Spijt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hey iedereen,

Vooraleer ik mijn verhaal wil doen, zou ik willen vragen dat jullie respectvol antwoorden, ook al kan het in jullie ogen een erg verontwaardigend verhaal zijn, alvast bedankt.

Ik ben 17 jaar, ik zit in het laatste jaar aan de middelbare school en wil al heel mijn leven een hond hebben. Na lang zagen is het er uiteindelijk vorige week toch van gekomen een golden retriever puppy in huis te nemen. Ik moet toegeven dat we redelijk impulsief de aankoop deden (ik weet dat dit niet goed was, maar ik was al zo blij dat ik een hond mocht, hoe zou je zelf zijn)

De eerste nacht hadden we besloten ze in de ruimte naast de keuken te laten slapen (we hadden een mand reeds gekocht) Dit verliep met het gebruikelijke janken etc. Het plan was echter haar gewoon te laten worden om buiten te slapen dus de tweede nacht hadden we haar een plek in de berging (lijkt wat op een garage in de tuin gelegen) gegeven. Hier ging het relatief goed denken we (we konden haar wel niet horen door de isolering maar toch). Toch vonden we dat we een hondenkennel en een hondenhok moesten kopen, dus de volgende dag was het er: een hondenren van 16m². Geleidelijk aan proberen we haar daar nu in gewoon te worden, en slaapt ze nog steeds in deze berging, en wanneer we wegzijn haar in deze ren te houden.

De komende 2 weken is mijn vader nog altijd thuis, maar daar komt daarna verandering in, en we zijn van plan ze van 8u-16u alleen te laten (ook niet 's middags gaan wandelen ofzo). Ik heb vernomen dat dit bij velen gebeurd dus dit zou niet echt een probleem moeten vormen (al vind ik dit persoonlijk wel, maar kan er niets aan doen aangezien ik nog school heb).

Het is een schat van een pupje, maar ik voel me sinds haar komst heel de dag vermoeid en kan aan niets anders denken tijdens school. Ik doe ook nog voetbal en fitness dus zoveel tijd heb ik eigenlijk voor haar. (misschien zijn de 2uurtjes per dag wel voldoende, dat weet ik niet). Ook mijn resultaten leiden er onder aangezien ik elke minuut dat ik bij haar kan zijn wil benutten. Ik ben dan ook sinds gisteren heel emotioneel maar probeer dit gevoel zoveel mogelijk te onderdrukken, wij hebben nu al iets van een 1.500€+ hieraan gegeven en wil mijn ouders dan ook niet teleurstellen.

Beste forumleden, ik zoek raad van jullie aangezien ik geen idee heb hoe ik er voor kan zorgen om deze situatie te verbeteren. Moet ik het hondje afstaan? Moet ik doorzetten en zal het allemaal wel goedkomen? Ze is nu 11 weken.

Ik dank jullie alvast om mij niet af te breken met 'dan had je maar geen hond moeten nemen', of dergelijke dingen. Ik heb het momenteel al zwaar genoeg en weet dat ik misschien een foute keuze gemaakt heb... Ik wil gewoon het beste voor de hond en ook voor mezelf maar ik heb het gevoel dat ik er meer tijd aan moet spenderen dan ik eerst gedacht had...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Ik hoop dat de fokker de pup terug wil nemen en een baasje zoekt dat wel geduld en tijd heeft.
Sorry, ik kan er niets anders van maken, wat een verhaal. Pfff.....

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

" Ik moet toegeven dat we redelijk impulsief de aankoop deden (ik weet dat dit niet goed was, maar ik was al zo blij dat ik een hond mocht, hoe zou je zelf zijn) . "

Hoe ik zelf zou zijn?
Ik zou goed nadenken en een goede fokker zoeken.
Ik zou een goed baasje voor de pup zoeken.
Arm beessie

succes
groetjes lotte

honden page profiel beatelkebeatelke

honden foto van beatelke

Je bent 17 jaar, dan kan je toch best al de verantwoordelijkheid van een hond op je nemen!?
Je ouders teleurstellen hoeft ook niet, bewijs dat je dit ja voor jezelf en naar je ouders toe.
Bewijs dat je dit zo graag wilde en anders moet je een nieuwe thuis voor het hondje zoeken!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

wat jammer dat jullie zo impulsief deze lieve pup hebben gekocht... een hond is niet zomaar iets.. eigenlijk hadden jullie van tevoren allles goed moeten doornemen , het is natuurlijk wel een beetje raar als je pas gaat kijken naar hoeveel tijd je voor een hond hebt als je de hond al hebt. het beste zou zijn om de pup terug te brengen naar een fokker.. een pup kan helemaal niet van 8 tot 16.00 uur alleen zijn zonder uitlaten, dat is veeeeel te lang.. een pup alleen laten moet heel voorzichtig en langzaam opgebouwd worden.. ik kan me heel goed voorstellen dat je graag een hond wil, en dat jullie al helemaal verliefd zijn op de hond, maar eigenlijk past er op dit moment geen hond in jullie situatie als ik dit allemaal lees..

honden page profiel beatelkebeatelke

honden foto van beatelke

" Je bent 17 jaar, dan kan je toch best al de verantwoordelijkheid van een hond op je nemen!?
Je ouders teleurstellen hoeft ook niet, bewijs dat je dit kan voor jezelf en naar je ouders toe.
Bewijs dat je dit zo graag wilde en anders moet je een nieuwe thuis voor het hondje zoeken! "


typefoutje

honden foto van Erik, Janita en de BU-tjes Myra en Odin

Vreemd verhaal als ik eerlijk mag zijn... Ik hoop dat de pup terug kan naar het adres waar hij/zij vandaan komt..

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Vind het een treurig verhaal. Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald he.

Als je nu, na een paar weken al vind dat je het niet kan opbrengen en de hond kan wel 15 jaar oud worden, dan is het denk ik toch eerlijker tegenover de hond om een ander adres te zoeken nu het diertje nog jong is.

Een kennelhond die nooit binnen woont is straks niet meer als gezinshond te plaatsen bijna omdat het zindelijk worden dan bijna niet meer gaat lukken.

Jammer van het geld. Misschien kun je de spullen nog meeverkopen? Ga het dier niet via marktplaats oid wegdoen, je weet noit waat het dan terecht komt. Neem contact op met de fokker (als je die kent) en overleg.

De hele dag alleen en minder dan 2 uur aandacht per dag vind ik niet voldoende voor een roedeldier als een hond nu eenmaal is. Die gaat vereenzamen. :'(

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Je mag nu in de auto stappen en haar hier brengen. Mijn hart breekt bij het lezen van je bericht.
Ik neem haar met plezier op.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

tja een pup vergt nu eenmaal veel tijd en verzorging.en je kan de pup niet zo lang alleen laten.dat kan niet.anders moet je een hondenuitlaatster inhuren.je had dit kunnen weten.ik vind het dan ook reuze zielig dat de pup met 11 weekjes alleen ligt in een garage.sorry.als je een kind hebt en ze huilt met 11 weken stop je die dan ook in een garage?ik denk dat het beter voor de pup is als de pup terug gaat naar de fokker zodat de pup toch nog een goede start kan maken.het is een impulsieve aankoop geweest?tja je bent 17 zit op school dan zal je toch denken dat je wijs genoeg bent om eerst na te denken.want nogmaals een pup is net een baby.breng de pup gewoon terug.je wilt geen commantaar maar dit vind ik niet kunnen.sorry

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Denk na over het aanbod van Henrike.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zou zeker een nieuw baasje zoeken.
Zo gaat t heel vaak bij mensen die er niet goed over nagedacht hebben.
Maar jij ziet tenminste in dat dit niet zo kan.
Doe het je pupje dan ook niet aan om zo verder te gaan.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik zal je vraag over de negatieve commentaar dan maar even respecteren...

een pup kost enorm veel tijd, als je dit nu niet op kan brengen en je eignelijk al dnekt dat je een foute keus hebt gemaakt zou ik toch een ander baasje zoeken.

en dan zou ik zeggen probeer he tover een paar jaar nog eens, als er wel tijd voor is...
ik vind niet dat je een pupje zolang alleen moet laten als dat ie straks moet zijn...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als ik het goed begrijp is er ook helemaal geen plaats en tijd voor een pup/hond? Erg triest voor de pup dat jij en je ouders dit van teoren niet hebben voorzien. Impulsief... en dan ineens blijkt dat je leven om zo'n diertje draait. Een levend wezentje wat op liefdevolle wijze moet opgroeien tot een stabiele huishond. Het is niet alleen dat het jou teveel is, maar in deze situatie is echt onvoldoende tijd te maken voor de hond. Triest, zo'n ondoordachte keuze.

Heb je de pup bij een verantwoord fokker vandaan? In dat geval raad ik je aan contact op te nemen met de fokker, deze kan veel voor je betekenen hierin. De rasvereniging is ook nog een optie en anders herplaats via stichting of asiel.

Doorzetten adviseer ik niet op basis van dit verhaal. Waar nu geen tijd is , is volgende week ook geen tijd. Voor de pup is het belangrijk een eerlijke kans te krijgen en liever nu dan over een half jaar.

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

Ik ben 15 en heb in de zomervakantie (1e dag) m'n pup opgehaald (na eerst 3x bij de fokster op bezoek te zijn geweest, het is dus niet in een opwelling geweest).
Het is zwaar, maar je had er toch echt een stuk beter over na moeten denken!
Ik heb een week bij haar op een matras in de huiskamer geslapen, en daarna elke dag om 7 uur eruit.
Als je dat niet kan opbrengen vind ik je de pup ook niet waardig..
Natuurlijk is het vermoeiend, maar het is een pup!! wat had je precies verwacht?
Ik zou de pup terugbrengen naar de fokker (maar aangezien het van het ene op het andere moment was, ben ik een beetje bang voor wat voor fokker het is...).

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

en dat horen we graag van jonge meiden puck en inca :-D :-D en zo hoort het ook met een pup :-D :-D

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

" en dat horen we graag van jonge meiden puck en inca :-D :-D en zo hoort het ook met een pup :-D :-D "


Ik vind het ook meer dan normaal ;-), het is toch geen knuffelbeest?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Als ik jullie was zou ik het aanbod van Henrike met beide handen aannemen :'(

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou je dan aanraden om of meer tijd te maken voor de pup of om haar terug te brengen naar de fokker.

Een pup van 11 weken kan echt absoluut niet van 8.00 - 16.00 alleen zijn!
Waar moet ze haar behoefte doen? Ze zal nog wel om de 2 uur naar buiten moeten.
Hoe moet ze opgevoed worden?
Krijgt ze wel een opvoeding?
Hoe bouwen jullie het alleen zijn op in 2 weken?
Je kan haar niet zomaar aan haar lot over laten.

Persoonlijk zou ik haar ook niet in de berging laten slapen waar je haar niet kan horen.
Een pup heeft steun nodig. Ze moet jullie gaan vertrouwen.
In de berging waar niemand haar hoort kan ze ook verlatingsangst opbouwen zonder dat jullie het weten.
Een hond met verlatingsangst kan je niet zomaar alleen laten. Die kunnen ook de hele berging gaan afbreken.

Elke dag met een uitlaatservice mee is ook geen optie aangezien een pup gewoon heel veel moet slapen.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik ben overigens bloedserieus. Ik neem haar graag op, zonder kennel of ander hok.
Echt....een baby is het nog. Hoe kan je die s'nachts alleen in een koude kennel gooien?
Vind je het gek dat ze huilt? Ik niet.
Jullie hebben het vast allemaal goed bedoelt, maar echt....dit hondje verdient een betere aanpak.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Owja nog 2 vragen.

Gaan jullie op cursus?
Wat doen jullie aan de socialisatie?

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

En inderdaad wat Hadassa en Monique zeggen.
Ik zou erg goed over het aanbod van Henrike nadenken.

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

"

Ik vind het ook meer dan normaal ;-), het is toch geen knuffelbeest?

"


Als ik naar die van mij kijk, komt dat toch wel in de buurt van een teddybeer!

Maar zonder gein; waarom neem je een pup en denk je er niet over na van tevoren?
Ik zou heel gauw een nieuw baasje zoeken, het aanbod is er al.
Voor de puppy onherstelbaar beschadigd wordt door het gebrek aan liefde, opvoeding, uitlaten en aandacht.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Arm hondje :'(

Ik zou er zeker niet mee doorgaan, want het klinkt niet alsof het beter zal gaan worden voor je pup.
Als je naar een verantwoord fokker bent gegaan, zal deze zijn pup zeker terug nemen. En anders zou ik het aanbod van Henrike meteen aannemen, zoals al vaker gezegd is hier.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Neem dit bod a.u.b aan, een beter huis kan de pup niet krijgen, plus dat ze een speelmaatje krijgt!

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Heel concreet kun je nu 2 dingen doen:

1. jullie gaan met z'n allen rond de tafel zitten, maken afspraken over de verzorging van de pup, regelen oppas daar waar nodig en laten hem binnen wonen (een golden is niet geschikt om hele dagen in de kennel te verblijven). Kortom jullie gaan je er met de volle 200% voor inzetten om dit het gelukkigste hondje ter aarde te maken

2. jullie nemen contact op met de fokker of de pup terug mag. Als dit niet mag zal je dan zelf een goede nieuwe eigenaar moeten zoeken.

De keus is aan jullie. Ik weet dat het heel zwaar is. Ik sta iedere dag om kwart over 5 naast mijn bed om mijn honden nog lekker uit te kunnen laten voor we met z'n allen naar kantoor gaan.

Alleen jullie kunnen beslissen of jullie hiermee verder willen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@puck dat vind ik ook hoor.je weet waar je aan begint als je pas een pup hebt.het is net een baby.
ik kan me de puppy tijd nog heugen van jazzy en poppy.ze sliepen de 1e weken bij mij in bed als pup zijnde.ze zoeken warmte.en dat kregen ze.jazz is nu 2 jaar en 1 maand en poppy word over 3 en een halve maand 2.puppy tijd is ook zoooooo leuk.daar moet je juist van genieten.tuurlijk is het ook vermoeiend.maar ik heb er van genoten. :-D :-D

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

:'( :'(

Wat erg zeg, schaam je....En je ouders ook.
Je bent verdorie 17 jaar, ik zit op puppy/basiscursus met een ventje van 11 en die kan het allemaal wel...
Ik kan niet anders zeggen dan schaam je heel erg diep, en zorg dat de pup SNEL bij iemand komt die haar WEL wilt opvoeden.

Edit: misschien wat hard gezegt, maar dit was mijn aller eerste emotie, ik heb zelf een pup van 11 weken en ik kan haar echt niet meer missen.....

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

" @puck dat vind ik ook hoor.je weet waar je aan begint als je pas een pup hebt.het is net een baby.
ik kan me de puppy tijd nog heugen van jazzy en poppy.ze sliepen de 1e weken bij mij in bed als pup zijnde.ze zoeken warmte.en dat kregen ze.jazz is nu 2 jaar en 1 maand en poppy word over 3 en een halve maand 2.puppy tijd is ook zoooooo leuk.daar moet je juist van genieten.tuurlijk is het ook vermoeiend.maar ik heb er van genoten. :-D :-D "


Nou ik moet eerlijk bekennen dat ik de komende 15 jaar niet aan kinderen ga beginnen hahaha!
Maar het is inderdaad genieten.
Heb nu een beginnende puber, gaat op de stoelen zitten, pikt papiertjes van tafel. Draak... (maar wel mijn draak =D)

Maargoed weer terug naar waar het over gaat.
Ik denk dat je best weet wat het beste voor de pup is, en ik zou dus goed luisteren naar wat er hier gezegd wordt ;-)

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Dit is toch erg.
Een golden retriever is nou niet bepaald een ras wat je gewoon zo buiten kan laten leven.
En een hond die de hele dag opgesloten zit en maar 2 uurtjes per dag aandacht krijgt.

Daarnaast kan je een pup niet alleen laten of niet zo lang.
je begint echt met een paar min en zo bouw je dat op.
maar van 8 tot 16uur kan gewoon niet.
Een volwassen hond kan dat misschien af en toe als het echt moet, maar daar moet je het komende jaar niet op rekenen en al helemaal niet standaard 5dagen per week.

Verder vraag ik me af wie de hond gaat opvoeden.
wie gaat ermee trainen?
Hoevaak word die uitgelaten? de eerste maanden moet je er om de 2 uur mee wandelen.
wie gaat de hond socialiseren en aan onbekende dingen laten wennen zoals de stad,markt,bus,trein etc etc.

Wie staat er nu 's nachts op als de pup moet plassen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Dieren pension...?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^