Seksuele agressie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Het is een feit dat mijn hond redelijk dominant is. Maar niet echt ten opzichte van andere honden. Heel soms wel, als hij aangelijnd is, en ik laat hem snuffelen aan een andere hond die ik tegenkom dan kan hij wel eens plots grommen. Maar dit komt echt zelden voor. Dus hij komt wel met alle hondjes goed overeen. Maar het probleem is: mij lijkt het alsof hij niet weet dat ik zijn baasje ben, hoewel ik het meeste tijd met hem besteed en hem heb opgevoed van pups af aan. Ik laat hem eigenlijk veel toe, zoals op de zetel springen (maar hij is zo schattig als hij daar zo opgepropt ligt), bedelen aan tafel, zelfs eens kijken boven tafel,...
Als ik hem eens een knuffel wil geven, gaat hij weg en ergens anders liggen. Hij bakent veel zijn territorium af; dus tijdens het wandelen en op de hondenschool. Als er een teefje geplast heeft, begint hij dat plasje op te lekken en te klapperen met zijn tandjes. Hij besnuffelt ook andere hondjes op de vreemdste plekken (namelijk het geslachtsdeel, vooral is dat bij de teefjes), het lijkt alsof hij dat geslachtsdeel begint te lekken. Hij rijdt ook veel op de benen van ons ofja probeert, maar ik probeer hem ook steeds te corrigeren. Ook als er bezoek is, wordt hij heel hevig en opgewonden (hij rijdt op bijv. mijn oma haar arm terwijl zij gewoon in de zetel zit, zij moet dan gehijg aanhoren recht in haar oor als je weet wat ik bedoel. Dit doet hij bij andere honden ook (soms), niet direct maar na een tijdje snuffelen of hevig spelen, dit laat ik hem niet toe. Ik merk ook dat hij niet echt aanhankelijk is aan mij (baasje), hij is liever op zijn eigen. Als ik hem eens een knuffel wil geven, gaat hij ergens anders liggen.

Wijst dit allemaal naar seksuele agressie?
Ik heb even de symptomen opgezocht met daarbij mijn antwoorden:
- Hond 'rijdt' op kussens, kinderen, benen van volwassenen.... Ja
- Hond loopt veel op hoge poten en maakt jammerende geluiden. Op hoge poten: aangelijnd wel als hij de andere onbekende hond wil besnuffelen, maar honden die hij kent of meerdere keren heeft gezien, eerder onder gebukt (waarschijnlijk om geslachtsdeel te besnuffelen). Jammerende geluiden, ja, als hij zich verveelt (op hondenschool of thuis als hij iets wil bijv. naar buiten gaan, eten van ons)
- Beten zijn bijna uitsluitend in de nek als de andere hond probeert zich uit zijn positie te bevrijden.
Hij is wel eens aangevallen door een Jack Russell, hij is agressief tegen hem omdat hij weet dat het een "gevaarlijke" is. James nam hem laatst in de nek, maar de JR bloedde wel aan zijn oog.
- Hetzelfde gedrag aan of los van de leiband.
Hij is niet agressief tov andere honden. Maar als het echt erop aan moet komen,(van de ander) dan wel. Dan in nek of zijkant hond (buik). Los is dit gelukkig nog nooit gebeurt .

Kunnen jullie me raad geven? Want ik ben hopeloos...
:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Seksuele agressie? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Sorry, dat laatste deeltje van eerste tekstblok moet weg want is eerder geschreven :-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

je hond heeft geen grenzen. Hij mag alles, op de bank, schooien, rijden op mensen, territorium afbakenen. Je hond is de baas in huis. Dit is geen sexuele agressie maar verwendheid. J emoet zorgen dat hij grenzen en regels heeft. In iedere gezonde roedel zijn er regels en grenzen. Bij jullie niet. Dan krijg je dergelijk gedrag.

Ga hier eens iets aan doen. Bijvoorbeeld gehoorzaamheid op een hondenschool. Zo leert je hond te luisteren. Jij leert hoe je grenzen moet maken en je bouwt een band met je hond op.

Niet te veel verwennen Dit is onnatuurlijk voor je hond!

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hondenschool doe ik nu al 2 jaar, hij is zelfs in de D belandt (eerste beagle die daar terechtkomt zeggen ze). Ik heb eigenlijk wel een goede band met hem. Maar hij merkt het precies niet echt, en grenzen: ik moet toegeven, het is wel zo! Ik ga er zeker iets aan doen.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Helemaal mee eens met hier boven :-D

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

grensen stellen, de hond is nu de baas, dus moet het weer anders worden. Niet meer op de bank. En Qua uitlaten ook niet meer naar andere honden toe aan de lijn, los mag hij lekker spelen, maar aan de lijn is er oog voor de baas.

Dat snuffelen en likken bij teefjes is normaal, zeker als de teef loops moet worden of is. Meestal gaan ze aan plas likken en kunnen ze gaan klappertanden en schuimbekken (dat heeft Eros altijd bij loopse teven).

Groetjes Bianka

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Misschien is het handig om de Roedelregels in huis toe te gaan passen??

Hier staan bijvoorbeeld die regels:
http://www.kcdeventer.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=62

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Het snuffelen en likken is heel normaal.
Maar met de hond zou ik op cursus gaan.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je schrijft dat je met hem naar een hondenschool gaat. Is daar nooit verteld dat je honden beter niet aangelijnd contact met elkaar kan laten maken? Door dat niet meer te doen voorkom je al flink wat probleemgedrag.
Je schrijft dat hij rijgedrag vertoont wanneer er bezoek is en wanneer hij (hevig) gespeeld heeft, wat m.i. wijst op overprikkeld zijn. Voldoende rust en structuur zou daar de oplossing voor moeten zijn.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ik heb nu enkele regeltjes afgeprint, en klaar om ze na te leven samen met James :-) Hopelijk wordt het stukken beter...
@RVS: ze hebben dat wel eens verteld, maar velen houden er geen rekening mee. (Zoals o.a. ik, waardoor ik me wel schuldig voel en het niet meer laat gebeuren). En structuur is er niet echt, nu is het vakantie en heb ik veel meer tijd voor hem dan wanneer het school is.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je moet je niet schuldig voelen daar koop je niets voor, je moet een beetje meer rekening met jezelf gaan houden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Seksuele agressie? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: windhonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^