heks????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@denise we liepen gewoon op het veldje.jazzy vast en popppy liep een beetje te snuffelen.ze rende nog niet eens achter dat kind aan en dat kind begon al te gillen.ik kan hier niet neerzetten wat ze echt gezegd hadden maar ik vond het verschrikkelijk en ben dan ook nog echt ontdaan er van.ik ben maar gewoon doorgelopen en dat is ook beter.en poppy wou spelen.en er is niks gebeurd.ik snap het niet dat je dan zo op je donder moet krijgen.


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heks????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik vind het jammer te lezen dat men elkaar de schuld gaat geven.
Opmerkingen als:

" dan kan ik ze helemaal niet meer los laten.en waarom moet ik indimmen omdat ik honden heb "

We leven hier met zijn allen in Nederland. Als er een klein beetje tolerantie zou zijn, een klein beetje meer respect voor elkaar.
Zeg nu niet dat de Buitelanders geen respect hebben voor Nederlanders met honden..............je vergeet dat het hun cultuur is. En dat is nu eenmaal zo, dat veranderd niet. Maar daarom kunnen wij als hondebezitters er wel rekening mee houden. Dat is mijn mening.

Wees inderdaad de verstandigste, zoek het niet op en loop gewoon door. Lijn je honden aan en laat ze pas los op de uitlaat plaats.

Er is wat er is. So be it. Laat gaan en laat los.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hier zakt me broek van af.waar lees jij dat ik het opgezocht heb?en waarom moet ik me eigen verdedigen terwijl ik gewoon met me honden op de hondenuitlaatplaast liep.pffff beter lezen,

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

mischien een bord bij de gemeente aan vragen met niet daarop verboden voor honden
maar verboden om kinderen hier telaten spelen ;-)
is alleen voor honden!!

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

ik vind nora
dat je gelijk heb er is al zoweinig plek om je hond los telaten
dus vind ik dat dat gewoon moet kunnen
moet je het is anders om doen hond uitlaten op speelgras kijken hoe ze dat vinden
wat moeten kinderen daar als het voor honden is bedoelt en wat voor ouders zijn het als je je kind niet leert om daar weg teblijven
zijn toch zo bang en vinden het vies wat doen ze daar dan
ik zal mijn hond daar gewoon los laten daar en als die kinderen daar willen blijven prima niet mijn zorg maar niet zeuren als de hond jou besprinkt eigen schuld haal er maar iemand bij jij staat in je recht hond mag daar los en een kind heeft daar niks tezoeken alleen

honden page profiel Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.Jin & Melo de tennisballenverzamelaar. 3 doggies

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Jeetje wat vervelend.. :s Goed dat je er niet op hebt gereageerd.

Groetjes!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Angela van der Ploeg: ik denk niet dat het nora gaat om het feit of die jongetjes van Nederlandse afkomst zijn of niet, ik denk dat haar punt gewoon is dat als zij haar honden netjes op het hondenveld uitlaat, zij zich eraan ergert dat ze uitgescholden wordt dat ze honden heeft. Dat zou jij als mede-hondenliefhebber toch moeten begrijpen? Of wil je soms dat honden gewoon overal in Nederland aangelijnd moeten worden?

En vindt jij dat die mensen het recht hadden om nora zo uit te schelden om zo'n futiliteit? Ik vind niet echt dat dat soort gedrag van veel respect getuigt; het getuigt vooral van onaangepast en asociaal tokkie-gedrag.

Ik denk overigens dat de meeste mensen hun hond best willen aanlijnen als iemand er bang voor is, maar als de hond constant geprovoceerd wordt (door gillende kinderen, terwijl nora daar al vaak wat van heeft gezegd), dan kan ik me zo voorstellen dat iemand denkt 'ja da-hag...dit is een losloopplaats en als jullie je gedrag niet aanpassen doe ik dat ook niet meer'.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ik ben het trouwens wel met Nora eens dat de termen "discriminatie" en "racistisch" hier niet echt op zijn plaats zijn....

feit is dat kinderen uit sommige culturen eerder door hun ouders worden opgestookt tegen honden dan kinderen uit Nederland.... feit is ook dat in een aantal culturen over het algemeen honden puur en alleen buiten worden gehouden als waakhond.... en dat je dus in die landen terecht bang moet zijn voor deze honden aangezien deze "getraind" en gefokt zijn om mensen van hun erf af te houden....

Dat deze mensen het begrip "huishond" vanuit hun eigen achtergrond niet kennen... da's niet zo raar.... maar woon je in Nederland dan hoor je je te verdiepen in de Nederlandse cultuur... en zou je toch echt wel moeten weten dat de meeste nederlandse honden juist gefokt en getraind worden om lief te zijn voor mensen, en je dus als mens hier niets hoeft te vrezen van een hond.... en als "nieuwe nederlanders" de moeite niet hebben gedaan om zich in onze cultuur te verdiepen (en ja, de liefde voor en het hebben van een huishond is een deel van onze cultuur) ... dan is dat naar mijn mening ronduit onbeschoft....en er is volgens mij niets discriminerends of racistisch aan om dat te zeggen....

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Ik ben het hellemaal met je eens Claire.

En Nora, niks van aantrekken meid!
Jij was op een uitlaatveld.. Dan moeten die ouders maar leren dat het vies is om hun kind daar te laten spelen.
Als ik kinderen zou hebben, zou ik niet willen dat ze op een uitlaatveld spelen..
Niet zo friss..
En zoals ik net las, voor sommige culturen zijn de honden vies.
Nou dan moet je ze ook niet op een uitlaatveld laten spelen, want dat is dan hellemaal smerig toch?

Groetjes.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Claire, helemaal mee eens! Ik heb zelf jaren in het buitenland gewoont (waaronder ook in islamitische landen) en daar hebben wij ons ook gewoon netjes aan de daar normale omgangsnormen aangepast.

Als bepaalde mensen - autochtoon danwel allochtoon - zich niet conform de Nederlandse omgangsnorm gedragen, dan heb je het al snel over onaangepast gedrag. Dat heeft helemaal niets met racisme of discriminatie te maken.

Mijn moeder is overigens indisch en die is vanuit haar opvoeding dan ook bang voor bepaalde beesten. Die angst krijg je er wel niet uit, maar ze zal nooit iemand die zo'n beest bezit uit gaan schelden. Angst praat (verbaal) geweld niet zomaar goed. O-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@rocky tjibbe en eva @claire @denise
dank jullie wel voor jullie bijval.de honden mogen al bijna nergens meer los.en dan loop ik op het veldje en dan word je uitgescholden voor niets.en tjibbe en eva jij hebt het goed verwoord voor mij :-D dank je wel.
en @claire ik zie er ook niet naars in dank je wel ook voor je duidelijke uitleg. :-D ik hou rekening met iedereen en weet ook wel dat sommige mensen bang zijn voor honden.nou dan gaan ze vast en verder geen probleem.maar dit vond ik even iets wat gewoon niet hoord.ik ga mensen ook niet uitschelden en ik lok helemaal maar dan ook helemaal niets uit.ik vind het dan ook een beetje verdrietig dat mensen zelfs zo iets kunnen denken.en ik ben zeker geen rasist of iets wat daar dicht in de buurt komt.maar ik ben blij met jullie bijval.ik vind zelf van als ik iets terug gezegd had dan had je de poppen aan het dansen,maar ik dacht bij me zelf,loop maar gewoon door.maar mensen bedankt hoor

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

sommige mensen :'(

honden page profiel linlin 2 doggies

honden foto van lin

een beetje lief zijn voor elkaar. Als ik kinderen zie, dan roep ik mijn honden bij me en de honden die er achteraan rennen doe ik vast. Ik ben ook al een paar keer uitgescholden door hele bekakte mensen. Het is vervelend dat het gebeurt op een hondenuitlaatplaats. Daar zouden ze los moeten kunnen.

Ivan (Gast)

Lieve mensen toch, wat is er toch allemaal met sommigen van jullie aan de hand?
Nora heeft iets meegemaakt waar ze van aangedaan is, wou dit even kwijt op dit forum, heeft dit verwoord zoals het haar opkwam en krijgt nu nog wat verwijten bij naar haar hoofd geslingerd!
In plaats dat ze haar nu wat beter voelt, voelt ze haar nog wat beroerder, domme toch.

Nora ik steek je alvast een hart onder de riem, strek je benen en wandel ze!

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

even een klein correctie, een hond beziet dit niet als spel, door dat geschreeuw en wegrennen in paniek komt het jachtinstinct van de hond naar boven, daarom dat er ook dikwijls een incident gebeurt waardoor kinderen of mensen gebeten worden omdat zij in paniek wegrennen van een hond en beginnen te gillen, het gillen zet een hond nog meer aan om erop te kunnen jagen vooral dat wegrennen.

de meeste mensen denken meteen dat er spel achter zit terwijl dit niet waar is.
daarom dat ze ook telkens zeggen in huis als je kinderen hebt laat de hond er niet alleen bij want als kinderen spelen beginnen deze meestal soms ook de gillen en rennen waardoor de hond zijn jachtinstinct naar boven komt en zo de kinderen achterna loopt.

dit heb ik ook via de cursus geleerd.

honden page profiel VivianeViviane 3 doggies

honden foto van Viviane

ach meid,hier in Belgie het zelfde verhaal hoor.Echt vervelend hoor.Kan er een boek van schrijven.Maar ga het niet doen hoor te veel werk :-D

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ow en nu even over die mensen :-D
ik vind zowizo als het uitlaatgebied is voor honden dan verwacht je toch dat er honden gaan komen ook al lopen zij los. als je niets van honden moet weten blijf dan uit die gebieden weg.

maar het is inderdaad zo dat buitenlanders niets van honden of andere dieren moeten hebben omdat deze zogezegd niet rein zijn in hun geloof.

gewoon verder doen en laat hen maar links liggen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind dat hier ernstig wordt gegeneraliseerd. Nu zijn alle buitenlanders ineens geen liefhebbers van honden? In Turkije lopen zat honden rond, o.a. de Kangals. Ik ken genoeg mensen met een andere culturele achtergrond die honden hebben en er niet bang voor zijn of vies van zijn. Ook ken ik genoeg 'autochtonen' die honden vies vinden en er niets van moeten hebben en hun kinderen bij honden weg houden.
Je inleven in een cultuur wil niet zeggen dat je je angst voor honden opzij kan zetten. Nogmaals: het is niet goed dat ze die kinderen opstoken om zoiets te doen, maar ik vind het niet nodig om hier andere culturen bij te gaan halen. Het gaat hier om kinderen die tegen de hond krijsen of krijsen omdat de hond eraan komt. Dat kunnen allerlei kinderen zijn.

Laten we het over combinatie hond-krijsend kind hebben en geen culturen er meer bij halen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

dank je wel ivan. :-D en wat kitty zegt klopt ook wel maar tja poppy is 8 maandjes oud.maar evengoed mensen bedankt voor de bijval en nog een hele prettige avond :-D


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky

honden foto van Chantal_*_Binky

wat stom zeg! een hondenuitlaatplaats! daar komen de honden en als je bang voor honden bent, dan ga je daar toch niet heen? En wie weet nou niet dat als je gaat schreeuwen of gillen en wegrennen dat de hond dan achter je aan komt?!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hier in de buurt woont een autistische jongen.
Als er een hond aan komt raakt hij in paniek en rent ook gillend/schreeuwend weg. Niet met z'n rug naar ons toe, nee achteruitlopend en wild gebarend en schreeuwend tegen de honden.

Ik vind het mijn verantwoording om rekening te houden met deze jongen, net zo goed als ik het mijn verantwoording vind om rekening te houden met andere kinderen/mensen die bang/paniekerig/hysterisch worden. In zowel losloop als niet losloop gebied.
Je ziet ze vaak al van verre aan de argwanende koppies.

Ik begrijp heel goed dat je een pup van 8 maanden nog niet zover hebt dat ze meteen komt als je roept, dat zou een illusie zijn. En ook snap ik dat je aardig over de kook bent van de reactie van de ouders richting jou.

Zo heeft ieder verhaal twee kanten.
In wat voor situatie ook voelt ieder z'n eigen emotie het sterkst en is het moeilijk de andere kant van de medaille te zien.

Misschien is het een goed idee om eens zonder honden op een rustig moment de kinderen uit te leggen hoe het is voor je honden om niet meer los te kunnen op het veld omdat zijn daar spelen terwijl het eigenlijk een losloopveld is. Wie weet helpt het.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

@ Angela: Ja, de krijsende kinderen zijn inderdaad het probleem. (kinderen zijn hinderen, zei oma altijd ;-)) Ik begrijp dan ook niet dat die ouders nora uitschelden, terwijl ze juist hun eigen kinderen zouden moeten coörrigeren. (Ik heb geen kinderen hoor, dus ik heb geen verstand van opvoeden, maar ik weet wel dat als ik vroeger zulk gedrag had vertoond, ik meteen naar m'n kamer werd gestuurd.)

Dan nog een kleine aanvulling: vaak is het heel onduidelijk waar honden los mogen lopen. Meestal een bordje van 10x10cm of nog kleiner. De gemeenten zouden best wat duidelijkere bordjes mogen plaatsen, zodat voor iedereen - hondenbezitter of geen hondenbezitter - duidelijk is wat de functie van een terrein is. Dat neemt misschien al een deel van het probleem weg. Wie weet hebben die kinderen simpelweg niet door dat het om de 'speeltuin' van de hondjes gaat.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Ja sommige mensen,best niet op reageren

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Sorry hoor, maar ik erger me in dt topic ook aan de woorden ´buitenlandse kinderen´ en ´nederlandse kinderen doen dat niet´. Ten eerste zijn vele van die kinderen in Nederland geboren en hebben ze de Nederlandse nationaliteit.
Ten tweede ken ik zogenaamde ´nederlandse´ kinderen die ook als de dood zijn.

Maar goed, waar het om gaat is dat in sommige culturen geen honden worden gehouden. In India is bijvoorbeeld een koe heilig.. die kunnen zich dus echt niet voorstellen dat wij zo´n beestje eten!
En zo kunnen mensen van bepaalde culturen niet begrijpen dat wij honden als huisdier houden.

Maar goed, je uitschelden kan natuurlijk niet.. en daar heb je goed op gereageerd naar mijn mening door gewoon door te lopen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat kinderen wegrennen zal altijd wel zo blijven. Dat kinderen gaan gillen als ze bang zijn voor een hond idem dito. Mijn nichtjes en neefjes zijn hetzelfde en kruipen zo hoog mogelijk weg als ze hier zijn. Waarom? Het nichtje is een keer achteruit gestapt, over een puppie gestruikeld, achterover gevallen en het puppie dacht "HA LEUK!" en is boven op het meisje gesprongen.

Een non-geval dus, en haar angst is compleet onrealistisch. Zeker aangezien ze niet zo bang was voor Chico.

De reactie van de ouders kan hier natuurlijk totaal niet door de beugel, wat voor een cultuur achtergrond of angst men dan ook heeft.

honden page profiel DD

honden foto van D

Voor kitty •*¨*•.¸¸ Sadira & Ilisha ¸
Jij hebt het heel goed! Goed geleerd ook trouwens. Want zo is het wel.
Verder doen Nederlandse kinderen ook gillen, zelfs als ze mijn kleine hondje zien.
Aan Petra, Lily Jane en Jip wil ik alleen maar zeggen dat jij het tenminste begrijpt.
Ik heb al 22 jaar honden, had vroeger een roedel van 5 Bouviers en heb veel les gegeven. Dus ik mag wel zeggen dat ik er een klein beetje verstand van. Dus ik als hondenliefhebber weet maar al te goed dat er ook altijd mensen zijn die helemaal niet van honden houden. Ik hou daar rekening mee.
Overigens had ik niet begrepen dat je al op het uitlaatveld liep en dat daar die kinderen liepen te spelen. mag je op een uitlaatveld je honden los laten lopen? Hier dus niet, je mag ze uitlaten maar niet los laten lopen.
Overal zit een verhaal achter, bij de ene die zich miskent voelt en bij de ander omdat deze niet van honden houdt. Zo is het en zo zal het altijd blijven.
Emotie mag ten aller tijde, maar men moet het niet opdrijven.Het is gebeurd en voor de volgende keer weet je wat er kan gebeuren en nu kan je dat voorkomen.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

nou ik vind dat je het nog goed gedaan hebt hoor
ik had het er niet bij laten zitten O-)

ik liet een keer Syco uit de auto voor bij ons huis
( hij gaat ALTIJD gelijk netjes naar binnen )
1 van de jongetjes uit de buurt schopt de bal onder de auto en Syco deed even snuffelen bij hem
( waar het jongetje niet van hield )
hij zette het op een gillen!

komt zn vader eraan rennen dat ik die grote k*t hond bij me moet houden!
inplaats dat hij eerst kijkt wat er is gebeurt!!!
heb de deur in zn gezicht dichtgesmeten
en heb eerst 20 peuken gerookt voordat ik rustig was O-)

even nog over het onrein van honden
ik geloof dat een bepaald deel van de moslims het daar inderdaad mee eens is en idd veel "buitenlanders" vinden honden maar niks!
daar kunnen we lang en kort over praten het is nou eenmaal zo omdat ze het gewoon niet gewend zijn!

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Jammer dat het zo is gelopen.
Ongeacht of jij je hond op dat veldje wel of niet los mag laten lopen. De reactie van deze mensen was wel erg overdreven. (afgezien van wat voor voorbeeld ze hiermee geven naar hun kinderen; scheld er maar op los...)
Dat mensen bang zijn voor honden; prima. (eigenlijk: jammer)
Maar om dan een ander zo uit te schelden is totaal overbodig.
Verstandig van je dat je door gelopen bent en er niet tegenin gegaan bent. (je behaald daar toch geen winst uit en beter zal je jezelf er ook niet door voelen)

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

sjongejonge...goed voorbeeld voor je kinderen als je zo gaat lopen schelden :S
trek je er niks van aan, moet je boven staan...:-)

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

denk trouwens niet dat nora het verkeerd bedoeld...in sommige culturen is het ten strengste verboden om een hond aan te raken...honden zijn in hun cultuur vieze wezens dus "buitenlandse kinderen rennen daarom waarschijnlijk weg, denk dat ze dat ermee bedoelde :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heks????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^