Pup te lang en te veel gespeeld?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Gisteren heeft mijn pup van 14 weken de hele middag (ruim 4 uur) aan een stuk door gespeeld (noem het maar rausen) met een andere even oude pup van een familielid. Ik was zelf met mijn hond naar familie gegaan, daar mijn hond even laten spelen met de andere hond en toen ben ik alleen weggegaan. Mijn vader zou mijn hond snel daarna mee terug naar zijn huis nemen. Hij heeft echter de hond de hele tijd daar gelaten en dus heeft mijn hond veel te veel gespeeld ben ik bang.

 

Hij was toen ik hem ophaalde ‘s avonds totaal uitgeput en heeft van 19.30 uur tot vanochtend 07.00 uur aan een stuk door geslapen (normaal van 19.00 uur tot 21.00 uur, dan kleine wandeling en vanaf 22.30 uur in de bench slapen tot 07.00 uur).

 

Vanochtend bracht ik hem naar de mevrouw die hem op maandag opvangt. Hij liep thuis in huis rustig maar normaal, leek geen pijn te hebben. Van de opvangmevrouw hoor ik vanmiddag dat hij bijna alleen maar ligt, niet wil wandelen (komt niet verder dan einde tuinpad van de tuin) en dat hij erg rustig is waar hij normaal gesproken de boel op stelten zet.

 

Ik haal hem rond 17.00 uur op maar vraag me af of deze rauspartij misschien blijvende schade heeft toegebracht aan zijn botten/gewrichten of moet je dit dan stelselmatig doen? Het is een vrij zwaargebouwde Golden Retriever reu op versvoer (weet niet of dat nog uitmaakt). Overigens heb ik later filmpjes gezien van de spelende honden en het ging er leuk maar flink aan toe; er werd echt constant gespeeld.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

4 uur is wel heel lang,  beperk dit de volgende keer tot een half uur ofzo. Tenzij je denkt dat je hond echt meer aankan. Als wij vaak iets meer deden waren ze de dag erna ook gesloopt. 

 

Maar vind 4 uur voor een pup van 14 weken wel heel extreem. Of het blijvende schade is, vast niet als er verder niks is mis gegaan. Maar pas er wel mee op. Het kan wel een belemmering opleveren in de groei. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Eet en drinkt hij verder normaal ?

Loopt hij mank of stijf ?

zo nee zou ik het vandaag en misschien morgen nog even aan kijken waarschijnlijk is hij erg moe.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

4 uur is echt wel veel te lang. Het kan blijvende schade tot gevolg hebben, maar of dat het geval zal zijn... tijd zal het leren.

 

Pup lekker laten uitrusten enkele dagn en niet meer zo lang gek laten doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet meer daar brengen, tuurlijk mag een hond van 14 weken even met een andere pup stoeien, tien minuutjes klaar, vier uur lang....dat is vragen om moeilijkheden, je kan hem dan beter thuis houden als je daar op bezoek ga, niet meer doen......het zijn vooral de wendingen die de jonge hond maakt, dat is belastend voor de gewrichten, nog niets uitgegroeid,tegen mij is ook altijd door anderen gezegd ach laat toch gaan, als ze het te veel vinden stoppen ze vanzelf, dat is met een jonge hond niet die gaan door tot ze neerstorten van moeheid, pas met een maand of 16/18 , ik heb dan wel zware honden , worden ze hier gerontgend, heb nu een jonge hond die ik altijd kort gehouden hebt met langdurig spelen met anderen honden, langdurig, ze is gerontgend en prachtig resultaat...hd a en ed vrij, en dan op die leeftijd kan je ze laten gaan, hoewel achter een bal aanrennen ook niet goed is, nooit niet, lekker rechtlijnig en zwemmen is dan vaak geen probleem meer.... echt oppassen tot je pup/jonge hond uitgegroeid is, en natuurlijk in aanraking komen met anderen honden maar echt oppassen.    En je vraag, te veel en te lang gespeeld ? Ja absoluut.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Bedankt voor jullie reacties. Hij had bij de oppas middags wat door de tuin gestruind en over de dag heen wat kleine hazeslaapjes gedaan maar geen lange ruk doorgeslapen. Kan nog de onwennigheid zijn maar misschien ook wel spier of gewrichtspijn. Het duurde thuis ook wel even voordat hij in slaap viel. Eten en drinken gaan prima.

 

Ik heb weer een lesje geleerd :-(  Hopelijk geen blijvende schade.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Louise, flink spierpijn dat zal het zijn dat tie nou wat rustig is hoor, eneen zo,n dag zal die echt niets van krijgen, je weet het nu, mooi alert zijn en rekening mee houden, komt heus weer goed hoor, straks weer de gewone bengel dat tie was.smile

Volgende forumvraag: Pup hapt naar gezicht tijdens spel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^