Vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Zijn hier meer mensen die het moeilijk vinden om met vakantie hun dierbare hondje achter te laten ( wel bij vertrouwde mensen)? Nu weet ik dat een groot deel hier gewoon met hond gaat haha en dat doe ik ook het liefst maar nu gaat het toch gebeuren zonder hond en nu het dichterbij komt valt het me steeds zwaarder.

 

Wij gaan binnenkort 2 weken naar Turkije en me ventje blijft thuis bij bekende van ons (voor het eerst zolang zonder ons) en die ik ook echt wel vertrouw maar ik heb het er ergens wel beetje moeilijk mee hem achter te laten. Bang dat die 2 weken geen plezier heeft of denkt dat we hem hebben afgestaan of dat die na die 2 weken heel anders doet tegen ons ik vind het gewoon super spannend. Waarschijnlijk vind ik het het veeeeel erger dan Aizen zelf. Me vriend wil gewoon graag 1 keer per jaar wel graag naar een warm land en dat wil ik Aizen gewoon niet aandoen daarbij is hij niet het meest getolereerde ras dus zitten er vaak haken en ogen aan met muilkorf en entingen.

Volgend weekend gaat die dan ook daarheen te oppassen zodat ze/hij even kunnen wennen.

 

Ben stiekem alweer blij als het Mei 2018 is dan gaan we weer lekker naar Duitsland en gaat die wel lekker mee.

 

 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Wij hebben het twee keer geprobeerd, telkens zijn we vervroegd teruggekeerd.

Zowel mijn man als ik vonden het niks.  Mijn man had last van zijn maag, de dag dat we besloten om terug naar huis te gaan (we zaten in Italië en waren er vijf dagen) was zijn maagpijn over.   Ik had geen lichamelijke klachten, maar kon ze niet uit mijn hoofd zetten, dus was de vakantie toch al niet zo leuk.

 

Na de tweede keer vervroegd huiswaarts te keren, hebben we besloten om nooit meer zonder hen op vakantie te gaan.

 

Ik ga het liefst naar Italië en een strandvakantie, maar ja, dan moet ik maar geen honden hebben .

 

Ik ben veroordeeld tot bergwandelingen en boswandelingen voor de rest van mijn leven...

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Eigenlijk vinden wij het niet moeilijk. Als we onze hondjes al wegbrengen is het bij een bekend en vertrouwd adres waarvan we het weten dat de hondjes het er erg goed hebben. Grappige is juist dat onze teckel die normaal wat angstig is bij vreemde honden dan in een grote groep honden het opeens heel goed doet en zich in zo'n roedel dan toch schijnbaar prettig voelt.

Moet wel zeggen dat de keren dat wij onze honden de laatste jaren bijna niet meer hebben weggebracht en ze bijna altijd met ons meegaan.

Onze vakanties hebben we een beetje aan de honden aangepast. Wij gaan sinds een jaar of 5 eigenlijk hoofdzakelijk nog naar Texel en missen de verre vakanties helemaal niet. En de hondjes kunnen dan gewoon mee.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Haha grappig om gelijk toch 2 verschillende ervaringen te lezen.

Dit is mijn eerste echte hond waar ik aan toegewijd ben om maar zo te zeggen vroeger thuis wel altijd honden gehad maar deze is echt van mij. Het is dat ik meer bang ben dat hij het niet leuk heeft. Mijn vriend is daar veel makkelijker mee.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb Moh alleen eens een keer achter gelaten voor een paar dagen bij een vriendin omdat ik naar een meerdaags festival ging. 

Maar twee weken? Nee dat zou ik niet doen haha. Maar ja ik hou gelukkig al niet van warme landen en ik heb makkelijk ras /kruising dus geen gedoe van waar wel en waar  niet toegestaan enzo. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Maar ik heb op zich geen probleem mee om nog achter te laten. Moh is zo makkelijk, ze zal even piepen en onrustig zijn, maar daarna vind ze het alweer prima. 

Ik zou haar alleen niet snel in een kennel achter laten, terwijl ik zelf 10 jaar in een asiel en pension heb gewerkt... Ik zou het niet kunnen om haar in een kennel te zetten, deur dicht te trekken en weg te lopen... * mietje ben ik *

 

Ik vind alleen gewoon heel stom zonder hond! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Natuurlijk vind ik het even lastig als ik puck weg moet brengen. Maar ze gaat naar een adres waarvan ik honderd procent zeker weet dat ze de tijd van dr leven heeft.

Ik mis puck wel, maar niet zo dat ik er ziek van wordt of eerder door naar huis ga.

Ik krijg bijna elke dag een update of een foto.

 

Binnenkort 2,5-3 weken naar Indonesië. Zolang heb ik puck nog nooit alleen gelaten. Dat wordt de eerste keer.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Als ik alleen ga, blijven mijn honden bij mijn ouders. Daar zitten ze heel erg goed. 

 

Ik maak me dan alleen zorgen over: gedragen ze zich wel goed? Gaan ze niet weglopen? Maken ze het mijn ouders niet te moeilijk? Krijgen ze niet teveel te eten? Laten ze de tuin heel? 

 

Maar dat kan ik na een aantal dagen wel van me af zetten en lekker genieten van de vakantie.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik ben totaal niet bang dat mijn hond het niet leuk zou hebben bij een oppas of in een pension. Dat gaat echt wel goed komen anders kiezen die mensen daar niet voor.

 

Waar ik banger voor ben is dat mijn hond verandert of dingen aanleert die ik gewoon echt niet wil. Ik heb daar helaas ervaring mee

Duidelijke afspraken, nog een keer extra op papier meegegeven, en toch trekken ze hun eigen plan omdat ze het beter denken te weten.

 

De eerste keer pension ging goed. De tweede keer, zelfde adres, kreeg ik te horen 'dat ze zo bang was' en kreeg ik inderdaad een trillend hoopje terug. Ik heb wel een idee wat er mis is gegaan: Momo houdt niet van vreemden. De afspraak was dan ook dat ze haar zoveel mogelijk zouden negeren en haar nooit aan zouden raken (was in hun setting ook niet nodig). Maar sommige mensen kunnen daar niet mee leven en gaan kostte wat kost een hond benaderen en soms zelfs dwingen tot fysiek contact. Het lijkt alsof ze zich afgewezen voelen door zo'n hond. Ik denk dat dat is wat er mis ging.

 

Ook een keer privé oppas gehad. Het was zonneklaar dat ze haar geleerd hebben om menseneten te eten en te bedelen. En bedankt. Ik heb het er nooit meer uitgekregen. Ook dus tegen de glasharde en zeer duidelijke afspraken in.

 

Ik merk wel dat het gemakkelijker gaat nu ze oud is. Nu laat ik haar ook makkelijker even bij een ander. Maar met een jonge hond (zeg tot 4 jaar) zal ik dat nooit meer zo maar doen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Maar ik heb op zich geen probleem mee om nog achter te laten. Mijn is zo makkelijk, ze zal even piepen en onrustig zijn, maar daarna vond ze het alweer prima. 
Ik zou haar alleen niet snel in een kennel achter laten, terwijl ik zelf 10 jaar in een asiel en pension heb gewerkt... Ik zou het niet kunnen om haar in een mengsel te zetten, deur dicht te trekken en weg te lopen... * mietje ben ik *
 
Ik vind alleen gewoon heel stom zonder hond!  "

 Nee dat heb ik ook gezegd tegen me vriend hij gaat niet naar een pension dat wil ik niet wil wel iemand die er ook echt tijd en aandacht voor hem heeft want is wel een aanhankelijk ventje die lekekr op de bank wil knuffelen. Maar dat is denk ook mijn dingetje denk dat ik het moeilijker heb dan hem haha of bang dat die niet de aandacht krijgt die wij hem wel geven terwijl ik deze mensen hierin wel vertrouw ook als er wat met ons gebeurd dan is de hond van hun zo erg vertrouw ik ze. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen


 
Waar ik banger voor ben is dat mijn hond verandert of dingen aanleert die ik gewoon echt niet wil. Ik heb daar helaas ervaring mee
Duidelijke afspraken, nog een keer extra op papier meegegeven, en toch trekken ze hun eigen plan omdat ze het beter denken te weten.
 

 Niet zozeer bang dat die dingen aanleert die we niet willen daar vertrouw ik deze mensen 100% in maar wel bang dat die anders gaat doen als we terug zijn boos is ofzo haha omdat we hem achterlieten.

Klinkt waarschijlijk heel stom haha maarja eerste hond en voor het eerst te oppasen moet er even doorheen denk ik

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Wij zijn in juni voor het eerst zonder hond op vakantie geweest. Hij was toen bijna 1 jaar oud. Heb mijn ouders gevraagd om hem te halen in plaats van dat wij hem brachten en achterlieten. Bij mijn ouders thuis was al wel een super bekende omgeving. Hij heeft het enorm naar z'n zin gehad. We kregen elke dag foto's en filmpjes. Natuurlijk hebben we hem gemist maar je bent ook in een andere omgeving waar niet zozeer een hond bij hoort. 

 

Toen we terugkwamen was die dol blij. Zo schattig! Wel hadden we 2 weken onze handen vol om hem weer in het 'gareel' te krijgen. Slecht luisteren, trekken, etc. Daar hadden we ons even op verkeken. Mijn ouders zijn niet zo streng/duidelijk en consequent. Daar was die de koning op de troon zeg maar. Voor hem heerlijk maar hier werken we zo niet 

 

Gaat vast goedkomen! En inderdaad al heel fijn dat je jonge hond niet naar zo een overvol pension moet in de zomervakantie. Dat deden mijn ouders vroeger zelf wel met de hond. Die kwam er altijd super gestrest van terug, helemaal hees van het blaffen en kale plekken rond z'n snuit van door de tralies liggen kijken de hele dag. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Wij zijn in juni voor het eerst zonder hond op vakantie geweest. Hij was toen bijna 1 jaar oud. Heb mijn ouders gevraagd om hem te halen in plaats van dat wij hem brachten en achterlieten. Bij mijn ouders thuis was al wel een super bekende omgeving. Hij heeft het enorm naar z'n zin gehad. We kregen elke dag foto's en filmpjes. Natuurlijk hebben we hem gemist maar je bent ook in een andere omgeving waar niet zozeer een hond bij hoort. 
 
Toen we terugkwamen was die dol blij. Zo schattig! Wel hadden we 2 weken onze handen vol om hem weer in het 'gareel' te krijgen. Slecht luisteren, trekken, etc. Daar hadden we ons even op verkeken. Mijn ouders zijn niet zo streng/duidelijk en consequent. Daar was die de koning op de troon zeg maar. Voor hem heerlijk maar hier werken we zo niet . 
 
Gaat vast goedkomen! En inderdaad al heel fijn dat je jonge hond niet naar zo een overvol pension moet in de zomervakantie. Dat deden mijn ouders vroeger zelf wel met de hond. Die kwam er altijd super gestrest van terug, helemaal hees van het blaffen en kale plekken rond z'n snuit van door de tralies liggen kijken de hele dag.  "

Jah dat is eerst wat ik zei als we geen oppas vinden ga ik niet weg ga hem niet in pension stoppen ik vind dat echt een vreselijk idee. en er zullen vast goede bij zitten maar ik pas er gewoon voor. Met een oppas kiest die persoon die ik kies gewoon er bewust voor om voor mijn kind te zorgen en daarom zeg ik ik vertrouw deze mensen 100% maar ik zelf ben de gene die het moeilijk heb haha wat als die het niet leuk vind daar enzovoort haha.

 

Dat hou ik ook in me hoofd dat Turkije niet een plek voor hem is en dat we het volgend jaar mei weer goed maken om lekker naar Duitsland te gaan waar die lekker los kan lopen en stokken kan knauwen.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik ben 1 keer n weekeind weggeweest met man toen we alleen Chewy nog maar hadden. 

 

Chewy was bij een hele lieve oppas twee nachtjes..

Ik kon niet slapen voelde me beroerd echt pfff ik had heimwee puur en alleen naar mn hond.

 

Ging ik m na twee nachten ophalen.. Wou die niet eens meer mee naar huis  de oppas had zelf ook twee honden en dat was veeeel leuker dan ik 

 

Nu gaan we af en toe nog wel eens n weekeindje weg (echt nooit langer want dat trek ik gewoon niet) en dan past mijn zusje op bij mij thuis. 

En de hondjes vinden dat geweldig en mn zusje vind dat geweldig en ik krijg dan om de zoveel uur foto's en filmpjes  t is eigenlijk te gek voor woorden hahaha.

 

Mijn honden zouden er geen probleem mee hebben de baasjes twee weken op vakantie en hun een leuke oppas alleen ik zelf heb er n gigantisch probleem mee echt serieuse heimwee klachten krijg ik ervan.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik ben 1 keer n weekeind weggeweest met man toen we alleen Chewy nog maar hadden. 
 
Chewy was bij een hele lieve oppas twee nachtjes..
Ik kon niet slapen voelde me beroerd echt pfff ik had heimwee puur en alleen naar mn hond.
 
Ging ik m na twee nachten ophalen.. Wou die niet eens meer mee naar huis  de oppas had zelf ook twee honden en dat was veeeel leuker dan ik 
 
Nu gaan we af en toe nog wel eens n weekeindje weg (echt nooit langer want dat trek ik gewoon niet) en dan past mijn zusje op bij mij thuis. 
En de hondjes vinden dat geweldig en mn zusje vind dat geweldig en ik krijg dan om de zoveel uur foto's en filmpjes  t is eigenlijk te gek voor woorden hahaha.
 
Mijn honden zouden er geen probleem mee hebben de baasjes twee weken op vakantie en hun een leuke oppas alleen ik zelf heb er n gigantisch probleem mee echt serieuse heimwee klachten krijg ik ervan. "

Ik hoop dat mijn ventje het ook gewoon leuk heb (ga hier wel van uit) ik heb geen heimwee naar thuis maar ik moet wel weten dat me hondje het goed heeft anders wordt het echt een bagger vakantie haha.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

"… Ik vind alleen gewoon heel stom zonder hond!  "

 Shirtje voor je? 

 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Shirtje voor je? 
 
  "

 whahaha   ben benieuwd of ik die na me vakantie ook nodig heb 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Tsja.. ik heb mijn hond 1 jaar achter gelaten tijdens mijn reis door Australië, wel bij mijn moeder, en had al een open retourticket voor het geval Kahlúa niet zonder me kon, dan was ik binnen 2 dagen thuis. Ik snap nogsteeds niet hoe ik dat ooit heb volgehouden, ik heb wel heel lang getwijfeld of ik zou gaan, maar ben overgehaald, na 2 maanden wende ik eraan, en Kahlúa was na 1 week al gewend. Daarna was ik 1 week thuis, om vervolgens 2 weken naar Amerika te gaan, toen had Kahlúa het er moeilijk mee, was ik net terug, ging ik wéér weg.

 

Daarvoor heb ik haar 2 weken naar een oppas gebracht omdat ik naar Griekenland ging.. ik kreeg elke dag foto's toegestuurd, maar ik miste haar enorm. Dus moeilijk vond ik het wel.

 

Ik ben van plan terug te gaan naar Australië, maar dan mét hond, en anders ga ik niet. Ik wil eerst nog een paar plekken in Europa bezoeken, en dan gaat Kahlúa gewoon met me mee :) 

De band is trouwens als vanouds, het heeft wel eventjes geduurd, maar nu ze weet dat ik echt bij haar blijf, heeft ze het vertrouwen weer.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Tsja.. ik heb mijn hond 1 jaar achter gelaten tijdens mijn reis door Australië, wel bij mijn moeder, en had al een open retourticket voor het geval Kahlúa niet zonder me kon, dan was ik binnen 2 dagen thuis. Ik snap nogsteeds niet hoe ik dat ooit heb volgehouden, ik heb wel heel lang getwijfeld of ik zou gaan, maar ben overgehaald, na 2 maanden wende ik eraan, en Kahlúa was na 1 week al gewend. Daarna was ik 1 week thuis, om vervolgens 2 weken naar Amerika te gaan, toen had Kahlúa het er moeilijk mee, was ik net terug, ging ik wéér weg.
 
Daarvoor heb ik haar 2 weken naar een oppas gebracht omdat ik naar Griekenland ging.. ik kreeg elke dag foto's toegestuurd, maar ik miste haar enorm. Dus moeilijk vond ik het wel.
 
Ik ben van plan terug te gaan naar Australië, maar dan mét hond, en anders ga ik niet. Ik wil eerst nog een paar plekken in Europa bezoeken, en dan gaat Kahlúa gewoon met me mee :-) 
De band is trouwens als vanouds, het heeft wel eventjes geduurd, maar nu ze weet dat ik echt bij haar blijf, heeft ze het vertrouwen weer. "

 Pohhh eeen heel jaar weg  dan lijken 2 weekjes niks  Ik hoop dat Aizen ook gewoon me lieverd blijft en blij zal zijn als we weer terug zijn. Ik zelf moet dit echt nog plaatsje gaan geven haha 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik heb in mei mijn twee honden voor het eerst (en het laatst.....) naar een pension gebracht. Ik ben voor het laatst met mijn ouders op vakantie geweest naar de VS, de Bahamas en Cuba. Geen plek dus voor 2 (zwarte) honden (in die hitte). Ik vond het vreselijk om ze achter te laten maar ze konden echt niet mee en ze zouden bij een vriendinnetje blijven maar Yunah en een peuter is gewoon geen combinatie (lees: gevaarlijk, ik vertrouw haar niet alleen met zo'n klein kindje). Ik heb wel stilletjes in het vliegtuig zitten huilen toen we opstegen vanaf Schiphol, ik had echt het gevoel alsof ik ze achterliet.. Ze hebben het er volgens mij prima gehad, kreeg regelmatig foto's van een meisje dat daar werkte die iemand ken die ik ken maar het voelde toch niet goed.

 

Sinds ik ook heb gelezen dat er een dierenpension is afgebrand (al een tijdje geleden) kan ik ze gewoon niet gerust daar achter laten. Sorry, afwijking   Normaliter ga ik of alleen met mijn vader of moeder en dan blijft de ander oppassen maar ja.. dat ging nu dus niet. Helaas hebben ze ze niet goed gekamd ondanks dat ik bij het ophalen te horen kreeg "dat ze gisteren nog helemaal gekamd zijn!!!!" uhhh nee. Overal klitten  

 

Overigens ben ik in 2013 een half jaar naar Engeland geweest en toen is Bo bij mijn ouders gebleven. Ik heb hem toen wel gemist maar niet zo erg als de afgelopen vakantie ondanks dat dit veel langer was... 

 

Nouja, voortaan gaan we gewoon lekker met z'n allen! Of blijven ze bij "opa/oma" 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik heb in mei mijn twee honden voor het eerst (en het laatst.....) naar een pension gebracht. Ik ben voor het laatst met mijn ouders op vakantie geweest naar de VS, de Bahamas en Cuba. Geen plek dus voor 2 (zwarte) honden (in die hitte). Ik vond het vreselijk om ze achter te laten maar ze konden echt niet mee en ze zouden bij een vriendinnetje blijven maar Yunah en een peuter is gewoon geen combinatie (lees: gevaarlijk, ik vertrouw haar niet alleen met zo'n klein kindje). Ik heb wel stilletjes in het vliegtuig zitten huilen toen we opstegen vanaf Schiphol, ik had echt het gevoel alsof ik ze achterliet.. Ze hebben het er volgens mij prima gehad, kreeg regelmatig foto's van een meisje dat daar werkte die iemand ken die ik ken maar het voelde toch niet goed.
 
Sinds ik ook heb gelezen dat er een dierenpension is afgebrand (al een tijdje geleden) kan ik ze gewoon niet gerust daar achter laten. Sorry, afwijking   Normaliter ga ik of alleen met mijn vader of moeder en dan blijft de ander oppassen maar ja.. dat ging nu dus niet. Helaas hebben ze ze niet goed gekamd ondanks dat ik bij het ophalen te horen kreeg "dat ze gisteren nog helemaal gekamd zijn!!!!" uhhh nee. Overal klitten  
 
Overigens ben ik in 2013 een half jaar naar Engeland geweest en toen is Bo bij mijn ouders gebleven. Ik heb hem toen wel gemist maar niet zo erg als de afgelopen vakantie ondanks dat dit veel langer was... 
 
Nouja, voortaan gaan we gewoon lekker met z'n allen! Of blijven ze bij "opa/oma"  "

 Ik denk ook wel dat het een geruster idee is als ze bij iemand zijn die je kent (weet hoe jij je hond opvoed) en volledig vertrouwd. Dat is voor mij wel het geval maar vind gewoon spannend omdat het me eerste eige hondje is en het goed wilt doen en en en hahaha missen zal ik hem zeker 

 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Wij hebben het geluk van ouders te hebben die zot zijn van Pyxis en een erg goed sociaal dierenpension in de buurt waar ze graag naartoe gaat.

 

Al heeft alles nadelen natuurlijk!

- We missen haar wel altijd heel erg. Al na 1 dag is van "Wat zou Pyx aan't doen zijn..."

- Bij de ouders mag ze VEEL te VEEL en EET ze VEEL te VEEL 

- in het hondenpension doet ze niets dan spelen met de rest en als we haar dan opnieuw gaan halen ligt ze plat voor 2 dagen en hebben wij er ook niets aan.

 

Vorige keer was ze 1 nacht bij mijn schoonouders. We gaan langs om haar op te pikken "kom Pyx, in de auto"

Onze dame bleef ferm staan want bij de schoonouders zijn er overal heerlijke kattenbrokjes en open compostbakken 

 

Eind sept gaan we 3 weken op huwelijksreis. We hebben een heel schema uitgewerkt tussen mijn vader, mijn schoonouders en het pension zodat ze overal ong 1 week verblijft. Wij op vakantie...zij dus ook! 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Wij hebben het geluk van ouders te hebben die zot zijn van Pyxis en een erg goed sociaal dierenpension in de buurt waar ze graag naartoe gaat.
 
Al heeft alles nadelen natuurlijk!
- We missen haar wel altijd heel erg. Al na 1 dag is van "Wat zou Pyx aan't doen zijn..."
- Bij de ouders mag ze VEEL te VEEL en EET ze VEEL te VEEL 
- in het hondenpension doet ze niets dan spelen met de rest en als we haar dan opnieuw gaan halen ligt ze plat voor 2 dagen en hebben wij er ook niets aan.
 
Vorige keer was ze 1 nacht bij mijn schoonouders. We gaan langs om haar op te pikken "kom Pyx, in de auto"
Onze dame bleef ferm staan want bij de schoonouders zijn er overal heerlijke kattenbrokjes en open compostbakken 
 
Eind sept gaan we 3 weken op huwelijksreis. We hebben een heel schema uitgewerkt tussen mijn vader, mijn schoonouders en het pension zodat ze overal ong 1 week verblijft. Wij op vakantie...zij dus ook!  "

 Jah als me ouders niet drie oude mopperkonten had zitten thuis had hij ook daar heen gegaan maar ze vallen hem aan dus gaan we hem daar niet naartoe brengen.

 

Is dat niet super verwarrend voor je hond 3 weken 3 adressen?? 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje


Is dat niet super verwarrend voor je hond 3 weken 3 adressen??  "

 Ik denk net dat ze het zou liever zou hebben 

Wat afwisseling ipv 3 weken bij dezelfde. 

 

3 weken pension is echt te lang. Dan sterft ze want als het op spelen aankomt met andere honden heeft Pyxis geen uitknop. 

3 weken bij mijn schoonouders....dan krijg ik een moddervette hond terug

En 3 weken bij mijn vader kan ook niet. Die hebben nog een kleiner hondje en dat hondje kan zich niet 3 weken lang weren tegen Pyxis haar 45kilo. 

 

Zo heeft ze elke week weer iets anders, is iedereen tevreden want ze krijgen een gezonde dosis RR over zich heen en kan ik met mijn dik gat gerust in de zon liggen (en iedereen stalken om foto's van Pyxis door te sturen)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Mijn lievelings land was Giekenland, en dan de kleine eilanden, maar nu gaan we alleen nog maar naar de Ardennen en dit jaar Texel.

Ik vind er geen hol aan zonder Faro, en weet dat Fro het niet naar zijn zin heeft ergens anders, we kunnen hem amper een paar uurtjes bij mijn broer laten, en dan begint hij echt te miepen. Faro kan echt niet alleen zijn, zonder ons.

Maar ik vind het niet erg, ja rot voor hem, maar ik pas me wel aan.

 

 

@ Pascale, ben je niet bang voor die enge teek die je hond binnen een paar uur dood kan maken? Ben je op tijd dan kost het je duizenden euro's omdat je hond aan de beademing moet en dan nog redden ze het vaak niet.

 

Ik zou mijn hond er niet aan durven bloot te stellen.

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya 3 doggies

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

We hebben het wel geregeld gedaan, de honden thuis gelaten bij bekende oppas.

Ik had van tevoren wel een compleet logboek gemaakt, met alle in's-en out's over de hondjes. Dus echt alles over hun karakter, manier van aanpak, ( rare) gewoontes, commando's, verschillen in gedrag en reageren, slapen, eten, wandelen enzovoorts. Het was een aardig boekwerk, maar achteraf hoorden we van de oppassers hoe fijn het was om even op te kunnen zoeken waarom bv. een hond reageerde zoals ze deed op dat moment.

Verder hadden we veel contact via app, mail en skype.

Mét honden op vakantie is leuker, maar zonder heb je toch net iets meer vrijheid vind ik. Dus soms blijven ze lekker thuis!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nee als ik echt de hondjes niet mee kan nemen gaan ze naar t pension, dat is voor hun een tweede thuis. Ze hebben t daar enorm naar hun zin, kijken niet meer om als ik weg ga. 

 

Ik weet dat ze daar goed verzorgd worden, dus no problemo.

 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Mijn lievelings land was Giekenland, en dan de kleine eilanden, maar nu gaan we alleen nog maar naar de Ardennen en dit jaar Texel.
Ik vind er geen hol aan zonder Faro, en weet dat Fro het niet naar zijn zin heeft ergens anders, we kunnen hem amper een paar uurtjes bij mijn broer laten, en dan begint hij echt te miepen. Faro kan echt niet alleen zijn, zonder ons.
Maar ik vind het niet erg, ja rot voor hem, maar ik pas me wel aan.
 

 Dat is dus ook waar ik bang voor ben dat die er zonder ons niks aan vind want hij is wel aardig op ons gericht. Denk wel dat hij zich er uiteindelijk bij neer zou leggen want dat is dan weer zijn andere kant hij is vrij makkelijk. Na deze vakantie weten dan ook of die dit kan of niet. Vind het echt spannend haha 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" We hebben het wel geregeld gedaan, de honden thuis gelaten bij bekende oppas.
Ik had van tevoren wel een compleet logboek gemaakt, met alle in's-en out's over de hondjes. Dus echt alles over hun karakter, manier van aanpak, ( rare) gewoontes, commando's, verschillen in gedrag en reageren, slapen, eten, wandelen enzovoorts. Het was een aardig boekwerk, maar achteraf hoorden we van de oppassers hoe fijn het was om even op te kunnen zoeken waarom bv. een hond reageerde zoals ze deed op dat moment.
Verder hadden we veel contact via app, mail en skype.
Mét honden op vakantie is leuker, maar zonder heb je toch net iets meer vrijheid vind ik. Dus soms blijven ze lekker thuis! "

 kan je als baasje zijnde daar toch druk mee zijn he. me vriend heb hier totaal geen last van haha ik zit me allemaal senario's te bedenken 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Shirtje voor je? 
 
  "

 Ja die is leuk! 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: dikke vriendjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^