Hoeveel nu eigenlijk geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Hallo!

Ik heb het idee dat ik mijn honden wel genoeg eten geef, maar wil toch jullie advies. Ik voel wel ribben maar zie ze niet. Toch kom ik met veel berekeningen op heel wat anders uit. Zo ziet mijn menu er nu uit:

ochtend: 75 gram geperste brok van Biofood en ongeveer 75/80 gram KVV van haaksbarf
tussendoor: een mini snoepje biofood zeewier en een mini snoepje biofood knoflook
Middag: Dit is 150 gram brokken wat ik eigenlijk niet geef maar verdeel over het trainen en wandelen (ik train met de clicker en zijn eigen voer, dus daar gebruik ik het middagportie voor).
tussendoor: Nog snoepjes (steeds verschillend welk merk) als hij de bench in gaat of gewoon zomaar. Of de kong als hij iets langer de bench in moet.
avond: zelfde als ochtend

In de kong doe ik of het kong stuff of karnemelk. Die karnemelk is goed tegen parasieten (ik geef ook geen vlooienspul of ontworming, want wil als die chemische troep niet meer dus doe alles om ze er vanaf te houden op natuurlijke manier)

Ze krijgen ook 1x per week een half teentje knoflook door het voer heen in de avond. Ook tegen parasieten.

Nu kom ik met veel berekeningen uit dat ik of veels te veel geef, of juist veels te weinig (verschilt van 330 gram tot 1.6 kilo, dus snap er niets meer van).

Het is een amerikaanse stafford en nu ongeveer 22 kilo. 6 maanden oud.
Uiteindelijk wil ik over gaan op alleen maar KVV, maar omdat hij heel gevoelig is, en het hier zo goed op doet wil ik dit voorlopig even aanhouden (hij is de laatste tijd al veel gewisseld voor zijn overgevoeligheid).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveel nu eigenlijk geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Het is wel de bedoeling dat je de ribben voelt, als je ze maar niet ziet.
Dan is het perfect.
Mag ik vragen waarom je brokken met kvv mengt?

Ik zou een beetje op het oog voeren.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik had het inderdaad verkeerd neer gezet, heb het nu verbetert! Ik voel ze wel maar zie ze niet (zoals het hoort dus).

Ik meng het voorlopig, omdat hij het op die brokken heel goed doet (na maanden van zoeken omdat hij overgevoelig is) en ik uiteindelijk op wil gaan op KVV alleen maar hij doet het nu heel goed, en omdat hij zoveel problemen had wil ik eerst dat hij even bijkomt, en nu gaat het gewoon super.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

22 Kilo, 6 maand. Dan zou je ongeveer 4% voeren van KVV; 880 gram. Van de brok weet ik niet hoeveel je moet geven; dit zal op het pak staan. Kan best zijn dat je hond veel energie nodig heeft en daardoor meer nodig heeft; ik zou gewoon het gewicht in de gaten houden en de ribben. Als je hond goed aankomt en je voelt zijn ribben wel, maar ziet ze niet overduidelijk, dan zit je goed. Anders kun je meer geven.
Met 6 maand kun je overigens wel over op 2x per dag voeren.

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Qua hoeveelheid voeding kun je het beste afgaan op je hond: wordt hij vetter dan geef je een overschot aan kilojoules / calorieën, wordt hij magerder dan is meer aan het verbruiken dan hij eet. Dit geldt voor een gezonde hond in normale doen. Ribben moet je makkelijk kunnen tellen door zachtjes met vlakke hand te voelen (je moet niet hoeven porren om ze te vinden). Als je de achterste ribben een beetje ziet is dat bij de wat ranker gebouwde hondenrassen nog steeds prima. Overgewicht komt veel meer voor dan ondergewicht, heel veel mensen geven teveel. De weegschaal kan ook helpen om objectief te zijn. Als dat thuis niet lukt kun je er gewoon even voor binnenlopen bij de dierenarts. Dan kan je je hond meteen leren dat het niet erg hoeft te zijn om daarheen te gaan.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Mag ik je aanraden om niet te mengen, de brok met de haaksbarf
Je geeft aan dat je hond gevoelig is, beide voedingen hebben een verschillende verteringsmethode en kan daarom veel beter apart van elkaar gevoerd worden. Voor gevoelige honden adviseer ik altijd om de haaks barf te koken niet door koken maar even de kook er over, en dit steeds minder tot dat je het rauw geeft.
Dus 's morgens de brok en 's avonds het vlees.
Op deze leeftijd kan dat ook makkelijk en is veel beter, uiteindelijk zou ik overstappen naar 1 keer per dag als je hond rond de 12 maanden is.
en dan als het kan vlees, de brokjes zouden dan eventueel nog als beloning kunnen dienen, maar die keus moet je zelf maken

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel voor het advies. Ik kom bij de KVV inderdaad uit op meer, maar omdat ik het meng, wilde ik het gewoon 50/50 doen en zit ik nu per keer op 75/75

Hij is totaal niet te dik, ik kan zijn ribben gewoon voelen makkelijk maar niet zien.

Ik wil het inderdaad nu langzaam af gaan bouwen naar 2 keer, maar eigenlijk nog steeds mijn trainportie houden haha, iets minder kan ook wel. Ze krijgen dus al in principe maar 2x eten, en de rest uit de hand.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik wil inderdaad later overstappen op helemaal KVV, had er ook een topic over en daar waren veel het er over eens dat het gewoon kon mengen. Ik wil steeds minder brokken geven en steeds meer vlees, maar juist omdat hij zo gevoelig is en het nu goed doet even, wil ik dit heel rustig aan doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveel nu eigenlijk geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kortharige hondenrassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^