Tweede hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Hoi hoi,

ik ben erg benieuwd wie er een tweede hond in huis heeft genomen en wat daarin de doorslag heeft gegeven. Ook ben ik benieuwd waarom mensen er niet voor kiezen om een tweede hond in huis te nemen. Wat zijn de voor- en nadelen?

Zelf hebben wij nu al zeker een half jaar een schat van een hond in huis (herplaatser van 7,5 jaar), en vandaag kreeg ik de vraag of ik nog iemand wist voor een andere herplaatser (teefje van 6 jaar).
Ik ben hierdoor aan het denken gezet, en aangezien wij ooit wel eens een 2de hond erbij willen, vroeg ik me af wat bij jullie de doorslag heeft gegeven om toch een tweede hond in huis te nemen (of juist niet).
Misschien wordt deze herplaater we wat voor ons, wie weet. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Wie weet als wij over een aantal jaren groter wonen, er misschien een hond bij komt.
Het voordeel zou zijn dat Yuna dan een vriendinnetje heeft natuurlijk, ook fijn als ze alleen thuis blijft.
Maar dan zouden wij graag een grotere hond willen, als we daar dan de ruimte voor hebben. Het nadeel zou dan zijn dat de andere hond misschien andere behoeftes zou hebben qua beweging of voeding. Als de honden dezelfde behoeftes hebben gaat het natuurlijk in een moeite door. ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hallo,
mijn moeder en ik wilden al jaaaaren een hond, een vriendje voor Sara, voor als ze alleen was. Want 1 hond is ook maar zo alleen. En stiekem ook voor ons, nog een maatje erbij. Maar mijn vader wilde niet. Of alleen een Zwitserse Witte Herder pup. En mijn moeder wilde juist geen pup, die wilde een iets oudere (nog wel jonge) hond uit het asiel halen. Maar dat wilde mijn vader dus weer niet.
Ik ben er nog heel lang over door blijven zeuren en mijn moeder en ik hebben allemaal leuke honden op de sites van de asielen laten zien aan mijn vader, maar hij ging niet overstag.
Toen kwam ik op deze site terecht en ik kwam meer en meer te weten over de (op)voeding van honden en begon me daar bij Sara ook steeds meer mee te bemoeien. Mijn ouders zagen in dat ik echt veel met honden bezig was en dat ik er ook veel om gaf. Dus toen hebben ze samen besloten dat ik een hondje mocht. Op 4 voorwaarden:
1 het moest een klein hondje zijn, want voor 2 grote honden hebben we niet zoveel plaats
2 het mocht geen pup of al te jonge hond zijn (minimaal 2 jaar)
3 ik moest hem (her)opvoeden en me zoveel mogelijk met hem bezig houden
4 ik moest hem minstens 1x per dag uitlaten
Natuurlijk deed ik dat allemaal graag, ik was al dolblij dat het sowieso mocht!
En zo is het gekomen...

Maar ja, ik woon nog bij mijn ouders, dus het zal voor jullie wel wat anders zijn ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Wij hebben onze simba uit het asiel gehaald nadat ons vorig hondje moest inslapen (16.5 jaar) We gingen samen met simba nog wandelen met een asielhond om simba 'sociaal' te houden. Op een bepaald moment kwamen we simba zijn grote liefde tegen. Het klikte direkt en ook met ons. En omdat simba een vrij hevige hond is die zich soms verveelde hebben wij perra na wat wikken en wegen bijgenomen. Het gaat hier tenslotte om twee grote honden. Maar we hebben er nooit geen moment spijt van gehad en willen ze alle twee voor geen geld meer kwijt. en simba kan goed zijn energie kwijt samen met perra en kent geen verveling meer. Je hebt natuurlijk wel wat meer werk met twee honden dat mag je niet vergeten maar voor de rest is het geweldig ! Toen we perra pas hadden toonde ze bijna geen emotie en luisterde niet. Nu is dat ondertussen helemaal veranderd. Het is een knuffelhond die goed luistert en simba is een 'echte ' labrador lief, maar toch ondeugend !

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

ik heb een 2e hond maar ik merk dat je nu de aandacht meer over 2 moet verdelen ok nog ze zijn redelijk energie vol ik merkde dat toen ik een hond veel meer loopde of wou lopen dan dat ik met 2 honden ivm moet ze apart uitlaten dus dat kost me wel meer moeite niet erg met alle plezier maar het is wel meer aandacht die je wil en of moet kunne besteden :-) wou er 3 maar ik merk dat 2 al veel van je eis en je bent vrij beperk in het doen en laten ik zou nooit op vakantie een wekend gaan dit omdat ik honden heb en ik er dan ok bewust voor kiest om ze niet ergens neer te plaatse omdat ik lol wil dan had ik geen honden moeten nemen paar keer in de zoveel tijd een dagje weg daar versta ik onder middag dat doe ik dan wel maar een wekend nope tenzijn ze mee mogen en tenslote is 2 honden ok moeilijk ergens de laten laat staan e

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

wij hebben 2 herplaatsers, Yoran sinds 2010 een flatcoated retriever, en sinds 2011 Rixt een mix flatcoated met labrador. de keuze voor 2 honden was eigenlijk heel gemakkelijk nadat we Rixt zagen via MP, ze was een zielig hoopje hond op die foto en we konden haar niet laten zitten. het is een hoop werk maar aangezien ik alle dagen thuis zit, kan ik er veel tijd in besteden. als we op vakantie gaan dan zorgen we dat ze mee kunnen. ik ben heel blij met allebei de honden en wie weet in de toekomst nog een 3e of meer??????? :-D :-D

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

@Tim † Yoran Rixt; het loont voor jou dus wel dat je 2 herplaatsers in huis hebt genomen?

Ik ben dolblij met onze eerste, maar soms kan ik de kanjer wel achter het behang plakken. Hij luistert verder super, is echt een schat buiten, maar heeft soms gewoon van die dagen...
Verder heeft hij ooit een trauma opgelopen met mannen. Zo langzamerhand gaat het met bekende mannen steeds beter, maar bij vreemden staat hij op de achterste poten te blaffen. Hier zit nog steeds werk in.
De aangeboden herplaatser heeft vergelijkbaar gedrag, en ik me ook af of dit gedrag dan versterkt wordt door elkaar.

Tot nu toe zie ik veel positieve dingen.
Minpunten tot over zijn de oppas (willen die wel 2 honden opvangen?) en de extra tijd die je kwijt bent.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

ik vind van wel, maar de honden die ik heb, hebben eigenlijk niet zo,n erge trauma, ze werden allebei opgesloten, en er werd niet goed naar omgekeken, maar na een paar weekjes bij ons en de kinderen en genoeg aandacht toen wisten ze dat het goed zat. volgens mij vonden ze het allebei vanaf dag 1 wel goed want ze hebben allebei geen kik gegeven de 1e nacht. het is wel een heel werk en je moet de tijd hebben, dan kan het wel. je moet er voor 100% achter staan anders lukt het niet.

Yoran is inmiddels een stuk verandert maar Rixt heeft nog wel wat eigenaardigheden en langzaamaan verandert die ook wel.
ik kan alleen maar zeggen denk goed na.

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

het leuke aan 2 honden is dat ze altijd lekker kunne spelen samen als het klik en dat ze niet echt eenzaam zijn :-D

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Twee honden hebben, is alleen leuker als de honden met elkaar overweg kunnen ;-)

Doorslag voor mij was dat mijn drukke Puzzle wat meer haar energie kwijt kon en gezelschap had als ik aan het werk was. We hebben echter weloverwogen de beslissing genomen welke type hond het beste bij haar zou passen.

Puzzle is heel fel, onzeker en een echt uitdagertje. We zijn dus op zoek gegaan naar een reu (Puzzle is wat fel op andere teefjes) met een zacht en rustig karakter.

Denk dat een tweede hond heel leuk kan zijn... als je maar rekening houd met het karakter.

En kies je voor reu en teef... denk dan van te voren na over hoe je ongewenste dekkingen gaat voorkomen tijdens de loopsheid van de teef. ;-)

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

dat niet alleen maar een reu beschermd ok vaan een teef waar die 24/7samen is waar op je kans heb dat als ander reutje er bij komen dat hij dominant gaat zijn athans dat hebben er vele

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik heb er 2 gehad. Helaas accepteerde ze elkaar na een jaar nog steeds niet en heb ik na vrijwel alles geprobeerd te hebben ervoor gekozen 1 van de 2 te herplaatsen. Karakters botsen en ze begrepen elkaar lichaamstaal niet.

Het is heerlijk om 2 honden in huis te hebben, ik mis nu wel de '2e' hond. Als ik ooit een hondje vind waar wel een klik mee is met mijn andere hondje(en mijzelf natuurlijk), ga ik daar zeker voor!

Het mindere wat ik heb opgemerkt is dat mensen het vaak niet zo erg vinden als je 1hondje mee neemt op visite maar 2honden toch teveel vinden, ook vakantiehuisjes accepteren niet altijd 2 honden.
Oppas zoeken word ook wat lastiger en je hebt altijd dubbele kosten.

Ik vind het allemaal geen probleem en het is voor mij ook geen struikelblok of minpunt, maar het is wel iets om even bij stil te staan. :-)

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Bedankt voor de reacties. Heb net bericht gehad wat betreft deze herplaatser, en ze kan niet met kleine kinderen. Dat houdt wat ons betreft al op aangezien we zelf nog een kinderwens hebben. Verder weet ik niet of ik het zelf zie zitten om 2 joelende honden te hebben naar onbekende mannen toe. ;-)
Ik hoop wel dat er een goed plekje voor haar te vinden is, maar goed.. niet bij ons.

Wat betreft ongewenste dekkingen, onze Bink is al lang geleden van z'n balletjes ontdaan. O-)
Zelf had ik er waarschijnlijk niet voor gekozen, maar goed.. zo kwam hij op ons pad en zo hebben we hem in huis genomen. :-D

Belangrijkste is inderdaad dat de klik er is. Bink kan echt niet met alle honden, maar teefjes gaat over het algemeen goed. In het begin ging hij wel altijd tekeer naar andere reutjes toe, maar nu een half jaar later speelt hij ook met deze en gaat hij ook de kerels waarderen. :-)

De klik vanuit Bink en vanuit ons is het belangrijkste.

Oppas voor 2 honden lijkt mij inderdaad ook wat lastiger. 1 hond vinden mijn schoonouders en ouders ook geen probleem, maar 2 wordt wel ingewikkelder denk ik. Wat betreft vakantie, wij zitten zelf liever op de camping, maar een vakantiehuisje vinden voor 2 honden kan ook minder zijn.

We dromen nu nog lekker (en denken er nogmaals serieus over na O-) )

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Lekker is dat he? Dat lekker wegdromen hihi.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Wij zochten gewoon weer gezelschap in huis voor ons andere hondje, ze had nooit samengewoont met andere honden en kende ook geen andere honden. we hoopten dat dit toch goed ging en ja hoor ze zijn verzot op elkaar, wij ook trouwens. Wij hebben bewust niet gekozen voor een pup, we namen dit eerst in overweging maar dit vereist zeer veel werk. Uiteindelijk hebben we voor romi gekozen, een asielhondje :-D we kunnen haar niet meer missen!

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Wij zouden heel graag een tweede hond erbij willen voor Bink, maar helaas is het gewoon niet te betalen. Bink kost alleen al aan voer €170,- in de maand (ivm allergie).
Nu is dit gelukkig voor ons te doen, maar met een tweede zou het dan wel heel erg duur worden.
Dus zoeken we maar veel de hondenvrienden op met uitlaten.
En blijf ik hopen dat hij ooit over zijn allergie heen groeit en dat er toch een vriendje hier in huis erbij kan komen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik had lila al en mijn vriend had kira ook al toen we gingen samenwonen. we hebben daarna beslist om nog een pup te kopen van ons beide en eerlijk... het zijn alle 3 schatten, alles gaat super goed maar we hebben toch besloten om nooit meer een 3de hond in huis te halen. met onze 2 kindjes erbij wordt het soms toch een beetje veel. als 1 van mijn 3 schatjes een steretje aan de hemel wordt komt er geen ander 3de hondje bij.

honden page profiel ManonManon

honden foto van Manon

Wij hebben Kyra uit het asiel gehaald, waren meteen verliefd op haar. Toen we haar ff hadden had ik meteen al ik wil een vriendje of vriendinnetje voor dr en natuurlijk voor ons! Toen hebben we Jacky van mensen overgenomen, die was te druk voor hun wat oudere hond. Maar goed, logisch voor een beestje van 8 mnd lijkt mij, hij is nu al een stuk rustiger.

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

Wij hebben op het moment genoeg mensen en dieren in huis... We wonen niet ontzettend ruim, en mijn vriend en ik hebben een dochter, maar ook 3 katten en een hond. Dus misschien ooit als alle katten zijn gaan hemelen dat er weer een maatje bij komt, maar voorlopig houden we het echt hierbij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jaaah ik heb dr!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^