Hoe lang trainen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo allemaal
Misschien klinkt dit als een domme vraag,, maar ik zou het toch graag willen weten. Als je een puppy neemt in de zomervakantie en je hebt dan 7 weken vrij. Heb je daar dan genoeg tijd aan om hem zo te trainen dat je hem na die 6 weken op maandag en dinsdag 3 uurtjes alleen kan laten. De rest van de week gewoon altijd iemand aanwezig.

Groetjes yara :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang trainen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

sorry,, ik zei naar die 6 weken mar ik bedoelde naar die 7 weken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja dat kan, doe het rustig aan, begin met een paar minuutjes. en dan kan jij na zeven weken echt wel een paar uurtjes weg, zorg voor een goeie afleiding als je er niet bent, een kong bijvoorbeeld, geef die alleen als je weg gaat. dat kan je opbouwen in zeven weken tijd, met beleid. :-D

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

oke, bedankt voor je reactie :-D

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik sluit me bij Willemijn aan. En in combinatie met de bench kan je gelijk de zindelijkheid goed trainen. Bouw rustig op, gebruik de bench vooral ook om daar de beloning/kong in te geven en de pup daar lekker in te laten slapen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Dat hangt van de pup af en waar je van hem vandaan haalt. Honden uit de broodfok kunnen erg angstig zijn, dan kan het alleren leren zijn moeilijk worden. Ook bij goede nestjes kun je een wat onzeker pupje treffen. Of een pupje die dan nog niet 3 uur zindelijk is.

En ik zou wel voor een pup gaan uit een goed nest. Je kunt dan niet altijd uitgaan van de zomervakantie, het is afhankelijk van wanneer die nestjes worden geboren. Alleen in de broodfok krijg je pups op bestellen :'(

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

oke thx!! ;-)

honden page profiel ZehraZehra 3 doggies

honden foto van Zehra

Hoi Yara,
ik denk ook dat dit kan. Wij hebben onze pup nu 7 weken en ze kan, als het moet, 4 uurtjes alleen zijn. Wij zorgen er wel altijd voor dat Kyra goed moe is als we weg gaan. Dit betekent eerst lekker met haar wandelen en dan thuis haar veel aandacht geven door met haar te spelen en te trainen. Daarna leggen we haar in de bench en dan gaat ze lekker slapen en vind ze het geen probleem dat wij even de deur uit gaan.
Het is inderdaad een questie van rustig opbouwen, zodat ze het vertrouwen krijgt dat het alleen zijn altijd maar voor even is.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hoe doen jullie dat rustige opbouwen dan?? Moet je dan eerst een paar minuten weg en dan weer terug en zo steeds langer?

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Ja dat bedoelen ze! :-)
Wat leuk zeg, al een idee watvoor pupje?

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Eigenlijk willen we graag een hond of puppy van een vereniging die honden haalt uit het buitenland. Daar komen ook vaak puppy's mee. Die hebben niet zo veel vervelende dingen daar meegemaakt, dus ook niet echt probleem honden ofzoo.... Maar ze hebben daar in Spanje niet echt kans om een goed baasje te krijgen. Hier wel. En het lijkt ons ook fijn om iets te doen voor de zwerfhondjes ... vandaar.
Gr Yara :-D ;-)

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Als ik eerlijk moet zijn, hou ik er weinig rekening mee als er een pup is. Als ik weg moet, moet ik weg en laat ik de pup alleen thuis (neem hem mee zoveel ik kan, maar soms kan het gewoon niet anders).
Ik zorg er gewoon voor dat een pup voor ik wegga altijd goed moe is, dat hij gegeten en gedronken heeft en dat ie zijn plasje en kakje heeft kunnen doen.
Ik zet hem dan veilig in zijn bench en ga weg. Tegen dat ik terug thuis kom, ligt die 9/10 nog steeds te slapen of op een beentje te knabbelen.
Heb nog nooit geen enkele hond gehad met verlatingsangst en zou enkel met minuten werken bij een oudere hond die al verlatingsangst heeft.
Voor mij gaat het leven gewoon door of er een pup bijkomt of niet en voor een pup is dat ook gewoon vaak het beste. Eerste dagen een beetje wennen, maar dan de korte 'pijn' en dat lukt prima hoor. zij voelen aan dat het allemaal oké is en ik ben ook op mijn gemak.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Eerlijk gezegd Gwenda doen wij hetzelfde als jij. Pup is leuk en mag de eerste dagen best wennen, tuurlijk .. maar daarna gaat toch het leven van alledag verder. En hoe normaler jij het vindt, hoe normaler je pup het vindt. Het klinkt tegenstrijdig maar het heeft hier altijd goed gewerkt. En idd als ze mee kunnen, dan gaan ze mee. Maar ja, waar ben je welkom met drie honden he?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang trainen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^