Waarom doet hij dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Karin (Gast)

Hallo allemaal,

Sinds zondag hebben wij een hond uit Spanje bij ons thuis. Hij heeft daar in een asiel gezeten en is dus in Nederland geplaatst. Alles gaat heel goed. Hij is erg zachtaardig en ook onderdanig. We zijn een gezin van 4 en hij heeft zich tot nu toe het meest aan mij gehecht. Hij heeft al helemaal zijn plekje gevonden in de bench, maar als ik in de huiskamer ben dan komt hij om de +/- 20 minuten naar me toe en vraagt dan om aandacht (geef ik niet dan) als een soort bevestiging lijkt het wel. Daarbij likt hij veel aan mijn handen en kleding ook al corrigeer ik heb daarbij. Weten jullie misschien wat dit betekent? Ik heb eens gelezen dat dit een teken van dominantie kan zijn maar dat kan ik me niet voorstellen omdat hij altijd heel onderdanig is en ook vaan op zn rug gaat liggen. Ze zeggen altijd dat een hondentong schoner is dan een vaatdoekje maar ik vind het toch niet echt fris:P

Alvast bedankt voor jullie reactie,

Groetjes Karin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom doet hij dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

verplaatst naar opvoeding en gedrag

honden page profiel D&BD&B

honden foto van D&B

http://www.hondenpage.com/hondenforum/33272/waarom-likken-honden-mensen?.php

Hier een linkje naar een topic dat hierover gaat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nee het is geen dominantie maar onzekerheid, zelf zou ik hem wel eventjes aandacht geven, hem lekker even kriebelen, zeggen dat het fijn is dat hij er is en je erg blij met hem bent en dan weer klaar.
Na een tijdje zal dat wel minder worden.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Waarom negeren de hond vind je gewoon lief meer niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het likken in jullie geval lijkt mij eerder een uiting van spanning, stress nog van de verhuizing. Net als het steeds naar je toekomen, misschien loopt hij ook achter je aan het huis door?

Gewoon langzaam aan, veel rust en regelmaat zodat hij vertrouwen gaat krijgen, dat dit nu echt zijn thuis is en rust in zijn koppie.

Karin (Gast)

Bedankt voor de reacties. Dit is dus tegengesteld aan wat ik heb gelezen, maar wel duidelijk.

Ik negeer heb dan omdat als hij naar mij toekomt niet moet verwachten dat hij dan aandacht krijgt en geaaid wordt. Ik bepaal wanneer ik dat doe dus dan roep ik hem bij me of ga ik naar hem toe om hem te aaien en aandacht te geven. Vandaar.. Ik ben geen harteloos persoon ofzo:P

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

Dat heb je goed begrepen hoor!! Zo werkt het ook! Alleen deze hond is angstig, en dus zou ik hem ook even aandacht geven. Tot hij wat meer gewend is en niet meer zo bang is. Wel kun je degene zijn die de aandacht weer verbreekt. Dus niet net zolang knuffelen tot hij zelf weer wegloopt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor de reacties. Dit is dus tegengesteld aan wat ik heb gelezen, maar wel duidelijk.

Ik negeer heb dan omdat als hij naar mij toekomt niet moet verwachten dat hij dan aandacht krijgt en geaaid wordt. Ik bepaal wanneer ik dat doe dus dan roep ik hem bij me of ga ik naar hem toe om hem te aaien en aandacht te geven. Vandaar.. Ik ben geen harteloos persoon ofzo:P "


Dat dachten we ook niet hoor, maar die instelling dat een hond je graag de baas zou willen zijn is al een tijdje achterhaald. Waarom zou een arme hond die zich onzeker voelt en blijkbaar wat geruststelling nodig heeft dat niet aan mogen geven.



Hier nog een intressante link om te lezen lees ook deel 2 en 3 van het artikel. Dan kan je veel meer ontspannen met je hond omgaan

hmm waarom lukt de link niet

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hallo Karin,

Je hondje is pas sinds zondag bij jullie thuis en zal al deze veranderingen waarschijnlijk als heel stress vol ervaren. Ik heb onze Spaanse schone in het begin juist heel erg veel aangehaald, terwijl zij juist geen (direkte) aandacht zoeker is, maar stiekum om me heen bleef dwalen. Ik wilde haar vooral heel rustig, op haar tempo laten wennen aan al de veranderingen. Dit heeft echt wel wat tijd nodig, ook bij een rustige, onderdanige hond.
Laat hem lekker contact zoeken en voel je vereerd dat jij als vertrouwenspersoon bent gekozen :-) Je hoeft natuurlijk niet iedere keer uitgebreid te knuffelen of zo, maar even een kriebel onder de kin en een bevestegend woord is meestal even genoeg.

Ik wens jullie heel veel plezier met jullie spaanse vriend, geniet van elkaar...., en geweldig dat jullie hem dit nieuwe mandje gegeven hebben :-D

Karin (Gast)

Bedankt allemaal, hoop dat het vanzelf minder wordt (vooral aan mijn kleren likken dan). Aandacht krijgt hij genoeg hoor :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom doet hij dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^