Hond opleren om baasje te verdedigen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hallo,


Wat vinden jullie ervan een hondje wat op te leren om zijn baasje te verdedigen? 'S avonds als wij nog een plasje gaan doen is't hier heel erg eng! Nu gisteren wat meegemaakt tijdens het wandelen en heb nu wel echt de schrik te pakken!


Ofwel Baco voor de deur uitlaten (Allz, groot plein)
Ofwel hem wat verdedigingstechnieken laten leren zodat hij zichzelf en baasje wat kan verdedigen (Samen met baasje natuurlijk!)


Eigenlijk zou het niet mogen ik weet t maar heb sinds gister echt de schrik te pakken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond opleren om baasje te verdedigen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik zou het niet aanleren,want de meeste honden doen dit uit zichzelf.als het 's avonds donker is,hoeft er niemand in mijn buurt te komen,met diego naast me.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Hoi Cindy,

Je kunt je hond best wel wat leren hoor!
Je hoeft hem niet meteen te leren om aan te vallen.
Maar bijv leren blaffen kan ook al heel goed zijn!
als iemand lastig is en jou hond begint naar die persoon te blaffen kan dit inponerend overkomen op die persoon. Die persoon kent jou hond neit en als jou hond blaft denkt die persoon vast dat hij dit doet om jou te beschermen (terwijl je hond dit dan misschien gewoon op jou commando doet)
Ook slaat je hond alarm waardoor misschien andere mensen komen kijken wat er aan de hand is.

groetjes Laura

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

Snap dat jij je wilt verdedigen..maar of dat de oplossing is,,tegenwoordig word je al lek geprikt om een eurotje..denk alert blijven,,traangas(duitsland te koop) mag niet,maar tja je moet toch wat..(niet tegen de wind in spuiten hahahah) woon zelf in centrum..echt wil je niet weten krijfg wel 10 keer per week een aan varing..dronken/lui/junks etc,zie ik in de verte al wat..loop ik eff om..maar komt ook wel voor dat ze zo voor je neus staan,ook al loop ik met twee stafs..wil niet dat er wat gebeurt,vooral met mn honden..nou ben ik maar 167..maar mn blik kan doden hahah en ben aardig bijdehand...nooit laten intimideren(moeilijk woord hahah)..mischien zelf verdediging lessen..tja is wat tegenwoordig zucht .........

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Ik hoef het ze niet eens aan te leren, ik weet zeker dat wanneer iemand mij iets zou proberen te doen ze mij verdedigen.
Onze vorige herder heeft dit ook eens gedaan:
Ik liep met hem in het parkje, en daar was een groep jongeren. Die hadden zoiets van "we gaan even hondje pesten". Floris boog zich om mij heen, alle haren overeind en tanden bloot. Al grommend liepen we langs die groep. Geen een knul die z'n pootjes uit probeerde te steken.
Brave hond...!

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

1,67 cm he?niet 167 oud hahahhah

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Thx voor de reactie's


Moest er nu een groep jongeren zijn zou ik denk niet zo erg veel schrik hebben (Weet het niet, er zal wel iemand tussen zitten die een goed hart heeft en het niet te ver laat komen???)



Ik doe met Baco zn laatste wandeling tussen 20u en 21u /soms 21u30 (Omdat ik dacht van dan rijden er nog wat auto's er lopen nog wat mensen en voelde me wat veiliger! Ik neem dus ook een weg waar er meerdere auto's komen en wat meer licht is dan die binnenwegjes! Maar er zijn dus ook bomen op die zelfde weg en hoorde ineens een meisje wenend schreeuwe van: 'blijf van mij af' dit 2x gehoord (Was even blijven staan omdat ik stijf van de schrik stond en omdat ik het 100% zkr wist of ik wel iets hoorde! Wou er wel langs door om miss iets te zien maar durfde zelf niet) Ik snel omgedraaid en met Baco tot bij ma gerent (Ma ondertussen sms gedaan 'bel' maar zij snapte precies niet dat het 'denk ik' iets ernstig was en belde niet)

Ik bij hun aangekomen en het verteld en zei ze van: Ga dan ook niet met de hond daar wandelen! Dus ik boos naar huis toe (Schrik natuurlijk! Er was een feestje hier in de buurt dus ik weer gerent met Baco tot aan't feest en toen ff wat kalm gelopen met Baco (Is het niet gewent zo hard te rennen en voelde me daar iets op mn gemak)



Had zoveel schrik!


En Baco leren zijn laatste plasje en kakje te doen hier op't plein? (We gaan overdag wel veel wandelen dus had ik zoiets van miss nog een keertje meer wandelen! En savonds dan maar hier buiten en hem binnen goed moe maken?)

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

ik zou het me hond ook niet aanleren, de mijne zijn zowiezo en dan vooral de rottweiler al meer allert als ik in het donker loop. Buiten het feit dat ik het niet aan zou leren omdat mijn hond dus zelf wel kabaal zou maken zou ik het ook niet aanleren ter wille van de hond aangezien als deze dan ingrijpt dmv bijten of iets in die geest zal uitendelijk altijd de hond de dupe zijn en trek je als baas dus aan het kortste eind met alle gevolgen van dien voor de hond

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja snap het wel hoor! Wil ook niet dat Baco iets gebeurd! Maar hoe ga ik hem leren van te blaffen?

Nu als hij iets hoort kijkt hij wel direct op en blijft hij staan... Maar zou fijn zijn moest hij blaffen (Of als ik zijn lijn los laat dat hij vb naar ma loopt ofso)


honden page profiel alfred,.alfred,.

honden foto van alfred,.

ik ben daar geen voorstander voor ,
mn pa zei het ook eens tegen me waarom leer je qwandoo niet dat hij feller wordt , zei nee dank je heb liever een goedzak hoe die nu is ,dan een kwaaie ,tja mocht ik hem er in stimuleren en hij zou op straat eens een keer iemand niet vertrouwen en hij wil hem grijpen dan ben ik nog lang niet klaar ,ten eerste de hond kan worden afgemaakt en ik zelf riskeer een fikse boete,,
trouwens als je american bulldogs er op stimuleert op bijvoorbeeld een zgn bijtijzer en ze hebben 1 maal vast dan laten ze never weer los , je kan ze dan schoppen en doen wat je wilt ze laten gewoon niet weer los , ze kunnen op zo,n bijtijzer tot 250 kilo drukken met hun bek ,, nee doe mij maar een goeie sul die iedereen wil begroeten ,, ;-)

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik ben met diego zelfs weleens achter een inbreker aan gegaan.met hem bij me ben ik nooit bang,voor niemand,maar ja,het is ook een beer van 67 cm hoog,en 50 kilo zwaar,en heel breed.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Je moet het hem niet aanleren, dadelijk kan hij geen onderscheid meer maken en laat die niemand meer bij je in de buurt komen.

Honden voelen het vaak zelf wel aan wanneer iets niet pluis is, de mijne in iedergeval wel.. als ik alleen ben is mijn oudste hond ook heel beschermend.. laat niemand in de buurt komen.. en overdag is ze juist heel lief naar mensen maar toch altijd oplettend..
bij mijn vriend doet ze dit niet.. dus om maar even aan te geven.. meestal voelen ze zelf aan of het nodig is of niet..

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik denk niet dat je een hond echt kan aanleren van te verdedigen en dat dat er een beetje in moet zitten.
De mechelaar heb ik het nooit moeten leren en de oudste border die is heel lief tot ze ziet dat er gevaar is en dan blaft ze wel aan, maar of ze ook effectief iets zou doen...kweet niet. Zit er zo niet in hé. Bij de mechelaar wel.
Je kan ze leren blaffen door ze uit te dagen met en speelgoedje ofzo en daar een bevel op plakken en je kan ze ook leren bijten, maar das ook niet evident voor elk ras en sowieso kom je in de problemen als j hond bijt (nu ja...de mechelaar gaat op burger en zou wel bijten en denk ook niet dat als iemand me moest aanvallen dat ik haar terug zou roepen)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik zou het niet doen.
Dan leer je hem nu aan te blaffen en straks wil je weer dat hij stopt.
Als het niet in de hond zit, zou ik het niet aanleren.
Mensen zijn vaak ook niet bang voor een klein hondje.

Ik denk dat je beter iets aan je zelf kan doen, probeer zelf zelfverzekerder te worden 's avonds , doordat jij onzeker bent is je hond dat ook.
Of zelf een verdedigings cursus volgen zodat je weet wat te doen in bepaalde situaties.

Maar ik zou aan de hond niets veranderen, komt (denk ik) ook niet te goede aan het karakter van jou hondje.

Groetjes Veronique

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

zal je hond alleen maar leren zwaar uit te vallen en niet laten aanvallen gewoon de tanden te laten ontbloten, vals grommen en blaffen! Doet onze rottweiler in het donker ook en niemand hier in de buurt die kwaad wil komt in de buurt!

maar als je hond bijt kun je daar weer veel problemen mee krijgen!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Bedankt voor jullie reactie's... Wil idd ook niet dat Baco naar iedereen zou grommen of bijten...

Had me beter een herder of een staff aangeschaft:p

Nheenhee ben blij met mn hondje maar ga hem denk ik dan zn laatste wandeling voor 't donker doen en een extra lange en zijn laatste plasje hier op't plein laten doen.


Weet dat dit ook niet zo geweldig is maar wil niet dat mezelf zoiets gebeurd, en moest er iets zijn ga ik Baco zn lijn niet meer kunnen vasthouden dus loopt hij ook weg en wie weet naar waar!


Het is idd geen goed idee van hem zoiets aan te leren, moest hij ooit iemand bijten is't altijd den hond (Ook uit verdediging) en wil hem niet kwijt

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Ik zou het niet doen, ik ben juist aan het afleren dat hij tegen vreemde mensen constant loopt te blaffen. En geloof me, het is gemakkelijk aan te leren, maar af leren..... Het is een hele klus hoor.

Het moeilijke eraan is ook dat jouw hond het verschil niet weet of dat iemand goed of slecht is. En dat is heel moeilijk aan te leren. Bij die wel en bij die niet.

Gewoon een grote dikke zaklamp meenemen voor het geval dat... Daar sla je zo iemand mee neer hoor!
Hahahaha!!! :-)

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

Ik had mijn ziggy toen helemaal afgericht en leerde hem toen wel pakken maar alleen de voeten zodat mensen hem wel konden ontwijken nopoit benen of armen enzovoort
ik moest wel ik woonde in niet zo een fijne buurt en er zat een asielzoekers centrum naast me toen ik verhuisde en werd meerdere malen door afrikaanen aangehouden met de engste voorstellen sinds toen liep ik altijd met ziggy hij heeft maar 1 keer actie moeten ondernemen die vent wilde mij beetpakken en zou me hond doodshoppen zei hij
toen heb ik gezegd letop letop pak hem en ging hij voor de voeten zoals geleerd

dit was de beste methode volgens de school om aan te leren zodat een hond geen schade kan aan richten omdat mensen vrij snel in de voeten zijn en dit kunnen ontwijken dan geld het meer als een waarschuwing

maar ja ik vind het verschillen per buurt waar je woon ik woonde op de kruiskade en in noord achter de bergweg op kruiskade had ik nooit problemen en in noord werd ik gek en zuid bij het asielcentrum helemaal

ik was ook maar een jongedame alleen toen 20 jaar dus ja en ik ben heel erg tenger hihi

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

p.s.
ziggy heeft tot op de dag van vandaag nog nooit iemand uit zichzelf aangevallen
omdat hij altijd een vrolijke vriend was alleen het moment dat je begint met let op begint hij in de waakse houding te gaan
een inbreker had hij vast binnen gelaten hahaha

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Hai CIndy,

akelig lijkt me dat idd. Ik denk dat je goed gehandeld hebt en je nu hebt nagedacht over volgende wandelingen in het donker....toch te gek dat dit allemaal niet zomaar meer kan.

Maar wat ik me afvroeg...heb je de politie gebeld om een surveillance te sturen voor dat gillende meisje?

Want misschien maakte zij op dat moment iets heel akeligs mee en had ze hulp nodig....
Ik kan me voorstellen dat je van schrik hier niet aan gedacht hebt maar het is sowieso nooit te laat om de politie alsnog op de hoogte te brengen van wat je gehoord hebt. Misschien ligt er een aangifte van dat meisje en ben jij getuige.

groetjes Sandra

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Had er idd niet echt aan gedacht (Die gedachten kwamen deze nacht pas omdat ik niet kon slapen)

Ben wel van plan om de politie te bellen, voel me er zelf niet goed bij nu! Het prob is dat ik niets gezien heb (Alleen maar de tijdstip weet van toen ik het meisje hoorde)

Had dit eigenlijk al eerder moeten doen, weet het maar was zelf in paniek en heb zoiets van als ik nu bel gaan ze zich wel vragen stellen waarom ik zolang wachte? ALS het meisje echt zoiets heeft meegemaakt waar ik schrik voor heb is't al te laat en wss door mij want ik had direct moeten bellen!

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Hier heb ik de honden dat niet aangeleerd, maar als ik 's avonds loop en er komt iemand op mij af gaat Darcey al voor me staan, komt die vreemde nog korterbij gaat hij grommen en begint behoorlijk hard te blaffen.

Zeg ik nu van het is goed, stopt hij ook ermee. Luka doet het trouwens ook, heeft hij waarschijnlijk van Darcey afgekeken.

Tammy verstopt zich achter mij!!

Gr.Annelies

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou geen rare dingen aanleren, maar je kunt een hond wel op commando leren blaffen of grommen. Dat maakt al veel indruk! ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Idd, gewoon leren grommen en blaffen op commando (een handgebaar is het handigst, dan merken ze niet dat het op commando is)
Mexx is buiten goed in grommen als men heel langzaam nadert.
Maar hij gromt of blaft eigenlijk nooit.

In mijn oude wijk kwam er tot 3x toe een engerd op me af, ik maar aan Mexx sjorren, hopen dat hij zou blaffen, maar meneer bleef gewoon naast me staan. Tot de man op een meter was genaderd toen deed hij een pas naar voren en ging met ontblote tanden voor me staan. Geen geluidje... alleen flikkerende tandjes...

Hij beschermt dus wel, maar ik had liever dat hij ook op afstand wat meer afschrok, dus leerde hem blaffen aan op commando.
Btw ik woon nu in een heel veilige buurt maar heb altijd een busje haarlak of deo in mijn tas/zak. voor het geval dat :-p

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Nja, hoe leer ik hem op commando grommen of blaffen?

Nu, een tijdje terug kwam iemand te dicht naast me staan en hij bleef maar grommen en blaffen:-D

Maar weet niet of hij dit ook doet bij iemand die we niet kennen... Nu jha haarlak is idd ook een goed idee, maar weet eigenlijk niet of ik in't donker nog met hem ga wandelen... Zijn gister van 17u tot 18u gaan wandelen (Dan is hij goed moe) en dan erna hier op't pleintje ff plasje doen en dan binnen nog wat spelen. Denk dat ik dit voorlopig zo ga houden, heb zelf ineens wat schrik op me :-)
Akelige buurt hier:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond opleren om baasje te verdedigen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^