Cesar milan,waarom wel of niet goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike

honden foto van Femke en Spike

Hallo allemaal!

Hier op Hondenpage kom ik regelmatig reacties tegen van mensen die de Cesar Milan methode niks vinden.
Zelf kijk ik regelmatig naar de Dog Whisperer en ben dus ook wel regelmatig onder de indruk hoe hij bepaalde situaties oplost.
Misschien komt dat omdat ik 'n leek op het gebied van opvoeding/training ben. ;-)
Ik zou graag willen weten waarom je nou juist wel of juist niet iets met zijn methodes hebt.
Gewoon even uit nieuwsgierigheid!

Groetjes Femke en Spike

ps,ik weet niet of dit de juiste categorie is voor dit onderwerp...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar milan,waarom wel of niet goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.

honden page profiel ChaveraChavera 2 doggies

honden foto van Chavera

HP staat niet achter CM en zijn methode's, hij gebruikt fysieke correctie's zoals een hond op de rug leggen, hakjes geven enzo :'(

Mijn mening is: CM heeft goede dingen waar ik wel wat aan heb, maar heeft ook punten waar ik totaal niet achter sta en nooit zou doen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Ik ben 'tegen' hem als trainer omdat ik vind dat hij over de grenzen van de honden walst. Daarnaast heb ik met eigen ogen gezien dat je die zogenaamde gevaarlijke honden ook op een andere manier weer op het rechte pad kunt krijgen. Daar heb je geen getrek, geTSSSS en intimidatie voor nodig.

honden page profiel Loes & RoriLoes & Rori 2 doggies

honden foto van Loes & Rori

Ik heb het boek Cesar's aanpak gelezen en blader er nog regelmatig door ik vind de tecnieken voor wndelen en lichaamstaal heel goed maar lichamelijk corrigeren doe ik niet(tik geven en andere fysieke straffen). Verder probeer ik een beetje mijn eigen manier te ontwikkelen. Rori is mijn 1e hond en het is aardig gelukt volgens my O-) Toen ik het boek uit had ben ik met wandeltechnieken meteen gaan oefenen bijv al ik nu haar loslaat moet ze eerst gaan zitten maak ik haar los zeg ik wachten en als ik go zeg mag ze pas weg. Dat gaat heel goed en met de lichaamstaal gaat ook goed.

Kortom: Ik vind sommige technieken heel goed en sommige dingen iets minder maar ik vind ook dat je elkaars mening erover moet repecteren.

Groetjes Loes & Rori

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 2 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

Cesar Milan gebruikt dingen als zijn bekende 'schopje' of een schokband, een slipketting etc.
Ook legt hij honden op de zij, om ze 'rustig' te laten worden. Het enige wat je krijgt is een hond die van de stress hijgt en de ogen die bijna uitpuilen. Ook vind hij dongen als in de nekvel pakken een goede manier. Terwijl dit schadelijk is voor je hond

Hier zijn (inclusief ik) veel mensen op tegen.



xx Hannah

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

In de volgende link staat beschreven zoals voor mij de reden is waarom niet.

http://www.hond-en-co.nl/hoe-anders-kan.html

Beslist de moeite waard om deze informatie eens goed door te lezen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 2 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

Hij is overigens ook dominant/heersend over honden. Dit is absoluut niet nodig om boven je hond te kunnen staan.

Ik kan met Pépé in het gras gaan stoeien, dat hij met 2 poten bovenop mij staat, maar even later luistert hij WEL als ik 'hier' of 'nee' zeg.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 2 doggies

honden foto van Kim en Casper

" Cesar Milan gebruikt dingen als zijn bekende 'schopje' of een schokband, een slipketting etc.
Ook legt hij honden op de zij, om ze 'rustig' te laten worden. Het enige wat je krijgt is een hond die van de stress hijgt en de ogen die bijna uitpuilen. Ook vind hij dongen als in de nekvel pakken een goede manier. Terwijl dit schadelijk is voor je hond

Hier zijn (inclusief ik) veel mensen op tegen.



xx Hannah "


Helemasl mee eens! Wat ik wel goed vindt is zijn motto ' exersice, dicipline, affection'
Beweging, opvoeding en liefde...

Ook mot hij regelmatig mensen wijzen op t feit dat een hond groot of klein uitgelaten moeten worden...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Regelmatig is er wel es een topic over CM.
Voor- en tegenstanders.... tja.
Ik vind CM niet over de hele lijn 'fout' of 'goed'. Er zitten waardevolle dingen in wat ie zegt: namelijk dat een hond beweging nodig heeft, en z'n energie moet kwijt kunnen. Dat het gedrag van een hond belangrijker is dat de 'trukjes' (commando's). Dat het meestal draait om de rust, en geduld. Kan ik me helemaal in vinden.
Maar ik ben tegen zijn fysieke correcties.

Ik snap dat je onder de indruk bent van zijn 'kunnen'. Hij wandelt ergens binnen en 3 minuten later is de boel opgelost. Dit is natuurlijk een tv-programma. Er wordt gemonteerd dat het een lieve lust is. Je moet dit allemaal wel een een hele dikke korrel zout nemen. In het echt gaat het natuurlijk niet zo makkelijk!

honden page profiel RayeRaye 2 doggies

honden foto van Raye

Ik vind het interessant dat hij de "hondenmanier" van straffen gebruikt. Dit zou ik zelf wel nooit doen want ik hou niet van fysieke bestraffingen en ik ben uiteraard geen hond, maar ik vind het wel fascinerend om te zien hoe goed het werkt (of toch hetgeen ze tonen in zijn programma). Ik sta er soms ook wel van versteld hoe hij gewoon door zijn eigen houding een hond al het zwijgen kan opleggen.
Jammer genoeg denken veel mensen die ik ken dat pups of honden zonder gedragsproblemen behandeld en opgevoed dienen te worden op de manier die Cesar gebruikt om een hond te HERopvoeden. Dat vind ik alleen maar effectief om slecht gedrag op te wekken. ;-)

Ik vind zijn programma fijn om naar te kijken, maar iets toepassen dat ik daarin zie, nee. Ik ben meer fan van honden trainen met positieve beloningen en ze gewoonweg van begin af aan goed op te voeden. Dan heb je dat getik en getsssst enzo helemaal niet nodig. O-)

honden page profiel AnnabelAnnabel 2 doggies

honden foto van Annabel

Hij heeft goede punten erbij zitten maar vraag me altijd af hoe het kan dat hij alles "even" binnen 5 minuten oplost!
Natuurlijk is dat tv maar het komt zo wel over alsof het zóóó simpel is.
Laatst een aflevering gezien waarbij de hond acupunctuur krijgt en alles heel harmonieus overkomt, dat vind ik dan weer prima :-)
Wat vinden jullie van die loopband?

honden page profiel ChaveraChavera 2 doggies

honden foto van Chavera

Een loopband kan, mag nooit een vervanging worden van het samen uitlaten en leuke dingen doen ;-)

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 2 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Ik vind hem vreselijk... Ik kan echt níet kijken naar zijn programma. Elke keer denk ik; ok ik geef het nog een kans. Maar na 5 minuten zit ik mezelf al op te vreten. Heel de tijd van die fysieke straffen geven, heel de tijd over dat je de baas moet zijn over je hond, alsof je je als een dictator op moet stellen. Nee dat is echt niet hoe ik met honden om wil gaan, niet op basis van dwang en respect afdwingen enz.

Mijn hond mag op de bank, mag als eerste naar buiten, blaft ook als iemand aanbelt, ze loopt niet naast me met uitlaten (ze mag gewoon overal lopen waar ze wilt). Mijn hond zou dan dominant zijn over mij... Maar ik weet niet, ze luistert goed, ik krijg niet het idee dat ze over ons heen walst ofzo.

honden page profiel RayeRaye 2 doggies

honden foto van Raye

"
Wat vinden jullie van die loopband? "


Die loopband vind ik geen slecht idee zolang het gebruikt wordt als aanvulling. Als je een erg drukke hond hebt die na een lange wandeling nog energie kwijt moet dan is het best interessant om een loopband te gebruiken. Zolang je het correct gebruikt en je de stand niet te hoog zet uiteraard.

honden page profiel Loes & RoriLoes & Rori 2 doggies

honden foto van Loes & Rori

Ik vind die loopband een matige oplossing als je 's morgens egt egt geen tijd hebt en niet kan maken vind ik het een goede oplossing om energie kwijt te raken maar ik ga liever een stuk lopen of een rondje fietsen ;-)

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike

honden foto van Femke en Spike

Ik vind de loopband erg 'amerikaans' om het even oneerbiedig te zeggen.
Ik heb het idee dat de helft van de hondeneigenaren daar niet elke dag 'n flink stuk gaat wandelen met hun hond.

Zelf vind ik er inderdaad ook waardevolle dingen in voorkomen,maar ook dingen waar ik zelf mijn twijfels over heb.

Erg blij met alle reacties,leer er weer een hoop bij!
;-)

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 2 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Tja loopband... Ik weet dat het erg warm kan zijn in bepaalde delen in Amerika, dus dan is in een huis met airco wel handig. Maar ik zou het zelf echt niet gebruiken, ik ga liever zelf op pad met mijn hond. Zo veel leuker!

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike

honden foto van Femke en Spike

"

Ik vermoed dat deze linkjes al heel veel van onze antwoorden dekt(hoeven de meeste van ons niet alles opnieuw neer te pennen,hahaha) ;-) "


Dankje wel! ;-)
Zal er even naar kijken,HP heeft zoveel topics dat ik niet altijd degene tegenkom die ik zoek. O-)

honden page profiel AnnabelAnnabel 2 doggies

honden foto van Annabel

Nou meer de intentie waarom hij de loopband laat gebruiken!
Dus niet voor te weinig beweging (wat ik voor een hond met veel teveel energie nog wel prima vind) maar voor zijn "geestelijke gemoedstoestand"!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 2 doggies

honden foto van Loes & Kaya

" In de volgende link staat beschreven zoals voor mij de reden is waarom niet.



Beslist de moeite waard om deze informatie eens goed door te lezen. "


Interessante link, ik word wel misselijk van de filmpjes..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Overigens is het uiteraard zo dat iemand zijn methode niet zwart of wit is, er zijn altijd punten die wél oke zijn. Zoals al genoemd vind ik het goed dat hij mensen benadrukt dat een hond beweging nodig heeft, uitdaging, en vooral niet vertroetelen op een manier die niet meer normaal is. Daar blijft het voor mij bij qua pluspunten, zijn methode met hoe hij met probleemgedrag om gaat spreekt mij totaal niet aan.

honden page profiel LoetjeLoetje 2 doggies

honden foto van Loetje

Ik vind het programma leuk om naar te kijken. Leerzaam voor mezelf om de honden te zien met hun gedrag en signalen, die door CM wel eens heel verkeerd gezien worden. Met CM's methodes ben ik het niet eens. Ik ben niet van de fysieke aanpak en die hele dominantie theorie vind ik best achterhaald.
Wat me wel opvalt is hoe dom sommmige mensen zijn. Vind je 't gek dat een hond gedragsproblemen ontwikkeld als hij 1 keer in de week wordt uitgelaten ;-) Zo'n loopband kan in het geval van de bejaarde mensen in de uitzending van vanavond best een uitkomst zijn, als aanvulling. Maar als je gewoon gezond bent moet je zelf die beweging en uitdaging kunnen bieden aan je hond, anders had je geen hond moeten nemen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 2 doggies

honden foto van Hannah en Pépé



In dit filmpje, laat hij een 11 maanden oude sint bernard, op een hete zomerdag:
- 2 rondjes rennen
- sleept hij hem aan een slipketting de trap op
Sorry, dat vind ik verkeerd ;-)

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

" In de volgende link staat beschreven zoals voor mij de reden is waarom niet.



Beslist de moeite waard om deze informatie eens goed door te lezen. "


Goede link Petra,allemaal heel helder geformuleerd en onderbouwd met beeld materiaal.

honden page profiel BakarddyBakarddy 2 doggies

honden foto van Bakarddy

Ceasar.. wie??

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike

honden foto van Femke en Spike

"

In dit filmpje, laat hij een 11 maanden oude sint bernard, op een hete zomerdag:
- 2 rondjes rennen
- sleept hij hem aan een slipketting de trap op
Sorry, dat vind ik verkeerd ;-) "


gedver,deze had ik nooit gezien,ík heb zelf een paard met trailer angst en dit doet me er een beetje aan denken.Het ergens niet op of in willen lopen word vaak beantwoord met (onproportioneel veel)druk.
Helaas beschadig je daar het dier mee...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

Goede link Petra,allemaal heel helder geformuleerd en onderbouwd met beeld materiaal. "


Ik vind het ook goed onderbouwd. Dat is naar mijn mening ook belangrijk als je een discussie als deze voert. Juist de onderbouwing geeft stof tot nadenken.

honden page profiel T&dogsT&dogs 2 doggies

honden foto van T&dogs

ik heb ook gehoord van ons gedragstherapeut dat ze ook eens een filmpje had gezien van cesar milaan :

soms tilt hij honden op met zijn voorpoten van de grond en dan gaat hij er vervolgens opzitten van rustig is hij hé maar het word altijd van opzij gefilmd maar nooit van voor en het is een keer gebeurd de tong van die hond was zo blauw dat hij naar adem moest happen ja dan is hij inderdaad rustig... ( om adem te krijgen ) deze honden stoppen met hun gedrag door angst cesar geeft ze slechte ervaringen eraan dus ze willen iets niet doen want dan denken ze met angst oja dat moet ik niet doen want dan gebeurt er dit ( bijv. het geschop in de heupen ) :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar milan,waarom wel of niet goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^