HondenPage baasje CaneCorsoChanty

Wat schreven de vrienden van CaneCorsoChanty op het forum

honden page profiel moniquemonique schreef in Hoelang..
Heel veel sterkte toegewenst, loslaten is ook houden van.
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
Vanmorgen 2 frikandellen ontdooid, en vandaag 2 honden tegelijk buiten de poort meegenomen. Moet er eerlijk bij zeggen wel met de slipketting, maar voor nu ben ik echt super tevreden. Eerst op het erf geoefend met allebei, dus ook ons mongooltje want dat is ze nu eenmaal. En dat ging echt lekker. toen richting de poort , was al een beetje van o ja we mogen weg, dus heen en weer die 96 meter oprit was ineens 3 x 96 meter, maar maakt niet uit. het ging zo goed. dus toen een stukje naar links zo'n 100 meter en het ging perfect. ben toen teruggegaan en geen getrek en gruk . echt we gaan dit opbouwen. maar dank jullie voor alle tips. zat er echt doorheen. maar we gaan lekker zo .
honden page profiel moniquemonique schreef in Hoelang..
allereerst heel veel sterkte, weet niet of je nog wat aan dit advies hebt . Wellicht zijn de koelblokken die je normaal voor de koelbox gebruikt een idee, en anders ijsblokzakken uit de supermarkt. en daar dan een laken over .
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
Hoi minnie bedankt voor je tips. Maar zou je mij een plezier willen doen? op facebook vind je een site. Bikers for animals . Zij hebben op dit moment een hondje in de opvang die doof is. Ze zijn dringend op zoek naar iemand die tips en advies kan geven qua opvoeding enz enz. zou je aub op deze fb site je aan willen melden, ?
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
"  Dan is daar de opwinding te groot. Zorgen als je weggaat richting oprit,  dat als je merkt dat hij wilt trekken, druk wordt, je hem laten zitten en wacht tot hij rustig is. Loop dan eerst terug en weer richting verder.  Brokjes op de grond gooien, kan ook helpen. Rust is stukje lopen, eerst terug lopen, dan weer verder. trekken is laten zitten tot de rust er is.   Je zal de eerste weken niet meer dan een meter voorbij de oprit kunnen komen.  Je doelmis nu, met rust wandelen zonder trekken, al kom je even niet je erf af. Als je dit consequent oefent, zal je snel resultaat zien. "Suzanne en Luca  Dank voor de tip. heb alle tips waar ik denk ik wat mee kan even uitgeprint, ga zo Dolci even op het hondeveldje zetten en met Tiger voorzichtig oefenen.
honden page profiel moniquemonique schreef in Niet weer!
zo vervelend,het lijkt wel of sommige mensen geen verstand hebben. en als ze het hebben zit het in hun achterste volgens mij. ik heb het 1 keer meegemaakt met een oud vrouwtje en een poedel. Het is alweer een jaar of 16 geleden maar toch. Mijn cc solo was lekker aan het ravotten met een americaanse bull. komt er een oud dametje aanlopen met een poedel. en ik hoor haar zeggen, o jij wilt ook spelen, op zich geen punt want solo kon met iedere hond goed overweg. ze maakt het beestje los, en deze stormt op mijn hond af en hangt meteen in haar hals. ik had meteen al een onderbuik gevoel van dit gaat slecht aflopen, mijn hond schud die poedel van zich af en pakt hem vol in zijn rug, en slingert het beestje weg, poedel zijn rug lag helemaal open en de dame , net zoals ik overigens helemaal in paniek, dat arme hondje. Terwijl ik mijn hond weer onder apell zet en haar aan wil bieden om naar de da te rijden , krijg ik me daar een scheld kanonade over me heen gegooid. heb het door het gevloek en getier nog een aantal keren aangeboden, maar kwam er niet doorheen. gevolg politie erbij en mijn hond was agressief. probeer je oom agent nog uit te leggen wat er is gebeurd, maar zelfs die kon mij door het gevloek niet verstaan. gelukkig was het baasje van de bull erbij gebleven en deze kon als getuige dienen. maar wat als dit niet zo was geweest?
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
"  Misschien kan je óp het erf oefenen met aan de riem wandelen? Of op een andere plek waar hij los kan lopen tussendoor kleine stukjes aan de riem oefenen? "Stabij Gijs  Op het erf is het ook geen probleem , het begint na de oprit
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
" Een herplaatser dus, was hij wel gewend aan wandelen, weet je iets over zijn achtergrond? "Dobry  Dat is een heel verhaal tot en met een rechtzaak aan toe. Maar hij komt bij een vrouw weg met 3 kleine kinderen op een flatje 3 hoog achter zeg maar. Er kwam ook gedragstherapeut voor hem over de vloer, die met hem bezig was. De enige manier schiet me nu ineens te binnen , hoe zij hem geleerd hebben om niet te trekken is met een stuk kaas voor zijn neus. Dus heel fout ingeprent gedrag. Ik verdom het om met een een blok kaas te gaan lopen. En andere beloningen daar reageert hij niet op. De gt moest hem zelfs met een flinke plak kaas de auto inlokken. Dat is nu gelukkig niet meer nodig, hij stapt zo in de bench in de auto.
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
" De oorzaak moet eerst opgezocht worden, bij een jonge hond meestal enthousiastme, maar trekken is een symptoom, je moet dus niet de oplossing in een hulpmiddel gaan zoeken.   Ik zou zeker bij een jonge hond niet beginnen met allerlei hulpmiddelen, maar eraan gaan werken, en dat kost tijd, geduld en vooral ook inzicht.   Een goede lijnvoering is ook belangrijk. Hier werkt het beste om al rustig de deur uit te stappen. Omdat we aan een redelijk drukke straat wonen hou ik Jenna kort naast me, ik loop tussen het verkeer en haar in (omdat dit haar een veiliger gevoel geeft). Ook bij mensen passeren of andere honden ben ik er altijd tussen. Komen we bij het park, krijgt ze de lange lijn, ze mag daar snuffelen waar ze maar wil en hoe lang ze maar wil. Ook op andere plekken waar het kan ga ik in haar tempo en mag ze overal snuffelen. Soms helpt het ook om de hond zelf de route eens te laten bepalen.   Het kan ook zijn dat er teveel prikkels zijn, of te spannende dingen in het vooruitzicht (losloopveldjes, druk gespeel met andere honden of cursus bijv.) In dat geval de wandelingen saai houden zonder al teveel afleidingen.   Een aanrader is Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt. "Dobry  Tiger is nu ruim 2 jaar. Ik heb natuurlijk erf honden, altijd al gehad, maar met hem heb ik echt wat uitlaten betreft de grootste problemen die ik ooit met een hond heb gehad. Oefenen op het erf gaat hartstikke goed, hij volgt alle commando's super goed op. Los mee door de poort, gaat ook super goed, maar eenmaal aan het einde van de oprit, als de lijn om moet dan veranderd hij in een husky die alleen maar trekt. En ik weet echt niet meer hoe ik dit gedrag moet doorbreken, zelfs al neem ik de longeerlijn van de paarden, in plaats van de kortere lijn, dan nog trekt hij me uit mijn schoenen.
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
" Als het echt niet lukt, kan je een  antitrektuig omdoen, van martin gaus, daarbij doe je de hunterlijn erbij om, zodat je om en om kan gebruiken, verbrijzeld bekken gehad en gebruikt,de hond trekt niet met dit tuigje om  het is even een hulpmiddel, maar je zal er aan moeten werken..... "Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin  hoe ziet zo'n antietrektuig er uit willemijn?
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
" Heb je al eens zon tuig geprobeerd met ringetje op de borst?    Wat je ook kan doen is trainen op rustige plaats met een langere lijn. Telkens stilstaan als ze trekt. Dus eigenlijk niet direct verwachtzn dat ze aan de voet loopt maar ze mag ook niet trekken. Dit vraagt wel even volharding... "Max† - Udhai & O'die  Tuig geprobeerd, maar 75 kg hou je niet in de hand. Ben zelf niet echt klein , maar ik heb echt moeite. Oefenen doen we dagelijks, en hoe rustig wil je het hebben, ik woon op het platteland.
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
" In welke situaties trekt hij?   Heb je een tuigje of een halsband? "Dobry  We zijn begonnen met een halsband, maar hij is zo beresterk dat hij de gesp in 1 ruk afbreekt. Met een tuig geprobeerd maar dan zet hij alleen maar meer kracht voorwaarts, en kan ik er achteraan skiën. Een gentl leader geprobeerd maar die heeft hij zo weer af. Hij gaat gewoon liggen en graaien met zijn voorpoten. Dus nu maar weer de slipketting, da's op dit moment de enige manier om hem nog een beetje in toom te houden, maar vindt ikzelf niet de meest humane oplossing. Net zoals musketonhaken, die stellen niets voor bij hem, ze breken binnen no time af , dus heb nu een halstertouw met veiligheidssluiting.
honden page profiel moniquemonique schreef in eeuwig getrek aan die lijn.
Ik zit helemaal muurvast. Ik heb hier een herplaatser , maar hij gaat steeds harder in de riem hangen. Ik zit nu echt even muurvast, want ik weet echt niet meer hoe ik dit op moet gaan lossen. Als hij losloopt luisterd hij perfect en volgt heel goed. Maar die riem??? Er is geen lol meer aan om met hem te wandelen op deze manier. Heeft iemand tips.
honden page profiel moniquemonique schreef in Teefje is 4 maanden na loopsheid nog steeds schijnzwanger?
" Ik snap echt niet waarom je je teef niet zou beschermen tegen schijndrachten en tumoren als je geen fokker bent.   Zal wel aan mij liggen. "Martine  als mens laat je toch ook niet zomaar even je baarmoeder verwijderen, want "stel dat je kanker krijgt". in een gezond mens snij je niet dus waarom wel in een gezonde hond
honden page profiel moniquemonique schreef in Teefje is 4 maanden na loopsheid nog steeds schijnzwanger?
Schijndracht is een heel vervelend iets voor je hond. Ik heb dit zelf ook meegemaakt met mijn teefje en ook op het punt gestaan haar te laten helpen. Alleen kwam ik er achter dat zij schijnzwanger bleef door al haar knuffels en dergelijke, zelfs een tennisbal legde ze nog bij haar tepels neer. Alles weggehaald waardoor ze getriggerd werd en ze is het niet meer geweest. Dus iedere loopsheid halen we nu alles weg en dit gaat goed.
honden page profiel moniquemonique schreef in Ik wil toch zo graag een...... hond, poes, paard.........
schrikbarend die 8 minuten. Hier heeft alles een kameraadje, 2 pony's, 3 geiten, 2 honden , school koi's , 8 kippies, en alle vrijheid, ook de kippies lopen vrij rond bij ons . en zo hoort het ook.
honden page profiel moniquemonique schreef in waakhond training
Wat ik al eerder aangaf, waarom reageren mensen nog op deze persoon ???????????? er zijn toch meerder onderwerpen die wel de aandacht verdienen? of zie ik dit nou verkeerd ?
honden page profiel moniquemonique schreef in waakhond training
" Via Skype? "Paddy's Mate (Kees)  mwhaaaa, da's een goeie, gewoon niet meer reageren op deze persoon, beleeft hij er ook geen lol meer an .
honden page profiel moniquemonique schreef in Pas op: Eikels giftig
Zo dan heb ik hier toch een probleem, een heel groot probleem, ik zit hier met ongeveer 600 bomen om en rondom het weiland en het huis waarvan 75% bestaat uit eiken. Pony's geiten en honden kunnen ervan eten dat het een lieve lust is, alleen wel raar dat er in die 11 jaar nog nooit 1tje ziek is geweest.
honden page profiel moniquemonique schreef in Wie mag op de bank?
de bank is van ons, maar onze honden komen zoiezo niet in huis .
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
Zo dan, het komt met bakken uit de hemel zetten, denk dat ik maar eens ga kijken wat ik nog aan verf heb staan, ga ik lekker me woonkamer muur een ander kleurtje geven. Niet omdat het moet , maar omdat het kan >
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
" Ik ben net terug van nog een uurtje wandelen met Black. En we kwamen een mevrouw tegen op de fiets, met een Rottweiler ernaast, al hijgend. Ze vroeg me de weg, want ze was verdwaald, een toeriste want ze was verder helemaal niet bekend in de omgeving. Ze moest naar Oldebroek, en wilde zo snel mogelijk het bos uit. Alleen de weg die daar vlakbij loopt, komt uit in 't Harde dus precies de verkeerde kant op. Dus ik heb haar de goede kant op gewezen door het bos heen, naar de juiste weg. Dat vond ze wel eng, maar anders zou ze vreselijk om moeten fietsen en dat kan niet met een hond die al met z'n tong op de schoenen liep.   Maar wat een verstand...om met een hond te gaan fietsen in het bos waar je de weg niet kent, en bijna schemerig en donker.   "sylvia  hersenloos mijn auto gaf vandaag 23 graden aan, dan ga je toch niet met je hond fietsen, doe dit dan om een uurtje of 7 in de ochtend als het een graad of 12 is .
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
ik had lang geleden ook zo'n hond die de meest vreemdsoortige geluiden maakte, voor ons oorverdovend, de buren hebben we er gelukkig nooit over gehoord. maar 2 tot 3 keer per nacht de trap af naar beneden was niets vreemd. ook alsje haar riwep niet wakker worden , moest echt tegen haar bed aanstoten wilde madam wakker worden. en als we op de camping waren hoorde je haar niet.
honden page profiel moniquemonique schreef in brokken
er is een 3 tal weken geleden een test geweest wat brokken betreft. De best geteste waren de brokken van de lidl. Deze geef ik al 18 jaar aan mijn hoden en ze zijn nog nooit een dag ziek zwak of misselijk geweest. verder krijgen ze erbij de diepgevroren pakjes van rodi bij.
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
" Monique, wat veel ramen om te zemen, zeg!  Daar heb je wel een dagtaak aan.   Dat Peppa account daar heb ik geen pb of iets van gekregen, misschien komt het nog?   Willemijn, ik zag je waterblazer te koop staan, maar je had hem al snel verkocht!  Dus ik was te laat op HP    Freggle heeft ook weer goede dagen. Hij loopt best goed, is heel levendig en zit zo te zien heel goed in z'n vel  Dus vandaag sinds wel een maand heb ik hem weer meegenomen, naar Zwaluwenburg. Lekker een half uurtje rondgelopen op zijn tempo, kon hij overal rondkijken en snuffelen. "sylvia  ga ik 1 dag niet redden hoor, nee joh iedere keer een beetje, en als ik klaar ben begin ik weer opnieuw. de stal en loods doe ik niet zo vaak hoor, maar de rest wat aan de woning zit , tja daar kom ik niet onder uit
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
"  Ooooooooooo...ja hoor we komen met zijn drietjes, hahaha...of moet ik helpen ramen lappen ? ....haha het zijn er wel een boel. "Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin  helaas hondjes kunnen niet mee willemijn, met die 2 van mij gaat dat niets worden.
honden page profiel moniquemonique schreef in puppy alleen
9 maanden is een hele tijd, jou pup zit dan ook een beetje in de voor puberfase, dus of je zelf dan je villa inkomt ,??? tja dat horen we dan wel over 9 maanden, of niet natuurlijk. als jou tuinman goed voor je pup zorgt zal dit denk ik na 9 maanden ook wel zijn baasje zijn ipv van jezelf
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
"  Wat is dat voor huis ? Een klooster ?  "Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin  nee hoor geen klooster, maar als ik alle ramen tel van de stal woonhuis , serre enz dan kom ik echt op 144, en dan heb ik alleen de binnenkant gerekend, dus als ik ga lappen moet ik 288 ramen lappen, als je het leuk vindt mag je komen hoor .
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
"   Heel makkelijk, bij d supermarkt een pakje bladerdeeg koopmans of ander merk als dat er is, uit de vriezer halen. Er staat dan op het pakje of het geschikt is voor hartige of zoete gerechten.   Appels in kleine blokjes snijden, wat suiker en kaneel er door mengen, op het bladerdeeg leggen en deze dicht vouwen in een punt. Even aandrukken met een vork zodat de zijkanten goed dicht zijn.Bovenkant bestrijken met ei en wat suiker erover en klaar  "Ruby88  toppie , dank je , gaan we zeker maken aankomende week . dank je
honden page profiel moniquemonique schreef in Seizoenentopic..........nog even zomer .
lekker fanatiek ramen aan het lappen geweest, toen dacht ik ineens , ??? hoeveel ramen hebben wij eigenlijk, niet zoveel hoor. 144 maar dus binnen en buiten zemen is 288 stuks . laat het voor vandaag maar zo. had ineens geen zin meer . morgen weer een dag
 

Vrienden van CaneCorsoChanty

honden foto van Kaatjekoekhonden foto van .honden foto van monique

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^