Dierenarts kosten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

en wat als je al een hond in huis heb en raak je baan kwijt dan zou ik mijn maatje niet weg doen maar op zijn minst er voor zorgen dat hij zijn dingen nodig heb die moet hebben

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Nederlands gebruik is om spaargeld achter de hand te hebben,, dus ook bij werkloosheid, voor een korte of lange periode zou je spaargeld moeten hebben om het verschil aan te vullen.
Als je echt wilt werken, ik zie het van dichtbij gebeuren door bemiddeling, is er altijd wat te vinden. Soms moet je iets langer zoeken, of laten zoeken, maar door werkloos te raken wil het niet zeggen dat je nooit geen werk meer zult doen. Spaargeld voor de tuusenperiode en jij en je hond hoeven geen boterham minder te eten of brokjes van een ander merk te kopen hoor. :-)

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

carol ik denk als je me situatie weet dat je me begrijp wrm ik 123 geen baan krijg maar dat ga ik natuurlijk niet hier openbaar type

en geloof me dat ik bij elk uitzend kantoor sta en gemeente ingeschreven als zoekende

honden page profiel Lies en DoedelLies en Doedel

honden foto van Lies en Doedel

De laatste zin "Ik ga voor de beste zorg, en de kosten zijn minder of niet belangrijk" daar kan ik mij helemaal in vinden. Onze dierenarts is goed men vindt dat hij met een vork schrijft want waarom ga ik 100 euro betalen incl consult en de buren hebben 86 euro betaald voor een chemische castratie incl consult. oke zij hebben een minder prettige ook financiele ervaring met hem omdat hij garantie gaf dat het na de operatie beter zou worden en in de gulden tijd kostte ze dat 4000 gulden. Maar een dier is geen tv heb ik geleerd van mijn baas toen ik dierenarts assistente was (30 jaar terug hoor). Ik heb gewoon een goed gevoel bij deze man en gelukkig hoef ik niet iedere week en ben ook verzekerd maar heb ook geen geldboompje op ons balkon. het is een vrij beroep dus.......... :-)

jhakira (Gast)

Hoi mijn chihuahua heeft dubbele tanden,
dus even langs mijn da geweest (in amsterdam)
en dat was toch wel schrikken 400 euro.
Ik ga toch nog even verder bellen

honden page profiel robbertrobbert

Grappig dat ik aardig wat mensen hoor over het enten van een nest pups wat duur zou zijn.
Maar wel de hoogste prijs voor een pup vragen (1000 euro voor sommige rassen en dan beknibbelen op een vaccinatie). Wie is er dan duur?

Een dierenarts heeft een lange opleiding gevolgd (universitair nog wel ) van ongeveer 6-7 jaar.
Daarnaast is er een assistente, een pand etc.
Dierenartsen mogen niet meer hetzelfde rekenen maar moeten verplicht concurreren. Maar uiteindelijk moet de dierenarts ook leven van zijn beroep. Alleen voor de liefde voor de dieren red niemand het.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Wij wonen gewoon in Nederland. In duitsland zijn andere dingen weer duur geldt ook voor België.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

jhakira,ik zou zeker verder bellen.mijn hond is toen gecastreerd,en zijn dubbele tanden zijn verwijderd,ik geloof dat ik 80 euro kwijt was

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Ik vind het echt veel te duur. Straks moet je je hond in laten slapen omdat je een operatie niet kunt betalen.. :'(

honden page profiel M@rijkeM@rijke

honden foto van M@rijke

ik was 3 weken geleden 140 euro kwijt en dat was alleen een consult, 70 euro bij de dermatoloog en 70 euro bij de chirurg, ik vertel maar niet wat ik daarna ook nog voor de operatie moest betalen ;-)

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Jhakira. Onze Indy had ook dubbele tandjes. Ik was ong. 200 euro kwijt incl. sterilisatie. Ook in Amsterdam

honden page profiel Lies en DoedelLies en Doedel

honden foto van Lies en Doedel

Zijn jullie niet verzekerd? In januari moest ik omdat Doedel diarree enz. had. Gisteren kwam de specificatie binnen van Proteq, Consult, 2 prikken en pilletjes, 69,61 euro. Binnenkort krijg ik de nota van Famed over de rest en dat is dan 13,22 euro.
oke, er zijn dure dingen niet verzekerd zoals inentingen, dus preventieve zaken. En vorig jaar nog iets wat ons 19 euro kostte door de verzekering.En er was nog iets. Ik heb er financieel al veel plezier van gehad en heb de premie er zowat uit, ik zeg financieel want dat Doedel kuch had en in januari de diarree is zielig voor hem. En misschien verder dit jaar ja dan heb ik de premie alleen wat ik dan maar hoop voor Doedel.Van de week was ik door chemische castratie, wormenkuren en anti vlo, mug, teek en rabies voor Frankrijk 214 euro armer, want dat is dan preventief en daar kies je zelf voor maar die onverwachtse bezoeken kunnen zeker aantikken. Het is een vrij beroep dus.....Ik hoorde van iemand die zei dat ze 15 euro minder betaalden voor de chemische castratie. Ik heb vertrouwen in mijn dierenarts en geen geldboompje, maar dan moet het maar.

mekima (Gast)

Hallo naar welke dieren in Duitsland gaan jullie dan???
zijn namelijk op zoek of de sterilisatie ook goedkoper kan.

DA in Drenthe erg duur!!

Hubert (Gast)

Ik woon op enkele kilometer van de duitse grens en het verschil in prijs tussen DA is gewoon ENORM! Ik heb twee katten en twee honden. Ben een half jaar geleden eens met mijn kruising american stafford/bull terrier "Snuffel" naar mijn eigen DA geweest omdat hij jeuk heeft en bultjes had. Schraaptestje laten doen, spuitje gehad, wat anti allergene voeding en speciale shampoo mee gekregen. Ik was 176,75 euro kwijt!!! De sterilisatie van Snuffel was alles bij elkaar 335 euro en de baarmoeder is ook nog blijven zitten "omdat ie nog goed uitzag". Ben ook nog terug moeten gaan in het weekend omdat de boel ook nog was gaan ontsteken. Nog eens 95 euro.
Wat me verder nog stoorde aan deze DA was dat hij je altijd van alles extra's probeerde te verkopen. Toen ik met de katten ging voor de entingen wilde hij me een apparaatje verkopen waar voor de katten stimulerende geuren inzaten en werden verspreidt zodat ze wat aktiever zouden worden. Daar zit ik dus echt niet op te wachten.
De druppel kwam toen ik met mijn bull terrier (die ik -zwaar ondervoedt en verwaarloosd- gekregen had van een meid die er niet meer voor kon zorgen) naar deze DA ging. Castreren alleen was al bijna 200 euro!
Ik heb de hond gepakt en ben naar duitsland gereden zonder afspraak. Daar hebben ze de hond goed onderzocht en heb ik: de blaas laten controleren, poep laten onderzoeken, castreren, twee tanden trekken, de rest van de tanden laten schoonmaken en polijsten, nagels knippen, wrat weghalen, röngenfoto's van de achterpoten plus de medicatie 239 euro betaald!
Ik ga dus in de toekomst met alle dieren naar deze DA. De dieren voelen zich prettig bij deze DA en ik spaar een hoop geld uit. Zo zijn we allemaal tevreden.

O ja, de vergelijing tussen een installatiebedrijf en een DA gaat in mijn ogen echt niet op. Als de wasmachine repareren te duur is koop ik me een nieuwe! Met dieren heb je een emotionle band en dat is toch heel anders, helaas ben ik ervan overtuigd dat sommige DA hier toch misbruik van maken.

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Gisteren heb ik mijn puppy's laten enten in Kleve. Eerste inenting en natuurlijk zijn ze allemaal lichamelijk onderzocht allemaal zijn ze zeer gezond dus toch weer blij. dat betekent dat we aanstaande zondag onze puppy wandeling kunnen houden in de kuil bij Erica ( voor geintereseerden dit is in Berg en Dal bij Nijmegen om +/- 14uur 30 "treden ze op").Over de rekening die ze gaan opsturen maak ik me geen zorgen voor de vier puppy's betaal ik rond de 60 Euro.
Een kennis was mee gegaan omdat deze een grote bult in de oksel van de voorpoten heeft (waar haar eigen dierenarts niets aan durfde te doen)te laten onderzoeken. 29 maart kan ze geholpen worden. Daar was ze erg blij mee omdat haar hond die altijd erg speels was zich steeds moeilijker kan bewegen. het is een grote hond van onbestemde afkomst. De totale kosten van de chirurgische ingreep zullen rond de twee honderd Euro zijn. Het schijnt een moeilijke operatie te zijn omdat in dat gebied veel pezen en zenuwen aanwezich zijn. Dat was de reden dat haar eigen DA deze ingreep niet durfde te doen. Toch blij dat we weer gebruik konden maken van de kennis van een multidiciplinair team, zonder een zak goud op tafel te hoeven leggen. Dit had deze kennis ook niet gehad moet al jaren van een uitkering leven met een opgroeiende dochter. Deze vrouw heeft via een regeling een baan die binnenkort gaat stoppen door de bezuinigingen van het kabinet en de gemeentes. Dus vertel mij nu niet dat ieder verantwoordelijk is voor zijn financiele situatie.

Dierenarts (Gast)

De meeste dierenartsen die ik ken rijden niet in een Porsche en ik denk dat vrijwel geen van jullie dierenartsen in een Porsche rijden. Ze wonen in de regel ook niet in de luxe villawijk van het dorp maar gewoon bij hun praktijk. Het zijn gewoon hardwerkende mensen die dag en nacht klaar staan en zo hun brood verdienen. Iemand ooit geprobeerd om 's avonds naar de dokterwacht te gaan en gevraagd wat dát kost of een PTT monteur proberen te krijgen voor een telefoon/internetstoring?

Voor mensen die echt geen dierenarts kunnen betalen is een prima oplossing: een dierziektekosten verzekering. Maar ga niet verwachten dat de dierenarts een geldboom in de tuin heeft staan voor mensen die hun dier niet verzekerd hebben en wel 24 uurs service hebben.

Als je een dier hebt heb je er wat voor over toch?

En kun je zelfs geen dierziektekostenverzekering betalen.... kun je dan eigenlijk (financieel) wel voor een dier zorgen?????

Maar zelfs als dat niet kan: de dierenarts is geen sociale instelling die betaald wordt of collectes en een paar keer per jaar kan er prima een uitzondering gemaakt worden maar niet een paar keer per dag.

Dierenarts (Gast)

" De meeste dierenartsen die ik ken rijden niet in een Porsche. Ik denk ook dat vrijwel geen van jullie dierenartsen kennen met een eigen praktijk of in loondienst die in een Porsche rijden. Ze wonen in de regel ook niet in de luxe villawijk van het dorp maar gewoon bij hun praktijk. Het zijn hardwerkende mensen die dag en nacht klaar staan voor jullie dieren en zo hun brood verdienen. Is iemand van jullie ooit 's avonds naar de dokterswacht gegaan en heeft is daar gevraagd wat dat kost? Of 's nachts geprobeerd een PTT monteur te krijgen voor een telefoon/internetstoring? Die komen niet voor minder dan 300 euro voorrijkosten, als ze al komen.

Voor mensen die echt geen dierenarts kunnen betalen is een prima oplossing: een dierziektekosten verzekering. Maar ga niet verwachten dat de dierenarts een geldboom in de tuin heeft staan voor een ieder die hun dier niet verzekerd heeft maar ondertussen wel 24 uurs service verwacht tegen een kleine bijdrage in de kosten.

Als je een dier hebt heb je er wat voor over toch?

En kun je zelfs geen dierziektekostenverzekering betalen.... kun je dan eigenlijk (financieel) wel voor een dier zorgen?????

Maar zelfs als dat niet kan: de dierenarts is geen sociale instelling die betaald wordt door de sociale dienst of collectes houdt. Een paar keer per jaar kan er prima een uitzondering gemaakt worden maar dat kan echt niet een paar keer per dag.
"

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel



je weet het mooi te vertellen, maar vertel jij mij dan ook eens waar ik mijn engelse bulldog EN kan verzekeren EN dat er ook nog uberhaupt iets vergoed wordt :-)

Nog een dierenarts (Gast)

@ Angela en Diesel: Ik begrijp dat het lastig is om je Engelse Bull ergens te verzekeren, maar je dierenarts heeft hier toch niets mee te maken? Jij hebt voor dit ras/een huisdier gekozen, niet de dierenarts.

Ook ik vind het onbegrijpelijk dat mensen maar van hun dierenarts verwachten dat ze voor weinig geld (liefst gratis) de optimale zorg bieden.
Een dierenarts heeft een bedrijf, net zoals de supermarkt. Daar kun je toch ook niet aankomen met: "Ja, maar ik heb honger en jij bent de supermarkt, dus kun je mij best wat te eten geven met een flinke korting".
Zo werkt het nu eenmaal niet.

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Natuurlijk heeft een DA een bedrijf die economisch gezond moet kunnen funktioneren. Net als alle andere ondernemers zal ook hij met cuncurentie te maken hebben en zal hij zijn product en zijn prijzen daar op af moeten stemmen. Hij krijgt te maken met cunsumenten die steeds prijsbewuster gebruiok maken zijn zijn diensten dit zal hij dus ook in zijn bedrijfsvpoering moeten inpassen. Natuurlijk zal zijn dienst niet gratis zijn en moet een hondenbezitter zich afvragen of hij financieel wel de zorg voor een huisdier kan dragen dit kan en mag nooit afgewenteld worden op anderen. Toch is het goed om als hondenbezitter rond te kijken hoe hij binnen zijn buget zijn hond de beste zorg kan geven en daar kan toch ook niets tegen zijn. Als je goed rond kijkt dan zie je dat de prijsverschillen soms groot zijn. Mijn ervaring is dat sommige DA het "shoppen" zo als mij een maal is verweten toen ik informeerde naar de kosten van een bepaalde behandeling bar vervelend vinden. Toch kunnen sommige DA w.s. door hun bedrijfsvoering hun diensten beduidend goedkoper aanbieden.( zoals ook sommige supermarkten dit kunnen)

honden foto van Patricia & de Musketiers

castratie hier bij mijn dierenarts was 122,10

Alberdien (Gast)

Ik betaalde in Harlingen bij een voordurend terugkomend blaasje op de poot, heftig bloedend,
tubetje zalf en verband 50 euro

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Dat de kosten voor een DA verschillen is wel duidelijk. Maar inderdaad, als je wilt declareren bij de Hema en het kost 42 E.(heb ook een DAonkostenverzekering bij de Hema)is echt belachelijk. Inderdaad een oordruppeltje (hopelijk hondje verder gezond)nodig wordt het een duur oordruppeltje.
De 10 e. per maand heb ik er graag voor over want je weet tenslotte maar nooit. O-)

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

Ik kom zelf uit zeeland en woon nu even tijdelijk in Den haag.
Maar als ik met mijn honden naar de DA moet ga ik toch mooi in zeeland.
Het scheelt zo veel, het is gewoon absurd.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

" @ Angela en Diesel: Ik begrijp dat het lastig is om je Engelse Bull ergens te verzekeren, maar je dierenarts heeft hier toch niets mee te maken? Jij hebt voor dit ras/een huisdier gekozen, niet de dierenarts.

Ook ik vind het onbegrijpelijk dat mensen maar van hun dierenarts verwachten dat ze voor weinig geld (liefst gratis) de optimale zorg bieden.
Een dierenarts heeft een bedrijf, net zoals de supermarkt. Daar kun je toch ook niet aankomen met: "Ja, maar ik heb honger en jij bent de supermarkt, dus kun je mij best wat te eten geven met een flinke korting".
Zo werkt het nu eenmaal niet. "


daar was ik me zeker van bewust voor ik hem nam en geld speelt voor zijn welzijn ook geen rol. ik eet nog liever zelf droog brood, dan dat hij iets te kort komt.
maar daarom moet je niet aankomen met dat mensen maar een verzekering moeten nemen voor hun dier om de hoge kosten te kunnen betalen. zoals je kunt lezen in dit topic, verschillen de kosten behoorlijk per dierenarts. en dan voel je je als klant soms behoorlijk belazerd

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

en wat ik ook belangrijk vind is het soort dierenarts.
ga ik naar een specialist, zoals bv strikkers, dan vind ik het niet erg om wat meer te betalen.
maar ga ik naar mijn eigen da (het is een maatschap, dus er zijn meerdere da werkzaam) vanwege een noodgeval en ik kom bij een nieuwe da die nog maar net van school is. zij dacht dat mijn 4 jarige bull misschien een cherry-eye had. (hij had het nog nooit eerder gehad) en niet goed weet hoe ze zijn oog op beschadigen moest controleren.
dat moest ik haar zelf vertellen met z'on speciaal lampje enzo. of ze beginnen over dat mijn hond misschien een facelift nodig heeft, terwijl hij helemaal een diepe oog- of neusplooien heeft.
moet ik daar dan het volle pond voor betalen?
hij bleek overgens een ontsteking aan zijn derde ooglid te hebben.

Als ik in de supermarkt een b-merk koop, is dat ook goedkoper dan een a-merk O-)

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

een diepe oog- of neusplooien moet natuurlijk geen diepe oog- of neusplooien zijn :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Is het niet zo dat, wanneer je je huisdier verzekerd hebt, je kunt kiezen voor de dierenarts die jij het beste vindt in plaats van de goedkoopste dierenarts?

Op het moment dat een huisdiereigenaar er bewust voor kiest om zijn huisdier niet te verzekeren, zie je vaak dat mensen gaan shoppen om de goedkoopste dierenarts te vinden.
Uiteraard vinden dierenartsen dit vervelend, want je ziet vaak dat ze elkaars klusjes aan het opknappen zijn. Dit is niet in het belang van het huisdier, omdat overal stukjes dossier liggen.
Dit heeft niets te maken met het 'willen hebben van klanten' van de kant van de dierenarts.

En natuurlijk betaal je 'het volle pond' als je bij een beginnend dierenarts komt!
Hier kun je exact dezelfde discussie over voeren als vele malen hiervoor; betaal jij ook maar een % van je boodschappen bij een beginnend cassiëre of kapster?
De prijs is, bij elke ondernemer, bepaald aan de hand van kosten. Niet aan de hand van ervaring.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

op zich heb je wel gelijk, maar als ze goed werk levert, betaal ik graag het volle pond.
maar als ze geen goed werk levert en dingen roept, die niet waar zijn, vind ik dat ze best korting mogen geven.
alleen op vrijdag avond heb je niet veel keus.
maar als ik mag kiezen voor hetzelfde tarief, dan koos ik liever een van de andere da (eentje met meer ervaring bv) het was ook niet zomaar voor een klein wondje ofzo.
Met ogen moet je niet rommelen, dan moet je wel weten waar je mee bezig bent

Anoniem (Gast)

" Hoi mede Nijmegenaar.

Toch ben ik het niet eens met jou keuze, snap best dat je naar DL gaat voor de kosten, maar ik heb hier in Nijmegen een hele fijne arts zitten waar ik binnen 5min ben.
Mijn hondje Lot is er helaas nu ook, ze had een knie operatie gehad maar het bandje is losgegaan, de operatie koste heel veel geld maar die heeft hij gehalveerd en kan ik in delen betalen, alle nazorg incl deze operatie hoorde bij de prijs.

Moet er niet aan denken dat ik met Lot eerst 45min moet rijden als er iets is, ik vind ook dat als je een hond neemt je weet dat er kosten gaan komen, maar dat is mijn mening.

Lotje heeft ook pups gehad, de zelfde DA heeft toen haar bevalling gedaan en is 8keer thuis geweest en ook toen heeft hij een mooie prijs gemaakt.

Als je de naam wilt hebben hoor ik het wel, het is een fijne man die meedenkt

Groetjes "

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Dwergkees verzekeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^