Advies bij mijn situatie over aanschaf hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Advies bij mijn situatie over aanschaf hond (Gast)

Hallo allemaal, Ik wil al zolang als ik leef een hond, we hebben het dan over een engelse stafford. Aangezien mijn situatie enigszins tegen zit vraag ik jullie om advies! Ik vraag me af of de hond als ik hem door middel van trainingen opvoed dat hij iets langer alleen kan zijn gelukkig kan zijn in ons gezin. Wij zijn afhankelijk van schoolroosters omdat de kinderen het eerste thuis zullen zijn. Als de hond te lang alleen zou zijn wat in ons geval een grens van 7 uur zal zijn zullen wij gebruik gaan maken van mensen in de buurt die de hond zouden willen uitlaten. Zou een maatje voor het leven een optie voor ons zijn? wij zijn gemotiveerd om de hond lekker lang uit te laten. ik hoor graag van jullie   Groetjes Bas

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Als je de grens van 7 uur iets naar beneden zou halen zou dat wel te doen zijn.. Dus langer dan 5 uur, dan iets regelen met mensen uit de buurt.. wat willen jullie verder met de hond doen als jullie wel thuis zijn?

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Een engelse stafford kan prima alleen zijn. Maar heeft liefst wel iemand om hem heen. Ze zijn heel erg mens gericht, en zijn ook het liefst bij je. Ik vind 7 uur alleen erg lang, maar dat vind ik voor iedere hond. 

 

Je zegt dat de kinderen als eerste thuis zullen zijn. Hoe oud zijn zij? Een engelse Stafford is niet het soort hond dat je aan kinderen mee geeft om hem/haar uit te laten. Ze zijn erg vaak hondintollerant en dan kunnen kinderen zo'n hond niet houden en goed onder appèl houden. 

Zelfs tieners zou ik persoonlijk niet voor kiezen. Onder de 16 krijgen jongeren mijn staff niet mee. (Ik geef mijne sowieso maar aan 2/3 mensen mee, en dat zijn echt volwassenen) 

Bas (Gast)

Reactie op Judith   Ja dat zou ook kunnen. Wij zouden graag heel veel liefde geven aan de hond, veel mee spelen lekker knuffelen op de bank. Wij hadden laatst een weekje een hond van iemand die op vakantie had, ik had toen zo veel zin om mijn bed uit te komen om de hond uit te laten! terwijl iemand anders de hond ging uitlaten!  maar wij zouden er veel mee uitgaan. Wij hebben een gezinslid die marathons loopt en zou graag einden gaan lopen met de hond, donderdag en zondag. lekker wandelen en erg veel liefde geven aan de hond.

Bas (Gast)

Reactie op Martine & Gijs. De kinderen zijn 14 en ons andere kind gaat al bijna studeren dus dat zal ook niet vaak lukken. maar ons 14 jarig kind heeft motivatie van 100%. Hij staat aardig stevig in zijn schoenen, dat lijkt mij niet het grootste probleem maar trekt jullie Staff zo hard aan de lijn?  Groetjes Bas

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dag Bas,

Vanwege het open karakter kiest HP heel bewust laagdrempeligheid, om zo gasten de kans te geven hier te komen voor informatie en advies. Het staat gasten dus vrij topics te openen. Maar als gasten gedurende langere tijd actief blijven op het forum verzoeken we hen een profiel aan te maken. We hopen dat jij dit ook wil doen en zo mee wil deelnemen aan ons forum! 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Maar hoeveel ga je dan elke dag met de hond lopen?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Als ik je een advies mag geven, ik zou een Stafford niet uit laten laten door een kind van 14. Ik heb er 2 zitten en die mogen maar met een selectgroepje volwassen mensen mee. Het gaat niet alleen om het eventuele trekken aan de lijn, veel(bijna alle) Staffords kunnen niet met soortgenoten overweg. Dit kan leiden tot gevechten waarbij de schade enorm kan zijn en zelfs dodelijk voor de tegenpartij. Een kind moet je het niet aandoen om in zo'n situatie te komen. Zelfs voor volwassenen is dit erg schokkend dus laat staan voor een kind. 

Bas (Gast)

Reactie op Judith. 's ochtends zullen wij 20 tot 30 minuten met de hond gaan lopen totdat het zijn energie en behoeftes lekker kwijt is. Na school zullen we ongeveer 30 minuten met de hond gaan lopen en thuis nog veel aandacht gaan geven en nog in de tuin balletjes gaan gooien en voetballen! voor en na het eten een kwartiertje gaan lopen. en rond een uur of 11 het laatste rondje gaan lopen, en de dag erna weer het zelfde

Bas (Gast)

Reactie op MBX. Wij gaan ons best doen om de hond met de honden in de buurt te laten opgroeien. Zou dit het probleem dat u vermeld kunnen verhelpen?

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Tijdens het wandelen loopt Gijs prima mee zonder trekken. Het "probleem" is andere honden. 

De Stafford staat erom bekend niet goed met honden overweg te kunnen. Gijs wil heel graag naar andere honden toe. Ik moet hem dan aardig vast houden om zijn focus op mij te krijgen. Tot nu doet hij het super, maar wil hem niet in de buurt van andere honden, omdat je nooit weet of en wanneer de omslag komt. 

 

Ik snap dat jullie 14 jarige heel erg gedreven is. Maar vind het wel erg jong om hem de verantwoordelijkheid te geven over een stafford zonder dat hij op iemand kan terug vallen. 

 

Hebben jullie de raseigenschappen goed uitgeplozen? Het zijn echt geweldige honden begrijp me niet verkeerd. Maar het zijn wel honden waar je met beleid mee om moet gaan. Wij hadden ons goed ingelezen dachten we. En als je opzoek gaat dan lees je 3x dat ze niet met andere honden kunnen, daarna 2x dat het opvoeding is. Dus zie je wel?! Gewoon opvoeden! Nou mooi niet.. het is een raseigenschap. 

Ik zou nog Minimaal 2 jaar wachten. Maar ja dat ben ik... 

 

Edit: nee, oplaten groeien met honden in de wijk heeft geen nut. Gijs is opzich nog prima naar andere honden. Maar niet los, niet met reuen, niet spelen aan de lijn. Hij gaat niet zoals als veel honden uit zijn plaat aan de riem. Hij wil er graag naar toe. Maar dat mag van mij niet. Maar als je er 1 treft die al aan de lijn reageert.. dan kun je een puber er niet mee laten lopen. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik vraag me af of een half uurtje lopen genoeg is.. vooral de middag ronde zou ik langer doen.. Maar misschien dat de staff-eigenaren daar meer over kunnen vertellen. Ik ben zelf andere rassen gewend en voor hen zou het te weinig zijn in ieder geval.

Bas (Gast)

Reactie op Judith. Welke tijden zou u mij aanraden?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mag ik vragen waarom jullie voor de Engelse Stafford zouden kiezen?

 

Heb je je wel goed ingelezen? En dan niet op een forum (al kun je daar ook héél veel nuttige informatie vinden, begrijp me niet verkeerd!), maar meer de raseigenschappen, opvoeding, beweging.

Niet alles kun je oplossen door goede opvoeding. Sommige dingen zitten nou eenmaal in het ras, die kun je er met de beste wil van de wereld gewoon NIET uitkrijgen, hoe graag je ook zou willen.

 

Ik ben niet thuis in de wereld van de Staffords, vind ze mooi, maar bepaalde combinaties baas/hond zou ik liever niet tegenkomen (en dat is niet eens rasgebonden).

 

's Morgens en na school een half uurtje. Hoe laat is 'na school' dan of wisselt dat?

Sowieso, als jullie voor een pup gaan (wat ik wel aanneem, aangezien dit topic in subforum 'puppy' staat) moet je hem niet gelijk zo lang alleen laten, gaat ie niet leuk vinden (en de buren ook niet).

Bas (Gast)

Reactie op Martine & Gijs. Als wij de hond gaan aanschaffen zijn we waarschijnlijk een half jaar tot een jaar verder misschien dat dit helpt. en we zouden als pup graag willen socialiseren met de honden in de omgeving die we tegenkomen in de ochtend. zou dit helpen?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Reactie op MBX. Wij gaan ons best doen om de hond met de honden in de buurt te laten opgroeien. Zou dit het probleem dat u vermeld kunnen verhelpen? "
 
Heel simpel, pel, nee dat gaat het niet verhelpen. Het heeft niks met opvoeding of socialisatie te maken maar met raseigenschap en karakter. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Reactie op Martine & Gijs. Als wij de hond gaan aanschaffen zijn we waarschijnlijk een half jaar tot een jaar verder misschien dat dit helpt. en we zouden als pup graag willen socialiseren met de honden in de omgeving die we tegenkomen in de ochtend. zou dit helpen? "
 
nee dat helpt helaas niet. Het hond-agressieve zit in het ras. Als je wilt dat je hond met andere honden kan omgaan, kun je beter voor een ander ras gaan.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Een halfuur wandelen per keer is niet voldoende voor dit ras. Je komt eerder in de buurt van een uur à anderhalf per keer. En voor vele van het ras is wandelen alleen niet voldoende. Zo moet je bijvoorbeeld ook denken aan fietsen met je hond. 

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Wat ik al schreef, met socialiseren kom je er niet. Het zit in de hond of niet. En de kans dat hondintollerantie erin zit, is vele malen groter dan dat het er niet in zit. 

Weet niet wat jullie van de franse bulldog vinden. Maar dat zou dan misschien beter aansluiten. 

Bas (Gast)

Reactie op Mellow en Josef.  Nou, ik moet me zeker nog extra inlezen. Ik begrijp dat ze erg agressief zijn naar andere honden. Maar ik dacht dat dit meer speelde bij de Amerikaanse stafford, simpelweg omdat deze minder lang geleden nog zijn gefokt als vecht ras. Ons leek een Engelse stafford een erg geschikte hond omdat wij een redelijk huis hebben maar we willen liever niet hebben dat ie te groot wordt en de wijnglazen met zijn staart van de bijzettafeltjes afslaat. En een Engelse stafford leek ons zeker iets omdat er zeker pit in zit maar niet te agressief (wat ik had gelezen) maar wel een hond die je gezin kan verdedigen en erg fanatiek is. De schooltijden wisselen vaak van 3 uur uit of 2 uur of in extreme gevallen 15.45 of 16.32.  maar dan gaan we hulp inschakelen van hondenliefhebbers buiten het gezin. Verder zijn wij een vriendelijk gezin dus geen aso’s die misbruik maken van het verleden van het ras.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik denk dat je stafford eerder vreemde mensen zou doodknuffelen dan dat hij jullie zou beschermen. Het zijn niet echt waakse honden (voor mensen).

 

Wat is eigenlijk de reden dat jullie graag een hond willen? Misschien kunnen we aan de hand daarvan wat tips voor rassen geven.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

De Engelse Stafford is vaak "agressiever" naar soortgenoten dan de Amerikaanse Stafford. Liever noem ik dit; hondintollerantie. Voor de bescherming van een mens moet je echt geen Stafford hebben. Dit ras is daar veel te menslievend voor.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wij hebben een (tot nu toe) erg makkelijke stafford, maar zelfs die zou ik niet zomaar aan anderen meegeven om uit te laten.

Ik vind die verantwoording te groot voor een tiener.

Verder heeft onze hond naar mijn idee voor een gemiddelde stafford weinig uitdaging nodig, maar ook met haar lopen we toch wel 3 uur per dag. En dan daarnaast nog het trainen.

 

Dus ik sluit me aan bij de rest en denk dat een stafford niet de beste optie voor jullie is.

Misschien inderdaad zoals Martine zegt een Franse Bulldog?

 

Bas (Gast)

Reactie op Judith. Het gene wat wij in een hond zoeken is. dat we graag een sportieve hond willen die vaak mee kan hardlopen en die niet al te groot is voor ons huis. Wij wensen hem/haar graag lief maar ook met wel wat pit. kortharig graag ;-). tja we zijn best wel selectief in de rassensoort maar ik moet me blijkbaar echt iets meer inlezen!

Bas (Gast)

Reactie op Marijke en Yara, bedankt voor uw advies maar wij zoeken iets meer pit in een hond denk ik!  

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

mmm.. ik denk dat een franse bulldog dan toch wel een beetje afvalt.

 

Ik vind je berichten wel een beetje tegenstrijdig.. want aan de ene kant zijn jullie op zoek naar een sportief ras, maar aan de andere kant loop je dagelijks maar een half uur op z'n meest. Dat is eigenlijk (vind ik) voor elk ras te weinig.

 

Als je dus echt een sportief ras wilt zul je veel meer tijd moeten vrijmaken voor de sportiviteit. Anders kun je beter op zoek gaan naar een hondenras wat ook genoegen neemt met wat minder.

 

 

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Ik denk dat je stafford eerder vreemde mensen zou doodknuffelen dan dat hij jullie zou beschermen. Het zijn niet echt waakse honden (voor mensen).
 
Wat is eigenlijk de reden dat jullie graag een hond willen? Misschien kunnen we aan de hand daarvan wat tips voor rassen geven. "

 Ben "bang" dat je daar wel eens gelijk in kon hebben.. De enige aanval die je hier van Gijs zou kunnen verwachten is dat je je make up zou moeten bijwerken omdat hij nogal nat kust. Haha.. 

Als moet ik zeggen dat hij wel aanslaat als hij het echt niet vertrouwd. Maar dan is het meer onzekerheid van hem, dan bescherming naar mij. 

 

@ Bas, ik zou me idd beter inlezen. Er is nu een heeel lang topic gaande. "aan de pitbull kenners" daar kun je erg veel lezen over raseigenschappen, wat ze nodig hebben en wat er van jou verwacht wordt. Misschien wel een goed topic om op je gemak eens te lezen. 

Bas (Gast)

Reactie op iedereen. Bedankt voor jullie advies ik ben hier een stuk wijzer op geworden dat wij ons even goed moeten inlezen! Bedankt!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

mmm, wat denken jullie van de Boston terrier?Heel leuke hond, niet te groot, is wat socialer(denk ik) naar andere honden toe, is sportief, kortharig maar heeft natuurlijk ook wel genoeg beweging nodig.




Wel zou ik me verder inlezen over hoeveel tijd een hond nodig heeft, en ook kijken dat de hond minder lang alleen zit.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Heb er zelf geen ervaring mee. Heb wel gehoord dat dit ras wat gezonder is als bijv de Franse bulldog. 

Hoeveel tijd een hond nodig heeft verschilt ook per ras en per mens. Maar inlezen kan nooit kwaad. 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^