Vlooien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

En we gaan naar de dierenarts voor stronghold pipetjes, wanneer mag ik zijn bedje terug geven? 

 

Gisteren was hij er echt naar opzoek, zo zielig :-( 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik was degene die zei dat vlooien volgens mij buiten nu niet overleven. Vlooien kunnen niet tegen vorst en kou, dus buiten kunnen ze volgens mij alleen van gastheer op gastheer springen. In huis is is de temperatuur beter en zullen de eitjes gewoon uitkomen. Buiten overleven de eitjes misschien de kou wel maar komen pas uit als de temperatuur weer aangenaam is voor een vlo. Maar helemaal zeker weet ook dat niet. Dus het is dan wel raadzaam om je konijnen goed in de gaten te houden

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Deze zomer had ik voor de eerste keer een hond met vlooien.

Als je echt een vlooienplaag hebt, moet na het stofzuigen de stofzuigerzak verwisseld worden en de oude zak in een goed dichtgemaakte plastic zak in de container gedeponeerd worden. Met het stofzuigen komen alle poppen, larven en eitjes in de zak. Als je hier niets aan doet, hebben de poppen, larven en eitjes kans om zich verder te ontwikkelen en komen als vlooien uit de stofzuiger gekropen. Is het niet door de zak dan door de opening. Of stop een stuk vlooienband in de stofzuigerzak.

Ik heb dit laatste ook gedaan. Ik houd niet van chemische middelen, maar het was toen de enige manier om van de vlooien af te komen. Als omgevingsspray heb ik wel een natuurlijke spray gekozen.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier vingen ze een keer een egel, een vlooienbal dus!!! Dit was 's avonds laat. Na een nacht was het dan ook feest in huis! Ik ben als de dood voor insecten en zo, moet je weten.

 

Met 4 honden in huis, die dan nog op de bank slapen, ik kan je verzekeren: geen pretje!

 

Wat je vooral moet doen is niet alleen gewoon alles wassen, maar ook sprayen en heeeeeel veel stofzuigen! Met pipetjes op je hond is je hondje normaal gezien ervanaf, maar dit werkt niet eeuwig en eens de vlooien overal zitten, moeilijk weg te krijgen.

 

Een scheutje dettol in je wasmachine doen, dan zijn ze zeker dood! Maar de eitjes niet, dus telkens je wast, dettol blijven erbij doen. Dit zeker een week!

 

Bij ons gebeurde dit natuurlijk op zaterdagavond en kon ik dus op zondag op zoek naar producten, kon alleen bij de DA terecht. De hele zondag gewassen, gesprayed en gestofzuigd! Maar alle kriebelbeestjes waren wel weg!

 

Veel succes!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedenk wel dat als je sprayt, de gif op de grond, de bank, de TV etc etc gaat zitten. Daar ga jij en je hond midden in zitten.

 

Brrr, niet aan mij besteed die spuitbussen..

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Bedenk wel dat als je sprayt, de gif op de grond, de bank, de TV etc etc gaat zitten. Daar ga jij en je hond midden in zitten.
 
Brrr, niet aan mij besteed die spuitbussen.. "

 Je moet uiteraard dan heel erg goed stofzuigen en poetsen met dettol erna! En er bestaan sprays die geen kwaad kunnen voor honden en mensen. Natuurlijk mag het geen vergif zijn!

Zal thuis eens checken of ik de spray nog heb, dan geef ik het merk door.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Cholesterol neerslag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^