschien de naam van de kliniek in kleve kunnen geven .wij hebben een probleem met onze hond maar er moeten foto's gemaakt worden en geopereerd hier in de buurt vragen ze 900 euro voor de operatie ,hoop dat je me snel kan zeggen hoe de kliniek heet in kleve

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Amanda
Het adres isLandwehr 8
47533 Kleve
tel 00492821 72400
Ik hoop dat je hier wat mee kunt laat het nog even weten

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik ben het met jullie eens dat bezoeken aan de dierenarts behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Maar, ik las in een andere topic dat men soms lang moet wachten voor men bij de da terecht kan.
Als ik mijn da bel en zeg dat ik vandaag nog langs wil komen, maken ze ruimte voor me en als ik meen dat ik een spoedgeval heb, rij ik gewoon heen en duw ze de hond/kat onder de neus en ze gaan ermee aan de slag.
Dat is ook wel wat waard.......

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Bezoek aan de DA kan idd in de papieren lopen. M'n zus woont in een dorp in drenthe en die is zeker 40% goedkoper uit als ik (woon in Apeldoorn). Echter vindt ik het ook belangrijk dat je hond met plezier naar de DA gaat en ook nog goede zorg krijgt. Daar heb ik dan wel iets meer geld voor over. Bo laat niet zomaar door iedereen iets met hem doen. In onze huidige DA praktijk hebben we een DA die echt alles met Bo kan doen, op een of andere manier klikt dat heel erg goed. Terwijl als we een collega van hem hebben dan is het een drama om ook maar een simpel onderzoekje te doen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Mijn dierenarts is ook niet duur en ik kan daar 365 dagen,24 uur per dag terecht...
Heel heel fijn als je puppies hebt/verwacht :-)
Ik hoef maar te bellen en ze komen langs,of dit nu midden in de nacht is of...het maakt niet uit.

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Dwergkees verzekeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^