Hoeveel kvv geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Howdi mensen,

Ik zit vol vragen de laatste tijd, sorry. Ik heb weer kvv voor Bo gekocht nadat hij zes maanden op TOTW/Acana heeft gestaan omdat we tijdelijk ergens anders zonder vriesruimte woonden.
Maar, mijn hersens kunnen heel veel onthouden maar dit niet blijkbaar, hoeveel moet ik hem ook alweer geven? Bo weegt iets meer dan 10kg en er mag wel iets van zijn gewicht af. Sperziebonen hebben we paraat!

(ik weet dat 10kg voor een stamboom dwergschnauzer erg veel klinkt maar Bo is echt gróót voor een dwerg - hij zit boven de officiële standaard)

Nog een vraag, we gaan weer wedstrijden flyball lopen. Is het handig/verstandig om hem de avond (we voeren hem 's avonds) voor een wedstrijd meer te geven zodat hij meer energie heeft of is dat onzin?

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Je zou dan uitkomen op ongeveer 200 gram KVV. Van daaruit kun je kijken of hij op goed gewicht komt en blijft en kun je naar behoefte meer of minder voeren.

Wat betreft de flyball wedstrijden zou ik hem niet van te voren voeren maar daarna en ja hij zou dan best wat meer mogen maar dat kun je ook doen in de vorm van een lekkere snack of een BARFhapje (kippennekje oid) als extraatje.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Thanks! Ik vind het als zoveel klinken want hij krijgt echt veeeeeeel minder brokken. Ik dacht al dat het ongeveer zoveel was maar wist het niet meer zeker.

Nee sowieso vlak voor de wedstrijd uiteraard niet. Zie het al voor me dat hij op het veld gaat zitten poepen hahaha (zou niet de eerste keer zijn ;-) ) BARF hapjes hebben we zat hier <3 (sterker nog, ga morgen even langs de slager op de markt, die geeft altijd MEGA veel voor echt drie keer niets)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

De 200 gram is per dag. Als je meerdere keren per dag voert is dit echt niet veel.

Persoonlijk zou ik een uur voor lichamelijke inspanning niet voeren. Dus als de wedstrijd erg vroeg is zou ik daarna voeren of eerder zodat de tijd er tussen lang genoeg is.

Hoe is zijn bouw? En hoeveel vind je hem te dik? Ik zou eerst kijken hoe hij het op kvv doet voordat je sperziebonen toevoegd.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" De 200 gram is per dag. Als je meerdere keren per dag voert is dit echt niet veel.


Persoonlijk zou ik een uur voor lichamelijke inspanning niet voeren. Dus als de wedstrijd erg vroeg is zou ik daarna voeren of eerder zodat de tijd er tussen lang genoeg is.


Hoe is zijn bouw? En hoeveel vind je hem te dik? Ik zou eerst kijken hoe hij het op kvv doet voordat je sperziebonen toevoegd. "

 



Hij krijgt ook maar 1 keer per dag eten, maar misschien is het een soort optische illusie. Hij krijgt ook al tijd 's avonds eten dus echt letterlijk voor de wedstrijd sowieso niet, ook vanwege het risico op maagtorsies enzo.

Bo is nogal blokkerig, zoals een echte schnauzer betaamd, hij HAD geen mooie taille meer maar sinds we terug zijn uit Ierland en hij weer wat meer beweging krijgt (ik ben nog op zoek naar een baan -> hele dag thuis -> lekker veel fietsen en lopen) merk ik dat het al een stuk beter gaat met zijn gewicht. Ik kan zijn ribben voelen als ik zachtjes duw en je ziet weer echt duidelijk een taille dus ik denk dat er nog een kilo (of anderhalf) vanaf moet.

Zal wel even op het oog voeren, doe dan ongeveer 3 dagen met 1 rol van 500g, dat zou dan wel de goede kant op moeten gaan ;-)

^