Anabolen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Hoi heeft iemand hier ervaring met anabolen bij een oude hond? Shep die in oktober 15 wordt heeft precies een week geleden anabolen gekregen. De da zei al dat er ook een kans is dat het niets doet maar dat ik het sowieso binnen 2 weken moet zien. Na die 2 weken kun je het sowieso vergeten. Het is nu dus een week maar als het werkt had ik nu toch in ieder geval al wel iets moeten merken?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Volgens mij heeft Willemijn dat destijds aan haar hond gegeven.

 

Hier ook nog wat oude topics hierover

https://www.hondenpage.com/hondenforum/169376/anabolen-stero%C3%AFde-injectie.php

https://www.hondenpage.com/hondenforum/204572/anabole-steroiden-ervaring

https://www.hondenpage.com/hondenforum/7678/anabole-steroiden-voor-de-hond.php

 

@ Mocht het niet doen wat je er van verwacht, kan je misschien ook eens kijken naar een librela injectie, schijnt nieuw middel te zijn, loopt op het moment ook een topic over.

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ja , maar niet met een hoogbejaarde hond 

Hier werd het eenmalig ingezet als boost na,een orthopedische operatie 

Het was wel de,bedoeling veel en rechtlijnig te bewegen 

Is het hart nog in orde ? Ik neem aan dat de da,hier aan denkt ? 

Het zijn immers toch anabolen 

Ik heb overigens goed resultaat bereikt met eerst Vit B middels injectie en later in tablet vorm 

Daar liep een hoogbejaarde dame weer veel beter op . 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Die librale injectie had de da het ook over, dat we dat nog zouden kunnen proberen maar hij gelooft daar niet heel erg in bij Shep want dat is voor artrose en die valt mee bij haar. Het is vooral het spierverlies en zwakte, vandaar de anabolen injectie. Dat werkt op de spieren en is dus niet te vergelijken met injectie voor artrose

Ja haar hart is sterk. Ze heeft ook geen bijwerkingen. Ik had gevraagd of ik nu extra moet bewegen mer haar want ik had idd gelezen dat dat moet met anabolen maar de da zei Neee absoluut niet. Ik denk vanwege haar leeftijd. We doen gewoon onze normale wandelingen. Meer mag niet en redt ze trouwens ook niet. Ovet die vit B kan ik altijd nog vragen als dit over een week nog niets doet.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Anabolen geven aan een oudere hond is zeker een goed idee, maar dan moet er wel gewandeld worden anders doen anabolen niets....Bams kreeg ze ook, en al wandeld een hond rustig is niet erg ze hoeven geen marathon er mee te lopen maar er moet wel bewogen worden...Bams had geen arthrose, wel omdat ze ouder werd spier verlies, haar heeft het goed gedaan...ook bij operaties wordt het gegeven voor spier herstel als een hond lang gerust heeft, en dat ook aan jonge honden dan.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Anabolen geven aan een oudere hond is zeker een goed idee, maar dan moet er wel gewandeld worden anders doen anabolen niets....Bams kreeg ze ook, en al wandeld een hond rustig is niet erg ze hoeven geen marathon er mee te lopen maar er moet wel bewogen worden...Bams had geen arthrose, wel omdat ze ouder werd spier verlies, haar heeft het goed gedaan...ook bij operaties wordt het gegeven voor spier herstel als een hond lang gerust heeft, en dat ook aan jonge honden dan. "

Hoi uiteraard wordt er gewandeld. Weet jij nog hoe snel je zag dat het werkte? Want dat is mijn vraag. Is nu al week geleden maar zie geen verschil.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Anabolen doen alleen iets als je de spieren wél gebruikt. Dus weet niet hoeveel je de hond nog laat bewegen. Finn kreeg ze met 5 jaar eens, en toen ben ik juist meer gaan doen qua rechtlijnige beweging, fietsen, zwemmen.

Vind de reactie van jouw dierenarts dus wat vreemd, juist de anabolen werken als je wat meer die spieren laat gebruiken. Maar dan moet je natuurlijk wel ook gestel en beweeglijkheid van je hond in acht nemen. Een oude bes die al niet meer veel loopt (maar dat is bij jou volgens mij niet) die moet je dan niet ineens veel meer laten doen dan ze aan kan. Wat ik wel meekreeg was dat juist zwemmen positief kan zijn omdat er minder weerstand is, en rechtlijnig draven, maar goed.. 

Later toen hij net elf was nog eens ingespoten als laatste redmiddel, zijn spieren namen af vanwege een bepaalde aandoening waardoor hij verlamd raakte. Het hielp toen even en ik kon hem ook niet naast de fiets meer laten lopen of heel veel eisen wat zwemmen betrof. Het was geen redmiddel. Als met een maand of 2 maanden geen verbetering is, dan werkt het dus niet.

Mijn DA was daar ook helder in, in januari liet ik het inspuiten echt vanwege die zwakker geworden achterhand maar een kop die nog graag wilde en een lichaam in conditie. Maar zij zei ook, dit werkt geen tweede keer. En dan is het toch echt kijken naar je hond in hoeverre hij nog lol heeft en in hoeverre hij zichzelf nog letterlijk staande weet te houden of te krijgen. Dat laatste wil ik benadrukken, een hond die niet meer zelf overeind kan komen op momenten, daar lijdt zo'n dier zelf onder.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Hoi uiteraard wordt er gewandeld. Weet jij nog hoe snel je zag dat het werkte? Want dat is mijn vraag. Is nu al week geleden maar zie geen verschil. "

Wanneer je dierenarts aangeeft dat er niet gewandeld hoeft te worden, doe je misschien toch te weinig, er moet wel degelijk gewandeld worden, nogmaals geen marathon, kijk of je met je hond lekker kan zwemmen, ga mee het water in is goed te doen, en dan beweegt je hond goed zonder al te grote inspanningen...echt bewegen is van invloed op een resultaat van anabolen. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

He blondie en bams, misschien was ik niet duidelijk. Er wordt dus gewandeld. Als Shep een oké dag heeft is dat 2 x een half uur per dag ongeveer. Soms als ik te druk ben of zij heeft niet zo'n goeie dag lopen we rondjes van een kwartier maar als we naar het bos gaan is het vaak 3 kwartier lopen. Mijn da bedoelde niet dat ze niet moet bewegen maar dat het niet meer moet zijn dan ze nu al doet want dat is te zwaar. Zwemmen is geen optie. Vroeger ging ze alleen in het water als ik de bal erin gooide omdat die bal belangrijk is maar dan snel hopsend er weer uit. Ze zwom niet maar hopste omdat ze water eng vindt.

Het blijft lastig ja. Ze raakt snel uit evenwicht en zakt dan door achterkant. Als ze op de bank heeft gelegen loopt ze daarna even helemaal stijf en mank wat weer bijtrekt als we éénmaal wandelen. Ze staat nog zelf op, op de kleden. Mocht ze dat niet meer kunnen dan stopt het want dat is geen leven voor een hond die altijd sportief was en haar leven draaide om ballen en frisbee. Daar kijkt ze nu niet meer naar om. Nu geniet ze van uitgebreid snuffelen tijdens de wandeling.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Begrip hoor, Caroline, beter uitgelegd nu...lekker laten snuffelen dan, zodat ze toch de beweging heeft, Bams heeft er baat bij gehad, maar kon op een gegeven moment niet meer op eigen kracht opstaan, ziek was ze niet maar heb toch het besluit toen genomen....afscheid is altijd zwaar, en een keuze maken nog zwaarder, hoop dat je maatje nog lekker bij je kan zijn, en als ze buiten nog mooi dr loopje heeft.....

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Begrip hoor, Caroline, beter uitgelegd nu...lekker laten snuffelen dan, zodat ze toch de beweging heeft, Bams heeft er baat bij gehad, maar kon op een gegeven moment niet meer op eigen kracht opstaan, ziek was ze niet maar heb toch het besluit toen genomen....afscheid is altijd zwaar, en een keuze maken nog zwaarder, hoop dat je maatje nog lekker bij je kan zijn, en als ze buiten nog mooi dr loopje heeft..... "

Moeilijk is dat he. De da zei ook bij Shep dat het niet zal liggen aan hasr hart of longen. Die zijn sterk. Maar ze heeft steeds minder spieren en er komt een moment dat dat niet meer gaat. En de meeste hiet weten inmiddels wel dat ik bang ben dat ik niet zonder haar verder kan maar ik ben niet zo iemand die haar hond naar buiten draagt om behoefte te doen en te zeggen dat ze nog geniet want ze vindt haar snacks nog lekker. Zulke mensen zijn er ook maar ik zou er niet tegen kunnen mijn Shep zo te zien, dat ze niets zelf meer kan.

Maar ja komende week nog kijken of ik verschil zie door die anabolen. En anders weet ik dat dat voor haar niet werkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Caroline, ook ik kon Bams niet missen, je er op voorbereiden gaat niet, toch moet je het aanvaarden dat er een dag komt dat je een besluit moet nemen, voorlopig iedere dag dat je Shep bij je hebt, genieten....

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Caroline, ook ik kon Bams niet missen, je er op voorbereiden gaat niet, toch moet je het aanvaarden dat er een dag komt dat je een besluit moet nemen, voorlopig iedere dag dat je Shep bij je hebt, genieten.... "

Dat probeer ik ook hoor. Maar is lastig nu het afscheid zo dichtbij komt. Ben echt ziek van de stress.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Dat probeer ik ook hoor. Maar is lastig nu het afscheid zo dichtbij komt. Ben echt ziek van de stress. "

Begrijp ik .....verdrietig, probeer de stres een beetje naast je te houden , je hond Shep voelt dat aan.

Volgende forumvraag: Even van me afschrijven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^