Cesar Millan, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bassiebassie

" Ik ben juist benieuwd naar gegronde reacties over CM, die lees ik met veel plezier "

Dat stond er onder!

" Maar was het toen zij ooit begonnen de bedoeling een programma te maken waar mensen iets aan zouden hebben? Volgens mij was het even ongenuanceerd gezegd de bedoeling om Cesar z'n kunsten tentoon te stellen....en niet om mensen handvatten te geven? "

Het is wel heel naief om te denken dat dat dan niet gaat gebeuren. Dat kun je op je vingers natellen dat dat wel gaat gebeuren. Dat was 30 jaar geleden met Martin Gaus ook en zal nu ook nog steeds gebeuren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel bassiebassie

@Liz
Daar heb jij gelijk in. Maar dan is het wel iets heel anders dan wat cm laat zien. Dan heb je het niet meer over probleem honden, maar over gedrag wat "bijna" elke hond laat zien. Eigenlijk zou een programma "hoe leert een hond" een heel goed programma zijn. Heel veel mensen hebben echt geen idee.

Probleeem is alleen wie gaat dat uitzenden? Want het is natuurlijk niet zo spectaculair als cm. Het levert dan ook niets op en dat is voor tv natuurlijk wel lastig.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"
herken je frustratie..
Als je nog in je reactie zit en je maakt een rare fout dat alles weg is kun je ctrl + z indrukken. (=ongedaan maken...) misschien heb je hier wat aan. Groetjes "


Ow bedankt! Dat wist ik niet! :-D Ik heb een laptop die soms zomaar spontaan teruggaat naar de vorige pagina.. Erg frustrerend..

honden page profiel bassiebassie

" Ik heb een laptop die soms zomaar spontaan teruggaat naar de vorige pagina. "

De backspace toets werkt alleen als backspace in het typegedeelte van de pagina. Als je cursor niet in een veld staat dan werkt het als een pagina terug. Dus let op als je op de backspacce toets drukt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Hoi Margje, mooie bijdrage! Slopen van egels, dat klinkt heftig O-), ik houd van egels hoor, ik wil het niet ridiculiseren (als dat een woord is tenminste). Blijkt wel dat er soms andere middelen ingezet moeten worden, waarbij ik benadruk dat ik dat natuurlijk ook niet als eerste, tweede etc. middel zie. "

Dank :-)
Ja dat was een Amerikaanse buldog. Die sleurde zijn bazinnetje over straat als hij al een egel ergens rook en sloopte die dan helemaal. Vrouw was al een aantal keer gevallen en een keer in de sloot beland.. Naast het slopen van de egel wat heel zielig is voor die egel, lag ook de hele bek van de hond open, diverse keren naar de dierenarts omdat de wonden in de bek gingen ontsteken.
Eerst probeer je heel veel andere dingen. Maar een Amerikaanse buldog die alles op alles zet om een egel te kunnen vinden en slopen, die overtuig je niet zo snel O-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Net zoals velen CM willen nadoen en de bal volledig misslaan zie ik
bij ons op training velen hun hond constant belonen met snoepjes, te pas en te onpas zodat de hond totaal niet meer weet wat er van hem verwacht wordt.

Gelijk welke methode je wenst te gebruiken,
indien je het verkeerd doet loopt het slecht af. "
Helemaal mee eens. Teveel en verkeerd belonen kan ook echt goed mis gaan.
Vaak wel minder erg dan verkeerd fysiek straffen, maar toch.
Ik heb regelmatig een baasje die niet weet wat hij met zijn hond aanmoet omdat het gewoon een beloning afdwingt en als dat niet goedschiks lukt, dan maar kwaadschiks..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Wat heb je er eigenlijk aan, om naar dat programma te kijken, maar je mag niks thuis uitproberen?

Misschien beter een programma maken voor hondeneigenaren, waar ze wel thuis mee aan de slag kunnen? "

Dat gaat niet, iedere hond is anders. Er is geen standaard aanpak.
En je kunt heel leuk CM kijken en genieten van de keren dat het met een hond goed afloopt. Of je ergeren aan dingen die je niet goed vind gaan :-)
Zoals ik altijd doe bij GTST :-D

honden page profiel LizLiz

Je hebt helemaal gelijk hoor Bassie, ik heb trouwens zelf ook wel eens gekeken naar zijn programma, maar het is niet echt dat ik het mij heel erg boeit.

Tot nu toe, wat ik er van heb gezien gebruikt hij toch voor allerlei soorten problemen, veelal dezelfde oplossingen. Vindt hem trouwens zeker niet in alles slecht, het beste vind ik er nog steeds aan dat er toch veel mensen zijn die opeens zien dat problemen die er spelen bij honden op te lossen zijn en dat ze daardoor dan toch opeens voor een hondenschool of gedragsdeskundige gaan kiezen. Terwijl deze mensen normaliter de hond maar liefst zoveel mogelijk van de straat en uit de buurt zouden houden van andere mensen en honden. Dit is natuurlijke een goede zaak voor deze honden en trouwens ook voor de baasjes, die kunnen leren dat een hond toch echt wel heel leuk kan zijn.

Ik heb vroeger nou eenmaal geen grote problemen gehad met mijn Dobertjes, dus bij mij is de behoefte misschien ook niet zo groot om adoratie te krijgen voor welke hondendeskundige dan ook.

honden page profiel LizLiz

"
Dat gaat niet, iedere hond is anders. Er is geen standaard aanpak.
En je kunt heel leuk CM kijken en genieten van de keren dat het met een hond goed afloopt. Of je ergeren aan dingen die je niet goed vind gaan :-)
Zoals ik altijd doe bij GTST :-D "


Heb al antwoordt gegeven aan Bassie (zie laatste antwoordt op pagina 6)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"

Heb al antwoordt gegeven aan Bassie (zie laatste antwoordt op pagina 6)

"

Ja zag het later ook ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"


vind ik ook...
Dit kun je niet zomaar roepen, het lijkt mij dat hij de mensen vaak niet van tevoren kent...
Maa zolang je zoiets niet zeker weet, moet je het idd buiten de discussie houden en geen valselijk beschuldiging doen in die richting....niemand die dat namelijk weet..
"
Alle gevallen die in zijn show komen zijn zorgvuldig geselecteerd en gescreened. Voor hij aan de deur komt, hebben mensen van net bedrijf de deur al plat gelopen. Waar denk je dat de opnames van "voor" vandaan komen? (die zijn ook niet in het belang van de hond) Er wordt niets aan het toeval overgelaten. CM is een product met een ijzersterke marketing, en een zeer grote productiemaatschappij.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik vind dat hoge bomen veel wind vangen.. Veel mensen staan vooraan om zo iemand te bekritiseren.. Zoeken dingen om op af te kraken.. Ow hemel fysieke correctie's..! Het is een aanraking, het doet ze geen zeer.. Hij maakt z'n 5 vingers als bek en corrigeert zoals de roedelleider dat normaal gesproken doet, want dat snapt de hond.. Juist dat vermenselijken, dat softe en dat "hij is zo schattig dus dat mag ie wel", dat is nou juist wat een hond breekt.. Dan word ie niet in z'n honden-waarde gelaten, daar word ie nog veel ongelukkiger van.. En een hond op z'n rug leggen doet Cesar alleen als de hond hem of een andere hond probeert aan te vallen, dan is op de rug leggen vrijwel de enige correctie, hoe had je het dan willen doen? Zoals je in de programma's al ziet "nee.. nee Fifi dat mag niet" en er maar achteraan skiën.. Hoeveel respect heeft de hond dan voor jou? Geen, en dus ben je dan niet de roedel leider..

Heb iemand toevallig die aflevering gezien met die dalmatiër in die brandweer kazerne? Als de bel opeens ging en iedereen rende weg, at hij alle borden leeg, of nog erger, rende achter iedereen aan naar buiten, vòòr de brandweer wagen langs de drukke straat op.. Ik denk dat het van levensbelang is dat die hond strenger opgevoed wordt, want blijkbaar helpt enkel het liefkozen niet.. Eerst discipline, dan beweging, dan liefde..

Ik ben voor Chelsea ook relatief streng.. Niet dat ik eeuwig loop te porren, maar als ik NEE! zeg en ze loopt gewoon door, dan krijgt ze zeker wel een correctie.. Ik kan ook blijven springen en zwaaien met me koekje tot ze onder een auto loopt..

En dat kinderen niet met honden te vergelijken zijn weet ik niet, maar vroeger als ik stout was geweest had ik soms ook pas me aandacht erbij als ik bij me arm gepakt werd.. Dan word je opeens wakker.. Met alleen liefde kom je er niet.. Als ik om 2100u thuis moest zijn en het was 2105u zat me vader aan de keukentafel hoor, te wachten.. Als 'ie dat niet had gedaan had ik het de eerst volgende gelegenheid weer gedaan, als er toch geen consequenties aan verbonden waren.. Die vrienden van mij die nooit tijd mee hadden, die ouders hadden die het niks interesseerde hoelaat en waar en met wie, die zitten er nu een stuk beroerder bij als ik.. (Alleenstaande tiener moeders bijvoorbeeld of loverboy slachtoffers) Misschien geen vergelijk...

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Oeps, 2x op enter gedrukt.. O-)

honden page profiel bassiebassie

" Juist dat vermenselijken, dat softe en dat "hij is zo schattig dus dat mag ie wel", dat is nou juist wat een hond breekt "
Zou het misschien ook kunnen zijn dat jij dat "softe" misschien niet helemaal begrepen hebt? Positieve opvoeding betekent niet alles maar toelaten! Bij positieve opvoeding zijn er nog steeds, net als bij iedere vorm van opvoeding, grenzen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Maar als we op HP niet mogen praten over CM, zal niemand dan meer zijn methodes volgen? Ik denk persoonlijk niet dat dat van een forum afhangt.. Hij is dagelijks op tv en heb gigantisch veel aanhangers.. Als ik met Chels loop hoor ik overal "KSSST", of ze rammelen met zo'n fles met zand en steentjes erin..

CM is gewoon een begrip als het over honden gaat, en HP is ongeveer wel het populairste forum, waarom kunnen die 2 dan niet samen gaan? Mensen die geen CM aanhangers zijn hoeven toch niet te reageren als het topic gaat over iemand die CM's methodes toepast?

Misschien kunnen we een soort tekentje krijgen als CM in een topic valt.. O-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"
De backspace toets werkt alleen als backspace in het typegedeelte van de pagina. Als je cursor niet in een veld staat dan werkt het als een pagina terug. Dus let op als je op de backspacce toets drukt. "


Ja, dit heb ik ook wel eens.. HEEL frustrerend :-) en dan helpt ctrl-z ook niet meer :-) Die werkt alleen als je nog in het typveld zit en daar een fout maakt

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie

honden foto van Elahjenthodie

"


Misschien heeft dat hem in jouw ogen geen slechte naam gegeven.
Maar in mijn ogen wel. Ik vind het goed dat hij laat zien dat de gedragsproblemen bij de hond vaak door de baas komen, door de slechte energie van de baas.
Maar ik vind die correcties die hij geeft gewoon helemaal niks, die schopjes, tikjes, prikbanden, slipkettingen.

En als ik mensen in het park, op straat, hun hond van die schopjes en tikjes zie geven, dan groeit mijn afkeer voor CM steeds iets meer.

Ja, ik weet dat al die mensen het na doen, zonder dat ze verstand hebben van wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn.
Maar dit maakt mij nou niet echt fan van zijn gehele methode, want ik vind die schopjes/tikjes/martelwerktuigen gewoon niet om aan te zien.
Ik krijg daar een naar gevoel van.

"



Dat begrijp ik...
alhoewel ik het woord "martelwerktuigen " zwaar overtrokken vind.
IK vind het hakje ook mega irritant , zag het laatst ook een vrouw doen, ja dat vind ik heel erg storend, maar evengoed kun je hem niet aanrekenen dat mensen dat wat hij laat zien navolgen omdat hij duidelijk zegt dat je dat alleen aan professionals over moet laten...

Dus als dat hem een slechte naam heeft gegeven ligt dat aan die mensen en niet aan CM, dat bedoel ik..
Hij laat zijn methode zien, nou oke, dat vind je niks of dat vind je oke, mocht je daar dus iets mee willen doen moet je dat alleen doen onder begeleiding, ga je zelf lopen kloten dan heb je zijn boodschap dus blijkbaar niet begrepen, gewoon niet aan beginnen en doe je dat wel dan alleen met iemand die daar gericht voor heeft geleerd en weet in welke situatie dat wel op niet gepast is...

In jouw ogen is dat in geen enkele situatie gepast en dat is toch oke?? Hij zal zeker niet iedereen aanspreken, maar in de ogen van iemand anders is zijn methode dus wel oke, alleen moet je die dus niet in je eentje als een CM wannabee na gaan volgen...
Ligt niet aan hem, ligt aan jezelf..

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie

honden foto van Elahjenthodie

" Cm heeft als ieder mens en gedragstherapeuten zijn goede dingen en zijn minder goede dingen, dingen die ik compleet anders zou doen, dingen waar ik wat van opsteek.

Zijn manier van werken met energie vind ik heel mooi en goed. Ook zijn aandacht voor fysieke en mentale uitdaging van honden vind ik heel goed.
Ook het niet altijd alles uit de weg gaan, maar de confrontatie opzoeken, en nog een keer, en nog een keer.. zodat je iets kan overwinnen, vind ik ook goed. (in de juiste gevallen dan..)
De aandacht die hij heeft voor de mens vind ik ook goed. Hij kijkt naar wat voor mens het is, wat zijn drijfveren zijn en speelt daar op in. Dat maakt het begrijpelijk voor een baasje. Een hele kunst, want juist die baas moet je zien te overtuigen, die moet het gaan doen.

Ik ben zelf absoluut niet van de stoombanden, de hakjes, de prikbanden enzovoorts.
Ik vind dat bij opvoeding zeker ook een vorm van straf hoort, maar dat hoeft niet fysiek te zijn. En soms wel, maar dan zeker niet pijnlijk.
Soms zit er wel een geval tussen, door de kleinste kiertjes ontsnappen om te jagen op auto's. Obsessief eten van plastic. Opsporen en compleet slopen van egels. Dat soort dingen waarbij ik ook weleens gebruik maak van methoden die ik normaal niet gebruik. Maar als al het andere geprobeerd is en alleen in het belang van de hond, niet de mens, maar de hond moet er beter van worden.

Fysiek contact hoort er naar mijn mening ook bij, kijk maar naar honden, maar ook naar mensen onderling. Als je de aandacht wil, raak je even iemand aan, je doet hem zeker geen pijn. Puur een aanraking kan veel krachtiger zijn dan woorden. Maar het mag nooit pijn doen.

Sommige honden waarmee CM werkt, dat is van zo'n kaliber, dan moet je buiten hokjes gaan denken en soms iets inzetten wat je normaal nooit zou doen. Of het zo is weet ik niet, want je ziet alleen tv-momenten, maar om een hele agressieve hond tussen een roedel andere honden te krijgen en ook nog ontspannen..

Als je leest hoe de dag er voor hem en zijn honden uitziet, heel vroeg op, een paar uur lopen, rust en etenstijd, weer lopen of zwemmen een paar uur, siesta, dan trainingstijd en voor de avondmaaltijd weer een paar uur bezig zijn. Dat die honden geen agressie of ander probleemgedrag vertonen is heel logisch, daar zijn ze te moe voor :-) En te voldaan en dat is denk ik het allerbelangrijkst. Mensen vragen zich af hoe het kan zoveel honden bij elkaar. Ze zijn voldaan. Er wordt compleet voldaan in hun basisbehoeften, veel beweging, denkwerk, voedsel en veiligheid. Het hele voortplantingsverhaal (ook een eerste levensbehoefte) is uitgeschakeld door alle honden te castreren. (iets wat ik dan weer niet zou willen, maar dan is het de vraag of je zo'n rust kan krijgen onder 50 honden)
Overigens is in Amerika het zwerfhondenprobleem veel groter en dan is het ook logischer dat ze willen dat alles gecastreerd wordt, zoals we hier met katten doen.

Het grote probleem is denk ik, de kijkers zelf. Ze kunnen niet filteren in wat ze wel goed vinden en wat niet. (alles is geweldig wat CM doet en dat is niet realistisch) Vervolgens gaan ze dingen na doen, terwijl er nadrukkelijk bij staat, dat je dat niet moet doen. Dan kan de gemiddelde mens ook nog niet beoordelen wat voor soort hond ze hebben, wat het probleem precies is, laat staan wat ze zouden moeten doen.
Zo zie ik mensen lopen die constant 'ssssssstttt' roepen en een ruk aan de riem geven. Geloof maar dat CM een hartig woordje met ze zou spreken als hij ze tegen kwam ;-)
De hond reageert niet eens meer.
Hoe vaak ik tegenwoordig de vraag niet krijg of ik wel een roedel heb om hun hond in te 'rehabiliteren'. Alsof dat de enige manier is om een hond iets te leren. En dan moet het nog echt bij de hond liggen, wat 99% van de gevallen gewoon niet zo is.. dan is het de baas die iets anders moet gaan doen. De hond volgt dan vanzelf.

Zo heb ik soms last van CM doordat ik mensen krijg die willen dat ik hem nadoe bij hun hond. Maar eerlijk is eerlijk, hij bezorgd me ook werk. Want mensen zijn zich wel gaan realiseren dat er wat gedaan kan worden aan probleemgedrag EN dat ze zelf vaak wat moeten veranderen, dat een hond behoeften heeft die je moet vervullen. "


Amen ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Maar als we op HP niet mogen praten over CM, zal niemand dan meer zijn methodes volgen? Ik denk persoonlijk niet dat dat van een forum afhangt.. Hij is dagelijks op tv en heb gigantisch veel aanhangers.. Als ik met Chels loop hoor ik overal "KSSST", of ze rammelen met zo'n fles met zand en steentjes erin..

CM is gewoon een begrip als het over honden gaat, en HP is ongeveer wel het populairste forum, waarom kunnen die 2 dan niet samen gaan? Mensen die geen CM aanhangers zijn hoeven toch niet te reageren als het topic gaat over iemand die CM's methodes toepast?

Misschien kunnen we een soort tekentje krijgen als CM in een topic valt.. O-) "

De reden daarvoor is dat Hondenpage een voorstander is van een aantal zaken. Dat is onder andere verantwoord fokken en positief opvoeden. Dat houd niet in dat we van het ''softe'' zijn zoals je eerder schreef en alleen van koekjes en met hoge stemmetjes belonen..Dat houd wel in dat wij CM en zijn methodes niet kunnen plaatsen in het rijtje positief opvoeden;-) Dat is de reden dat we topics en/of opmerkingen over CM niet vrijblijvend toestaan. Het is al heel wat dat tegenwoordig dit soort topics open mogen blijven, ''vroeger'' zou het al direct gesloten zijn. Zo af en toe een discussie topic is alleen maar goed vinden wij, kan weer inzichten geven bij iedereen;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"
CM is gewoon een begrip als het over honden gaat, en HP is ongeveer wel het populairste forum, waarom kunnen die 2 dan niet samen gaan? Mensen die geen CM aanhangers zijn hoeven toch niet te reageren als het topic gaat over iemand die CM's methodes toepast? "

Maar het is juist zo dat CM zelf ook adviseerd zijn handelen alleen door/onder begeleiding van een goede deskundige uit te voeren. Dus hoe kunnen mensen elkaar dan onderling in een topic advieseren over deze manieren ?? Zij kunnen toch nooit de situatie dusdaning inschatten van achter hun pc.
Ik ben van mening dat dit zelfs voor gevaarlijke situaties kan zorgen.. Want je kan niet zomaar iedere hond bij extreme agressie even een porretje geven..

Daarentegen kan positief advies zelden kwaad, ook al kun je op afstand een situatie nooit volledig goed beoordelen of inschatten.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Zou het misschien ook kunnen zijn dat jij dat "softe" misschien niet helemaal begrepen hebt? Positieve opvoeding betekent niet alles maar toelaten! Bij positieve opvoeding zijn er nog steeds, net als bij iedere vorm van opvoeding, grenzen. "


Oke dus als uw hond strak aan de lijn helemaal uit z'n dak gaat tegen een voorbijganger, mens of hond, hoe gaat u 'm dan corrigeren zonder fysieke correcties? Als hij zo tekeer gaat helpt een koekje niet meer, en een boze stem maakt het juist erger, dus hoe?

Nogmaals CM's methodes komen pas van toepassing als de hond al uit balans is.. Als je al de roedelleider ben en de hond dus respect voor je heeft, zal die niet vechten of ongehoorzaam zijn.. Qua opvoeden ben ik het wel eens dat dat positief en zo min mogelijk fysiek moet lukken.. Maar hoe gaat het in een wolvenroedel dan? Zegt de ene wolf tegen de ander "als je dat niet doet zingen we vanavond samen een duet onder de maan...."

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Christien; Het is niet of koekjes of fysiek corrigeren, je hebt nog zoveel daartussen..Als een hond compleet uit zn dak gaat zou ik direct omdraaien en doorlopen. En dat werkt prima.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Cesar ist de Beste HONDEN FLUISTERAAR EVER !!!;-)
Ik kijk elke dag naar zijn programma/shows
"


amai, elke dag?!
voor mij is het tijd om te zappen als ik hem tegenkom, 'k voel me niet aangetrokken en tegen mijn gevoel ingaan dat zou jammer zijn O-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik lees een beetje half mee...
alles is al wel gezegd betreffende cesar, ook in de voorbije 100 topics...

ik kijk zn shows, waarom? gewoon, voor de fun...ik volg zn methodes niet, maar soms heb je er wel wat aan, dat dan ook weer wel..ben er ook niet perse op tegen.
ieder doet maar lekker waar ie zich happy bij voelt...

wat ik vooral fijn vind aan wat hij teweeg heeft gebracht is dat mensen eens inzien dat bepaalde honden gewoon hele leuke beesten kunnen zijn..met name de pitbulls en de rotties...

maar, wel leuk om te zien dat zon topic eens 7 pagina's haalt zonder dat mensen elkaar door de pc heen trekken ;-)


honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"
Maar het is juist zo dat CM zelf ook adviseerd zijn handelen alleen door/onder begeleiding van een goede deskundige uit te voeren. Dus hoe kunnen mensen elkaar dan onderling in een topic advieseren over deze manieren ?? Zij kunnen toch nooit de situatie dusdaning inschatten van achter hun pc.
Ik ben van mening dat dit zelfs voor gevaarlijke situaties kan zorgen.. Want je kan niet zomaar iedere hond bij extreme agressie even een porretje geven..

Daarentegen kan positief advies zelden kwaad, ook al kun je op afstand een situatie nooit volledig goed beoordelen of inschatten. "


Oke maar mensen zullen altijd imiteren wat ze op tv zien.. Na de Titanic, weet je hoeveel incidenten er waren van mensen die op de punt van een varende boot gingen staan?

Nee het is zeker niet verstandig om iedere blaffende hond even te porren, dat ben ik met u eens.. Maar het misverstand is gewoon dat CM's handelingen "het laatste noodplan" zijn.. Netals honden niet op de bank laten en niet vòòr jou uit de deur uit laten, en niet vòòr jou uit laten lopen, dit wordt toegepast bij honden die dominant zijn, om ze terug op hun plaats te zetten.. Mijn Amstaff ligt op de bank (soms zó dat ik nog amper ken zitten), gaat voor mij uit de deur uit en loopt ook voor mij uit want ik wil niet steeds om hoeven kijken en terug moeten rennen als er een auto aankomt opeens, en toch ben ik de roedelleider, want ze luistert perfect.. En nee niet omdat ze anders gepord wordt.. Ik heb 'r nog nooit gepord volgens mij.. Ik gebruik CM's methodes nieteens want ik had Chelsea al onder appèl voordat ik zo intensief naar zijn programma's begon te kijken.. En al keek ik daarvoor al, Chelsea heb ik als pup en is nooit uit balans geweest dus dan zijn die handelingen niet van toepassing, vind ik..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

Oke dus als uw hond strak aan de lijn helemaal uit z'n dak gaat tegen een voorbijganger, mens of hond, hoe gaat u 'm dan corrigeren zonder fysieke correcties? Als hij zo tekeer gaat helpt een koekje niet meer, en een boze stem maakt het juist erger, dus hoe?

Nogmaals CM's methodes komen pas van toepassing als de hond al uit balans is.. Als je al de roedelleider ben en de hond dus respect voor je heeft, zal die niet vechten of ongehoorzaam zijn.. Qua opvoeden ben ik het wel eens dat dat positief en zo min mogelijk fysiek moet lukken.. Maar hoe gaat het in een wolvenroedel dan? Zegt de ene wolf tegen de ander "als je dat niet doet zingen we vanavond samen een duet onder de maan...." "

Je kunt het in het belachelijke trekken, maar je kunt ook proberen om te begrijpen dat er andere wegen zijn dan de weg van fysieke/verbale correctie. Ook bij een hond die niet in balans is.

Als je merkt/weet dat je hond uitvalt/uit z'n dak gaat tegen voorbijgangers loop je achter de feiten aan als je hem hiervoor gaat corrigeren. Beter leer je de hond omgaan met situaties die blijkbaar lastig voor hem zijn. Niet door hem te vertellen wat hij niet mag doen als het al gebeurt is, maar voorkomen dat het gebeurt (je kan immers voorspellen dat het zal gebeuren) en de hond begeleiden in het proces om anders, met meer stabiliteit en (zelf)vertrouwen met de situatie om te gaan. Je hond begeleiden in het proces van sociaal gedrag zonder zijn persoonlijke grens te schaden of te forceren.

honden page profiel bassiebassie

" Zegt de ene wolf tegen de ander "

Sinds wanneer heb je een wolf in huis?
Sterker nog, een wolf zou een voorbijganger ook niet negeren....! En de roedelleider zou een roedelgenoot die een voorbijganger aanvalt ook niet corrigeren, dus als je een voorbeeld geeft geef dan een goed voorbeeld.

Om even op jou probleem in te gaan. Het is niet mogelijk om een goed antwoord te geven zonder de situatie te kunnen bekijken. Maar ik zou in ieder geval proberen om de situatie niet zo uit de hand te laten lopen om te beginnen. Mocht het uiteindelijk niet lukken om het te voorkomen dan ga ik helemaal mee met Caitlin, gewoon weglopen.

" Als je al de roedelleider ben en de hond dus respect voor je heeft, zal die niet vechten of ongehoorzaam zijn "

Dat zou mooi zijn, maar helaas zijn het geen robots.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" @Christien; Het is niet of koekjes of fysiek corrigeren, je hebt nog zoveel daartussen..Als een hond compleet uit zn dak gaat zou ik direct omdraaien en doorlopen. En dat werkt prima. "


dit zie je heel vaak bij discussie over CM, ook over de eeuwige discussie over vechthonden....
er worden uitersten bijgehaald om een punt te maken..

vaak zijn die uitersten uitzonderingen en zit er een dik vet grijs gebied tussenin...



honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"
Je kunt het in het belachelijke trekken, maar je kunt ook proberen om te begrijpen dat er andere wegen zijn dan de weg van fysieke/verbale correctie. Ook bij een hond die niet in balans is.

Als je merkt/weet dat je hond uitvalt/uit z'n dak gaat tegen voorbijgangers loop je achter de feiten aan als je hem hiervoor gaat corrigeren. Beter leer je de hond omgaan met situaties die blijkbaar lastig voor hem zijn. Niet door hem te vertellen wat hij niet mag doen als het al gebeurt is, maar voorkomen dat het gebeurt (je kan immers voorspellen dat het zal gebeuren) en de hond begeleiden in het proces om anders, met meer stabiliteit en (zelf)vertrouwen met de situatie om te gaan. Je hond begeleiden in het proces van sociaal gedrag zonder zijn persoonlijke grens te schaden of te forceren. "


Ik trek niks in het belachelijke.. Ik vind het alleen vermoeiend dat mensen zo anti fysieke correcties zijn, terwijl CM dit alleen maar doet als allerlaatste redmiddel.. Mensen die CM ingeschakelen zijn ten einde raad en overwegen al (in veel gevallen) om de hond weg te doen.. Dat is echt het laatste station.. Bovendien, hoe ongelukkig is de hond als 'ie zo uit balans is? Die is juist bevrijd als hij eindelijk weer geleid wordt..

Ik bedoel niet dat iedere tegenstribbel met een por of een streng commando moet worden aangepakt..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"

Oke maar mensen zullen altijd imiteren wat ze op tv zien.. Na de Titanic, weet je hoeveel incidenten er waren van mensen die op de punt van een varende boot gingen staan?
"

Ja, dat sommige mensen echt niet helemaal sporen begreep ik ook toen ik hoorde dat Ludo (uit GTST = soapserie) in het echt gewoon geregeld wordt aangesproken dat hij zo slecht is en of ie niet wat vriendelijker kan doen.. zo erg dat hij een kaakslag heeft gehad 'omdat hij Bowien nou maar eens met rust moest laten'. Die man speelt een rol in een soapserie! Hoe kom je er dan op om hem op straat daarop aan te spreken alsof het echt is??? Echt dan ben je wat mij betreft helemaal de realiteit kwijt.. En dan denk je, dat heeft hij twee keer meegemaakt in zijn hele carrière.. nee hoor.. dat gebeurt wekelijks dat hij opmerkingen krijgt..

Geef mij maar honden ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 29 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^