Puppy 12 weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Hoi iedereen!

Mijn vriend en ik hebben sinds 2 weken een labrador/stabij pup in huis.

Ze is nu 12 weken oud.

We hebben echter wel een paar probleempjes met haar.... en we weten niet meer wat te doen.

Ze bijt heel erg!! Zo erg dat als ik op de bank zit ze me helemaal aanvalt hapt blaft etc, ik kan haar amper aaien als ze wakker is want dan grijpt ze me.

We hebben alles al geprobeerd,  negeren omwisselen , time out , heel hard auw roepen. 

Ik wil graag met haar spelen en trainen op de momenten dat ze wakker is maar dat is niet te doen op deze manier, ze heeft een slaapschema 2 u slapen 1uur wakker enzovoort op aanraden van de puppycursus trainer ivm het bijtgedrag.. zou overprikkeldheid moeten zijn volgens haar , dus te moe.

Maar zodra ze 10 min wakker is gaat het vrolijk verder.

Wat kan dit zijn, gaat dit uberhaupt over.. of misschien handig hier een trainer voor in te huren?? Wij zijn een beetje hopeloos.

 

Voor de rest is ze super lief, piepen in de bench gaat heeeeel langzaam beter met nadruk op langzaam en ze slaapt al 8 uur per nacht volledig door. 

Maar dat bijten, ik heb me vandaag nog niet eens aangekleed zo druk ben ik ermee.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als ze bijt als je haar aait, dan vind ze op dat moment die aai niet fijn.

Honden communiceren niet met woorden, maar met hun lijf, weg kijken, weg lopen, happen enz.

Hoeveel train en speel en met haar?

Doe je dat meerdere keren per dag?

 

Pups hebben in hun koppie nog geen filter, ze krijgen alle prikkels binnen. Als ze volwassen zijn (bij ons net zo) kunnen ze filteren. Voor hun betekend het dat er heel veel in dat koppige binnen komt.

De informatie verwerken doen zal in rust en tijdens slaap. Het kan soms dagen duren eer alles verwerkt is en dus dat koppie "leeg" is. As je dagelijks traint en veel speelt en oefent, blijft dat koppie te vol en dat uit zich in ongecontroleerd gedrag, bijten is een voorbeeld.

 

Ik zou dus veel rustiger aan doen. Als je 2 x per week een paar oefeningen doet en tijdens wandelen een paar keer roept en gelijk beloont en voertje geven, een keer zit vragen als je de riem om doet, is dat meer dan genoeg.

 

Laat je pup buiten zijn tempo bepalen en lekker snuffelen. Geen balletjes gooien, weinig opwindende spelletjes, zoals trek speeltjes. Laat je pup brokjes zoeken in het gras buiten en veel knagen op botjes. Die laatste zijn activiteiten waar ze moe en rustig door worden.

Dan zal je zien, dat het bijtgedrag minder zal worden. Het normale bijten hoort erbij, maar je hand op je rug of even de kamer uit lopen, maakt dat het gedrag dan vermindert. als dat koppie te vol zit, heeft dat geen effect.

Dan is er maar 1 ding wat helpt en dat is verplicht rust.

 

Ik hoop dat je hier wat mee kan. Succeshp-thumbsup

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Dankje voor je reactie! Ze heeft dus nog meer rust nodig dan we al geven.

Dat verplichte rust vind ik nog lastig, ze piept en krijst echt onze oren eraf als ik het deurtje van de bench dichtdoe.

Wil haar ook niet bijna de hele dag alleen maar opsluiten in de bench , maar als ik die bench niet gebruik is ze dus niet rustig te krijgen.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waaro moet je pup aldoor in de bench en laat je haar janken.

Een pup hoeft niet in een bench, al helemaal niet zovaak om dat schema van 2 uur slaap, 1 uur wakker aan te houden.

 

Je kan je pup los laten in huis, een mandje neer zetten.

Ze lopen wel achter je aan, maar toch gaan ze zelf wel ergens liggen om te slapen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

12 uur en nog niet aangekleed...smile  wel uit geweest met dr ? Laat je pup lekker mee hobbelen in het huishouden, neem ze mee als je gaat doucen, dat achter je aan hobbelen gaat er echt af, opeens gaat je pup mooi ergens liggen, geeft goede botten aan je hond..en een gt mee laten kijken ? Je hebt de pup net twee weekjes....ga op de dag eens een paar  tiental minuten ermee wandelen, laat de pup aan de lijn uit en lekker snuffelen, en als het ergens veilig is ook eens loslopen....kom je thuis, geef je pup een goed bot , dan is tie lekker bezig en rustig.

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Hoi! Dat snap ik, maar als ik haar niet in de bench doe slaapt ze de hele dag niet!

Ze gaat dus niet uit zichzelf ergens liggen om te slapen, en als ze dat doet slaapt ze op 1 dag hooguit 3 uurtjes en dat is veel te weinig waardoor haar gedrag verergert.

Als ik haar in de bench doe piept ze de ene keer helemaal niet en de andere keer protesteert ze maar uiteindelijk geeft ze zich wel over aan de slaap.

Gewoon op een kleed leggen werkt echt niet , ze blijft maar spelen spelen en rennen.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Ik ben het met Sylvia eens,ik ging met een boek op de bank zitten en negeerde haar volkomen,dan ging ze vanzelf liggen.

Als ze bijt iets anders aanbieden,een bot bijvoorbeeld en belonen met je stem.

 

Opsluiten in een bench is niet nodig,laat je pup zelf een plekje uitzoeken waar hij wil liggen,het gaat vanzelf beter na verloop van tijd,succes!

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Haal een kong en vul die met iets lekkers...is ze al een hele tijd beziglaughing

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Ik geef haar al allemaal lekkere botten etc na het wandelen, neem haar eveb op schoot en laat haar daar lekker knagen ,

Ik heb van alles geprobeert ,als ik haar overal mee naar toe neemt sloopt ze alles wat ze tegenkomt en ze houd niet meer op, ik ga dus pas douchen als mevr slaapt.

Haar een taakje geven om haar wat rust te gunnen is geen doen, ze is in een vingerknip weer afgeleid en rent weer als een dolle door het huis, of ze begint constant op de bank te springen aan de kussens te scheuren en mijn voeten aanvallen.

Er zit geen rem op en ze is niet af te leiden met wat dan ook.

Een kong slaat op zich wel aan maar die heeft ze op binnen 10 minuten , en als ze de rest er niet meer uit krijgt laat ze m links liggen en gaan ze weer rond rennen.

Ik doe echt mn best volg van allerlei adviezen op maar niks lijkt te werken.

 

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Ook haar negeren werkt niet om haar rustig te krijgen,  ze raakt daar alleen maar meer opgefokt van en begint dan te slopen, wat ik dus niet kan negeren want dan is mn hele huis aan gort.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Geef haar groot en goed gedroogd  kauwwerk bijv. runderhuid botten, bullenpezen, runder kophuid, zodat zij haar kauwbehoefte daarop kan botvieren. Als zij jullie bijt, probeer haar dan af te leiden door een bot te geven.

 

Niet die grote parma ham botten, die zijn gerookt en splinteren, waardoor de maag en darmen kapot gaan.

 

Geen gekookte en gerookte botten, die splinteren.

 

Leer haar direct om ook een bot los te laten door te ruilen voor iets lekkers. Dit ook in verband met het laatste eindje van een bot, dat gevaarlijk kan zijn als zij dit doorslikt.

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Net met haar buiten geweest , plasje gedaan en constant als er iets spannends aan kwam bij haar gaan zitten en samen gekeken terwijl ik haar gerust stelde.

Daarna na haar iets gegeven om lekker op te kluiven, moet haar al een aantal keer weer wijzen op haar botje wanr ze is zo weer afgeleid en duikt weer op de kussen van de bank of in de kamer plant modder vreten

Ik vind het echt heel lastig, vooral dat aanvallerige gedrag, geef haar nu constant weer haar bot ter vervanging van mijn meubilair maar ze springt op de bank en begint weer naar mn tenen te happen en t bot laat ze vallen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben geen voorstander van de bench en al helemaal niet om een pup te laten piepen in de bench, maar er is 1 uitzondering en dat is als je pup zijn rust niet zelf neemt.

alleen door voldoende rust verwerken zie prikkels, groeien ze. Te weinig rust is zeer schadelijk voor een pup en tast zelfs zijn welzijn aan.

 

Het gedrag is overduidelijk een te vol koppie en dus in de bench, dekentje er over, oordopjes in en laten piepen.

Het is heel moeilijk, waarschuw je buren, je hebt nl geen keus.

 

 

Je zal merken dat als je hier consequent in bent, je pup steeds makkelijker aan zijn moeheid kan toegeven. 

Dat is waarom hij, zich gefrustreerd zal voelen gaat piepen en protesteren in de bench, omdat dat koppie geen rust  kan krijgen.

 

Je moet hier helaas echt doorheen. 

Als dit goed gaat, kans dat hij uit zich zelf ergens in slaap valt en de bench niet meer  nodig zal zijn.

Voor nu is het even niet anders.

 

Als hij wakker is probeer hem niet te veel te prikkelen door aaien, aanraken of roepen.

Je kan zijn voer, als je brok geeft in je tuin of keuken strooien en hem zo zijn eten laten zoeken. Dit is een actieve manier om. rust te krijgen. Ze vinden die neus gebruiken allemaal geweldig. ik doe dit zelf ook dagelijks tijdens wandelingen.

 

Als je ziet, dat hij opzoek gaat om ter klieren, dan kan je hem uitdagen met een speeltje of flos touw. Wat pups vaak doen is op zoek gaan naar spullen met jou geur, ze hebben snel door, dat ze dan gelijk alle aandacht hebben. Dat is een erg leuk spelletje.

Maak je huis voor nu goed pupproof , zodat je voorkomt dat hij iets stouts kan doen.

 

Het is echt niet makkelijk een pup die zijn rust niet neemt en al helemaal niet makkelijk om de verplicht rust te geven. Je zal snel resultaat ervan zien.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Maybe was ook zo'n draak als pup zijnde nam geen rust en moest verplicht in de bench. Als ze dan eindelijk een keer ergens lag te slapen bleef ik net zolang stil zitten tot mevrouw weer wakker was.

 

Wat het bijten en slopen betreft ik bood haar altijd wat anders aan riep haar erbij weg en gaf een speeltje of iets dergelijks. Ze had al snel door waar ze wel en niet in mocht bijten. 

 

Voornamelijk consequent zijn en blijven dat is echt de key!

 

Hoe ziet de dag van de pup er uit?

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Ze word meestal rond 6.30 wakker , dan haal ik haar uit de bench , tuigje om en soms wil ze perse lopen maar meestal til ik haar naar het veld, dan behoefte doen en even spelen.

Dan vallen we tot 8.00 / 9.00 samen nog even in slaap op bed , dan ligt ze met haar koppie in mn nek.

En dan wakker weer eruit, even spelen en weer slapen, zo de hele dag.

Rond de 2 uur slapen en dan 1 uur tot 1,5 wakker.

Ze gaat savonds om 22.00 laatste ronde uit en slaapt dan door.

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Ze word meestal rond 6.30 wakker , dan haal ik haar uit de bench , tuigje om en soms wil ze perse lopen maar meestal til ik haar naar het veld, dan behoefte doen en even spelen.

Dan vallen we tot 8.00 / 9.00 samen nog even in slaap op bed , dan ligt ze met haar koppie in mn nek.

En dan wakker weer eruit, even spelen en weer slapen, zo de hele dag.

Rond de 2 uur slapen en dan 1 uur tot 1,5 wakker.

Ze gaat savonds om 22.00 laatste ronde uit en slaapt dan door.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe lang wandel je? de 5 minuten regel is gelukkig achterhaald. Je mag 10 per maand per wandeling lopen. Wandelen is goed voor de spieropbouw en prettig om moe te worden.

 

http://www.marcelnijland.nl/richtlijn-beweging-bij-jonge-honden/

 

 

honden page profiel Vera BoswijkVera Boswijk

Ik hou ongeveer 10 min per wandeling aan nu , ivm het oververmoeid zijn.

Ze is 3 maanden dus dan zou 30 min de max zijn?

Dat is sowieso goed om te weten! 

We zitten er echt doorheen met haar , niks wat we doen werpt zijn vruchten af.

Kijk er bijna tegen op dat ze weer wakker word ivm het bijten, ik haal haar letterlijk uit de bench omdat ze wakker is en ze hapt al.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Ik hou ongeveer 10 min per wandeling aan nu , ivm het oververmoeid zijn.
Ze is 3 maanden dus dan zou 30 min de max zijn?
Dat is sowieso goed om te weten! 
We zitten er echt doorheen met haar , niks wat we doen werpt zijn vruchten af.
Kijk er bijna tegen op dat ze weer wakker word ivm het bijten, ik haal haar letterlijk uit de bench omdat ze wakker is en ze hapt al. "

Til je haar uit de bench? Of zet je het deurtje open en loopt ze er zelf uit? Indien het eerste: probeer het laatste hp-wink

 

Als Ziva ergens in slaap viel (meestal aan mijn voeten als ik op de bank zat) bleef ik ook zitten waar ik zat. Sterker nog, ik haalde vaak een mand was, zorgde voor drinken en afstandsbediening van de tv in de buurt en installeerde me: slapen jij!

 

Ik denk inderdaad dat je je pup wat langer mee naar buiten kan nemen. Bijvoorbeeld na het wakker worden, een snelle plas, spelen en dingen doen, dan een half uurtje naar buiten en dan weer slapie doen.

 

Schaam je niet voor twijfels, frustratie of zelfs wanhoop, je bent echt de enige niet die er last van heeft!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik hou ongeveer 10 min per wandeling aan nu , ivm het oververmoeid zijn.
Ze is 3 maanden dus dan zou 30 min de max zijn?
Dat is sowieso goed om te weten! 
We zitten er echt doorheen met haar , niks wat we doen werpt zijn vruchten af.
Kijk er bijna tegen op dat ze weer wakker word ivm het bijten, ik haal haar letterlijk uit de bench omdat ze wakker is en ze hapt al. "

Je kan idd 30 min per wandeling wandelen. het is een richtlijn, is je pup nog niet moe, dan kan je langer wandelen.

De bedoeling is, dat ze echt moe is na wandelen. 

Als ze wakker is, deurtje van de bench open, haar zelf er uit laten komen, brokjes strooien. kijken of dat werkt.

 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

 

 

ja het gaat over maar heel langzaam.... ik deed belonen op een gegeven moment met een speeltje (waren mijn vingers veilig hp-wink).

 

negeren is ook een tip die ik je kan geven, rug toekeren of weg lopen. Als die van mij echt heel erg was ging hij ook wel eens de gang op voor vijf min en daarna was het voor even ok. Leek soms ook wel alsof hij dat nodig had want daarna was het ok voor een tijdje.

 

succes met deze fase.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Hoi Vera, 

Ik heb op dit moment een Leonberger pup rondlopen van 13 weken oud. Dit was de werker van het nest en dat wilde ik ook graag. Echter kan zij ook zelf geen rust vinden en zitten we nu op een schema met haar. Zo is zij een half uur wakker en daarna 2 uur in de bench om te slapen. 

Aangezien ik een groot ras heb loop ik nog geen half uur met haar om de gewrichten te beschermen maar maak ik wel gebruik van kauwmateriaal (konijnenoren, runderkophuid etc) en doe ik veel snuffelwerk met haar (snuffelmat, brokjes verstoppen etc). 

Onze pup beet in het begin ook erg veel en ook dat "aanvallen" wat je beschrjjft. Dit is wel minder geworden na het invoeren van ons schema. 

Als je verder nog tips nodig hebt, mag je me altijd een berichtje sturen. Ik werk tevens ook als hondentrainer op een hondenschool :) 

Succes met je pupje! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Brit, bewegen is heel belangrijk ook voor grote rassen.  Ze bouwen nl spieren op, de pezen, botten en gewrichten worden daardoor minder belast.

De pezen, botten en gewrichten worden bovendien sterker door goede belasting.Daarentegen blijkt uit studies die al in de jaren ’90 zijn uitgevoerd (Kiviranta et al, 1992; Lammi et al, 1993), dat een gedoseerd bewegingsprogramma bijdraagt aan spierkracht, dikte en samenstelling van het gewrichtskraakbeen en peesdikte. Deze effecten zijn overigens ook bij paarden en mensen overtuigend aangetoond (Vrijens et al, 2001; Smith et al 1999; Kasashima et al, 2002).


Vragen stellen zou ik juist niet pb doen, maar juist hier, openbaar, velen met pups lopen tegen een zelfde soort problemen aan. 

Is alleen maar handig.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Ik loop ook wel met onze pup hoor, maar minder dan aanbevolen. Ze groeit al zo hard en daardoor wordt het lichaam al flink belast. 

De grote wandelingen komen vanzelf, werk nu liever met haar aan de ontwikkeling van haar neus, coördinatie en hersenwerkjes. 

 

Ik bedoelde ook dat ze haar vragen openbaar kon stellen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik loop ook wel met onze pup hoor, maar minder dan aanbevolen. Ze groeit al zo hard en daardoor wordt het lichaam al flink belast. 
De grote wandelingen komen vanzelf, werk nu liever met haar aan de ontwikkeling van haar neus, coördinatie en hersenwerkjes. 
 
Ik bedoelde ook dat ze haar vragen openbaar kon stellen.  "

Pups groeien sowieso hard. 

Ze hebben onderzoek gedaan naar beweging  bij pups, een groep die te weinig bewoog, een groep volgens de richtlijn en een groep extreem veel, 20 km per dag. 
Eenmaal volwassen zijn volledig gecontroleerd en bleek dat de groep die het minst had bewogen, het meest slijtage had dat was niet mis. De groep die extreem bewoog, had slijtage maar vele malen minder.


Ook voor jou grote hond is wandelen zeer belangrijk om gezond op te groeien.

Wandelen verschillende ondergrond, ook op het strand, trap lopen als de tree onder de elleboog komt hoort allemaal tot de normale belasting van pups, ook grote rassen. 

Minder bewegen betekend minder spieropbouw en dan zie je sneller blessures en slijtage. De banden en pezen moeten dan te veel opvangen.

Die worden door minder bewegen ook minder sterk, even als de gewrichten.

De richtlijn bewegen geld voor elke pup ongeacht zijn grootte.

 

Ik heb een opleiding tot gt, (privé gevolgd) zit full time in de honden. 

Er zijn hier meer mensen, met opleidingen.

Vandaar mijn opmerking, vragen en ook tips kan ook in dit topic.

 

honden page profiel LutaloLutalo

Wat misschien helpt is een hoog piep geluid maken. Dit zou ze moeten kennen van haar nest. Zodra er een andere pup te hard doet gaan ze piepen dit schrikt af en misschien helpt het je. Kijk anders ook nog even het gebit na.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Dan zijn helaas onze meningen daarover verschillend en dat respecteer ik. 

Ik heb laatst de lezing Fit Dog Program gevolgd met onderdeel PuppyFit. Hier was duidelijk te zien dat de botten van pups nog niet goed vastzitten waardoor alle impact op de pezen en gewrichten komt, spieropbouw zou rond 1 jaar pas beginnen. En 20 kilometer ... dat kan ik zelf niet eens lopen, laat staan een jong pupje. 

 

Nog even voor de TO: 

Overstimulatie zorgt voor een drukke hyper hond en dus meer bijtgedrag. Flink wandelen met een pup (afmatten) zal uiteraard vast helpen maar helemaal eerlijk is dat niet in mijn opinie. Afmatten is niet een oplossing voor het onderliggende probleem. Het is juist belangrijk om in te spelen op de behoeftes (bijten is een uiting van een behoefte.. duidend op rust nodig en kauwen ontspant ze). Ik zou dus i.p.v. afmatten iets aanbieden wat wel fijn is (natuurlijk kauwmateriaal) of meer rust geven om de behoefte en overstimulatie te voorkomen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dan zijn helaas onze meningen daarover verschillend en dat respecteer ik. 
Ik heb laatst de lezing Fit Dog Program gevolgd met onderdeel PuppyFit. Hier was duidelijk te zien dat de botten van pups nog niet goed vastzitten waardoor alle impact op de pezen en gewrichten komt, spieropbouw zou rond 1 jaar pas beginnen. En 20 kilometer ... dat kan ik zelf niet eens lopen, laat staan een jong pupje. 
 
Nog even voor de TO: 
Overstimulatie zorgt voor een drukke hyper hond en dus meer bijtgedrag. Flink wandelen met een pup (afmatten) zal uiteraard vast helpen maar helemaal eerlijk is dat niet in mijn opinie. Afmatten is niet een oplossing voor het onderliggende probleem. Het is juist belangrijk om in te spelen op de behoeftes (bijten is een uiting van een behoefte.. duidend op rust nodig en kauwen ontspant ze). Ik zou dus i.p.v. afmatten iets aanbieden wat wel fijn is (natuurlijk kauwmateriaal) of meer rust geven om de behoefte en overstimulatie te voorkomen.  "

Hoe klopt een hart,  kan een pup na de geboorte gelijk kruipen, lopen, spelen, rennen, zitten en weer opstaan?

Spieren die doen het al, ver voor de geboorte van een hond.Zonder spier kan een pup niets. Botten zitten ook niet los, die worden netjes door een corset van spieren, pezen, banden op zijn plek gehouden.

Als een hond in de lengte is uitgegroeid, gemiddeld rond een jaar, dan groeien ze in de breedte, dat staat los van de spierontwikkeling. Rond de 3 zijn honden  gemiddeld pas echt volwassen. 

 

Uiteraard loop je geen 20 kilometer. Dit was voor wetenschappelijk onderzoek, om te kijken wat de gevolgen zijn. Helaas zijn dat soort onderzoeken nodig, om tot  inzichten te komen.

 

Ik vrees dat je een verkeerd beeld hebt, van wandelen. Dat heeft nl niets met afmatten te maken.

 

Wandelen is je pup op zijn tempo laten snuffelen, laten ontdekken.

Pups hebben daarbij behoefte om te bewegen, om de wereld te ontdekken, om te spelen, dat kan je niet onderdrukken door meer rust te geven.

Door wandelen op zijn tempo en door de neus te laten gebruiken, worden ze tevreden, moe en pakken zelf uiteindelijk hun rust.

Wandelen is de beste activiteit voor elke leeftijd, is absoluut geen afmatten.

 

Over stimulatie kan zich op meerdere manieren uiten, dan alleen bijt gedrag.

Bijten heeft dan ook meerdere oorzaken en niet alleen rust nodig, bijten kan uit:  frustratie, overprikkeling, de wereld ontdekken, wisselen van de tandjes, spelen, voor ontspanning, stress reduceren, een taakje hebben, aandacht zoeken, verveling, aangeleerd gedrag en het is soms gewoon lekker.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat misschien helpt is een hoog piep geluid maken. Dit zou ze moeten kennen van haar nest. Zodra er een andere pup te hard doet gaan ze piepen dit schrikt af en misschien helpt het je. Kijk anders ook nog even het gebit na. "

Hangt van de oorzaak van bijten af, bovendien, wij kunnen niet communiceren en corrigeren, zoals honden en pups onderling doen. Ik neem aan, dat jij niet in. je pup bijt, of aan zijn achterste ruikt of likt en op je rug gaat liggen om je bedoelingen aan te geven.

Zo een piep is niet prettig, onze timing en intentie is niet goed. wij kunnen ons beter aan de mensen manier van communiceren houden.

 

 

honden page profiel LutaloLutalo

Ja daar kan ik mij zeker in vinden. Misschien heb je iets aan het youtube kanaal its me or the dog. Het is wel in het engels maar deze vrouw verricht wonderen met de grootste gedragsproblemen bij honden.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Uitstapjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^