puppies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Hallo hallo lieve dierenvrienden,

Ik ben het gelukkige baasje van Stuffie. Hij lijkt erg veel op een wetterhoun x stabij maar heeft geen papieren ofzo, en blijft het dus gissen naar zijn voorouders. Omdat het zo'n lief en mooi hondje is zou ik het zo leuk vinden om kleine stuffies te versieren; veel vrienden en kennissen zeggen dat ze zo graag een kleine stuffie zouden willen hebben. Maar tot op heden nog geen gewillige baasjes/teefjes kunnen vinden met een soort soortgenoot. Heb jij of ken jij iemand met een lief teefje die ook wel een nestje ziet zitten, laat het me alsjeblieft even weten!
Groetjes Marieke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppies?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Oh ja, ook niet geheel onbelangrijk:
We hebben ruimte en tijd genoeg voor de verzorging van de puppies en het is niet mijn intentie om er geld mee te verdienen of zo!
groetjes Marieke

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Sorrie Marieke, maar waarom pups? Voor de hond hoeft het niet en is het dus omdat jij het leuk vind? Dit gaat dus een pretnest worden en niet het verbeteren van een hond. Ja je denkt nu wat is dit nu weer? Ik bedoel het niet rot maar we hebben het er al zo vaak over gehad op het forum. De asiels zitten al zo vol.En mensen zeggen altijd dat ze een pup willen totdat je ze heb ;-) Dus struin eerst het forum af en lees al die verhalen. :-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Je hebt een reu?
Dan heb je niks met de pups te maken verder (je had het over tijd en ruimte en geen geld verdienen??), niet aanvallend bedoeld.
Maar je reu is er alleen voor de dekking en dan kan je meestal oprotten.

Als je graag een reu/teef wilt hebben om later mee te fokken zou ik je aanraden een rashond te zoeken met ouders met de juiste testen uit gezonde lijnen. Dan lid worden van de vereniging, de verlichte testen laten doen, de verplichte shows lopen om erachter te komen wat je honds sterke en zwakke kanten punten zijn, zodat je een geschikte reu/teef erbij kan zoeken.

Bij mijn reu zeiden mensen ook dat ze graag pups van hem wilden. Wij hebben alle testen/shows doorlopen hebben alle certificaten en zijn nu 3 jaar verder. Er staan nu mensen op de wachtlijst voor een niet geboren nestje, al een jaar.

En daarnaast, mensen zeggen dat ze pupjes van je reu willen, maar je hhebt een kruising, je wil er een kruising bijzetten, de kans dat er pups uitkomen die op jou hond lijken zijn nihil..

Denk dus goed na. Wil je echt meehelpen aan een nestje dat zonder goede voorbereiding is gepland, zonder gezondheistesten en meestal voor 'de fun' of geld.

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

niet doen marieke, je vraagt om moeilijkheden! m.h.gr. tana. :'(

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Ik ga me er echt niet mee bemoeien. De meningen lopen te veel uiteen hierover.

Alleen... je hebt een reu, en echt niemand gaat zijn teef bij jou laten die periode van zwangerschap.
Ik bedoel, kom op nou, zouden al heel slechte baasjes zijn in mijn ogen.

En als jouw hond een andere teef dekt, zie jij helemaal niets van de pups.
Als je geluk hebt, mag je iedere dag gaan kijken, maar wie zit daar nou op te wachten.
En wie zegt dan dat de mensen die tegen jou gezegd hebben dat ze een pup willen (want dat wordt snel gezegd) dat ze er daadwerkelijk een nemen EN of de eigenaar van de teef ze daadwerkelijk aan die mensen verkoopt.
Kom op!

Ik heb het beste voorbeeld, hier in de buurt vinden ze mijn pup geweldig. Er waren er die ook zeiden dat ze er een wilden hebben. Nou er waren er toen nog 6 over, maar geen van die mensen heeft zich een pup aangeschaft. Ze hebben tot op heden nog helemaal geen hond zelfs.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Even los van alle andere redenen waarom je het niet zou moeten doen...Dat hoor je heel veel, dat verhaal van al die kennissen, vrienden en familie die zo graag een pup willen. Als de pups er dan eenmaal zijn valt dat opeens vreselijk tegen. De één is meer gaan werken, de ander is net zwanger, noem maar op.
Uiteindelijk belanden dan heel veel van die gewenste pupjes op marktplaats en van de pupjes die op marktplaats belanden wordt voor een heel groot deel binnen een jaar een ander tehuis gezocht. Dat wil je de afstammelingen van je hondje toch niet aandoen?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ben het met alle boven gaande eens.
Niet doen, heeft geen toegevoegde waarde.
Groeten veronique

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

ik snap ook eigenlijk niet waarom
je met een reutje de ruimte en tijd nodig hebt om voor de pups te zorgen??

voor de restt sja...zie hierboven

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Als ik het dus goed begrijp vraag je iemand zijn hond uit te lenen voor 8 weken?
Daarbij zelf voor de pups geld vangen (oke hoef je het niet voor het geld te doen), ik denk toch dat het zwaarder is voor het teefje dan voor de reu. Dus dat de eigenaar van de teef meer recht heeft op dat geld (ook omdat ze de hond 8 weken kwijt zijn).

Nou ja ik vind het een hele rare vraag, zou mijn hond niet zomaar omdat iemand van hun reu een nestje wil afstaan voor 8 weken.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Omdat het zo'n lief en mooi hondje is zou ik het zo leuk vinden om kleine stuffies te versieren; veel vrienden en kennissen zeggen dat ze zo graag een kleine stuffie zouden willen hebben



WAT?! sorry hoor maar zoiets vind ik.. persoonlijk.
ZIEK EN ONVERANTWOORD !!!

je hond is een kruising, ER ZIJN AL GENOEG KRUISINGEN IN HET ASIEL

+ JIJ WEET HELEMAAL NIETS VAN HONDEN ZO TE ZIEN, HET IS DE EIGENAAR VAN DE TEEF DIE DE PUPS MOET OPVOEDEN,NIET JIJ.
komaan, het is te zot voor woorden wat ik hier nu zie!


kleine stuffies.... Phuh.. doe mij niet lachen

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Daisy', ben het met je eens, wat voor een ziek mens moet je zijn om je teef te laten dekken door een of ander bastaardhondje , 8 weken zwangerschap, en DAN nog je TEEF WEGGEVEN VOOR 8 WEKEN?!


dat is echt ZIEK

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

how iets rustiger mag ook. :-)
Dat je een teef een tijdje bij jou in huis neemt zou best kunnen, maar alleen bij bv 'uitzetteefjes' van jezelf en als je verstand hebt van fokken...
(daar zitten wij nu ook over te denken)

Ik zou het idee gewoon laten varen.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Sorry Mexx, maar ik word er echt woest van als ik zo iemand hoor praten!!!

'ik wil kleine stuffies'

Juist een kind die een lolly wilt...
pff, ik hoop dat ze zich bedenkt, want haar idee is wel zot vind ik.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Sorru Paulina, maar ik vond ook dat je wel heel erg fel reageerde. Ik vind eigenlijk dat Marieke een vriendelijk mailtje stuurde over hoe wij erover denken. Ze vraagt advies en dat is heel goed. Nou raden de meesten van ons het af om op die manier een nestje te doen, wat ook logisch is, maar ik zie geen reden om gelijk zo van leer te trekken.
Er zitten ook genoeg rashonden in het asiel, waarvan verreweg de meesten zonder stamboom...Als ik me niet vergis heb jij ook zo'n nestje liggen en ik weet nog dat we je ook heel goed hebben moeten adviseren tijdens de dracht en de bevalling, dat ook jij vragen had waarop je eigenlijk al het antwoord had moeten weten voor je Axa liet dekken. Dat is helemaal niet erg, maar beginnen we niet allemaal enigszins onwetend?

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@ Nienke, sorry maar ik heb het je al 10 keer uitgelegd denk ik.

1) ik heb mij geinformeerd, maar ervaren fokkers vragen hoe ze zo een dingen ervaren enal , is geen vorm van onwetendheid!!!!!

2) Ja er zijn ook rashonden in het asiel...
Maar een Kruisingingen met elkaar fokken ,DAT is pas onverantwoord!!! Vind maar nieuwe serieuze mensen die een pup kopen zonder te weten wat het echt is.
en na een jaar of 2 doen ze die weg omdat het Bv een Duitse Brak moest zijn en der komt een of ander windhond uit? of een Bulldogachtige hond?


3) ja mijn hond heeft geen stamboom, de pups ook niet, maar ik probeer om toch pups te bekomen die volgens de rasstandaard kloppen, dat ze de juiste verhoudingen hebben, en dat het op een ras lijkt.


4) er is niets mis met een pret-nestje zolang het goed,doordacht en liefdevol gedaan wordt,en der worden goede verantwoorde baasjes gezogd, vind ik het prima. MAAR, Mv hierboven ,WEET NIET EENS DAT DE EIGENAAR VAN DE TEEF DE PUPS MOET VERZORGEN?! EN DAT ZE NIETS MET DE VERKOOP VAN DE PUPS TE MAKEN HEEFT?!
Dan wilt ze nog een vreemde hond voor 8 weken in huis nemen?! een drachtige teef moet bij de eigenaar blijven, je wilt toch niet gebeten worden door een drachige of zogende teef die haar pups beschermt?!
+ het is in mijn ogen, ziek om je hond efjes volproppen en dan weggeven aan eenofander persoonje omdat hij/zij een kleine versie van zijn/haar hond wilt?!

Neen, dit kan niet, niet in mijn ogen

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik denk dat Marieke het ook anders bedoelt, dat ze wel op wil passen op de pupjes, als de eigenaars van het teefje dat niet kunnen. Iedereen weet dat pupjes bij de eigenaar van het teefje komen en misschien bedoelt Marieke wel dat ze geen dekgeld wil hebben?

En Marieke, ik wil je nog even zeggen dat je een leuke hond hebt. Een wetterhoun was mijn eerste hondenliefde. Asje was een grote wetterhoun-reu die uit het asiel in Leeuwarden kwam en achter de winkel woonde waar ik altijd vakantiewerk deed. Wat was dat een schat van een hond!

Ik las laatst dat het slecht gaat met het wetterhoun-bestand in Nederland. Erg jammer! Misschien kan je er eens over nadenken om ooit een rasechte wetterhoun met stamboom te nemen en die in te zetten voor de fok? Dan kan je veel voor het ras betekenen. Je bent er al voor gevallen, dus misschien een idee voor de toekomst?

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Paulina,
je bent echt zó dubbel.
Precies waar het in jouw straatje past met je stafford-zonder-stamboom.

3) ja mijn hond heeft geen stamboom, de pups ook niet, maar ik probeer om toch pups te bekomen die volgens de rasstandaard kloppen, dat ze de juiste verhoudingen hebben, en dat het op een ras lijkt.

Heb je echt niet in de gaten hoe je klinkt????
Je probeert..... Kom op nou.

Ik vind jouw nest niet beter te verdedigen dan de wens voor een nest van Marieke, verstand ervan of niet. Beiden blijven pretnestjes en zonder stamboom doe jij ook niets ter rasverbetering.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

marieke,
als je nog steeds van plan bent een nestje te nemen van Stuffie, dan wens ik je veel succes met het vinden van de perfectie Teef!

(:

lieve Groetjes, Uma

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@ Miranda.


Stamboom is voor mij onzin.
Garantie krijg je op je nieuwe Tv of Gsm... niet op dieren.

EN JE KAN OOK MOOIE PUPS KWEKEN ZONDER STAMBOOM, SOMS ZELFS MOOIERE.
Maar kruisingen fokken vind ik niet kunnen.


Ah miranda... als jij nu echt zo tegen "pretnestjes" bent waarom heb jij nou in godsnaam een kruising staffordxduitse dog ????

Daarmee laat je ook zien dat stamboom voor jou niet belangrijk is.
Dus je moet niet op mijn kop komen zitten.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

+ Hebben de mensen waar jij je pup gehaald hebt iets gedaan aan de RASVERBETERING??

NEEN HE?

DUS ALS JE DER ZO TEGEN BENT, WAARROM HEB JIJ ER 1 GEKOCHT?????

kom op nou, jij spreekt je ook tegen hoor

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Dames!!!

Gaan we het gezellig houden... ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

ja,

dat is wel zo fijn voor iedereen :-)

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

hallo Marieke,

fijn dat je advies vraagt hoor, maar zoals anderen al zegden , niet doen aub, er zijn al zoveel sukkelaartjes in het asiel, er is nooit de garantie dat de mensen die toezeggen een pup te nemen dit ook werkelijk zullen doen.
grtjs, Martine

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoi Marieke,

Ik vind je hond wel heel erg leuk hoor en ik kan me voorstellen dat je pupjes van hem zou willen.

Ik ken jou niet en je kennissen ook niet, ook niet hoe je het precies voorgesteld hebt, maar als je zo'n teefje zou kunnen vinden waarom niet....

Misschien niet verstandig om nog meer honden op de wereld te zetten, er zijn er al zoveel, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen die een zgn. pretnest wil. Als je goed beseft waar je mee bezig bent en je weet zeker dat je een goed huis voor de pups kan vinden heb jij net zoveel recht als ieder ander vind ik.

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

wat een rode pijlen allemaal zeg !!

iedereen tog een fijn lang weekend

WELTRUSTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zo en dat mag geschreeuwd worde :-D

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Ik ben niet tegen pretnestjes, ik ben ertegen dat jij iemand zo afblaft!!

Ik hou van pretnestjes! Ik vind dat er bijzonder mooie combinaties uit voortkomen.

Stamboom boeit mij allerminst.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

En voordat dit uit zijn verband getrokken wordt.

Ik hou van pretnestjes die goed doordacht zijn.
Zo ook die van Paulina, het zijn tenslotte prachtige beestjes.
Niet omdat andere mensen je hond zo mooi vinden en dan maar een nestje maken. Dat leidt nergens toe.

Bij mijn pup waren beide ouders aanwezig, dit nest was dan wel een ongelukje.
Maar het beste ongelukje dat mij is overkomen.

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

yo go girl !! :-)

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Thanx Diana ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppies?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^