pup met 3 poten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

Ik heb een vraag..kan iemand mij vertellen of een bordeauxdog pup met 3 poten normaal op zou kunnen groeien? De pup mist een achterpoot, en ik maak me vooral zorgen als de pup groter gaat worden omdat ze toch bets wel zwaar worden.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Zo ver ik weet kan elke hond leren om op 3 poten te lopen. Dus als het van geboorte af aan is, zal het alleen maar makkelijker zijn ;-)

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat ze genoeg beweging krijgt zodat haar andere benen goed gespierd blijven om het op te kunnen vangen.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

ja hoor hier in de buurt moest een herder zijn linker achterpoot missen (geamputeerd door een ongeluk) die hond die rent nog harder dan Kyra met haar vier poten en dit is nog een pup dus die weet het niet beter maar wel zielig hoe komt dat dat ie een achterpoot mist?

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

De Pup is zo geboren, ze is pas 2 weken maar ze doet het heel goed, ze is ons aangeboden omdat we nog een bordeauxdog hebben, maar dit is natuurlijk wel iets anders. Vaak worden deze pups afgemaakt bij de fokker maar gelukkig denkt deze fokker er anders over en zoekt hij een goed huis voor haar. Maar ik vroeg me dus af of ze door haar gewicht later niet in de problemen zou kunnen komen. Mensen verklaren ons nu al voor gek dat we er alleen maar over nadenken maar gelukkig denken wij daar anders over anders hadden deze honden nooit geen toekomst ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Dat is de vraag..!!!

Als de hond goed in de heupen zit..
De knieén goed zijn dan kan het wellicht..
Maar het is wel een super belasting voor die ene poot..

Als de pup zo geboren is zou ik je willen aanraden HEEL goed na te denken..!
En je nog eens extra achter je oor krabbelen..

De reden waarom die poot niet aangemaakt is kan ook mogelijk een aanwijzing zijn er er nog meer mis is met het dier..
En het chronisch ziek zou kunnen zijn, een zwak dier is, mogelijk een defect heeft aan de organen..

Dus weet waarvoor je kiest..!!

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

ik heb de dierenarts die de pup heeft onderzocht gesproken en die zegt dat de pup verder in hele goede gezondheid verkeerd,de fokker en de dierenarts hadden dit nog nooit meegemaakt bij de fokker,de ouders zijn getest en hd vrij....dus ja het is en blijft natuurlijk een hele moeilijke beslissing

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

als ik de eventuele dierenarts kosten zou kunnen betalen zou ik het wel doen als ik jou/jullie was
miss word ze niet oud en heft ze er wel last van, maar ik zou haar iig geval zolang ze leeft wel een goed en fijn leven willen geven(zover mogelijk)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor of achter poot ? achter is wat vaker belastend om op een poot te lopen, voor is minder belastend.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Een dierenarts kan nooit zien dat er aan de binnenkant defect is..!

Er is een reden waarom die poot niet aangemaakt is..

Een fout in de celdeling die zichtbaar is kan even zo goed een fout aan de binnenkant geven, die NU niet te zien is..

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

Het is de achterpoot willemijn...
en ja phreny, zo zijn wij dus eigenlijk ook aan het denken, we willen haar eigenlijk gewoon een goed tehuis en een gelukkig leventje bieden

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je moet rekening houden met evt. dierenartskosten tengevolge van die missende poot, maar een risico hou je altijd..........

als je het niet erg vind dat deze hond misschien wat meer geld gaat kosten, zou ik er gewoon voor gaan. ik zou trouwens geen groot aanschafbedrag betalen aan de fokker......

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

ik heb hier een poes lopen die vanaf de geboorte een half achterpootje mist,ik moet zeggen ze is nu 9 jaar en heeft er verder geen last van,ze is verder ook goed gezond en heb nog geen gebreken gezien.ze is sneller dan de andere katten.ik weet natuurlijk niet hoe het met een hond is,maar denk dat dat wel kan,als je genoeg geld hebt mochten er problemen komen.

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

nee annemiek, als we er voor gaan mogen we de pup gratis meenemen,hij zal ook ingeent zijn,de fokker wil dus echt graag een goed huisje voor haar vinden, en ja een risico zit er zeker aan,maar ik raak er steeds meer van overtuigd dat we er maar gewoon voor moeten gaan, we hebben de tijd , ruimte en we kunnen de eventuele dierenarts kosten betalen, weet je heel het verhaal grijpt me gewoon aan, en als we haar met haar handicap toch nog een fijn leven kunnen geven,tja dan moeten we er denk ik maar voor gaan ;-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou het ook zo doen hoor een hondje met 3 pootjes, al is een bordeauxdog niet helemaal mijn ras.
verder inderdaad gewoon voorzichtig zijn met de gewrichten, zeker in het eerste jaar, want ze worden natuurlijk wel een beetje extra belast, en daarnaast gewoon zorgen dat hij een goede conditie heeft, goed gespierd is, en dat hij niet te dik word. (liefst een beetje aan de magere kant)
maar bij elke hond die je koopt zit een risico, ook bij een 'gewone' pup.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Poedelpuppy Treasure heeft het hart gestolen van de inwoners van de Chinese stad Jilin. De olijkerd geeft er de voorkeur aan zijn wandelingetje op z'n achterste poten te maken, tot groot jolijt van de omstanders.

Zijn baasje Dou Xianhui leerde Treasure gedurende een week de truc aan. Dit beviel de twaalf maanden oude poedel zodanig dat hij nog nauwelijks op z'n vier poten door de wereld gaat. "Intussen loopt hij al bijna even snel als andere honden", zegt zijn baas. "Hij houdt het zonder verpinken een kilometer vol".


DIT LAS IK NET, HELAAS VAN JOUW PUPJE DUS DE ACHTERPOOT, JA DAT IS HEEL ANDERS DAN EEN VOORPOOTJE.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mONIEKSE, als jij er je best voor wilt doen, ga er voor, de pup is nu twee weken, wacht tot tie acht weken is, en kijk hoe het zich ontwikkelt, red tie zich met drie poten, wie zijn wij dan om tegen jou te zeggen....niet doen.

ga er voor. :-D

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Janet & Boxers

Ik vind het heel moeilijk, als fokker zou ik zelf niemand met dit probleem op willen zadelen en toch een andere keus maken.
Ik bedoel het is niet zo maar een klein foutje, maar een hele achterpoot, die net als eerder gezegt, totaal niet is aangelegd, wat betekend dit voor de rug en andere poot en andere afwijkingen.
je kunt onmogelijk met 2 weken zien hoe of wat de heupen doen, of de rug en dan met zo'n zwaar ras, nee ik begon er niet aan, maar dat is mijn mening.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik zou het niet doen. Het ras is gevoelig voor heupproblemen. Nu zijn de ouders getest, maar deze pup zal zeer veel zijn heup en knie (alle gewrichten in de overgebleven poot) gaan belasten. De kans is nu groter dat er problemen ontstaan.
En wat als de hond ook nog eens groeipijn krijgt (ook iets wat grotere rassen wel eens hebben) dan wordt lopen helemaal niets voor een langere periode.
Ik denk dat je je er wel veel problemen mee op de hals haalt met de bijkomende kosten.

Daarnaast vind ik dat de fokker zon hondje niet hoort te verkopen.. Normaal houdt een fokker zon hondje zelf, of laat het inslapen. Heel af en toe wordt het herplaatst bij bv familie.

honden page profiel PluchePluche 3 doggies

honden foto van Pluche

jeetje...wat een moeilijke keuze
Ik hoop op de juiste beslissing voor het pupje en jullie..maar wie zal het zeggen wat het beste is...sterkte er mee !

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Janet & Boxers

Ben het dus ook met Mexx eens, en dan nog maar niet te spreken over de emotionele kant.
ik denk dat het je emotioneel ook helemaal uit zou putten als het niet goed zou gaan, en die kans is vele malen groter dan andersom.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het spijt me dat ik het zeggen moet , maar waarom gaan voor een gehandicapte hond als je ook een hond kunt krijgen met 4 poten. Een hond die al bij de geboorte zo'n defect heeft , zal zeer waarschijnlijk in de toekomst meer defecten gaan vertonen, waar een dierenarts nu nog geen zicht op kan hebben. Wat heb ik aan het vergoeden van een enting door de fokker? Zo'n pup gaat naar alle waarschijnlijk heid veel DA kosten met zich meebrengen en ik denk niet dat er ook maar een Dierenverzekering is die zo'n dier onder zijn hoede pakt. Als de fokker het zo goed met het dier voorhad zou ze hem zelf houden en er voor zorgen dat hij niks te kort kwam! Dit is mijn mening! Het feit dat hij gratis is, is wel omdat ze hem niet verkocht krijgt voor geld. Zou mij aan het denken zetten!

honden page profiel hilde-dirkhilde-dirk 3 doggies

honden foto van hilde-dirk

ik zou het ook niet doen,denk dat er in de toekomst nog meer problemen zullen opduiken.ik fok zelf bordeauxdoggen,die worden groot en zwaar één poot kan die belasting op de heup nooit aan.
ik weet dat het cru klinkt maar ze zouden die pup beter laten inslapen,ze hadden het eigenlijk al moeten doen de moment van de geboorte.
maar ja ieder zijn mening daarover,ik bekijk dat als een fokker

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

Ben het ook helemaal eens met alle nadelen,
maar aan de andere kant hoor je ook vaak dat honden heel goed met 3 poten door het leven kunnen,ik denk als je maar heel goed stil staat bij de nadelen en de extra kosten ed, dat het ook goed kan gaan. Hoe vaak kopen mensen op mp een pup en hebben daar veel ellende en kosten van? Wij weten dat de pup gehandicapt is,maar dat wil niet zeggen dat hij geen recht heeft op een liefdevol huisje.Mijn eigen da is ook geen echte voorstander maar wil ons wel heel graag steunen mochten we besluiten ervoor tegaan.Hij gaat ook mee kijken naar de pup omzelf een idee te krijgen van de situatie. We hebben volgende week een gesprek met hem om alle nadelen eens op een rijtje te zetten wat ik ook heel erg fijn vind.Maar inderdaad het is niet iets waar je zo maar aan begint

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Janet & Boxers

Maar welke honden zijn dat dan......dit zijn honden die tijdens hun leven een poot moeten missen omdat er iets mee is, niet vanaf de geboorte, en dan ook nog vaak lichtere rassen, ik heb zelf nog geen zware hond op 3 poten gezien.
Bij die honden is het andere been natuurlijk niet extra belast geweest en/of de rug, en kan dan voor een tijdje die extra last nog wel aan.
Sterker nog ik vind het zielig om een hond opzettelijk daarmee te belasten.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik denk dat het uiteindelijk te zwaar zal worden voor haar andere poot.het evenwicht is niet zo'n probleem,omdat de pup ermee geboren is.

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Ik snap dat recht niet op een goed huisje, welk recht maakt een onnodige lijdensweg goed????
Het is toch geweldig dat wij al zo vroeg kunnen kiezen voor een humane beeindiging voor zulke pups, alsof je zo'n dier een plezier doet om het in leven te laten....... :'(

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Als jullie het willen dan zou ik het doen,maar mocht het zo zijn dat de hond uiteindelijk toch last gaat krijgen van de andere heup of ellebogen,dan zou ik ook goed aan de hond denken en deze niet verder pijn laten lijden,dan heeft hij toch fijne,maar korte jaren gehad ;-)
Bij een bordeaux dog is de kans wel heel erg aanwezig dat deze,als hij alles op 1 heup moet gooien daar last van gaat krijgen,daarbij worden zijn voorpoten ook nog eens extra belast,dan kan je toch beter een herder hebben,deze zijn vele male lichter.
Laat de hond opgroeien op KVV,en hou hem zo smal mogelijk.....

honden page profiel andraandra

honden foto van andra

pffff ik vind het wel erg moeilijk hoor, weet dat jullie best gelijk hebben en dat er echt wel problemen op zullen treden, maar denk dan toch nog stel dat het wel een aantal jaar goed gaat en ze geen pijn heeft, waarom zou je haar dan nu in moeten laten slapen als ze al 2 weken is....het is en blijft heel lastig

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ja je hebt gelijk,maar ben je dan als de hond erg pijn heeft zo sterk om dan ook de juiste beslissing te nemen...dat moet je je echt afvragen,denk je het te kunnen,dan doen.
Dan maar 1 jaar ene fijn leven,maar wel sterk en eerlijk zijn als de tijd daar is :-)

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van maartje

ik zou het ook proberen op het moment dat je ziet dat er andere problemen zijn of dat zijn ene poot teveel wordt belast kan er altijd nog iets anders besloten worden toch? waarom zou een fokker nu al een leven beeindigen als dit pupje een kans heeft om op te groeien volgens mij past zo;n pup zich met lopen e.d. wel aan..ik zou het een kans geven....

pagina 1 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^