samojeed marktplaats/ rescue dogs

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Eurasier vind ik ook een leuke hond, al zie ik die niet terug in deze Taila...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "samojeed marktplaats/ rescue dogs" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Monique, ik had het ook zo geinterpreteerd.
Maar ja het doet er verder niet toe, ik wil de zaak ook niet ingewikkelder maken.

Ik hoop dat er snel liefhebbers komen voor de twee herplaatsers op mijn website (zie link in mijn profiel): tenslotte is de laika de oorsprong van de samojeed, dus past zodoende ook wel een beetje in dit topic.

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Chris, ik kan je herplaatsers niet vinden , al vind ik wel je site . Ik heb de laatste tijd veel gelezen ook over de Yacutian Laika, wat vind jij daarvan?? Is off topic trouwens , sorry... Maar idd, als liefhebber van Samojeden en Poolhonden, kijk ik ook met veel genot naar jouw honden!!

Nienke (Gast)

"

Jeetje Nienke, je blijft maar sneren uitdelen naar herplaatsers.
Als je met je vragen naar zo'n stichting gaat, zal je echt niet te horen krijgen dat het een raszuivere, volgens de eisen van fokkers, gefokte hond is.

Ben blij dat er toch nog mensen zijn die ze een kans geven. "


Ik deel geen sneren uit ik heb de stichting van de "samojeed" kruising met blauwe ogen zelfs een keurige mail gestuurd dat het geen kruising samojeed kan zijn en dat ze hem dus beter bij de husky konden zetten, ook i.v.m. het husky-karakter wat de hond dus zal hebben, maar dat doen ze dan niet, ze reageren ook niet en laten de hond lekker bij samojeed staan. Dat vind ik dan jammer na de keurige mail met uitleg die ik gestuurd heb.

En ik heb helemaal niks tegen herplaatsers, heb net mijn vriendin begeleid met het zoeken naar een hondje en dat is een hondje uit Polen geworden van een stichting die zwerfhonden redt, dus begrijp niet zo goed waar je het over hebt. Ik vind het alleen niet fijn dat alle honden die wit zijn en vacht hebben maar als samojeed betiteld worden.

Nienke (Gast)

" Beste Nienke (gast), hierbij verzoeken we je opnieuw een profiel aan te maken, aangezien je de laatste tijd regelmatig mee schrijft als gast. Graag wijzen wij je op ons beleid met betrekking tot het reageren als gast;



Met vriendelijke groet,
het Moderatorteam. "


Dit was mijn laatste reactie op HondenPage, want nee, ik ga geen nieuw profiel aanmaken en het is bij het moderatorteam of een deel daarvan ook bekend waarom niet. Mensen die advies willen over samojeden of anderszijds vragen hebben weten me denk ik wel te bereiken. Ben actief op facebook en ben via mijn website wel te bereiken. We komen elkaar vast wel weer eens tegen in de hondenwereld.

Anoniem (Gast)

"

Is dit een vriendelijk antwoord?
"


Heb jij het antwoord gelezen wat ik naar die stichting heb gestuurd? Dit is wat ik hier op HP neer typ, dat is heel wat anders dan wat ik aan zo'n stichting zelf schrijf, daar stuur ik netjes uitleg waarom er geen samojedenbloed in kan zitten.
Maar troost je, je hebt geen last meer hier van me op het forum, ik ben er klaar mee.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Een profiel aanmaken mag iedereen, iedereen is welkom ;-)

Nienke (Gast)

Discussie is hiermee beëindigd hoor, ik beloof hierbij plechtig dat ik niet meer reageren zal. Iedereen tevreden.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Jammer Nienke :'(

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Je ziet wel meteen dat ze niet raszuiver is,met die verfrommelde oortjes,maar ze heeft wel dé lach.

Hier de site van de RDE,klik op 'honden'en dan op 'teefjes'dan kun je nog meer foto's zien.

http://www.rescuedogseurope.eu/


Ik denk ook dat ze eerder een herplaatser is vanuit NL of België.Maar je zal nog wel informatie moeten vragen,want er staat nu erg weinig over haar.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Minn God wat heeft dat hondje een giga uitstraling zeg net even op die site gekeken.
Ik denk dst er keeshond ook in zit aan de oren te zien.
Akita twijfel kan wel want ze is nog niet uitgegroeid.
Het is dat ik in een kleine flat woon en mijn hanxen vol heb aan Fleur anders was ze er nu al O-)

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Ja, fleurtje's vrouwtje, dat vond ik ook ; heeeel veel uitstraling. Verder vind ik dat er zeer onverdraagzaam wordt gereageerd naar Nienke, terwijl zij zo waardevol is geweest altijd hier, het stuit mij echt tegen de borst.
Enfin , deze discussie zouden we sluiten. Ik zoek Nienke op op facebook als dat lukt.
Soraya, ik heb idd gekeken op de site van rescue dogs, vind het jammer dat er verder zo weinig info bijstaat.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

"

Heb jij het antwoord gelezen wat ik naar die stichting heb gestuurd? Dit is wat ik hier op HP neer typ, dat is heel wat anders dan wat ik aan zo'n stichting zelf schrijf, daar stuur ik netjes uitleg waarom er geen samojedenbloed in kan zitten.
Maar troost je, je hebt geen last meer hier van me op het forum, ik ben er klaar mee. "


Ik bedoel jouw antwoord/reactie in dit topic op de vraag dat ze het maar aan jouw moet vragen...mijn hemel. ;-)

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" Ja, fleurtje's vrouwtje, dat vond ik ook ; heeeel veel uitstraling. Verder vind ik dat er zeer onverdraagzaam wordt gereageerd naar Nienke, terwijl zij zo waardevol is geweest altijd hier, het stuit mij echt tegen de borst.
Enfin , deze discussie zouden we sluiten. Ik zoek Nienke op op facebook als dat lukt.
Soraya, ik heb idd gekeken op de site van rescue dogs, vind het jammer dat er verder zo weinig info bijstaat.
"


Bedoel je mij. Prima hoor...ik denk dat ze eerst goed moet leren lezen..kan begrijpen als er iets is gebeurd, dat je met bepaalde gevoelens hier meeleest..prima, maar dan moet je wel goed lezen, en even je eigen emotie opzij zetten.

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Hanna , ik heb dit topic geopend, dus je kan er vanuit gaan dat ik goed heb mee gelezen. En ik bedoelde niet alleen jou , maar ook het moderator team . Al met al is Nienke nu definitief weg van hondenpage en dat vind ik persoonlijk een groot verlies.Volgens mij , als er iemand al vanuit emotie reageert dan ben jij dat . Verder wil ik erover ophouden. Heel zonde, dat topics zo vaak eindigen in een soort welles nietes.
Als TS heb ik voldoende reacties gehad , dank allemaal , mijn keuze is jullie inmiddels duidelijk neem ik aan.
Mijn zoektocht naar onze tweede hond wordt vervolgd....Ik houd jullie op de hoogte.

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker 3 doggies

Margot, ik zou wel uitkijken met die stichtingen. De ene is de andere niet. Er is er ook een actief die alles wat zwart en klein tot medium is en kleine flaporen heeft Markiesje noemt. Ik heb hen hier een keer over gemaild want er is buiten de rasvereniging veel vraag naar fokdieren die lukraak worden ingezet.
Uit hun antwoord bleek dat ze er het label Markiesje op plakte omdat de honden dan sneller een huisje vonden. Ze beweerden er bij te zetten dat het een kruising was, maar in veel gevallen deden ze dat niet. Ook claimden ze dat ze er een aantal met stamboom hadden gehad, wat bijna onmogelijk is. Het ras is alleen in NL verkrijgbaar en er is een lange wachtlijst. Dat zou betekenen dat iemand die 2 jaar voor hun hond op de wachtlijst had gestaan naar Frankrijk was verhuisd en dan hun hond had gedumpt bij een asiel.
Ik heb niets tegen die stichtingen, maar ik zet wel vraagtekens bij de kennis van degene waar ik contact mee heb gehad. En ik snap hun motivatie om er een ras op te plakken. Maar het voelt mij een beetje als voorliegen. Van die ene stichting waren nagenoeg alle beschrijvingen van de honden heel positief, geen enkele had punten waar hard aan gewerkt moest worden...
Anderzijds geef je zo'n hond wel een nieuwe kans, een warm huisje. Het is een afweging die je moet maken. Als je met een van de hondjes een klik hebt dan is dat alleen maar prachtig. Alleen de kans dat het een "echte" is, is klein. Maar mixjes zijn ook heel leuk!

Jammer dat Nienke nu definitief weg is. Ze gaf vaak heel goed advies :-(

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Moderatorteam, Ik vind het heel jammer om te lezen dat dit forum minder 'open' is als het zich doet voorkomen!

Ik denk dat zeker bijdragen van ervaren mensen welkom zijn, in welke vorm dan ook. Om nou net deze mensen buiten te sluiten op een niet concreet argument, wint mi niet de schoonheidsprijs!

Mbt Margot haar vraag, De informatie over de twee herplaatsers, staat op mijn siberischelaika website, welke te vinden is middels mijn profiel en dan onder het hoofdstuk 'nieuw nieuws op weg naar oud nieuws' er is ook een zoekfunctie, hier vind je ze mischien middels hun naam: Igor en Boris. Als het niet luykt stuur je me maar een pb.

De Yakutian Laiki welke hier in west europa gepresenteerd worden zijn vaak niet raszuiver en bv gekruist met samojeed en lijken daarom niet op de yakutia laiki welke wij in Yakutia, siberie zagen. Wij hebben daar rondgetrokken en kennis gemaakt met de president van de club en jagers ontmoet. Ook tentoonstellingen gezien met Yakutia laika, en die zien er dus heel anders uit. Ze hebben bv niet dat lange samojeden haar (dit komt wel voor, maar is ongewenst) ook zijn ze in veel kleuren en zeker niet altijd zwart/wit enz. Ik zal eens kijken, ik geloof dat ik nog twee foto's in mijn profiel heb van typische Yakutia laiki. Van karakter is in ieder geval de west sibirische laika de meest aalround bruikbare en meest geschikt als gezelschapshond.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ik heb de foto's niet meer in mijn profiel, maar bij interesse kan ik ze wel weer opzoeken.

honden page profiel silke & woody silke & woody 3 doggies

honden foto van silke & woody

lijkt niet echt op een samojeed ,heeft wel een paar trekjes ervan ...maar vind haar wel super schattig :-D ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ondertussen wil ik wel weer even on topic gaan omdat er nog steeds twee schatten van honden in het asiel zitten, welke bemiddeld worden door de Duitse Samojeden rescue en waar ik graag een plekje voor zou zien.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Margot,heb je nog meer info kunnen krijgen bij de RDE?
Ben wel benieuwd/nieuwsgierig eigenlijk :-D

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Iemand interesse in die leuke witte (nep) samojeed ;-)
Als jullie nu verder bekvechten dan doe ik nog even een goed woordje voor die schattige witte berin ;-) O-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Jammer Margot ,elke keer die discussie over werk en show Samojeden.Dat er fokkers zijn die zgn. werkhonden en fokkers die de showlijn fokken.Als we in oude boeken gaan kijken naar hoe de Samojeed er vroeger uitzag wordt wel duidelijk dat beide types daar niet meer zo heel veel aan voldoen.Vindt deze discussie daarom alleen maar pijnlijk want zoals je weet heb ik een Samojeed uit de showlijn,waarvan beide ouders kampioen sledehond in Denemarken zijn.Dus daar valt ook over te discussiëren.Maar het is elke keer weer alsof de Samojeed uit de showlijn een ondergeschikt ras is.Heeft niets met je topic te maken maar wilde het wel even kwijt.

Denk dat jij gewoon moet wachten op een pup uit een nestje van Nienke,dus nog even geduld hebben.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Als jij een klik denkt te hebben met deze hond, ga eens kijken.
Misschien dat het enorm klikt en het ook is wat je zoekt
Dan is het geen Samojeed.. nou ja.. die komt er dan nog wel ;-)
Als het maar een hond is die bij je past!

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Helene; sorry sorry sorry ; ik vind het show type echt helemaal geen ondergeschikt ras, en het spijt me echt als dat de indruk is die ik heb gegeven . Alleen ga IK voor een werk type, al moet ik dus zeggen dat ik ook nog niet veel 'matches'heb gevonden met fokkers die dat type fokken. Idd; ik denk dat het wachten wordt op een nest bij Nienke, misschien voor die tijd wel een hond, maar dan geen samojeed.

Margje; ik heb afstand gedaan in mijn hoofd van deze mooie Talia. Helaas kan je nou eenmaal niet elke hond in huis nemen !!! En ik wil toch trouw blijven aan mijn keuze deze keer te gaan voor een hond bij een hele goede fokker vandaan!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" Helene; sorry sorry sorry ; ik vind het show type echt helemaal geen ondergeschikt ras, en het spijt me echt als dat de indruk is die ik heb gegeven . Alleen ga IK voor een werk type, al moet ik dus zeggen dat ik ook nog niet veel 'matches'heb gevonden met fokkers die dat type fokken. Idd; ik denk dat het wachten wordt op een nest bij Nienke, misschien voor die tijd wel een hond, maar dan geen samojeed.

Margje; ik heb afstand gedaan in mijn hoofd van deze mooie Talia. Helaas kan je nou eenmaal niet elke hond in huis nemen !!! En ik wil toch trouw blijven aan mijn keuze deze keer te gaan voor een hond bij een hele goede fokker vandaan! "


Daar heb je ook gelijk in! Je kunt niet iedere hond redden..
Ik wou dat ik zo verstandig was als jij haha

Het is geweldig als je inderdaad alle keuzes goed kan maken, super fokker, super lijnen qua hond, karakter wat bij je past.. En dan moet je wel even wachten, maar dan is het een goed en weloverwogen besluit.
Super!

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

begrijp ik het nu goed of niet? Want het komt vrij oppervlakkig over

Het is geen volle samojeed, dus daarom haal je haar niet in huis?

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

" begrijp ik het nu goed of niet? Want het komt vrij oppervlakkig over

Het is geen volle samojeed, dus daarom haal je haar niet in huis? "


Weet niet of het zo is (heb dat idee niet aangezien ze aangeeft de keuze te maken voor een bepaald type karakter van een goede fokker), maar dat kan toch... Ik zelf zou nu ook geen kruising teckel willen. Ieder zo zijn of haar keuze lijkt me toch...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" begrijp ik het nu goed of niet? Want het komt vrij oppervlakkig over

Het is geen volle samojeed, dus daarom haal je haar niet in huis? "


Als je alle berichten leest van Margot dan zie je dat ze juist gaat voor een klik.. en daar al tijden op wacht zelfs..

Nienke (Gast)

Ik heb plechtig beloofd niet meer te reageren, maar omdat dit me heel na aan het hart ligt, toch nog 1 keer en alleen in dit onderwerp. Als fokker geef ik mensen die geïnteresseerd zijn in het ras altijd eerst informatie over de twee types. Ik leg uit wat de verschillen zijn en voeg foto's toe. Als ze een werktype zoeken en we ze geschikt vinden, dan mogen ze bij mij op de wachtlijst. Willen ze een showtype, dan help ik ze met alle liefde aan een goede fokker die goed gesocialiseerde, gezonde showtypes fokt. Even goede vrienden. Natuurlijk begrijp ik persoonlijk mensen die voor het werktype beter, omdat dat "mijn ding" is. Maar als anderen een showtype willen help ik ze ook verder. Ik heb ook mensen geholpen die een kruising zochten, een mopshond, een Jack Russel, etc. Als ik het kan help ik om te voorkomen dat men in de malafide fokkerij terecht komt (en ik later weer vragen krijg over samojeden met agressief karakter e.d., want dat gebeurt ook. Men koopt dan bij een fokker die het niet te nauw neemt een pup en komt vervolgens bij de andere fokkers met vragen en klachten... :'( )

Wat betreft de oorspronkelijkheid van de types, daar zijn al zoveel discussies over gevoerd. Wat echter een fout is, is te denken dat de samojeed van oorsprong een sledehond is. Helaas is de samojeed in Nederland bij de sledehonden ingedeeld. In Engeland staan ze nog in de juiste groep, de herdershonden! Bij het volk waar de samojeed vandaan komt, de huidige nenets werden de honden gebruikt om de rendieren te hoeden. Het volk was een nomadenstam die met hun huisraad en rendieren rond trokken. De enige sledes die gebruikt werden, waren hele grote sledes met de tenten en huisraad erop. Deze sledes waren veel te groot om te trekken door honden, deze werden door rendieren getrokken. De honden werden gebruikt om de kudde bij elkaar te houden, op te drijven en te beschermen. Pas in Europa is men begonnen de samojeed sledes te laten trekken. De samojeed heeft als sledehond o.a. geholpen bij het aanleggen van de Jungfraupas in Zwitserland.

Verder vind ik de reactie van dat Margot een hond niet zou nemen omdat hij niet rasecht is wat overtrokken. Margot heeft een kruising samojeed met naar verleden. Ze gaat nu, zoals ze zegt, voor een werktype, met stamboom, van een fokker die haar aanspreekt. En misschien komt er ook wel een andere hond daarvoor nog op haar pad, gewoon een hond waarmee je een klik hebt. Maar die samojeed met werkbloed, dat is haar wens. Al heel lang. En is het dan niet logisch dat je daaraan vasthoudt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "samojeed marktplaats/ rescue dogs" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: wat is mijn recht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^