Hondenmassage?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

loes 2 dogs (Gast)

even ons verhaal doen....
wij hebben 2 honden...lila friese stabij is net 6 maanden, we hebben haar gekocht toen ze dachten we 6 weken oud waren....bleek later net 5 weken te zijn...ze was ziek door slechte verzorging van de baasjes...ze heeft gelukkig overleefd!
als we haar niet mee genomen hadden was er nu niet meer!
de andere pups....waren binne 2 dagen weg...dierenbescherming kon niets meer doen!
door dat ze zo ziek is geweest was ze ook gestrest...
op een avond heb ik haar een massage geven en ze gaf zich helemaal over, ze genoot er eerlijk van! en het stres verdween er door uit de lichaam! geweldig hoe je dan je hondje ziet veranderen!
we hebben 17 jan 2009 een 5 jarige kruizing shi shu maltelzer er bij....zij was ook erg gestrest en angstig! er was nog al wat met haar heen en weer geslingers....baasjes uit elkaar,....vrouwtje ging ergens anders wonen, hondje mee....hond tot 2 keer toe naar andere baasje....daar is ze tot 2 keer toe op gehaald door verschillende mensen en weer terug gebracht...ze kon niet alleen zijn....dit wisten de mensen die haar gehaald hadden! en de enne binnen 24 uur terug gebracht, de andere na 2 weken....
zielig...zeker voor hondje als zij...ze is een heel gevoelig hondje...en zo lief...als ik dr niet mee nam moest ze naar asiel....wij zijn altijd thuis, gaan we weg..dogs mee, hebben we altijd al gedaan!
allen ja ze plast hier en daar.... mn bank en vloer er onder....dat vonden we wat minder....en een paar dagen geleden heb ik haar ook een massage geven en duurde ff voor zijn zich kon over geven....uit eindelijk gaf ze toe en gaf zij zich helemaal...ze genoot er ook erg van...
ze plast niet meer sinds die massage.
ze voelt zich ook veel beter en ontspannender....weer een suk6 dus....
wie heeft zijn of haar hond ook massage gegeven? of wil het gaan doen?
wie heeft er ervaring mee net zi als wij?
groetjes loes en pootjes lila en yhamila

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenmassage?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

lijkt me wel leuk
maar hoe doe je dit dan
dan kan ik het mss ook eens proberen
teisha is namelijk een echte stress kip ! hahhahha :-D mss dat ze heirdoor kalmeert of meer op haar gemakje is

an xx teisha xx

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Hallo Loes,

ik geef bijna dagelijks een massage aan m'n hondjes en dat vinden ze SUPER!!!!!!! :-D het is dan niet op de professionele manier, maar ik doe het met hart en ziel. En deugd dat ze hebben, haha! Vooral in hun nekje, achter de oren , over hun rugje...bewust en rustig hun spiertjes masseren hé. Ze vallen dan haast in slaap, zelfs als ze rechtstaan.... :-)

Groetjes, Lindeah

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Lijkt me best wel leuk om tedoen,
maar ik denk niet dat je klakkeloos kan gaan masseren,zodat ze de volgende dag niet meer bewegen van de spierpijn :-) hahah zou echt niet weten hoe hard/zacht ik zou moeten drukken,en waar ik moet beginnen,en wat ik vooral niet moet doen.
Kom maar op met de tips,wil het wel leren hoor,vooral als ik D&D er een plezier mee doet.

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Sinds dag één hebben/heb ik onze hond(jes) wekelijks een massage gegeven, niet professioneel natuurlijk maar ze hebben er al altijd van genoten met volle teugen.

Hier een paar wooedjes erover
Door aanraking van je hond ben je bezig met communiceren. Elk lichaamsdeel heeft een eigen betekenis bij aanraking.

Bij aanraking van de schedel laat je zien dat je duidelijk zijn meerdere bent.

Als je zijn rug aanraakt ben je nog steeds zijn meerdere maar je laat zien dat je zin hebt om te spelen.

Aanraking op zijn flank betekent dat je vriendschappelijk met hem om wilt gaan.

De nek en kin aanraken verstevigt de band tussen jullie beide.

Als u uw hond seksueel wil opwinden moet u vooral zijn borst en liezen kriebelen een reu kan hierdoor makkelijk een erectie door krijgen.

Onder de buik aaien word aanbevolen voor bange en onzekere honden aangezien je door deze aanraking hun ego opkrikt.

Samen met strelingen op zijn schedel geef je een onzekere hond weer zekerheid in het leven.



Gaat je trouwe viervoeter op zijn rug leggen en biedt hij zijn buik aan bevestig zijn onderdanigheid door hem over zijn buik te aaien. Op deze manier bevestig je de rangorde positie tussen jullie beide.



Probeer eens het volgende, leg je hand op de rug of schouder van de hond niet aaien alleen aanraken. De ene hond zal weglopen de ander gaat vervelend doen geeft niks gewoon laten gaan. Doe dit meerdere keren op een dag vooral niet dwingen of aanhouden als de hond niet wil. Hij gaat deze aandacht prettig vinden en zal zodra je een hand op zijn schouder legt naar je gaan kijken.
Na verloop van tijd gaat de hond ook contact zoeken met jou. Praat niet tegen de hond maar kijk hem alleen vriendelijk aan. Nu heb je de basis voor een natuurlijke verstandhouding met je hond.
Een hond vindt het heerlijk als hij gestreeld wordt. Als je een hond eraan went om hem elke dag even te borstelen, zal de band met je hond steeds beter en intenser worden. Het effect wordt nog beter als je de hond gaat masseren.



De TTouch methode is een makkelijk zelf aan te leren techniek. Een massagetechniek die een positieve invloed heeft op je hond. Om zelf een begin te maken met massage kun je alvast enkele eenvoudige massage technieken gaan toepassen. De simpelste techniek is strijken. Als de hond voor je staat ga je met beide handen aan weerskanten van de hond in een vloeiende beweging van nek naar achterhand. Na enkele keren kun je voorzichtig de druk iets vergroten. Een strijkbeweging langzaam uitvoeren en de duimen langs de ruggengraat houden. Als de hond op zijn zij ligt kun je dezelfde beweging uit voeren alleen dan begin je met één hand vanaf de nek en strijk je naar de achterhand. Zodra je bij de achterhand bent ga je met je andere hand naar de nek en maak je er een doorgaande beweging van. Op dezelfde manier als hierboven kun je met een hand cirkelvormige bewegingen maken. Kleine cirkels met de klok mee langs het lichaam van de hond. Met je duim en wijsvinger kun je langs de rand van de oren kleine cirkels maken altijd naar het uiteinde van de lichaamsdelen toewerken. Door langs de ruggengraat voorzichtig te drukken kun je een begin maken met drukpuntmassage. De duimen langs de ruggengraat plaatsen licht drukken en een duimbreedte opschuiven. Ook langs de rand van het oor kun je met duim en wijsvinger voorzichtig drukken.



Als de hond zich ontspannen en veilig voelt kan het best gebeuren dat hij in slaap valt. Een hond kan van een goede massage net zo genieten als een mens.
Daarnaast heeft het ook nog een therapeutisch effect.



Ferry, de hondenfluisteraar heeft me toestemming gegeven om de hondenmassage over te nemen van zijn website. Bedankt Ferry

bron:http://www.lambrichts.be/05Massage.htm O-)

veel plezier ;-)
Patsy & Toshi

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

leuk en intresant,
dit ga ik eens proberen bij D&D,
maar die vallen toch wel in slaap bij mij hoor O-)
die kunnen als een baby in je armen leggen,Disney iets minder,daar duurt het wel langer bij,wilt ze ontspannen worden,maar wie weet met de massage.

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha

honden foto van Haike & Acha

ik ga binnenkort een cursus volgen voor hondenmassage!!kzie het volop zitten!!

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

heyy tosi dat ga ik eens proberen :-D
ja op haar rug laat ze toe maar verder niks hoor
dan gaat ze weg of als je haar op haar kopje aait trekt ze terug :'(
weet niet of dit iets wil zeggen maar ja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenmassage?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^