Atopie, allergie, help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Onze Puk is in oktober 4 jaar geworden. 
 
We zijn al een klein jaar enorm met Puk aan het dokteren. 
 
Diagnose: atopie en evt. Voedselallergie. 
 
Er is van alles geprobeerd door ons en onze (zeer betrokken) dierenarts: 
 
- andere voeding (van Renske naar hypoallergeen voeding, geen botjes en snacks meer, Puk's vacht werd hiervan witter en de buikklachten minder)
- voer over 4 keer per dag verdelen  ipv 2 keer 
- apoquel
- kleed in huis behandeld tegen huismijt, kleden op 60 graden wassen (Puk heeft een biabed mand). 
- vers vlees (kort geprobeerd)
- citypoint injectie 2× (gaf geen enkele reactie)
- prenoral (veel bijwerkingen dus weer terug naar Apoquel)
- shampoo voor gevoelige huid
- shampoo tegen mijten
- doils skin
 
Het lijkt steeds erger te worden. 
 
De klachten van het afgelopen jaar: 
- jeuk, jeuk, jeuk! 
- open, ontstoken plekken op de huid, donker kleurende huid
- 2 × buikinfectie
- 2 × oorontstekingen
- 1 × voorhuidonsteking
- intern sneezing
- zich onrustig & niet goed voelen, steeds bij ons willen zijn, onrustig sinds 2 wk in de nacht (we moeten er elke nacht wel uit, soms moet hij heel nodig uit, soms is hij alleen enorm blij dat iemand er is). Hij heeft een keer boven bij ons geslapen maar hij werd gek vd jeuk (beddengoed etc). 
- mijten (we behandelen hem hier normaal maandelijks voor maar hij kreeg er opeens enorme jeuk van toen hebben we het uitgewassen, inmiddels wordt hij er tegen behandeld met een ander middel). 
 
Omdat we merkten dat het alleen maar slechter wordt hebben we contact opgenomen met holistische praktijk voor Dieren den Hoek. 
 
1.5 week geleden zijn we voor de eerste keer geweest, Puk is helemaal doorgemeten en we kregen na 1.5 uur consult 3 verschillende druppels mee (gericht op het versterken van zijn immuunsysteem o.a. probiotica). 
 
De week erna leek hij nog onrustiger en  na telefonisch contact hebben ze geadviseerd 2 druppels voor nu te stoppen en over een week weer heel langzaam te herstarten. 
 
Hij krijgt nu dus 2 keer per dag apoquel van de reguliere dierenarts en dagelijk 1 soort druppels van de holistisch arts. 
 
De jeuk blijft. Het is verschrikkelijk. 
 
Als jullie tips of handvatten heeft om Puk te helpen horen we dat heel erg graag, 
 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Heb je ook met de fokker gesproken? Of met de rasvereniging? Het is een probleem dat veel voor komt bij dit ras, misschien is er kennis over?

Heel veel sterkte hoor.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Ik heb de fokker ook vanavond gemaild. Ik zal idd ook eens op de rasvereniging kijken. Dank voor je tip!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ben je al bij een dermatoloog geweest en je hond laten testen op een pollenallergie ? Apoquel helpt niet ? Kijk dan eens naar de cytopoint samen met de dermatoloog.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hi Willemijn, hij kreeg eerst apoquel maar dat deed weinig, toen prenoral maar vanwege het zeer matige effect + de bijwerkingen staat hij nu weer op apoquel in een hogere dosis. 

Hij krapt nog steeds veel. Hij heeft twee keer een cytopoint injectie gehad. Het idee van de dierenarts was het zo even stil te leggen zodat hij tot rust kon komen en herstellen. Hij heeft ook een afgebroken tandje. Die moet onder narcose verwijderd worden. Dat durft de dierenarts en wij nu niet aan. Idee was dat de cytopoint vier weken zou werken zodat hij tussentijds kon herstellen en dat tandje getrokken kon worden, maar de injectie had helemaal geen effect: net of hij het niet heeft gehad.  

Hij is nog niet bij de dermatoloog geweest, dit is de volgende stap na de holistisch arts. Er is geen bloedtest gedaan, hij lijkt overal op te reageren.  Maar wellicht toch wel goed om te doen. Met de dierenarts ook over immuuntherapie gesproken, maar zij verwacht dat hij hier niet op zal reageren gezien de effecten tot nu toe. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dat is heel jammer, jeuk is erg voor je hond, wij zijn begonnen met twee weken cytopoint, daarna drie weken, vier weken en nu vijf weken....voor voedseltolerantie is de cytopont geen goed iets, voor een pollenallergie wel...heb je al een week of zes een eliminatiedieet gehad . ? Je schrijft waarschijnlijk een voedselallergie.  Bij een bloedtest die afgenomen wordt en opgestuurd wordt naar het laboratorium in lelystad, daar kunnen ze kijken of het een pollenallergie is ...en kan er eventueel een serum voor je hond genaakt worden dat je hond antiestoffen opbouwd, mits het een pollenallergie is.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Bah zeg wat een getob om je hondje 

Margriet Vroom is een goede dermatoloog  

Wellicht kun je een verwijzing vragen aan je betrokken d.a 

Sommige dingen zijn nu eenmaal zaken voor specialisten 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat een ellend3.

In de jaren tachtig had ik 2 westies in de trimsalon.  Beiden met enorme huid en allergie klachten. 

Advies was toen, haartje voor haartje plukken, niet scheren. De baas spoot iedere maand met desensibilisatie , of zoiets, om de allergieen er onder te krijgen. Het trimmen was enorm veel werk. Voor 1 hondje had ik twee middagen nodig en de baas deed ook veel zelf. Maar de hondjes knapten op en zagen er zo goed uit en zonder jeuk.

Deze baas was in Utrecht, universiteitskliniek bij . Dr Willems, dermatoloog, geen idee of hij er nog is, maar deze arts had meer westies met deze problemen. 

In ieder geval zou ik je aanraden, ga naar een dermatoloog die met het  westie huid probleem op de hoogte is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou als eerste doen wat Willemijn aangeeft. 

Bloed laten prikken door je dierenarts en laten opsturen naar dat lab in Lelystad.

Dan weet je waar hij allergisch voor is en kan je veel gerichter een plan v aanpak maken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou zelf eerst nog terugbellen naar de praktijk waar je nu onder behandeling bent, anderhalve week is ook nog best kort dag.

Het is vaak een enorme zoekzocht. 

Maar wat mij heel belangrijk lijkt is dat de klachten heel goed voedingsgerelateerd zouden kunnen zijn, las ik op een site over WH terriers, en je dus vooral ook de mening van een voedingsdeskundige zou willen horen.

 

Geen geschikte voeding, zorgt voor darmprobllemen, darmproblemen kunnen lekkende darmen veroorzaken, waar het lichaam weer op gaat reageren met reakties, het immuunsysteem kan dan op van alles en nog wat gaan reageren, dit kan ook steeds wisselen.

 

Mijn hond is ook erg allergisch is voor pollen, mijten, gras en wie weet waarvoor nog allemaal. Na een lange weg is ze langzaam overgegaan op nu een plantaardige biologische voeding. Niet dat ze nu helemaal nooit meer jeuk heeft, maar het is goed verbeterd. Al gaan we in het voorjaar wel weer kuurtjes doen met chinese kruiden en puur pollen ter ondersteuning.

Iemand die  veel verstand van heeft van voeding is Esther Plantinga, als het mogelijk is zou ik bij haar eerst eens een consult aanvragen, ze doet dit als het goed is ook online, zodat de basis eerst goed aangepakt wordt.

https://www.vetami.nl/nl/node/152

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik denk dat je nu alles te gelijk wilt aanpakken. Ik zou eerst of alleen met holistisch gaan of alleen regulier. Nu gaat alles door mekaar en dan weet je nog niet wat werkt. Ik weet hoe lastig het is om je hond zichzelf open te zien bijten, schuren en krabben maar je kunt het alleen uitvinden als één ding te gelijk aanpakt. Lees dit even door https://mcvoordieren.nl/kennisbank/medicijnen-bij-atopie/ en idd Apoquel slaat niet bij elke hond aan, heb vernomen van andere.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Dankjewel voor alle reacties! 

Ik heb vandaag een uur met de fokker aan de telefoon gezeten en ze schrok enorm. Ook van de foto's die ik haar aansluitend hen gemaild.  

Ik ga doen wat Willemijn adviseert: verder bloedonderzoek laten doen want dat is deze periode nooit gedaan. 

Dobry; ik heb eind vorige week de holistisch arts gesproken en toen op hun aanraden gestopt met twee van de drie soorten druppels. (Intake was 10 februari)

De fokker had ook hele duidelijke tips adviezen en was ook zeker niet enthousiast over de voeding vd dierenarts. Het is natuurlijk een behoorlijk kostenplaatje (geweest) en zij denkt dat we met hele andere dingen betere resultaten kunnen behalen:

- volle yoghurt
- eieren
- zuurkool
- sudocreme grote pot kruidvat insmeren voor de nacht en dan een shirt of rompertje aandoen.

Ze zegt dat het gisten zijn en door allerlei middels / medicijnen zijn we van de regen in de drup geraakt. 

Tips verder:
- stoppen met apoquel (waarom iets geven dat niet werkt maar wel afbreekt)
- zij adviseert fish 4 dogs 
- min. 3 wk milde antibiotica vanwege de vele ontstekingen die er nu zijn (het is twee eerder een weekje gegeven)
- een ander soort shampoo twee keer per week 

Ze heeft mij vanmiddag geappt dat ze een pakketje klaar heeft liggen dat ze mij morten stuurt. 

Ze zei het komt allemaal goed, had me maar eerder gebeld. 

Groetjes Martine 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Martine, met Ogin zijn we gaan decibiliseren nadat de test gedaan is, Ogin is voor 16 allergenen allergisch...een milde antibiotica hebben we als eerste gedaan de huid knapte er van op....we gebruikte ook de pyoderm, op aanraden van de dermatoloog, dierenarts heeft deze champo...met goed resultaat, de hooikoorts die ogin heeft is levenslang maar door te decibiliseren hebben we het onder controle...decibiliseren heeft even tijd nodig maar je ziet de huid verbeteren.....dermataloog of een allergeoloog, beiden kunnen je hond de huidklachten onder controle krijgen, we hebben ook de eliminatie voor voedingsallergie gedaan, maar dat heeft ze niet, ik geef geen kip en rund, we voeren kvv..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

    Martine, de uitslag van Ogin, in de piek van hooikoorts radar, wordt hier in alle vroegte gewandeld voor tien uur, na tienen is de hooikoorts heftig, je kan het niet vermijden natuurlijk, bij Ogin is de allergie onder controle....maar het is wel levenslang opletten....en met de hooikoorts piek gebruiken we nog steeds een serum, en cytopoint het hele jaar door.    Lees het even door op je gemak, straks haal ik het weg.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

De shampoo van vibrac is ook te krijgen bij medpets, sommige DA's doen er moeilijk over en dan moet je weer een consult erbij hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" De shampoo van vibrac is ook te krijgen bij medpets, sommige DA's doen er moeilijk over en dan moet je weer een consult erbij hebben. "

Niet zomaar kopen, eerst op advies van de dermatoloog....er zijn meer champo,s die meer geschikt zullen zijn, iedere huid is anders.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Niet zomaar kopen, eerst op advies van de dermatoloog....er zijn meer champo,s die meer geschikt zullen zijn, iedere huid is anders. "

Das waar eerst op recept maar wij zaten ook aan de vibrac en soms had onze DA het niet en dan moet je het ergens anders gaan halen. Vandaar dat ik het even zeg wink Wij zijn later overgestapt op Carnis Calendula shampoo. Katjang had alleen last van die rot Es pol en één of andere struik/plant waar we nooit achter zijn gekomen welke qua pollen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dankjewel voor alle reacties! 
Ik heb vandaag een uur met de fokker aan de telefoon gezeten en ze schrok enorm. Ook van de foto's die ik haar aansluitend hen gemaild.  
Ik ga doen wat Willemijn adviseert: verder bloedonderzoek laten doen want dat is deze periode nooit gedaan. 
Dobry; ik heb eind vorige week de holistisch arts gesproken en toen op hun aanraden gestopt met twee van de drie soorten druppels. (Intake was 10 februari)
De fokker had ook hele duidelijke tips adviezen en was ook zeker niet enthousiast over de voeding vd dierenarts. Het is natuurlijk een behoorlijk kostenplaatje (geweest) en zij denkt dat we met hele andere dingen betere resultaten kunnen behalen:
- volle yoghurt- eieren- zuurkool- sudocreme grote pot kruidvat insmeren voor de nacht en dan een shirt of rompertje aandoen.
Ze zegt dat het gisten zijn en door allerlei middels / medicijnen zijn we van de regen in de drup geraakt. 
Tips verder: - stoppen met apoquel (waarom iets geven dat niet werkt maar wel afbreekt)- zij adviseert fish 4 dogs - min. 3 wk milde antibiotica vanwege de vele ontstekingen die er nu zijn (het is twee eerder een weekje gegeven)- een ander soort shampoo twee keer per week 
Ze heeft mij vanmiddag geappt dat ze een pakketje klaar heeft liggen dat ze mij morten stuurt. 
Ze zei het komt allemaal goed, had me maar eerder gebeld. 
Groetjes Martine 
 
  "

Fijn dat je een goed gesprek met de fokker had. Ik denk dat ze wel gelijk heeft.

Haar advies om eieren (vol hormonen bedoeld voor een kipkuiken en mogelijk milieuvervuilingsmiddelen bevattend) en vis (op zich een goed voedingsmiddel maar tegenwoordig met wel een erg groot risico om toxische stoffen binnen te krijgen 

 

https://leefbewust.nu/hoe-gezond-of-ongezond-vis-eten/)

daar zou ik wel twijfels bij hebben en daarom toch alsnog een consult bij een goede voedingsdeskundige zoals Esther Plantinga te consulteren. Sorry als het drammerig klinkt haha, maar met een gevoelig hondje is het gewoon extra oppassen. Al zal je waarschijnlijk nooit helemaal ontkomen aan wat schadelijke stoffen.

Ik geef Jenna ook yoghurt, wel biologisch en plantaardig. Ook fermenteer ik groente voor haar, je hebt dan gelijk een goede pre- en pro biotica. Als je zuurkool koopt zit daar meestal wel veel zout in en zelf maken gaat echt heel makkelijk.

 

Jenna heeft in het begin ook 2 antibioticakuren en prednison gehad, het hielp wel, maar daarna kwam de jeuk wel weer erger terug helaas. Maar misschien is het een goed Idee om dit even te doen, al is het ook weer niet goed voor de darmen, maar soms is het afwegen.

Daarom is het ook zo lastig soms om wat op welk moment te doen. 

 

 

 

 

honden page profiel RJRJ

ga aub naar een specialist ( dermatoloog )

 

spreek helaas uit ervaring dat een holist niet altijd helpt, en cytopoint helpt ook niet altijd bij honden met een omgevingsallergie ( onze hond is er daar 1 van )

 

fish4dogs is trouwens wel een brok wat zout is ( bron: voerwijzer.com )

Volgende forumvraag: Knakkende gewrichten pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^