wat was dat nou?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

Gisteravond had mijn puberzoon (13 jaar) een puberale discussie op de bank met mijn vriend...het ging er nogal heftig aan toe. iets later was de discussie over en opeens hangt Najib in de schoen en veter van mijn zoon. Dus ik probeer zo als altijd het af te ruilen met een speeltje...geen reactie...vervolgens met iets lekkers..geen reactie...Najib hield vast. Met nee en foei geprbeerd..geen reactie. Uiteindelijk moest ik Najib dus geheel tegen mijn pricipes in bij zijn oor pakken om hem los te krijgen. Najib natuurlijk piepen...
Mijn zoon ging zich uitkleden en Najib kwam bij mij liggen op zijn botje kluiven, nadat ik hem eerst even genegeerd had. iets later komt mijn zoon de kamer binnen lopen naar mij toe. op het moment dat hij weer wegloopt vliegt najib van mijn schoot af achter hem aan...muijn zoon schrikt en rent achter de deur.
najib gromde niet, blafte niet en had zijn oortjes naar voren, maar toch op de een of andere manier had het iets bedreigends...wat was dat nou?
vanmorgen was er niks meer aan de hand!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat was dat nou?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

najb is twaalf weken...

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis 3 doggies

honden foto van kathleen en otis

oren naar voor is ook niet altijd een goed teken hoor. dit wijst er op dat hij zelfverzekerd is en best wel dominant is (oren plat wijst op een bange hond die uit angst gaat aanvallen)

ik denk dat jou hond je boven je zoon waant binnen het gezin. hij "straft" hem. omdat hij een conflict zoekt met de leider.

dit mag hij echt niet doen hoor

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis 2 doggies

honden foto van kathleen en otis

oei dat is wel heel jong... ik heb altijd gehoord dat ze dan nog niet echt met dominatnie ed bezig zijn.

mss zijn er hier mensen met meer kennis en ervaring die je dan wel kunnen helpen, want bij zo'n jonge hond weet ik het ook niet

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

Nou kom maar op dan met jullie adviezen! Eigenlijk gaat het heel goed tussen hem en de kinderen...En hij luistert ook goed...Geen probleem. Weet dus ook echt niet wat dit nou was..

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

je vertelde net claudia dat het een discussie was tussen vader en zoon.
In een roedel is het zo dat een ranglagere niet in ''discussie'' gaat met de ranghoogste. Misschien wilde njab dus dat even vertellen aan je zoon. Zo van dit mag niet. Hij wilde dus gewoon de baas helpen denk ik..

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

Ja taz...zoiets dacht ik ook al, maar dat mag hij niet doen..dat is natuurlijk niet de bedoeling!
Hoe leer ik hem dat af dan?

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis 1 doggies

honden foto van kathleen en otis

zo zag ik het ook, maar is 12 weken nog niet wat jong?

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

Daarbij meneer, tilt zijn poot ook al op bij het plassen...dat is ook heel jong toch? Dus misschien gaat hij gewwon vrij snel wat dat soort dingen betreft?

honden page profiel Bianca & TaraBianca & Tara 3 doggies

honden foto van Bianca & Tara

ik denk dat het goed mogelijk is dat hij snel is voor zijn leeftijd, onze tara had dat ook, nu is ze in puberfase en dat valt heel goed mee, ik denk dat het voor iedere hond wel iets anders kan zijn, dat is met de mens ook zo hé :-D

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van  Yara

Nou je hebt een superhond hoor, als hij nu al zijn poot optilt met 12 weken oud.
Ik zou toch van zijn oren afblijven, want dat is vragen om problemen.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

Ik denk dat het niks met dominantie te maken heeft. Wel met het corrigeren van je zoon. Dat hoef je dus niet te pikken. Je zoon had zijn schoen uit kunnen doen, vaak laten ze dan wel los en dan had jij hem kunnen oppaken en voor een time out naar de gang gebracht.

Ik denk dat hij gewoon geprikkeld was door de comotie dat hij dit deed, honden zijn heel gevoelig voor emoties, vaak ook omdat het tegen strijdig is met wat hun gewent zijn in een roedel (je gaat niet tegen een leider in). Maar die prikkel neem je weg door even een time out te geven.

Groetjes Bianka

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

ok..bianka...dat is een goeie tip! Schoen uit...duuuhhhh..nooit aan gedacht best dom! Time out ook goed idee! ja en dat niet tegen de leider in gaan...vertel dat mijn zoon maar eens...hahaha..dat is wat lastig voor een puber!
Yara..ik doe dat ook nooit aan zijn oren of zijn nekvel..maar wist het nu even echt niet meer! (sorry, najib!)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 2 doggies

honden foto van corrie koopman

Misschien wat over prikkeld door de discussie.
Omdat hij nu weer gewoon doet.Wacht even af wat hij straks doet als hij weer de schoenen uit doet.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Door het gekibbel is de rust weg in het roedel. Honden kunnen heel goed observeren en proberen als er niets aan gedaan wordt zelf de strijd uit te vechten. Jouw zoon is voor hem de laagste in het roedel en behoort dus op de plaats gezet te worden. Dit heeft jouw pup net gedaan door even een "schijnaanval" in te zetten op . Hij is tenslotte een halve herder en grijpt in als geen van jullie dat doet.
Probeer de hond af te leiden, en probeer dergelijke twistgesprekken niet te voeren waar de hond bij is.
Laat dit ook niet toe en probeer het in de toekomst te voorkomen. Nu is het nog een schijnaanval want hij is nog jong maar als hij ouder wordt gaat het uit de hand lopen als je er niks aan doet.
Bij zijn oor pakken is geen opvoedmethode, dit deden onderwijzers heel vroeger met stoute kinderen. Probeer af te leiden met wat lekkers of een speeltje, zodat de hond op andere gedachten komt. Nooit lijfelijk straffen of corrigeren . De hond moet een vertrouwensband met je krijgen , en die bouw je niet op door hem pijn te doen. Foute dingen negeren en goede dingen belonen. Fout gedrag op een positieve manier proberen om te buigen naar datgene wat je wel wil dat de hond doet> Zo voedt je een hond op.
Door pijn en straf wordt je hond scherp en ik heb begrepen dat het een gezinshond is!!

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen

honden foto van Tineke Hoogeveen

Honden reageren hier heel snel op. Als ik onrustig ben, zie ik ook onrust bij mijn honden. Als er ergens een heftige discussie is geven je honden heel vaak kalmerende signalen af.
Met hun ogen knipperen,gapen,etc.
Gebeurt dit bij ons,dan zorg ik voor rust. Even rustig gaan zitten en soms net doen of ik een beetje zit te dommelen dit werkt heel erg goed, binnen een paar tellen is de rust terug.
Kijk eens bij Kalmerende signalen.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Als we over de roedelmethode praten kan het zelfs zijn dat je hond de Omega speelde, dat is de hond die er voor zorgt dat ruzies ophouden door de aandacht op hem te vestigen.

Ik denk niet dat het echt corrigeren was, of het is afleiden zoals de Omega doet of je hond was gewoon overprikkeld door de ruzie en wist niet wat hij moest doen.
Ik zou de volgende keer zelf met de discussie bemoeien en zeggen dat ze rustiger moeten doen of ophouden.
Zo ziet de hond dat jij al ingrijpt en hij het niet hoeft te doen.

groetjes

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

annelies, ik weet best dat ik hem niet bij zijn oor mag pakken...doe dit ook nooit, zoals ik al schreef, maar ik wist het gewoon even niet meer..het was ook de eerste keer dat ik dit deed..
verder zeg jij dat hij mijn zoon als laagste ziet, maar er zitten nog twee kinderen onder mijn zoon..een van 10 en een van vier..die zou hij dan toch als laagste moeten zien?
Nogmaals ik doe hem nooit pijn, en beloon zoveel mogelijk het positieve gedrag...

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Claudia , ik begrijp heel goed dat het een reactie van je was! Ook de andere kinderen zul je moeten leren zich rustig te gedragen als de hond in de buurt is. Honden raken inderdaad overprikkeld en gaan zelf zaakjes oplossen, zeker herders, als jij dit niet doet. Jouw zoon was de aanleiding tot de onrust vandaar waarschijnlijk zijn reactie naar hem toe. Neem steeds de leiding, en over je kinderen en over de hond, zodat je hond overtuigd raakt van jouw als betrouwbaar persoon .Eerst als hij vertrouwen heeft in het feit dat jij het wel oplost ,zal hij er gelaten in zijn.
Dat je hond al echt met zijn poot omhoog plast is snel maar geen uitzondering. Zelf heb ik ook zo'n klantje gehad. Hij is gewoon vroeg volwassen aan het worden , maar toch nog een onzekere hond die veel begeleiding nodig heeft. Ga je naar een cursus met hem. Dit kan een steun in de rug zijn voor jouw wat zijn opvoeding betreft en de hond leert zich sociaal te gedragen naar andere mensen en honden. Het is namelijk niet de makkelijkste kruising. Wel kun je verwachten dat hij graag leert! Het is altijd moeilijk om over internet echt duidelijk te maken wat je bedoelt, maar hoop dat het een beetje gelukt is.
Succes en geniet van Najib!

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 2 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik ben van mening dat alle honden kinderen die nog niet aan het puberen zijn van nature beschouwen als lager in de roedel. Pas wanneer de hormonen bij de kids beginnen te werken, zal daar een omslag ontstaan...Hier moet je als baas/roedelleider altijd allert op zijn. Als jouw hond dan uithaald naar de kinderen zullen zij iets doen wat hij ook niet mag...Dat is natuurlijk gedrag...Alleen voor een pup van 12 weken vind ik dat al wel intens als hij dit nu al doet. Wellicht heeft de mechelaar in jouw hond een enorme werklust...dus lekker mee aan 't werk zou ik zeggen...cursussen, hondensport in de toekomst...?!

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

o ja hoor! prima gelukt!
Ik ga met hem naar cursus en dt gaat goed! verder lees ik me suf op dit forum en heb daar al veel van geleerd!... we gaan iedere dag naar het bos en daar is hij het grootste vriendje van alle honden!
Leren doet hij inderdaad graag! hij vindt het geweldig om met spelletjes en commando"s bezig te zijn!
wat betreft het leiding nemen, vind ik een goeie tip! en dat het geen gemakkelijke kruising is daar ben ik me maar al te goed van Bewust!
dank je wel voor het meedenken!

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

misschien kun je de volgende keer (laten we hopen dat die niet voorkomt, maar je weet maar nooit ;-)) beter met je handen zijn bek open maken ipv aan zijn oor trekken? Dat is wat diervriendelijker. O-)

Verder denk ik dat je al een heleboel goede tips en adviezen hebt gehad! Succes!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Zo te horen heb je heel zelfverzekerd hondje. Daar is niets mis mee, juist wel fijn, want je zult niet (veel) te maken hebben met dat hij ergens bang voor is. Hij zal ook aardig stevig in zijn schoenen staan. Waardoor je bij de opvoeding wat foutjes kan maken, maar dat geen verstrekkende gevolgen heeft.
Hij kan het allemaal zelf wel regelen denkt ie ;-)

Af en toe moet je hem dus even helpen herinneren dat hij nog maar twaalf weekjes is en dat als er iemand de baas is, jij dat bent.
Dat doe je eigenlijk door hem niet te laten bepalen en sturen. Dus netjes meelopen aan de lijn. Regelmatig voor rust in zijn bench. Je staat het niet toe dat hij in jullie bijt, dan stop je met spelen, meteen.
Puppycursus is een goede, maar nog belangrijker vind ik het dat hij regelmatig met volwassen honden omgaan, die ook zeker en stabiel zijn. Dus het liefst honden die je kent, die geen probleemgedrag hebben als uitvallen aan de lijn ofzoiets.
Stabiele zelfverzekerde volwassen honden, zullen hem namelijk wel corrigeren als hij te 'stoer' gaat doen. Ze zullen een hoop pikken en negeren, maar als hij doorgaat kan hij een correctie krijgen. Honden weten dat vele maten beter te doseren dan wij. Grijp dan ook niet in. Je moet dus nogmaals wel zeker weten dat het een normale stabiele hond is. Ik heb er hier eentje :-) Dus als je in de buurt woont, kun je gerust kennis komen maken.
Biko zet ik in de hondenschool ook veel in voor hele zekere pups. Zo leren ze respect hebben voor honden die groter en ouder zijn. Ze worden niet bang, want de correctie is precies goed getimed en op maat. Zoals alleen een andere hond dat kan doen. Je merkt het verschil dan ook meteen.
Het is belangrijk dat je hond ook eens leert verliezen, want hoe groter hij groeit hoe meer hij zal winnen, zeker van leeftijdsgenoten die minder zeker zijn dan hij is.
Als hij groter wordt, krijg je dan een beetje een bulldozertje. Hij heeft dan vooral winnerservaring en zal dan niet meer zomaar toegeven aan een andere hond.

Succes, maar bovenal veel plezier!

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy** 3 doggies

honden foto van Noortje **Roxy**

Hoi Claudia,

En zit mechelaar in he. Herders zijn vrij neurotisch honden. Ook staan (Mechelse) herders erom bekent dat ze veel happen als pup. Blijven corrigeren en dan gaat dat uiteindelijk over als ze wat ouder worden. Verder zijn ze erg waakzaam. (instinct) en door de discussie tussen jou zoon en jou vriend kan de hond de baas willen verdedigen. Je mag best een beetje hard (niet slaan of iets) zijn, Herders zijn dominante honden. Zit ook in het ras, dus zit er al in als pup. Heel duidelijk zijn en blijven. Als hij onraad ruikt, laat hem dan even kijken en controleren of alles veilig is. Je hond wil graag voor je werken dat merk je hierin al. Laat je hond waken, maar onder jou toeziend oog. Jij stel de grenzen.
Ik heb eerlijk gezegt geen idee wat de karakter trekken van jack is, dus daar kan ik je niks over vertellen. Succes in ieder geval.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat was dat nou?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^