Zou het verstandig zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Mijn plan was om Daan via zijn Fokster aan te bieden als dekreu..

Ik wou hem eerst laten castreren, maar dat was volgens haar zonde en Martijn keek mij aan alsof ik voorstelde hem te castreren :-D

Nou, hij heeft zn zaakje dus nog, maar dan moet hij er ook wat mee mogen doen vindt ik.. Maar, Daan heeft een beetje gedragsproblemen, die er denk ik wel uit getraint zouden kunnen worden..

Daarnaast is hij echt super betrouwbaar voor 'zijn' roedel, erg zorgzaam, voorzichtig met spullen (computer lag open en hij gooit zn botje erin en bij het puntje wordt het botje er weer uitgehaald, hetzelfde botje onder mn gitaar.. hij wacht rustig of probeerd m heeeel voorzichtig zelf te pakken), beetje lomp met andere dieren, maar bedoeld het wel goed..

Hij is wel behoorlijk wantrouwend naar vreemde mensen.
en wat andere honden in 5 minuten leren doet hij gewoon 5 maanden over (er moet wel elke x een eigen willetje geknakt worden voordat hij commando's gaat opvolgen.

Nu is mij vraag (jose fokt op karakter) of Daan uberhaupt wel geschikt er voor is..?

Natuurlijk laat ik haar het laatste woord erin hebben, had al met haar gebeld, maar wat vinden jullie ervan?
Eerst nog verder trainen en dan beoordelen of komt dit allemaal goed of juist niet?

alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou het verstandig zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Als ik jou was Isabelle zou ik eerst nog verder trainen.En daarna zo,n beslissing nemen.Ik weet niet wat de fokker van Daan zegt?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Hm, hoe is je hond van nature? Dat geeft hij tenslotte ook door aan de pups. Of je een hond nu heel erg traint of niet, beide keren maakt het niks uit voor zijn aandeel in de 'kwestie' ;-). Als jij zegt dat hij gemakkelijk te trainen is en dat het ook een zaak is van goed socialiseren, dan geeft hij dat ook door aan de pups. Maar om hem nu even goed te trainen alleen met als doel dat hij betere pups 'af zou leveren', nee. Dat zal niet werken...

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je zou een gedragstest kunnen laten afnemen. Dat wordt bij ons ras nu ook gedaan bij de inventarisatie.
Kijken hoe mensen hem scoren..

En ga objectief kijken wat hij voor toevoeging voor het ras zou zijn.
Heeft hij bv speciale voorouders? Een buitenlandse zeldzame lijn?
Is hij 100% gezond, dus op erfelijke gebreken, maar ook daarnaast,is hij bv snel ziek, zwakke maag, als pup vaak kleine klachtjes?

Hij is dus niet zo open naar vreemden. Wat betekend dat? Mogen vreemden niet binnen komen, buiten hem niet aaien, reageert hij op jullie als jullie zeggen dat het goed is?
Hoe reageert hij op vreemde gebeurtenissen, vreemde voorwerpen op straat?

Hoe is zijn gedrag naar andere honden, nu en als jonge hond?

En is hij qua bouw helemaal goed? Heeft hij op shows goede resultaten ebhaald?

Zet al die dingen op een rijtje en kijk of hij een aanwinst is.
Objectief kijken is erg moeilijk.. Maar als je alles zo eerlijk gaat bekijken en bv mensen in je omgeving er ook naar vragt kan je wel een redelijk beeld schetsen.

honden page profiel fabiennefabienne 3 doggies

honden foto van fabienne

ik denk ook dat het natuurlijke karakter en gedrag van je hond heel belangrijk is en dat je daar in eerste instantie moet naar kijken... Dat is wat hij gaat doorgeven aan de pups, niet wat jij er qua training hebt ingestoken. Ik weet niet hoe het er bij jullie ras aan toe gaat maar bij de hovawart bvb. moeten zowel reu als teef eerst een foksgeschiktheidstest met goed gevolg afleggen vooraleer er aan fokken wordt gedacht. Dit is een soort gedragstest waarbij de hond met verschillende situaties wordt geconfronteerd en waarbij wordt na gegaan hoe hij daarin reageert. De hovawart is bvb. een waak- en verdedigingshond en hij moet dan ook welbepaalde eigenschappen hebben en die ook tonen die hiervoor te verwachten zijn. Daarnaast moet de hond uiteraard ook qua uiterlijk aan de rasstandaard voldoen, moeten er bepaalde medische testen en onderzoeken worden gedaan en wordt er ook gekeken of de hond het op show naar behoren doet.
Ik zou me zeker laten bijstaan door mijn fokster in deze ; als zij jullie reu een aanwinst vindt voor het ras zal zij daar wel haar redenen voor hebben en ik zou dus zeker ook met haar overleggen of hij echt iets kan toevoegen...Veel succes ! groetjes Fabke

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Daan zal alle mogelijke gezondheidstesten gaan doorstaan voordat ik er uberhaupt aan begin! O-) O-) O-)

Als er lichamelijk mankementen zouden zijn gaat het natuurlijk al niet meer door, maar ik verwacht dat dat allemaal helemaal oke is.

Daan heeft echt een prachtig mooie bloedlijn, bij alle ouder dieren was een van de 2 show hond in de hoogste klassen en HD A getest..enz..

Daan is mooi waaks, maar wel behoorlijk onzeker, Jose heeft mij dat ook allemaal eerlijk en duidelijk verteld toen ik Daan ging halen.

Hij is nog nooit echt ziek geweest, ja verkouden..moet ie maar niet zolang in de sneeuw gaan rollen! :-D ;-) O-) ,

Nieuwe dingen worden wisselend met onderdanige zowel dominante houding benaderd maar niet blaffend ofzo, dat is buitenshuis, binnenshuis wordt het gelijk ondergesnuffeld qua 'o zo intressant' hij laat het ook met rust op commando, kitten van de buuf vindt ie geweldig als die bij ons door het huis loopt, pup van de buurman dito. Die mocht ook een bot van Daan afpakken en er op Daan's kleed gaan liggen kluiven :-)

Gasten (mensen) wordt hard tegen geblaft (angst) met lippen in de bek..

Moet ie netjes gaan zitten geeft HI five, krijgt wat lekkers van ze en gaat daarna gewoon weer door met blaffen.. Meestal zet ik hem dan even apart (nadat hij op zn kleed is geplaatst en niet wil blijven liggen/zitten)in de keuken, zit glas i d deur waardoor hij nog wel alles kan volgen wanneer hij klaar is met blaffen en doen mag hij er weer bij..geemotineerd praten kan Daan ook niet zo goed tegen, gaat ie piepen of zo heel schel,hoog blaffen,


superdaan.nl

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Kan gewoon bij de hondenschool zo'n gedrags test?

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Nog een tijdje door trainen is meer voor mezelf om te zien of Daan's mindere gedrag niet veroorzaakt wordt door een slechte opvoeding van mij en Martijn O-) O-) O-) O-) O-) O-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Nou, Jose wieet van Daans karakter in de zin van dat dat als pup zich al uitte,Daan was 1 van de laatste 3 van het nest en bij het ophalen duurdee het net ff wat langer voordat Daan met zn broertjes en zusjes mee deed qua spelen met mij, hij keek ff de kat uit de boom zeg maar.. O-) :-D

verder er nog niet echt over gehad, wel of zij eventueel intresse had :-D

Daan leert wel snel maar het vergt een ijzeren wil hem respect voor je te laten tonen..dus commando's uit te voeren of iets heeeeeel lekkers en dan ook maar 3x achter elkaar.. krijg altijd van slecht horende en dove mensen te horen dat aan een arrogante houding en uitstraling heeft, wat waar is... O-) O-) O-) :-D

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

wieet= dus weet.. O-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Meestal moet je voor zon test even contact opnemen met speciale hondencentra. Via de raad van beheer site kan je er wel meer over lezen.
Maar misschien dat jullie vereniging er ook meer van weet.

Qua bloedlijn zeggen de shows niet zoveel maar des te meer of er nu nog veel van die lijn in de fok zitten. Dus zitten er broers en zussen in de fok of half broers en zussen. Hoeveel nesten heeft de vader verwekt? Etc. Maar daar zou je fokker ook meer van moeten weten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou het verstandig zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welk ras ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^