Vraag Kruisingras + Wel/Geen Haarverlies.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YushiYushi

-

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Heeft ze ze opgevangen via een asiel of stichting ?

 

Het is een kruising tussen twee rassen, dus je kunt niks zeggen over de vacht. Kan het type vacht van de ene ouder, van de andere ouder, of een combi van zijn. 

Als je heel specifiek op zoek bent naar een bepaald type vacht, waarom dan niet op zoek gaan naar een ras die aan je wensen voldoet ? smile

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zijn het nog puppy's?

Dan mag je wel oppassen dat het geen broodfok honden zijn, of komen ze uit het buiteand of zo?

 

Als het je zo om de vacht te doen is kun je beter  voor een rashondje gaan.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Leuke hondjes! Ik denk dat je er niet vanuit kunt gaan dat ze niet verharen. Zeker bij kruisingen zal het per hond ook nog verschillen, ook al zijn het nestgenoten. Als je zekerheid wilt hebben dan zou ik kijken naar rassen die niet verharen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoe oud zijn de pups? Kunnen die al zonder moeder?  Iemand verkoopt dus de pups uit 2 nestjes zonder dat de moeder aanwezig is!surprised Dit is broodfok/puppyhandel.

 

Als je niet weet wie de moeder en vader is, kan je nooit voorspellen wat voor een vacht de pups zullen hebben. Ook weet je niets over de gezondheidsgeschiedenis van ouders, grootouders, overgrootouders etc. Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit soort pups zijn kniegewrichtsproblemen en oogziektes.

 

In de puppy checklist van o.a. de Hondenbescherming wordt gewaarschuwd i.v.m. puppyhandel/broodfok en dat de moeder altijd aanwezig moet zijn.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Hoe oud zijn de pups? Kunnen die al zonder moeder?  Iemand verkoopt dus de pups uit 2 nestjes zonder dat de moeder aanwezig is! Dit is broodfok/puppyhandel.
 
Als je niet weet wie de moeder en vader is, kan je nooit voorspellen wat voor een vacht de pups zullen hebben. Ook weet je niets over de gezondheidsgeschiedenis van ouders, grootouders, overgrootouders etc. Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit soort pups zijn kniegewrichtsproblemen en oogziektes.
 
In de puppy checklist van o.a. de Hondenbescherming wordt gewaarschuwd i.v.m. puppyhandel/broodfok en dat de moeder altijd aanwezig moet zijn.
  "

Ik dacht dat het misschien opvangers konden zijn, maar als het twee nestjes van dezelfde kruising zijn dan zet ik daar ook mij vraagtekens bij. 

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Ik ben met westy opgegroeid zijn mooi honden 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als je een hondje wilt die niet verhaart, zou ik zeker niet voor een onherleidbare kruising gaan.

Als de ouders poedel x boerenfox is, zullen sowieso niet alle pups niet verharen.

Als deze rassen al de ouders zijn.

Zou voor een zuivere Maltezer gaan, geweldig ras.

honden page profiel YushiYushi

-

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Yushi als je voor een hond wilt gaan waarvan je zeker wilt weten dat deze geen haren verlies zou ik voor een rashond van een erkende fokker gaan.

 

deze hondjes vind ik persoonlijk niet gezond uit zien (pootjes staan wat vreemd, x beentjes) maar dat zou ook door de foto kunnen komen....

 

en ja het zouden zo maar brood fok hondjes kunnen zijn, helemaal omdat de gene die ze verkoopt geen ouders heeft gezien en de hondjes nog helemaal niet zo oud zijn.


overigens vind ik Loesje haar reactie goed verwoord, misschien is kijken naar de links die op heeft gegeven? 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Huh? Hoe komt die verkoopster aan twee nestjes pups met paspoortje, zonder dat ze zelfs maar zeker weet om welke kruising het gaat? Dit klinkt absoluut niet goed. Zelfs al zou het hier gaan om iemand die met de beste bedoelingen een paar hondjes naar een goed thuis wil helpen, dan lijkt mij de kans nog steeds heel groot dat de pups oorspronkelijk uit de broodfokkerij vandaan komen.

 

Ik zou er echt niet aan beginnen. Helemaal omdat je een hondje zoekt met een bepaalde vacht. Met een kruising kan het alle kanten opvallen. Bovendien zijn niet alleen de ouders van belang, maar ook grootouders en overgrootouders (soms zelfs nog verder terug). Mijn hond is kortharig en heeft een oepsnest gehad van een kortharige reu. Maar 2 van de 6 pups hebben een lange vacht, omdat de moeder van mijn hond ook lang haar heeft (de oma van de pups). Dus als deze verkoopster zelfs niet eens weet om welke rassen het gaat, dan heb je echt geen enkele garantie qua vacht.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

1 4 en 10 zijn plukvachten dus verharen ze zeker wel. 

Ik denk dat dit minimaal 3 nesten zijn iets met cairn terrier(tot 4), iets met maltezer,  8 en 9 met teckel en met 10 beagle kruisingen. Ook verschil van leeftijd. 

Ik zou er ver van weg blijven want dit zijn de beruchte verleidingspraatjes. 

Hoe lief ze er ook uit zien. 

 

honden page profiel KlaraKlara

. Denken jullie dat het broodfokkers kunnen zijn als je de advertentie ziet en de reactie die ik hier gepost heb of zit het wel goed? "

Ik denk dat het broodfok zou kunnen zijn. In die regio zitten veel broodfokkers die gastgezinnen gebruiken. Maar het hoeft natuurlijk niet.  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hallo, dit is de link naar de marktplaats advertentie:Prachtige pupsIk had dus al contact opgenomen op marktplaats en kreeg deze reactie:Hallo, de pups op foto 1,4 en de laatste zouden volgens paspoort gekruist zijn met een poedel dus zouden ze geen haar moeten verliezen. Helemaal zeker weten doen we dat niet want we hebben geen ouders gezien. Het zijn pups uit 2 nestjes dus ook 2 verschillende rassen. De pup op foto 1 is een reutje, foto 4 een teefje en de laatste foto ook een reutje. Ze zijn geboren op 1 oktober.Ik weet dat we misschien beter voor een hond zonder kruising zouden moeten gaan, maar toen we deze hondjes zagen + het verhaal erbij waren we meteen verliefd. Denken jullie dat het broodfokkers kunnen zijn als je de advertentie ziet en de reactie die ik hier gepost heb of zit het wel goed? "

Ik zou zeggen: trap er niet in.

Blijf weg bij marktplaats en de zogenaamde oepsnestjes.

 

Ga op zoek naar een ras wat je ligt, ga naar de rasvereniging en zoek daar een fokker uit die je aanspreekt, maak een afspraak voor kennismaking en ga op bezoek met een waslijst aan vragen over het ras enz.

 

Een goede fokker kan je veel over het ras vertellen, fokt met gezonde ouderdieren, dus getest op en vrij bevonden van erfelijke afwijkingen die binnen het ras voorkomen.

De fokker zal je ook alle uitslagen van de testen op erfelijke afwijkingen laten zien en zonodig uitleggen.

Deze fokkers fokken vaak wel met stamboom, je pup heeft dan ook een stamboom.

Kost iets meer dan een marktplaats hondje, maar je weet dan wel dat er zorgvuldig gefokt is, en er alles aan gedaan is om zo een gezond mogelijke pup op de wereld te zetten en je weet zeker of ze wel of geen haar verliezen.

honden page profiel YushiYushi

-

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, met kruisingen kan je nooit weten of ze ruiven of niet.

Het is niet omdat men zegt dat er ergens een hond tussen zit die LIJKT op een poedel ( een poedel is pas een echte poedel als hij een stamboom heeft ) dat een hond dan niet zou ruiven.

 

Broodfok, geen idee.

De pups mogen, zo te zien op de foto, toch tenminste buiten komen. Bij echte broodfokkers zien de honden geen daglicht.

 

300 euro is altijd een broodfok pup.

Een stamboompup bij een goede fokker kan je vinden vanaf 1200 euro ongeveer.

Meestal gaan de prijzen naar boven als het een mode ras betreft.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Oke, bedankt voor de antwoorden!Zit ik alleen nog met 1 ding, het is natuurlijk super erg dat er broodfokkers zijn,maar hier kunnen de hondjes toch niks aan doen, wat gebeurd er met deze hondjes als iedereen zo denkt en niemand ze wilt hebben, misschien denk ik hier weer te ver over na, maar vind ik dan ook weer zielig.Kan iemand mij ook vertellen wat ongeveer gangbare prijzen zijn voor bijv. een maltezer of dwergpoedel,heb tot nu toe alleen op marktplaats gekeken en daar zaten de prijzen tussen de €300 en €1000.Deze verkoopster is trouwens al van €250 naar €200 gezakt, weet niet of dit ook gedrag is van broodfokkers. "

 

Het punt is zolang die pups blijven verkocht, wordt er met de moeder honden door gefokt.

Deze leven meestal in schuren waar ze nooit uit komen, en krijgen hormonen zodat ze weer snel loops worden en weer een nestje kunnen krijgen.

Na een paar jaar als ze niet meer kunnen, worden ze gedood, verkocht of op straat gezet en soms worden ze gered.

 

Het is beter als niemand uit medelijden een broodfok pup koopt, omdat jij dan juist de broodfok steunt.

Met jouw geld kan de broodfokker weer een tijd door met zijn walgelijke praktijken.

Als niemand meer zo'n pup koopt, is de enige manier om het te stoppen.

 

 

 

honden page profiel YushiYushi

-

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nou ja, het lijkt erop dat jij snel en makkelijk een (broodfok) pup wil.

Jammer, juist door zo'n instelling blijven zulke praktijken bestaan.

Maar goed, hopelijk door dit topic heb je nu een beter idee wat je wel of niet moet doen.

Ga in ieder geval eens op Google kijken wat broodfok precies in houdt, ik denk dat je dat waarschijnlijk niet weet.

 

Je kan hier altijd vragen waar je op moet letten zodat je een pup koopt die uit een goed nest komt.

honden page profiel KlaraKlara

het is natuurlijk super erg dat er broodfokkers zijn,maar hier kunnen de hondjes toch niks aan doen, wat gebeurd er met deze hondjes als iedereen zo denkt en niemand ze wilt hebben.

Dan verdient niemand er meer aan en stopt het eindelijk. Hoeven de moeders geen nestje na nestje meer te krijgen in donkere schuren. Leven er geen pups meer op zaagsel en zitten ze ook niet meer veel te jong in een busje vanuit het Oostblok naar Nederland. Kortom, veel voordelen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waar zijn de moeders van die pups?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wilde net zeggen, Google maar even hoe deze hondjes Nederland in zijn gekomen, grote kans dat de helft van de broertjes en zusjes zijn overleden onderweg hierheen en in de greppel zijn gegooid. En mama heeft waarsch haar 6e nest op 3,5 jarige leeftijd gehad. Die zal binnenkort ook wel afgedankt worden. 

sorry hoor dit soort praktijken blijven in stand juist omdat mensen dit soort goedkope hondjes kopen via marktplaats. 

tuurlijk vraagt de verkoopster weinig, waarschijnlijk heeft ze die arme zielen voor een paar tientjes van een handelaar gekocht. 

 

honden page profiel KlaraKlara

De pups mogen, zo te zien op de foto, toch tenminste buiten komen. Bij echte broodfokkers zien de honden geen daglicht

Dat is niet waar. Eenmaal in Nederland ziet het er vaak best prima uit. Daarom trappen mensen er helaas in. Dat geen daglicht geldt vooral voor de moeder. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dat is niet waar. Eenmaal in Nederland ziet het er vaak best prima uit. Daarom trappen mensen er helaas in. Dat geen daglicht geldt vooral voor de moeder.  "

Behalve bij de grote pup " winkels" : dan zitten de ingevoerde pups meestal in grote hangaren achteraan en worden er telkens enkele vooraan in de winkel tentoongesteld voor de kopers.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Deze pups mogen ook buiten en zijn echte br00dfokhonden. 

Mooie foto's, mooie praatjes maar er gaat dierenleed achter schuil. 

Die foto's ga ik je besparen. 

Iedere pup die er gekocht wordt maakt weer plaats voor de volgende pup. 

Het is vraag en aanbod. 

Dus als er niet meer verkocht wordt stopt pas deze praktijken. 

Trap er niet in, de kans is groot dat je een zieke pup koopt of een pup die heel zijn leven bang is voor alles en iedereen. 

Die niet zindelijk te krijgen is en waar je een hoop ellende on onkosten aan hebt. 

Natuurlijk hou je gelijk van zo een pup met die lieve oogjes. 

Dat is dan ook de grote valkuil. 

Blijf er bij weg zodat zowel jezelf als de pup en hoop leed bespaart blijft. 

 

 

 

honden page profiel MelanieMelanie

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Oke, bedankt voor de antwoorden!Zit ik alleen nog met 1 ding, het is natuurlijk super erg dat er broodfokkers zijn,maar hier kunnen de hondjes toch niks aan doen, wat gebeurd er met deze hondjes als iedereen zo denkt en niemand ze wilt hebben, misschien denk ik hier weer te ver over na, maar vind ik dan ook weer zielig.Kan iemand mij ook vertellen wat ongeveer gangbare prijzen zijn voor bijv. een maltezer of dwergpoedel,heb tot nu toe alleen op marktplaats gekeken en daar zaten de prijzen tussen de €300 en €1000.Deze verkoopster is trouwens al van €250 naar €200 gezakt, weet niet of dit ook gedrag is van broodfokkers. "

Ik heb voor Puck wel wat meer betaald dan 1000,-. 

Die vrouw wil er graag vanaf, daarom zakt ze met de prijs. Daarnaast worden de hondjes ouder en willen mensen ze minder snel hebben.

 

De hondjes kunnen er inderdaad niks aan doen. Het is de mens die graag voor een dubbeltje op de eerste rang zit, vandaag een pup wil en hem gister al gekocht heeft, niet willen wachten op een gezond nestje maar graag zo snel mogelijk.

Zo ontstaat broodfok. 

 

Wat er met de hondjes gebeurt als niemand ze wil hebben, die worden dood gemaakt, of nog voor een klein prijsje verkocht.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, prijs cerlagen is ook typisch iets van broodfok. En ja, dat is het hu juist, wat gebeurt er met deze hondjes. Zolang wij deze hondjes kopen, zal ma hond de volgende loopsheid weer en weer en weer gedekt worden, in een do kere schuur zitten tot ze op is en op straat gezet wordt.

 

Dit soort plaatjes zie je alleen bij broodfok. Ga je kijken krijg je bijna zeker een andere hond dan op de foto  en of hij of zij verhaart. Dat zal de fokker worst zijn, deze heeft er weer aan verdiend. Voor die prijs denk ik zelf dat het opgekochte hondjes zijn uit een oostblok land. Worden gekocht voor een tientje, gaan met vrachtwagens gelijk op vervoer, voor 100 euro, en de verkoop is big business. Als je mazzel hebt is het hondje gezond maar grote kans op een zieke hond waar je in de eerste paar weken honderden euro dierenarts kosten aan heb. Kijk alsjeblieft uit 

Als men stopt met het kopen van deze honden zal de broodfok en veel dierenleed stoppen. Helaas is dat nog ver weg. Maar aan broodfok mee werken zou ik nooit doen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat is zo wat Ientje zegt.

Vaak genoeg zijn de foto's lokkertjes, zijn het helemaal niet de hondjes die ze hebben.

Maar uit ervaring weten die mensen dat als je daar bent en ze drukken een hond in je armen dat je dan toch al 'om' bent.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Broodfokteven worden uitgebuit en afgedankt als ze niet meer voldoende pups produceren. Bij dat laatste komt geen dierenarts aan te pas.

 

Als je een broodfokpup koopt, ondersteun je deze walgelijke manier van vermeerderen.

 

Voor elk broodfokhondje dat verkocht wordt, wordt de "voorraad" pups weer aangevuld door broodfokteven te laten dekken om nieuwe pups te produceren. Fokteven worden uitgebuit door deze zelfs bij de eerste loopsheid en elke volgende loopsheid te laten dekken. In de reguliere verantwoorde fokkerij moeten er minimaal 12 maanden tussen de geboortes van 2 opeenvolgende nesten zijn. De eerste dekking mag niet voor een bepaalde leeftijd plaatsvinden. De laatste dekking niet na een bepaalde leeftijd. Ook is het aantal nesten van een fokteef tot een maximum beperkt.

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Spannende tijd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^