Tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

al vanaf het begin en nu steeds weer bijt lana in de poten en oren van onze andere hond Sabrina, laatste tijd wordt dit steeds erger. dit doet ze ook als sabrina lekker ligt te kauwen op een botje op dr eigen plekje, je hoort hier dan ook zo nu en dan een jankpiep/blaf van haar. niet alleen zo, maar ook tijdens spelen bijt ze gewoon veel, ook bij mij heeft ze e al 2x in mijn gezicht gepakt, eerst negeerde we dit, het werd steeds erger dus ben ik het gaan proberen met 'Nee'. ze houdt er dan even mee op, maar na een paar sec. later gaat ze weer verder. ze blijft het doen, en vindt dit eigenlijk best zielig voor sabrina want zij is z'n goedzak bijt niet vand d'r af.

hebben jullie tips wat ik hier tegen kan doen. wat vind dit erg irritant.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Je Lab wordt het vanzelf wel een keer zat..
Anders de pup in een eigen mandje leren liggen met een eigen kluifje..

En ik zou zo wie zo de honden veel scheiden van elkaar..
En niet de gehele dag samen laten..
De pup heet zo wie zo veel meer rust nodig... ..

Ook met wandelen heel vaak de honden gescheiden laten lopen.
Goed voor allebei..!!
De pup leert alleen blijven..

De oude hond krijgt zo kwaliteits aandacht en spelen 1 op 1 met de baas..
En de pup leert op eigen poten te staan, zich te handhaven als het vreemde soortgenoten tegenkomt en op jouw te letten, met jou binding/een band op te bouwen in plaats van van alleen op de soortgenoot te letten..

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

moeten ze ook nog veel apart nu ze al bijna 9 maandjes is?

voorder rest slapen ze wel alleen en uitlaten doe ik ook 1 op 1. aar in huis zijn ze wel samen en als we naar het speelveld gaan zijn ze ook samen..

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Krijgt je pup wel genoeg rust eigenlijk? Ik zag dat het een kruizing border collie is? Juist deze rassen zijn gevoelig. Ja, ze hebben mentale uitdaging nodig, maar net zo hard een prikkelarme plek om alles te verwerken. Ik heb er twee in huis, die slapen echt de hele dag door na hun parkwandeling 's ochtends.. 's Avonds zijn wel wat actiever en spelen ze iets meer met elkaar, maar dat gaat juist erg leuk en lief.

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

wat is genoeg rust?

's ochtend om half 6 laat ik haar ff snel uit, dan ga ik mijn kranten halen en om 6.00 neem ik haar ee om ijn kranten te lopen ong. 45 in, op loop-tempo. dan om 7.00 krijgt ze haar eten om half 8 gaan we nog een keer uit, meestal 'tot een uur of 9.00 verplichte rust in haar bench daarna mag ze los door het huis, wat meestal spelen met de sabrina is.

dan om 12.00-12.30 laat ik haar weer uit, wandelingetje van ong. half uur, soms wat langer. 's middags gaat ze een paar uur de tuin in als het weer meezit. dan rond een uur of 15.30 gaan we naar het speelveld verschilt van een uur tot anderhalf uur. meestal samen et sabrina, balletje gooien, touwtje trekken etc. en dan gaat ze weer haar bench in, i.v.m met dat wij gaan eten, en daarna o 7.00 krijgt ze haar eten in de bench. en dan om 19.00 krijgt ze weer eten. en om 21.00/21.30 weer een uitlatbeurt van een half uur en dan gaat ze weer haar bench in en gaan de lichten hier uit en gaan we allemaal slapen.

Dan is dit zeker nog teveel voor haar? maar ze is echt een hond dat moeilijk zelf rust kan vinden.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Tja, het is best goed mogelijk dat ze zo hardhandig is omdat ze overprikkeld is. Je zegt het zelf, dat het zeker wel teveel is.. En een overprikkelde hond vindt ook moeilijk zijn/haar rust. Erg leuk dat je haar mee neemt op je krantenwijk, gezellig :-), maar ze is dus om 9u al 3 keer uit geweest, met ongeveer een wandeltijd van een uur. Dan zou ze bij mij daarna minimaal 2 uur in de bench liggen. Leg een kleedje over de bench, zodat zij ook meer rust krijgt. En elke keer als ze naar buiten is geweest, rust in de bench. BJ moest ik ook erg indimmen, op deze manier is dat gelukt. En ik zou kiezen tussen dat middagje in de tuin of die lange wandeling 's middags. Een uur tot anderhalf uur is echt al veel voor zo'n jonge hond (richtlijnen zijn 9 maanden * 5 minuten = 40 minuten per wandeling), laat staan als die daarvoor en daarna te weinig rust neemt/krijgt. Dus ik denk heel goed dat meer rust een oplossing is voor je probleem :-)

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

okeej super bedankt voor je tips ;-) ik zal er gelijk wat aan veranderen. :-)

G

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Rekenfoutje: 9*5=45 uiteraard :-) basisschool was alweer een tijdje terug O-). Maar fijn dat je je dat proberen, hou me even op de hoogte zou ik zeggen ;-). Mocht je nog vragen hebben kun je me altijd ff een PB-tje sturen :-)

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Zal ik doen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat moet ik Benno geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^