Pup met last van startkreupelheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

Beste forummers,

 

Hoewel ik nieuw ben, en nog niet helemaal weet wat de (ongeschreven) spelregels zijn, heb ik al wel veel opgestoken van het forum. Ik heb al ontzettend veel gehad aan de topics die anderen zijn gestart. Helaas zit ik nu zelf in een situatie waarover ik graag ervaringen uitwissel, of adviezen hoor.

 

Onze lieve labrador (20 weken) heeft namelijk last van kreupelheid linksvoor na het rusten. Het viel ons op een vrijdag voor het eerst op. We hebben het toen over het weekend heen getild, omdat we aanvankelijk dachten dat hij een spier verrekt had. Helaas bleek hij die maandag nog steeds startkreupel, dus zijn we meteen naar de dierenarts gegaan.

 

Zij heeft toen gevoeld en op een aantal punten gedrukt, maar kon geen duidelijke pijnreactie vernemen. Ze vermoedde groeipijnen en adviseerde het een week aan te kijken, zonder wilde spelletjes. Inmiddels zijn we een week verder, en is hij nog steeds erg stijf na het opstaan. Ik ben toch erg bang voor ED. Hij is immers een labrador, en komt ook nog eens uit een gelegenheidsnestje. De kennis over erfelijke aandoeningen reikt dus niet veel verder dan zijn ouders.  

 

Om die reden hebben we vandaag foto's laten maken van zijn elleboog linksvoor. De dierenarts zag in eerste instantie niks zorgwekkends, maar stuurt de foto's wel op naar Roden. Woensdag kan ik daarover bellen. De dierenarts vermoedt nog steeds groeipijn, en heeft geadviseerd om tijdelijk van de tarwevrije brok (Dog Lovers Gold) over te stappen op een brok met minder eiwitten en calcium - en dus meer koolhydraten (Specific Adult Large & Giant Breed).

 

Op mijn vraag of granen dan niet slecht zijn voor de hond, gaf ze aan dat een volwassen hond zijn energie beter uit eiwitten kan halen, maar dat een snelgroeiende hond met groeipijnen beter koolhydraten als energiebron kon aanboren. De groei wordt zo minder gestimuleerd (dacht ik?), waardoor eventuele groeiklachten verminderen. Ik ga dus nu beginnen met een proefverpakking van Specific voor grote hondenrassen om te kijken of de kreupelheid vermindert. Ooit heb ik trouwens gelezen dat startkreupelheid niet door groeipijnen veroorzaakt wordt, maar de dierenarts zei dat startkreupelheid best een symptoom van groeipijn kon zijn. Op de foto's zag ze ook duidelijk dat hij groeipijnen moest hebben.

 

Naast dat ons hondje last heeft van stijfheid/kreupelheid, ligt hij ook veel. Hij heeft momenten dat hij als een razende rondjes door de kamer en de tuin rent, de echte puppybuien, maar over het algemeen is hij heel erg rustig. Hij blijft liever op z'n plekkie liggen, dan dat hij meegaat wandelen. Als we eenmaal onderweg zijn, is het altijd prima en vermaakt hij zich volop. Zijn rustige karakter hoeft natuurlijk niets met zijn kreupelheid te maken te hebben, want inmiddels zoek ik overal iets achter, maar toch ...

 

Ik ben benieuwd naar jullie gedachten/ideeën! Alvast heel erg bedankt.

 

Groetjes,

Marielle

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Yara

Lastig hoor en zeker niet leuk om je nu al druk over te moeten maken. 

 

Mijn hond heeft ED (LPC) en artrose in de ellebogen. Zij is licht stijfjes bij het opstaan, niet kreupel. En dit gaat nu al bijna 2 jaar goed met supplementen. 

 

Zelf zou ik eerst rustig de uitslag van de orthopeed afwachten en vanaf daar kijken wat je het beste kan doen. 

 

Wat ik wel even mee wil geven.....

Mijn da wilde yara direct opereren aan haar ED. Zelf ben ik eerst met haar naar de orthopeed gegaan. Die heeft aangegeven dat het voor yara op dat moment nog geen zin heeft om te opereren, omdat zij stijf is door de artrose en (nog) geen last heeft van de ED.

 

Daarnaast heeft mijn da ook niet gewezen op de mogelijkheid voor een artroscopie. Dit is vele malen minder ingrijpend dan de normale operatie. 

Dit alleen even ter info dat je niet overhaast een beslissing moet nemen. 

 

Veel sterkte en maak je vooral nog niet te druk. 

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

Hoi Yara,

 

Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn te horen dat het ondanks ED helemaal niet slecht hoeft te gaan :). En mocht er toch ED uit komen, dan neem ik je advies zeker ter harte! En je hebt gelijk hoor, eerst even de reactie van de orthopeed afwachten. Maar ik vind het zo ontzettend sneu om te zien dat hij nu al last heeft met opstaan.

Is jouw hond altijd alleen maar licht stijfjes geweest, of was ze in het begin ook kreupel?

Ik heb je trouwens per ongeluk twee doggies gegeven, in plaats van drie ... Maar ik weet niet hoe ik dit kan veranderen ;). Ben er nog een beetje onhandig mee.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Hoi Yara,
 
Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn te horen dat het ondanks ED helemaal niet slecht hoeft te gaan :-). En mocht er toch ED uit komen, dan neem ik je advies zeker ter harte! En je hebt gelijk hoor, eerst even de reactie van de orthopeed afwachten. Maar ik vind het zo ontzettend sneu om te zien dat hij nu al last heeft met opstaan.
Is jouw hond altijd alleen maar licht stijfjes geweest, of was ze in het begin ook kreupel?
Ik heb je trouwens per ongeluk twee doggies gegeven, in plaats van drie ... Maar ik weet niet hoe ik dit kan veranderen ;-). Ben er nog een beetje onhandig mee. "

 Yara is nooit echt kreupel geweest. Het viel me op dat ze met rennen /spelen in mijn ogen te vaak een misstap maakte.

En bij het opstaan na lang liggen is ze zo'n 20 seconde stijfjes (veel uitrekken ook), maar ze mankte hierbij niet. 

Dit was voor mij aanleiding om foto's te laten maken toen ze 1 was. 

Helaas (dubbel gevoel) heeft een operatie bij haar geen zin. Want ik had dat fijner gevonden, doordat het na het herstel dan 'klaar' is zeg maar. 

 

Het is overigens volgens mij wel zo dat deze foto's over het algemeen pas op 1 jarige leeftijd gemaakt worden, omdat de stand nu nog niet definitief is. Ten minste dat is mij verteld. 

 

Wij doen nu ook fysio en hydrotherapie met haar. Dit deed ik ivm haar gewrichten, maar ook de fysio heeft aangegeven dat dat nog geen groot probleem is. 

Wel is zij nu bezig haar rompstabiliteit te verbeteren zodat ze daar veel mee op kan vangen en haar gewrichten minder belast worden. 

 

Maar laten we hopen dat het in jullie geval groeipijnen zijn die weer overgaan met de juiste ondersteuning. 

En Let er sowieso goed op dat met balletjes en andere honden spelen een grote belasting is voor de gewrichten /pezen. 

Positief denken en hou ons vooral op de hoogte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Beter over gaan op een goede KVV....waar het calcium fosfor in verhouding goed is...niet te veel calcium...groeipijn kan voorkomen bij honden van een groot ras wat te snel groeit.......met een goed KVV groeit de hond goed op, dat je dierenarts deze brok voorschrijft is zo gek nog niet hoor.....zou even afwachten wat de Hopman kliniek in roden je bericht over de fotoos en anders een consult daar aanvragen, goede orthopeed in roden............en laat hij bepalen wat he beste is.

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

" Helaas (dubbel gevoel) heeft een operatie bij haar geen zin. Want ik had dat fijner gevonden, doordat het na het herstel dan 'klaar' is zeg maar. "

 Dat kan ik me voorstellen! De nasleep van zo'n operatie is zwaar, maar je wilt er denk ik graag 'van af' zijn. Ik kan me voorstellen dat je nu toch snel bang bent dat ze pijn o.i.d. heeft. Je blijft nu bezorgd, het blijft in je achterhoofd :).

Het is overigens volgens mij wel zo dat deze foto's over het algemeen pas op 1 jarige leeftijd gemaakt worden, omdat de stand nu nog niet definitief is. Ten minste dat is mij verteld. 

 Ja, de dierenarts zei inderdaad dat we beter nog even wat maanden konden wachten. Maar omdat er nu al klachten zijn, hebben we besloten toch z.s.m. te kijken. Ze dacht het al wel te kunnen zien als er echt slijtage was.

Maar laten we hopen dat het in jullie geval groeipijnen zijn die weer overgaan met de juiste ondersteuning. 
En Let er sowieso goed op dat met balletjes en andere honden spelen een grote belasting is voor de gewrichten /pezen. 
Positief denken en hou ons vooral op de hoogte "

 Daar gaan we zeker op letten, dankjewel! En ik hou jullie op de hoogte :).

 

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Mijn nu 6 jarige reu gebeurde enkele jaren geleden exact hetzelfde.  Alles is gefotografeerd en de foto's zijn door de fysiotherapeut beoordeeld. 

Hij heeft een trauma in zijn linker voorpoot en een lichte karperrug. 

 

Na een frequente behandeling zitten we nu op 2 a 3 bezoekjes per jaar. 

Ik kan je zeker aanraden contact op te nemen met hem, zeker omdat je al foto's hebt.

 

Mocht je meer willen weten dan stuur me maar even een pb.

 

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

" Beter over gaan op een goede KVV....waar het calcium fosfor in verhouding goed is...niet te veel calcium...groeipijn kan voorkomen bij honden van een groot ras wat te snel groeit.......met een goed KVV groeit de hond goed op, dat je dierenarts deze brok voorschrijft is zo gek nog niet hoor.....zou even afwachten wat de Hopman kliniek in roden je bericht over de fotoos en anders een consult daar aanvragen, goede orthopeed in roden............en laat hij bepalen wat he beste is. "

 Ik heb inderdaad al goede verhalen over Hopmans gehoord. Erg fijn! En ik ben ook blij dat onze dierenarts zo professioneel is om een specialist in te schakelen.

 

Ik heb al vaak KVV overwogen, maar ben nog niet volledig overstag. Ik geloof echt dat dit het beste is (wanneer de verhoudingen goed zijn), maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Jij geeft zelf ook KVV denk ik? Mag ik vragen wat je geeft?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik geef gevarieerd, 70 spiervlees 15 orgaan 15 bot, en soms een wT andere verhouding, maar probeer wel een goede verhouding te geven, net een pup van een groot ras en direct op vlees, en ook gevarieerde KVV......vanaf de fokker, en het bevalt me goed...heb niets tegen de brok hoor.......maar hier grote rassen , de poep verhouding is  een x per dag , met brok vele malen meer, meer ballast.

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

" Mijn nu 6 jarige reu gebeurde enkele jaren geleden exact hetzelfde.  Alles is gefotografeerd en de foto's zijn door de fysiotherapeut beoordeeld. 
Hij heeft een trauma in zijn linker voorpoot en een lichte karperrug. 
 
Na een frequente behandeling zitten we nu op 2 a 3 bezoekjes per jaar. 
Ik kan je zeker aanraden contact op te nemen met hem, zeker omdat je al foto's hebt.
 
Mocht je meer willen weten dan stuur me maar even een pb.
  "

 Ai, dat klinkt niet fijn! Was jouw hond destijds ook zo jong? Ik stuur je zeker even een privébericht. Ik wacht sowieso de uitslagen van de orthopeed af (ik heb goede verhalen over hem gehoord), maar een extra check kan nooit kwaad! Dus mocht er niets uit komen, dan is dit zeker het overwegen waard .

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Marielle;

Ik ga mee met de adviezen die hierboven al zijn aangehaald.

 

en.....als Jones wil rusten, laat hem dan rusten.(mijn advies)

Een lichaam weet meestal zelf het beste wat goed is. Ik zou hem niet forceren. Wil hij spelen; ok, wil hij rusten; ok. 
Groeipijn komt vooral doordat de botten sneller groeien dan de spieren.

Je zou hem ook kunnen masseren (als hij ligt). in de lengterichting van de spieren. (een soort massagestretching)

Kan hij daarna vlot(ter) recht, dan weet je dat het groeipijnen zijn.

 

succes!

 

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

Dank, Kiki! Dat ga ik eens proberen. Grappig, want de dierenarts heeft gistermiddag heel erg met zijn pootjes 'gewroet', en na die tijd liep hij nog als een kievit. Ze zei dat het geen garantie was, maar dat een hond met ED vaak mank loopt nadat je zo met de poten bezig bent geweest.

En ik laat hem inderdaad gewoon rusten, als hij dat wil. Hij rust alleen bijna de hele dag ;). In principe fijn voor ons, maar alleen als hij zich goed voelt. Z'n moeder en zusje blijken ook van die relaxte types, dus het kan ook prima zijn karakter zijn.

Wat ontzettend fijn dat iedereen zo snel reageert! Ik laat jullie woensdag weten wat de orthopeed gezegd heeft.

honden page profiel DidyDidy 2 doggies

honden foto van Didy

Ik snap er helemaal niks van.
Er zijn foto's gemaakt en jou dierenarts dénkt aan groeipijnen?
Als er iets is wat je duidelijk op foto's kan zien, dan zijn het wel groeipijnen.
Je ziet dan heel duidelijk een soort van wolkjes bij de botten, is niet te missen hoor.
Heb de ervaring met 3 honden.
Het belangrijkste is dat je er voor zorgt dat je calcium en fosfor gehalte onder de 1% blijft, bij welke brok of vers vlees je gaat voeren.

Groetjes Didy

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik snap er helemaal niks van.
Er zijn foto's gemaakt en jou dierenarts dénkt aan groeipijnen?
Als er iets is wat je duidelijk op foto's kan zien, dan zijn het wel groeipijnen.
Je ziet dan heel duidelijk een soort van wolkjes bij de botten, is niet te missen hoor.
Heb de ervaring met 3 honden.
Het belangrijkste is dat je er voor zorgt dat je calcium en fosfor gehalte onder de 1% blijft, bij welke brok of vers vlees je gaat voeren.

Groetjes Didy "

 Ik vind het juist goed dat de da de diagnose overlaat aan de orthopeed. 

Ookal heeft hij groeipijn hoeft dat ED nog niet uit te sluiten toch? 

Dus lijkt mij juist fijn dat die er ook nog naar kijkt. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Oh, maar dat vind ik ook hoor!
Alleen snap ik er niks van dat de dierenarts de groeipijnen niet ziet op de foto's.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Ik vind het juist goed dat de da de diagnose overlaat aan de orthopeed. 
Ookal heeft hij groeipijn hoeft dat ED nog niet uit te sluiten toch? 
Dus lijkt mij juist fijn dat die er ook nog naar kijkt.  "

 Ik begrijp niet dat als je fotos laat beoordelen je ze niet naar een specialist stuurt. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Ik begrijp niet dat als je fotos laat beoordelen je ze niet naar een specialist stuurt.  "

 Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat bij jou onder een specialist valt. Maar een orthopeed lijkt mij toch een goede keuze in dit geval, of ook niet?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat bij jou onder een specialist valt. Maar een orthopeed lijkt mij toch een goede keuze in dit geval, of ook niet? "

 Een specialist is iemand die na de gewone studie zich nog 4 jaar heeft bezig gehouden met training en studie in de betreffende specialisatie. Een specialistenexamen heeft gehaald en ook de nascholing nodig om als specialist geregistreerd te blijven volgt. 

Dat zijn de eisen die de wet aan het voeren van de titel dierenartsspecialist stelt. 

Iemand (dierenarts) die zich orthopeed noemt/laat noemen hoeft geen specialist te zijn. 

En als ik ervoor betaal, dan laat ik mijn rofo door een specialist beoordelen. 

 

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

In mijn ogen is een orthopedie  studie een specialisatie na da opleiding dus een orthopeed is wel degelijk een specialist te noemen  

Denk dat een da zich niet eens wettelijk orthopeed mag noemen ,zonder papieren .

Anoniem (Gast)

"  
In mijn ogen is een orthopedie een specialisatie na da opleiding dus een orthopeed is wel degelijk een specialist te noemen  
Denk dat een da zich niet eens wettelijk orthopeed mag noemen ,zonder papieren . "

 

Volgens mij probeert Wendy te zeggen dat dhr. Hopmans helemaal geen specialist is.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Een specialist is iemand die na de gewone studie zich nog 4 jaar heeft bezig gehouden met training en studie in de betreffende specialisatie. Een specialistenexamen heeft gehaald en ook de nascholing nodig om als specialist geregistreerd te blijven volgt. 
Dat zijn de eisen die de wet aan het voeren van de titel dierenartsspecialist stelt. 
Iemand (dierenarts) die zich orthopeed noemt/laat noemen hoeft geen specialist te zijn. 
En als ik ervoor betaal, dan laat ik mijn rofo door een specialist beoordelen. 
 
  "

 Ok, ik kende het begrip niet. Betekent dit dan ook dat iedere da zich orthopeed mag noemen? 

Of is specialist nog een stap dáár bovenop en kan ik er wel vanuit gaan dat een orthopeed een specifieke opleiding tot orthopeed gedaan heeft? 

En niet een reguliere da die een workshop orthopedie gedaan heeft zeg maar ?

 

 

Meteen even gecheckt en met yara zijn we bij de specialist geweest. 

 

Weer wat geleerd in elk geval!

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  
In mijn ogen is een orthopedie een specialisatie na da opleiding dus een orthopeed is wel degelijk een specialist te noemen  
Denk dat een da zich niet eens wettelijk orthopeed mag noemen ,zonder papieren . "

 In die context bekeek ik het ook (specialisatie), maar het is dus idd wat anders. 

Verwarrende term

Anoniem (Gast)

 Een eerstelijns dierenarts, waar je naar toe gaat voor vaccinaties etc., is vergelijkbaar met onze huisarts.
Een tweedelijns dierenarts is een specialist waar je niet zonder verwijzing van een eerstelijns dierenarts terecht kunt (wat bij ons het ziekenhuis is). Een specialist heeft extra studies gedaan bovenop de studie diergeneeskunde en heeft daarnaast aan een heleboel andere plichten moeten voldoen om de titel specialist te krijgen.
Deze titel (specialist/specialisme) is beschermd en mag alleen door geregistreerde dierenarts-specialisten gebruikt worden!

Helaas word deze term regelmatig misbruikt door eerstelijns dierenartsen. Dit is bij wet verboden!
Een eerstelijns dierenarts is te 'herkennen' aan de titel drs. voor zijn naam. Een specialist mag de titel dr. gebruiken.

Voor orthopedische klachten zou ik me, net als Wendy, nooit tot een dierenarts wenden die zichzelf onterecht specialist noemt en deze titel dus misbruikt.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Een eerstelijns dierenarts, waar je naar toe gaat voor vaccinaties etc., is vergelijkbaar met onze huisarts.Een tweedelijns dierenarts is een specialist waar je niet zonder verwijzing van een eerstelijns dierenarts terecht kunt (wat bij ons het ziekenhuis is). Een specialist heeft extra studies gedaan bovenop de studie diergeneeskunde en heeft daarnaast aan een heleboel andere plichten moeten voldoen om de titel specialist te krijgen.Deze titel (specialist/specialisme) is beschermd en mag alleen door geregistreerde dierenarts-specialisten gebruikt worden!Helaas word deze term regelmatig misbruikt door eerstelijns dierenartsen. Dit is bij wet verboden!Een eerstelijns dierenarts is te 'herkennen' aan de titel drs. voor zijn naam. Een specialist mag de titel dr. gebruiken.Voor orthopedische klachten zou ik me, net als Wendy, nooit tot een dierenarts wenden die zichzelf onterecht specialist noemt en deze titel dus misbruikt. "

 Helder, Dank je! 

Ik denk dat het (voor mij in elk geval) verwarrend is doordat ik orthopedie/chirurgie/neurologie enzovoort ken als 'specialisatie', dus als specialist. 

 

De titel zoals door jou en wendy beschreven is nieuw voor mij. 

Dus ik ben bij toevallig bij een specialist terecht gekomen, want wist het niet. 

Maar zo leren we weer iets en zal ik er voortaan ook wel naar kijken mocht het nodig zijn

honden page profiel mymymymy 2 doggies

honden foto van mymy

" Ik snap er helemaal niks van.
Er zijn foto's gemaakt en jou dierenarts dénkt aan groeipijnen?
Als er iets is wat je duidelijk op foto's kan zien, dan zijn het wel groeipijnen.
Je ziet dan heel duidelijk een soort van wolkjes bij de botten, is niet te missen hoor.
Heb de ervaring met 3 honden.
Het belangrijkste is dat je er voor zorgt dat je calcium en fosfor gehalte onder de 1% blijft, bij welke brok of vers vlees je gaat voeren.

Groetjes Didy "

 

Misschien lees ik het niet goed, maar dit staat in de OP van TO:

'Op de foto's zag ze ook duidelijk dat Jones groeipijnen moest hebben.'

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes 3 doggies

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

En nu een hele andere vraag.

Wat voor vloer heb je in huis?
Het kan ook nog "simpele spierpijn" zijn na het ontwaken en dan een gladde(re) vloer op stappen. De pup dient al zijn spieren samen te trekken om niet uit te glijden, vaak na slapen zijn de voetzolen droger en dus gladder.

Mocht je plavuizen, laminaat of anders wat gladderig overkomt, leg voor de mand/bench gewoon een deurmat zodat de eerste stapjes een normale ondergrond heeft. (ooit geadviseerd door de fokker van mijn zus d'r hond, die dus stijf van de spierpijn stond en zij redelijk bezorgd de fokker belde met de vraag wat ze er mee aan moest met zo'n kreupele hond)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  
In mijn ogen is een orthopedie  studie een specialisatie na da opleiding dus een orthopeed is wel degelijk een specialist te noemen  
Denk dat een da zich niet eens wettelijk orthopeed mag noemen ,zonder papieren . "

 Jammer, want ik heb net uitgelegd hoe het echt zit.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"  Een eerstelijns dierenarts, waar je naar toe gaat voor vaccinaties etc., is vergelijkbaar met onze huisarts.Een tweedelijns dierenarts is een specialist waar je niet zonder verwijzing van een eerstelijns dierenarts terecht kunt (wat bij ons het ziekenhuis is). Een specialist heeft extra studies gedaan bovenop de studie diergeneeskunde en heeft daarnaast aan een heleboel andere plichten moeten voldoen om de titel specialist te krijgen.Deze titel (specialist/specialisme) is beschermd en mag alleen door geregistreerde dierenarts-specialisten gebruikt worden!Helaas word deze term regelmatig misbruikt door eerstelijns dierenartsen. Dit is bij wet verboden!Een eerstelijns dierenarts is te 'herkennen' aan de titel drs. voor zijn naam. Een specialist mag de titel dr. gebruiken.Voor orthopedische klachten zou ik me, net als Wendy, nooit tot een dierenarts wenden die zichzelf onterecht specialist noemt en deze titel dus misbruikt. "

 Een specialist hoeft niet persee gepromoveerd te zijn, en een gepromoveerde dierenarts hoeft geen specialist te zijn, zijn twee losstaande zaken. 

een specialist herken je aan het specialistenlogo op de site. Maar als die op een site van een praktijk staat, wil dat nog niet zeggen dat alle daar werkzame dierenartsen specialist zijn. 

 

pagina 1 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: Stinken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^