Wolfsblut & Profine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Hee,

Ik kwam toevallig 2 merken voer tegen:

Wolfsblut & Profine.
Ik vroeg me af of iemand dat voert?
Qua ingrediënten ziet Wolfsblut er sowieso goed uit, ingrediënten van Profine zijn volgens mij ook wel redelijk, al zit er wel iets van graan in, dacht ik?

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wolfsblut & Profine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik ken het merk niet.
Maar er is vast wel iemand die het weet op het forum.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ik heb geen ervaring met Wolfsblut, maar heb het wel uitgebreid bekeken. Er zijn een paar goede varianten met weinig koolhydraten en zonder graan, maar er zijn ook varianten waar wel een hoop koolhydraten inzitten. De ingredienten zouden wel heel zuiver zijn en het bevat gaat chemische ingredienten of transvet. Op Duitse forums kun je er wel ervaringen over vinden.

Profine ken ik niet. Heb je misschien een link waar ik de ingredienten en analyse kan vinden? Ben wel benieuwd.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Wolfsblut, klinkt wel lekker rauw en wild! :-D

Maar nee, ik ken het merk niet. Ben zelf vrij snel overgestapt van voorverpakt vers naar zelf vleesmaaltijden samenstellen.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" Ik heb geen ervaring met Wolfsblut, maar heb het wel uitgebreid bekeken. Er zijn een paar goede varianten met weinig koolhydraten en zonder graan, maar er zijn ook varianten waar wel een hoop koolhydraten inzitten. De ingredienten zouden wel heel zuiver zijn en het bevat gaat chemische ingredienten of transvet. Op Duitse forums kun je er wel ervaringen over vinden.

Profine ken ik niet. Heb je misschien een link waar ik de ingredienten en analyse kan vinden? Ben wel benieuwd. "


Uhm, hier in ieder geval een site die het verkoopt:

http://www.animalhomeservice.nl/index.php?action=page&group_id=10000001&lang=NL

Ik zag het gisteren toevallig in een dierenspeciaalzaak, was daar i.v.m. een evenement met demo’s enzo, en daar was een stand van ACE, mijn moeder had geen kleingeld, dus hebben we maar een zak hondenvoer gedoneerd. Een zak Orijen van 22 euro (de goedkoopste) vond ze te duur en verder hadden ze alleen Royal Canin enzo, en dat koop ik dus absoluut niet. Hier stond bij low grain en iets van 60/70% vlees & groenten. Dus ik dacht, in ieder geval 10x beter dan RC en Eukanuba enzo, dus kocht ik dat maar (was 9 euro, toch een heel verschil voor allebei 3 kg).

Maar de ingrediënten uit de folder die ik heb meegenomen, hier van Adult Chicken & Potatoes:

Kip, kippenlever, aardappel, maïs, kippenvet (geconserveerd met gemengde tokopherolen, een bron van vitamine E), zalmolie, natuurlijke smaken (???), gedroogd vruchtvlees van bieten, gedroogde appels, gerst, tomaten, Yucca Schidigera-extract (???), mineralen, glucosamine hydrochloride, chondroitine sulfaat, DL-methionine, L-lysine, mannan-oligonsachariden, fructo-oligosachariden, probiotica, organische koper, cholinochloride, organische zink, organisch mangaan, organisch seleen, biotine, niacine, calcium panthotenate, vitamine A, vitamine B12 supplement, riboflavine supplement (bron van vitamine B2), thiamine mononitraat (bron van vitamine B1), pyridoxine hydrochloride (een bron van vitamine B6), foliumzuur, vitamine D3, vitamine E (alfa-tokoferol).

Kip e.d. snap ik nog net wel, haha, maar van dingen als mannan-oligonsachariden heb ik niet zo veel verstand..

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" Wolfsblut, klinkt wel lekker rauw en wild! :-D

Maar nee, ik ken het merk niet. Ben zelf vrij snel overgestapt van voorverpakt vers naar zelf vleesmaaltijden samenstellen. "


Vond het ook al lekker wild klinken, haha.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Hm lastig te zeggen, die Proline. Ik denk dat het vooral uit koolhydraten bestaat. Uit de analyse blijkt het vaak wel, maar die heb je dus niet. Het is geen slechte hoor, het bevat geen chemische bestanddelen en gecheleerde mineralen. Die oligonsacchariden zijn prebiotica, daarmee worden goede darmbacterien gevoed. Probiotica is ook prima. Verder is het een gemiddelde brok denk ik. Zou ik toch de voorkeur aan Wolfsblut geven.

Hoe kwam je bij Wolfsblut, wordt dat ook in Nederland verkocht?

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" Hm lastig te zeggen, die Proline. Ik denk dat het vooral uit koolhydraten bestaat. Uit de analyse blijkt het vaak wel, maar die heb je dus niet. Het is geen slechte hoor, het bevat geen chemische bestanddelen en gecheleerde mineralen. Die oligonsacchariden zijn prebiotica, daarmee worden goede darmbacterien gevoed. Probiotica is ook prima. Verder is het een gemiddelde brok denk ik. Zou ik toch de voorkeur aan Wolfsblut geven.

Hoe kwam je bij Wolfsblut, wordt dat ook in Nederland verkocht? "


De analyse heb ik ook (op deze comp. kan ik btw. geen puntjes op de 'e' e.d. zetten, dus let daar a.u.b. niet op):

Ruwe proteine 26%, ruw vet 16%, ruwe vezels 2,5%, vocht 10%, ruwe as 6,5%, calcium 1,4%, fosfor 1%

Ik kwam op Wolfsblut via food4pets.be. :-)
Vind het leuk om daarop te kijken, omdat daar volgens mij alleen maar (redelijk) goede merken verkocht worden, behalve Proplan, dan (en sommigen met granen, maar in ieder geval veel beter dan de commerciele merken).
Of het ook in NL verkocht wordt weet ik niet.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" Verkoop zelf Wolfsblut via

Eveneens kan je er van de verschillende variëteiten proefverpakkingen van 500 gr bestellen.

vriendelijke groeten,

mathieu "


Haha, via uw site kwam ik ook op Wolfsblut. :-)
Vind het overigens leuk dat er eindelijk is iemand is die niet allerlei commerciele/dus eigenlijk slechte merken verkoopt, om geld te verdienen, maar vooral echt goede merken als Orijen, Applaws en Acana.
Even offtopic: waarom verkoopt u dan eigenlijk wel Proplan?

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

"

Haha, via uw site kwam ik ook op Wolfsblut. :-)
Vind het overigens leuk dat er eindelijk is iemand is die niet allerlei commerciele/dus eigenlijk slechte merken verkoopt, om geld te verdienen, maar vooral echt goede merken als Orijen, Applaws en Acana.
Even offtopic: waarom verkoopt u dan eigenlijk wel Proplan? "


O ja, en u verkocht toch ook Fish4Dogs? Waarom nu niet meer?

honden page profiel tjeutjeu 3 doggies

honden foto van tjeu

Lauren,

Vooreerst bedankt voor je waardering voor food4pets.be.

- Proplan staat op de site omdat ik dit voeder zeker 20 jaar aan mijn eigen honden heb gegeven, en er steeds tevreden mee geweest. Denk dat het echt het betere 'commerciele' merk is Trouwens verkoop ervan op food4pets is echt te verwaarlozen tov andere ( graanvrije ) merken.

-Fish4dogs heb ik inderdaad ook aangeboden ( zoals ik trouwens nog andere merken zal gaan aanbieden ) maar hiervoor was er total geen interesse. Is dus niet meer in stock, maar kan op vraag worden besteld.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

De analyse van Proline is ook aardig gemiddeld, het is maar waar je het mee vergelijkt. De merken bij food4pets vind ik beter. Fish4dogs vind ik trouwens niet zo'n hele goede brok, bevat toch erg veel aardappel.

Wat ik wat minder aan Wolfsblut vind, is dat de varianten met veel vlees ook heel veel calcium bevatten. Zelfs boven het maximum wat de Fediaf (Nederlandse Aafco) adviseert. In vergelijking met merken als Orijen, Acana en Applaws is Wolfsblut wel iets minder van kwaliteit naar mijn mening.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" De analyse van Proline is ook aardig gemiddeld, het is maar waar je het mee vergelijkt. De merken bij food4pets vind ik beter. Fish4dogs vind ik trouwens niet zo'n hele goede brok, bevat toch erg veel aardappel.

Wat ik wat minder aan Wolfsblut vind, is dat de varianten met veel vlees ook heel veel calcium bevatten. Zelfs boven het maximum wat de Fediaf (Nederlandse Aafco) adviseert. In vergelijking met merken als Orijen, Acana en Applaws is Wolfsblut wel iets minder van kwaliteit naar mijn mening. "


Dankje voor je antwoord.
Profine lijkt me ook niet echt fantastisch, maar het is ook echt niet zo duur (iets van 2,60 p/kg), qua prijs dus ong. vergelijkbaar met Pedigree.
En qua ingredi"enten lijkt me Profine sowieso al echt 1000x beter. Dus opzich voor dat budget een goede brok?

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ken je de brokkenvergelijksite? Daar staan ook prijzen bij, kun je een beetje kijken wat voor brokken in dat budget passen. brokkenvergelijken.wordpress.com

Voor die prijs een goede brok, je zou ook eens kunnen kijken naar Dog Lovers Gold, die vind ik beter en is ook niet zo duur. Staat ook op de brokkenvergelijksite.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Meike: ik ben niet opzoek naar een brok, hoor.
Heb helaas zelf geen hond, namelijk.
Maar was gewoon benieuwd naar meer informatie over deze brokken, omdat ik er nog nooit van gehoord had & het zag er wel "aantrekkelijk" uit.
In ieder geval echt heel erg bedankt voor je informatie!

Weer wat bijgeleerd op Hondenpage (over probiotica, calcium etc.).
Je leert hier veel, haha. :-)

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb Wolfsblut overwogen, maar toch voor Orijen gekozen omdat het vlees% hoger was.
Wolfsblut kwam me wel kwalitatief gezien goed over.
Omdat het een Duits merk is en wij in grensgebied wonen leek het me een geschikt merk.
Mathieu van food4pets verkoopt het ook.
Profine ken ik niet.

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Als ik dan toch moest kiezen dan zou ik voor Profine gaan, dit is de "redelijkste" van de twee.. O-)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

" kijk voor wolfsblut hondenbroken bij wolfsblutpetfood.nl ;-) "


Hallo Michel,

Zou daar wel willen bestellen, maar is nu nog niet goedkoper als www.food4pets.be. Dus eerst goedkoper worden, dan zou ik er over nadenken. Verder met welke maatschappij wordt het verzonden, tnt of dpd of ???

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

naar nederland niet met tnt maar met dpd geloof ik maar in ieder geval niet met tnt.
ik bestel mijn brokken meestal 1 x per 2 maanden, bij food4pets en ik heb er geen
klachten over bevalt heel erg goed.
als ik bestel schrijf ik de dag en datum in de mail wanneer ik het wil hebben(met oog op
vrij zijn van werk) nee dat kan niet beter echt toppie.
en wolfsblut zit 50% of meer vlees in dus is het een goede brok.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Grappig dat er toch nog gereageerd wordt in een topic van bijna een jaar oud. Iig is mijn vraag al "verlopen", haha.

Anoniem (Gast)

" Als ik dan toch moest kiezen dan zou ik voor Profine gaan, dit is de "redelijkste" van de twee.. O-) "
denk het niet profine mais...vlees is ook niet zo heel veel een 30 % bierenpulp
ze brengen het mooi maar ze voegen toch nog veel onnodige dingen toe maar we weten dat jij daar voorstander van bent,dat het daarom goed is meeste weten hier wel beter

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

" denk het niet profine mais...vlees is ook niet zo heel veel een 30 % bierenpulp
ze brengen het mooi maar ze voegen toch nog veel onnodige dingen toe maar we weten dat jij daar voorstander van bent,dat het daarom goed is meeste weten hier wel beter "


Beste anoniem,

Dank U voor je wijze woorden, en je mensenkennis.. O-) , het is overigens geen bieren maar BIETENpulp.. ;-)
Maar dat wist jij natuurlijk allang...

Anoniem (Gast)

oh en qua ingedienten is wolfsblut toch superieur tov profine maar de prijs is er wel naar tov profine zou ik qua prijs dog lovers goldzetten nogsteeds een goed % vlees en geen mais wel bruine rijst (ook onnodig) maar bruine rijst is wel een veel betere kwaliteit van graan wat makkelijker verteerd + zedoen niet geheimzinnig over het graan gehalte

Johnson (Gast)

Beste Anoniem,

Maïs wordt inderdaad geklasseerd als graan, maar bevat net als rijst niet het type gluten die allergische reacties kunnen veroorzaken en is daardoor een prima bron van koolhydraten.
De enige andere graansoort die wordt verwerkt in Profine is een minimale hoeveelheid gerst wat nodig is voor het productie proces van de brok (extruderen). Vandaar de term "low grain formule".

Koolhydraten is een verzamelnaam voor zetmeel en suikers. Uit koolhydraten wordt glucose gevormd. Glucose dient als brandstof voor het lichaam. Koolhydraten die langzamer door het lichaam worden verteerd (complexe koolhydraten genaamd) hebben een kleinere kans om als vet opgeslagen Je vindt deze complexe koolhydraten onder andere in aardappels, maïs en rijst

In Profine wordt daarom gebruik gemaakt van aardappelen en maïs als bron van koolhydraten. Aardappel – in verwerkte vorm – is een uitstekende bron van energie met een lage glycemische index, en biedt een veilige bron van energie die efficiënt wordt gebruikt in het organisme.

Ik hoop je hiermee van dienst geweest te zijn.
Anoniem (Gast)

en hoeveel % mais,aardappel,gerst wordt er dan gebruikt?
dat mais onschuldig is en geen allergische reacties veroorzaakt is in mijn ogen ook niet waar,mais is en blijf een onnodig goedkoop opvulmiddel wat moeilijk verteerbaar is voor een hond en veroorzaakt vaak allergische reacties

maar zolas ik eerder zei zonder de hoeveelhied % van mais,gerst en aardappel blijft het vaag voor me
45 kipgaan claimen zegt verder niks want daar blijft hooguit een 20% van over na het bakproces
ook claimen jullie gluten arm,gerst bevat ook gluten al is het weinig maar ze bevatten het wel, glutten arm tja...

Anoniem (Gast)

gedroogd vruchtvlees van bieten nog zo een top ingrendient hoeveel % doen jullie daarvan in je brok?

Johnson (Gast)

Beste Anoniem,

Wellicht kan je me vertellen waarom mijn bewering dat mais geen allergische reacties veroorzaakt niet waar is. Ik sta open voor commentaar maar hoor wel graag de bijbehorende onderbouwing.

Hetzelfde geldt voor de bewering dat er hooguit 20% kip overblijft na het bak proces, ik lees graag je onderbouwing voor deze bewering.

Tot slot; Profine is inderdaad gluten arm en niet gluten vrij. Wij hechten er waarde aan om daar duidelijk over te zijn.

Anoniem (Gast)

inplaats van rond de pot te draaien zou ik liever eerst eindelijk eens een anwoord hebben op de vraag hoeveel % mais,aardappel en gerst jullie nu gebruiken in profine

honden page profiel michelmichel

honden foto van michel

wolfsblut is super op het gebied van brokkenhttp://www.wolfsblutpetfood.nl/ ;-) ;-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wolfsblut & Profine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^