samojeed marktplaats/ rescue dogs

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Het staat al op het Samojeden forum , maar ook even hier...Hoe meer mensen met me mee willen denken , hoe fijner.
Ik kwam een Samojeed, mijn droomhond, tegen op MP,ben niet goed in linken plaatsen, maar je vind haar zo , bij Poolhonden.
Sommigen zijn ,issch op de hoogte van mijn zoektocht. Ik ben een pup bij Nienke misgelopen , stond te laag op de wachtlijst en greep er daardoor net naast . Wil een werktype Samojeed, zooooo graag. Maar na Nienke kon ik niet goed komen tot een Samojeed bij een andere fokker, omdat ik me enorm goed voelde over nienke en haar manier avn fokken . Ik sta op de lijst voor haar vlgd nestje , maar dat duurt nog zo\'n 2 jaar, en daardoor had ik bedacht , nu voor een zweedse of finse lap te gaan en dan , als derde hond de pup van Nienke , ooit erbij. Het nestje Finse Lappen is een paar dagen geleden geboren en de fokster belde mij meteen ; er zit niet tussen wat jij zoekt, en dat klopt. ik weet dat uiterlijk niet doorslaggevend zou moeten zijn , maar toch zocht ik bij de Lap wel bepaalde kleuren en tekeningen , en dat wist de fokster. Dus, alweer teleurgesteld na het uitkijken naar een nestje, zag ik net deze prachtige Samojeed op MP . ik vind het zo raar; ze ziet er niet uit als een show type, terwijl dat toch logisch zou zijn. Is ze wel raszuiver , wat denken jullie?? Ik vind haar wel heel mooi, ze doet me iets , op de foto. Kijken jullie met me mee? ik hoor graag jullie reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "samojeed marktplaats/ rescue dogs" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

De link werkt niet bij mij??

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Ze heet Talia. Een mooi meisje....

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

http://link.marktplaats.nl/527009110


Geen idee of ze raszuiver is? Ben niet echt bekend met het ras. Vind het wel een schatje om te zien! :-)

Anoniem (Gast)

Ik denk dat je even een pb nssr nienke moet sturen zij ziet zo of het een echte samojeed is.
Ik vind haar heel cute kjkt heel erg blij.
Je zal er denk ik wel je handen aan vol krijgen.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Oh dat was ik hierboven ging niet gied met de ipad.

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Nee, heb haar opgezocht op rescue dogs en ik denk toch echt niet dat ze raszuiver is.Staart ligt bv niet over de rug en de vacht lijkt ook anders. Maar idd , ze is een schatje! Eigenlijk lijkt ze veel op mn eigen Aylla, maar dan toch nog weer net wat meer Samojeed.

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Ja,dank voor de link!

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Misschien mixje keeshond samojeed wel echt een plaatje hoor

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik denk ook niet dat het een zuivere is, alleen het koppie al heeft een hele andere uitstraling. Ook de oortjes vind ik niet matchen.

Leuk koppie, dat zeker! Mooi hondje om te zien. :-)

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Fleurtje, dank voor je tip. Ik weet ook zeker dat Nienke het meteen zal zien , of ze raszuiver is. Als ik echt iets wil met deze hond dan zal ik zeker even contact met haar leggen. Ondertussen ben ik eigenlijk al wel zeker dat ze niet raszuiver is, hoe langer ik kijk...Ik ben het met je eens , zwart monster, de oortjes, de kop.. Ik denk toch dat ik me even bij mn plan hou, hoe leuk deze hond me ook lijkt....Reageerde net op een ander topic en realiseer me dat ik te impulsief bezig ben nu, sta nl ook nog op de lijst bij de zweedse lap..En dus voor Nienke s vlgde nestje. Soms word ik even verliefd....
En ben al zooo lang bezig met een tweede hond, voor mn gevoel, dan word ik opeens ongeduldig. Maar ik ben niet voor niks zo lang bezig; ik wil dat alles klopt, het ras , het gevoel bij de fokker, de match met Ayla , met mn kinderen etc.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Verwacht niet dat je bij een buitenlandse asielhond, garantie hebt op een ouders geteste hond.
Ze kan misschien wel het ras zijn, maar of ze papieren heeft, betwijfel ik. Als ze tenminste vrijgekocht is uit een dodenstation.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Als ik het me goed herinner had Nienke mij ooit verteld dat er in Spanje een slechte (Nederlandse) fokker van Samojeden zit, het zou kunnen dat de hond daar een nazaat van is? Als het tenminste om een Spaanse hond gaat.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Ik heb je even een PB'tje gestuurd ;-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik durf het niet te zeggen, de kans is groot dat ze niet raszuiver is natuurlijk..
Maar speelt dat echt een hele grote rol dan?
Ze is er nu eenmaal en jij vind haar leuk, dan zou het ras en of het wel of niet zuiver is me niet meer uitmaken en gewoon contact leggen om meer over haar te weten te komen.. Dus dan bedoel ik karakter etc... Je wordt verliefd op een hondje en dan ga je er voor toch... ;-)

Het is wat anders als het een pup van een broodfokker is en je daarmee de broodfok zou steunen, dan zou ik zeggen niet doen.. Maar ze is volwassen en via een stichting, dus een broodfokker steun je er ook niet meer mee nu...

Ook dit meisje verdiend natuurlijk dat gouden mandje, ook als ze een kruising is.. ;-)

Nienke (Gast)

Nee hoor, zeker niet raszuiver. Daar kan je ook vanuit gaan bij dit soort honden dat ze niet raszuiver zijn. Vooral met de oren is iets raars, het lijkt mij dat er iets van Akita doorheen zit als ik de stand van de oren bekijk. De hele verhouding van de hond klopt ook niet. Ach, ik zie dat zo vaak bij deze stichtingen. Laatst stond er ook eentje op wat een kruising labrador samojeed moest zijn. Was absoluut niet mogelijk, want de hond had een blauw oog en dat komt bij beide rassen niet voor, het was vermoedelijke een kruising husky, maar zodra het wit is noemen ze het een samojeed. ;-)
Er staat ook op MP nog een samojedenpup uit Bulgarije, extreem showtype, is 3 maanden oud en moet weg omdat hun kind er bang voor is. :'( Hoe lang probeer je dan er wat van te maken. Een maandje? En dan moet de hond maar weer weg...

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Nee hoor, zeker niet raszuiver. Daar kan je ook vanuit gaan bij dit soort honden dat ze niet raszuiver zijn. Vooral met de oren is iets raars, het lijkt mij dat er iets van Akita doorheen zit als ik de stand van de oren bekijk. De hele verhouding van de hond klopt ook niet. Ach, ik zie dat zo vaak bij deze stichtingen. Laatst stond er ook eentje op wat een kruising labrador samojeed moest zijn. Was absoluut niet mogelijk, want de hond had een blauw oog en dat komt bij beide rassen niet voor, het was vermoedelijke een kruising husky, maar zodra het wit is noemen ze het een samojeed. ;-)
Er staat ook op MP nog een samojedenpup uit Bulgarije, extreem showtype, is 3 maanden oud en moet weg omdat hun kind er bang voor is. :'( Hoe lang probeer je dan er wat van te maken. Een maandje? En dan moet de hond maar weer weg... "


Jeetje Nienke, je blijft maar sneren uitdelen naar herplaatsers.
Als je met je vragen naar zo'n stichting gaat, zal je echt niet te horen krijgen dat het een raszuivere, volgens de eisen van fokkers, gefokte hond is.

Ben blij dat er toch nog mensen zijn die ze een kans geven.

honden page profiel JeskeJeske 3 doggies

honden foto van Jeske

Ik ken het ras ook niet zo goed. Twijfel ook dat hij raszuiver is. Maar je redt wel een hond!
Ik vind het persoonlijk een schatje!

Voor mij zou het raszuiver zijn niet zo belangrijk zijn. Als je verliefd bent op de hond, en je kan nog ééntje redden ook, dat vind ik belangrijker.

Als het aan mij lag kwam er hier nog een 2de hond bij. En dan ook ééntje die je zo redt(van de dood?)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik heb voordat ik Fedor vond ook veel gekeken op een herplaats-site van de Landseer. Helaas zat er toen niet een bij die voor ons geschikt zou zijn, of een die ik aandurfde. Maar ja, wel naar gekeken. Waarom niet? Dan maar niet raszuiver of van een van de beste fokkers. Maar ja, het is wel een heel verschil, een pup of een herplaatser.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Als je voor een herplaatser/rescue dog gaat, maakt het wel/niet raszuiver niet uit.

Maar wil je voor een ras gaan, herplaatser of pup, dan zal de voorouders en testen van het hondje er wel toedoen. En dan heb je via asiels/stichtingen geen garantie dat je ook echt dat ras in huis haalt. Het is maar net wat je zoekt, aan de hond doet het geen afbreuk.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Hanna, mischien klinkt het hard hoe Nienke reageert, maar ik kan me voorstellen als na de zoveelste keer weer iemand komt met het is een Samojeed, terwijl de hond geen afstammingsbewijs heeft en daarbij ook nog niet echt op een Samojeed lijkt, maar idd wit is, dat je als serieuze fokker ook wel eens de nekharen overeind gaan staan.

Vaak als er namelijk met dat soort honden iets misgaat wordt er nadien wel gezegd: tja, dat ligt aan het ras, dat heb je met die: Samojeden, husky's enz.

Ik zie graag herplaatsters geplaatst en ik denk dat Nienke daar ook geen probleem mee heeft. Het probleem zit hem in het ondoordacht aanschaffen en het vaak niet juist aanprijzen van dat soort honden,door organisaties, waardoor het na bv een maand al weer misgaat en de hond! er dan weer de dupe van is.

Ik denk dat de topicstarter zich moet afvragen wat ze echt wil? Een hond uit de lijn van Nienke, of bij een andere fokker met honden uit die lijn, waar je waarschijnlijk wel lang op moet wachten, maar dan wel tien a vijftien jaar lang daaglijks plezier van kunt hebben.
Of een herplaatser een goed thuis gunnen, maar dan het niet zo nauw nemen met de afstamming en willen werken aan evt. problemen.

Wij fokken een vergelijkbaar ras als Nienke, en ook bij ons moeten mensen soms langer wachten. Maar wij doen ook ons best minder bedeelde honden een kans te geven. Ik geef die zelfs voorang, omdat ze er al zijn.
Momenteel zijn er bv (wat bij een laika eigenlijk nooit voorkomt) twee herplaatsers. Hoewel ze absoluut niet van onze fok zijn, en zelfs geen nakomelingen daarvan en van een voor mij onbekende fokker komen, heb ik ze toch op mijn site gezet voor herplaatsing en wijs er de pupmensen op die bij mij voor een pup informeren. Waarom omdat ik oprecht hoop dat deze twee honden snel een goed thuis vinden en er graag mijn steentje aan bijdraag.

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Je hebt gelijk Chris, zoals ik al schreef was dit een impulsieve eerste reactie van mij. Ik heb reeds een herplaatser via een spaanse stichting , dus daar heb ik niets tegen , integendeel. Maar deze keer wil ik voor een werktype Samojeed gaan , waarbij ik het gevoel wil hebben ECHT het oude type in stand te houden . Bij de weinige werk type fokkers die er zijn heb ik soms het gevoel dat de scheidslijn met het show type wat smal aan het worden is , of dat er anderszins niet helemaal naar mijn zin wordt omgegaan met de honden . Bij Nienke klopte het voor mij. Omdat ik deze zomer een pup ben misgelopen heb ik me wel georienteerd op andere rassen, zodat er voor de evt pup van Nienke , eerst al een andere hond bijkomt. Ik ben toen uitgekomen op de Finse of Zweedse Lap, mn die laatste is nu voor mij nog in beeld. Qua karakter liggen ze dicht bij de Samojeed, en zeker bij de Zweedse lap heb ik het gevoel dat ik ook iets goeds doe voor het ras , want buiten Zweden komen ze vrij weinig voor. Dan heeft het voor mij ook zin en een doel om voor een rashond te gaan.
Ik snap Nienke s reactie ook en weet heel zeker dat zij niks tegen herplaatsers heeft , zij kent mijn Ayla en weet hoe ik toen ertoe gekomen ben haar te nemen en daar heeft zij toen alle begrip voor getoond.
Ik gun deze prachtige hond ook een gouden mand, maar dat wordt bij nader inzien toch niet bij ons.
Nantastic.. en Hanna, ik hoop dat ik een beetje duidelijk heb kunnen maken waarom ik nu voor een rashond ga, het gaat mij niet daadwerkelijk om het papiertje, zelfs niet om de mogelijkheid van evt aandoeningen uit te sluiten, maar om het gevoel dat sommige types om het dramatisch te zeggen zowat uitsterven en ik ga voor behoud van deze prachtige honden. En dan wel specifiek de Samojeed en evt Lap , er zijn vast een heleboel andere honden die ook gebaat zijn bij voortzetting etc. , maar deze honden passen precies bij ons.Er zijn meer fokkers die ik hier heb leren kennen waarvan ik denk dat ze supergoed bezig zijn , maar waarvan het type niet bij me past, zoals Chris... Pfff.... ik heb het idee dat ik steeds onduidelijker word...

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" Hanna, mischien klinkt het hard hoe Nienke reageert, maar ik kan me voorstellen als na de zoveelste keer weer iemand komt met het is een Samojeed, terwijl de hond geen afstammingsbewijs heeft en daarbij ook nog niet echt op een Samojeed lijkt, maar idd wit is, dat je als serieuze fokker ook wel eens de nekharen overeind gaan staan.

Vaak als er namelijk met dat soort honden iets misgaat wordt er nadien wel gezegd: tja, dat ligt aan het ras, dat heb je met die: Samojeden, husky's enz.

Ik zie graag herplaatsters geplaatst en ik denk dat Nienke daar ook geen probleem mee heeft. Het probleem zit hem in het ondoordacht aanschaffen en het vaak niet juist aanprijzen van dat soort honden,door organisaties, waardoor het na bv een maand al weer misgaat en de hond! er dan weer de dupe van is.

Ik denk dat de topicstarter zich moet afvragen wat ze echt wil? Een hond uit de lijn van Nienke, of bij een andere fokker met honden uit die lijn, waar je waarschijnlijk wel lang op moet wachten, maar dan wel tien a vijftien jaar lang daaglijks plezier van kunt hebben.
Of een herplaatser een goed thuis gunnen, maar dan het niet zo nauw nemen met de afstamming en willen werken aan evt. problemen.

Wij fokken een vergelijkbaar ras als Nienke, en ook bij ons moeten mensen soms langer wachten. Maar wij doen ook ons best minder bedeelde honden een kans te geven. Ik geef die zelfs voorang, omdat ze er al zijn.
Momenteel zijn er bv (wat bij een laika eigenlijk nooit voorkomt) twee herplaatsers. Hoewel ze absoluut niet van onze fok zijn, en zelfs geen nakomelingen daarvan en van een voor mij onbekende fokker komen, heb ik ze toch op mijn site gezet voor herplaatsing en wijs er de pupmensen op die bij mij voor een pup informeren. Waarom omdat ik oprecht hoop dat deze twee honden snel een goed thuis vinden en er graag mijn steentje aan bijdraag. "


Ik vind het prima je hele verhaal...ieder zijn mening, ook over oranisaties. De ts. stelt een vraag en krijgt antwoord....als zij een hond van Nienke wil, is ze volgens mij wel degelijk op de hoogte...Nienke kende van wat ze schrijft.
Verder blijf ik erbij wat ik geschreven heb...ook naar TS toe.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Nienke (gast), hierbij verzoeken we je opnieuw een profiel aan te maken, aangezien je de laatste tijd regelmatig mee schrijft als gast. Graag wijzen wij je op ons beleid met betrekking tot het reageren als gast;

1. Gasten
Vanwege het open karakter kiest HP heel bewust laagdrempeligheid om zo gasten de kans te geven hier te komen voor informatie en advies. Als je iets leest wat niet door de beugel kan waarschuw dan het moderatorteam.

Gasten die gedurende langere tijd actief meedraaien op het forum kunnen gevraagd worden een profiel aan te maken. Omdat wij deze persoon niet via PB kunnen benaderen zal dit via een moderatorbericht op het forum gebeuren.


Met vriendelijke groet,
het Moderatorteam.

honden page profiel HannaHanna 1 doggies

honden foto van Hanna

" Je hebt gelijk Chris, zoals ik al schreef was dit een impulsieve eerste reactie van mij. Ik heb reeds een herplaatser via een spaanse stichting , dus daar heb ik niets tegen , integendeel. Maar deze keer wil ik voor een werktype Samojeed gaan , waarbij ik het gevoel wil hebben ECHT het oude type in stand te houden . Bij de weinige werk type fokkers die er zijn heb ik soms het gevoel dat de scheidslijn met het show type wat smal aan het worden is , of dat er anderszins niet helemaal naar mijn zin wordt omgegaan met de honden niet bij me past, zoals Chris... Pfff.... ik heb het idee dat ik steeds onduidelijker word... "

Ja...het wordt steeds onduidelijker. Ik heb niets tegen rashonden en fokkers...enz. Het gaat me om wat er geschreven wordt en daar reageer ik op. Volgens mij draagt het ook niets bij....

Ik heb op jouw gereageerd, wat ik weet wat je kan verwachten van een herplaatser, door een stichting.

En mijn kritiek was bedoeld voor Nienke. Verder niets. ;-)

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Mijn tekst is niet volledig overgenomen waardoor ie niet meer klopt Hanna, maar ik neem aan dat je dat wel in de gaten had?
Wat is er onduidelijk voor je? En wat draagt niets bij?
Ik heb geen enkele kritiek op jou geuit, hoor, waardeer je reactie. Ik ben ook blij dat mensen herplaatsers een kans geven. Heb er zelf 1, en ze is niks minder waard als een hond met stamboom!

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

"

Jeetje Nienke, je blijft maar sneren uitdelen naar herplaatsers.
Als je met je vragen naar zo'n stichting gaat, zal je echt niet te horen krijgen dat het een raszuivere, volgens de eisen van fokkers, gefokte hond is.

Ben blij dat er toch nog mensen zijn die ze een kans geven. "


Eerlijk gezegd interpreteer ik het meer als afkeuring naar mensen die zo ondoordacht een pup kopen en na een aantal weken tot de conclusie komen dat ze er toch niet voldoende tijd in willen steken.

honden page profiel VlottaVlotta 3 doggies

Dat is geen samojeed.
Heb je wel eens een eurasier bekeken.
Volgens mij de gemakkelijkste hond ter wereld en maar 20 kilo......ze zijn mijn grote liefde..ik spotte je foto door de grote staande oren en de lange vacht

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Een eurasier???!! Nou ik zie het niet O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "samojeed marktplaats/ rescue dogs" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: wat is mijn recht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^