Dierenarts in fout?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

maarten (Gast)

  Dag allemaal,   Onze Duitse herder had op vrijdag 07/02/2014 een microvezeldoek opgegeten. Het is een echte alleseter. We waren er net te laat bij. Zondagnacht werd hij ziek. Maandag naar de dierenarts. Er was inderdaad een obstructie in de darmen en maag. Dit moesten ze verwijderen met een operatie. Hij is dan maandag daar gebleven en dan hebben ze hem geopereerd. Dinsdag zijn we hem terug gaan halen en kregen we het stuk doek mee dat ze er uit hadden gehaald. Dit leek helemaal niet op de doek die hij had opgegeten. Maar ik vertrouwde op de dierenarts dat hij er alles had uitgehaald. Want tijdens zo een operatie moeten ze heel de darm en maag nakijken of er nog iets anders in zit. Nu eens thuis alles ging goed. Eten, ... De eerste behoeften liet wel lang op zich wachten. Dit was pas donderdagavond. Nu zondagmorgen hoorde ik een raar geluid vanuit de berging (zijn slaapplaats). Hij had overgegeven. Nu was dat dus die doek die hij meer als een week ervoor had opgegeten. De kliniek zondag terug gebeld. De dierenarts die de operatie had uitgevoerd was niet aanwezig. De dierenarts aan de lijn, zei dat dit onmogelijk was. Hij vroeg of de hond ondertussen weer iets had opgegeten. Dit is dus zeker niet het geval. Onze hond is op geen enkel ogenblik buiten ons toezicht geweest. Als hij alleen was, hebben we hem in de bench gezet. Vandaag bellen we terug met de dierenarts die de operatie had uitgevoerd. Ook hij zegt dat dit onmogelijk is en dat ze alles hadden nagekeken tijdens de operatie. Maar ik ben er 200% zeker van dat het dus die microvezeldoek was die hij al die vrijdag had opgegeten. Ik kan natuurlijk niks bewijzen. Ik heb enkel de doek die hij heeft overgegeven. Het is wel duidelijk dat deze doek al een hele tijd in zijn maag heeft gezeten. Is er iemand die mijn verhaal wel gelooft? Wat kan ik doen om aan te tonen aan de dierenarts, dat hij een fout heeft gemaakt?    

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

En wat wil je ermee bereiken?

Als je wilt dat hij eventueel zijn excuses aanbiedt, dan kan je er toch even langsgaan met het doekje? Of wil je je geld terug voor een dienst die niet verricht zou zijn? Ik vrees dat het laatste erg lastig wordt om aan te tonen.

Volgende keer naar een andere da gaan als er geen vertrouwen meer is.

 

honden page profiel GittGitt

honden foto van Gitt

Idd net als fabienne zegt zou ik de doek wel meenemen. Ook zou ik de volgende keer naar een andere dierenarts gaan

maarten (Gast)

Ik ga straks langs bij de kliniek met het doekje. Ik wil het geld niet terug. Ik weet dat dit onmogelijk zal zijn. Ik wil er gewoon achter komen, hoe dit is kunnen gebeuren. Voor hetzelfde geld kwam dit ook vast in de darmen en konden ze opnieuw opereren of erger ...

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Dus je hond is eigenlijk voor niks geopereerd? Hij spuugde een week later de doek zelf uit?

maarten (Gast)

Ze hadden er wel iets uit gehaald. Ook een stuk stof. Maar niet de doek die hij toen had opgegeten. De doek die hij terug had overgegeven was vijf keer zo groot als wat ze er uit hadden gehaald...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is heel erg..... een doek die jullie niet herkende, en een paar dagen na de operatie de doek die die wel had opgegeten ? overgegeven, ja dat is een raar iets natuurlijk.

 

en hoe bewijs je dit ?

 

is je hond aan de betere hand ? want dat kan ik er niet op uitmaken, deze operaties zijn levensbedreigend, en als er geen buikvliesontsteking bij komt, mag je je handen dichtknijpen.

 

toch zou ik in gesprek gaan met de arts die jullie hond geopereerd heeft, je zal toch nog onder controle zijn bij deze arts ? ga in gesprek met hem.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze hadden er wel iets uit gehaald. Ook een stuk stof. Maar niet de doek die hij toen had opgegeten.
De doek die hij terug had overgegeven was vijf keer zo groot als wat ze er uit hadden gehaald... "
 
 
 
je schreef {quote gaat even niet, en sorry voor de dik gedrukte letters, dat gaat vanzelf] dat de doek die er uit kwam, je niet herkende ? die operatief eruit gehaald is ?
 
neem de doek mee naar de arts, die doek die je hond later uitspuugde  waarschijnlijk heeft deze doek dan nog in zijn maag gezeten en niet in zijn darmen, en de eerste lap stof die de arts eruit gehaald heeft had je hond al eerder opgegeten dan.
 
advies ? conclusie ? van mij hoor, let op je hond want het zal eerder gebeurt zijn dat tie meerderen stukken stof heeft ingeslikt. de operatie was nodig blijkt, het stuk stof is er operatief uitgekomen, het andere stuk is in zijn maag achter gebleven van een nieuwe lap, en dat heeft tie gelukkig uitgespuugd, hou je hond goed in de gaten voortaan.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Wat erg zeg! Ik kan je niet helpen.. zou idd even langs gaan, ik weet niet of je iets verder kan doen??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het enigste wat je je arts kan verwijten is dat tie niet zijn maag gecontroleerd heeft, want daar zat dus ook een lap stof.

 

een stuk uit de darmen gehaald, dat hebben ze je laten zien, dat is er uit gehaald, zijn maag is niet bekeken, dat kan je aankaarten. voor de rest is het aan jou voortaan dat tie geen stukken stof meer kan opeten.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk dat je heel erg blij mag zijn dat je hond er nog is.....

En tja, je kan een advies aan de DA geven dat hij in de toekomst bij iedere hond ook de maag controleert..

 

En toch je hond beter in de gaten houden zodat dit niet nog eens gebeurd...

maarten (Gast)

Bij zo een operatie, moeten ze normaal de darmen en maag controleren of er eventueel nog iets zit. En volgens de DA hebben ze dat gedaan. Maar dit kan gewoon niet. Ik geraak er gewoon gefrustreerd van, dat ze mij niet geloven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat IK zou doen? Eerst die teruggekregen vieze doek van de operatie goed afspoelen onder de kraan totdat ge kunt zien of ergens de structuur van jouw microdoek er enigzins uitkomt. Moet toch aan iets te herkennen zijn......zoniet ? Dan hebben ze geopereerd, niks gevonden en jou ...ja......

Die andere doek die jullie zelf gevonden hebben s anderendaags die moet dus, stel nog dat het de andere helft zou zijn.....dan moet die toch dezelfde structuur hebben dan hetgeen ze hebben meegegeven......dus allebei goed afspoelen (ja vies zaakje sorry) zijn ze totaal verschillend , tja 

Maar mensen laten betalen voor lucht is ook een vieze operatie.

hoofdzaak is dat hetvmet de hond goed gaat. Tegen dokters haal je toch nooit je gelijk, zelfs niet via hun vereniging.

Ik zou het wel uitzoeken en zeker eens nadenken of deze DA wel mijn vertrouwen blijft houden ? 

maarten (Gast)

Want tijdens de echo, hebben ze duidelijk gezien, dat er iets in de darmen zat en in de maag. En ik kan er echt niet bij dat ze zoiets groot tijdens de operatie missen. Ik weet dat we er nog beter op moeten letten, dat hij niks kan opeten. Maar hij is verdomd snel. Als hij ziet dat wij het gezien hebben, slik en het is weg.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bepraat dat toch dan met je dierenarts als je op controle gaat, en neem dat stuk stof mee........ het heeft tien dagen in zijn maag dan gezeten, wees eerlijk dat is haast onmogelijk, je schrijft 7 februari, ingeslikt, het is vandaag de 17 tiende, daar had je hond al veel eerder last van moeten hebben, is er toch in een onbewaakt moment toch weer dat je hond iets opgegeten heeft ?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wat jammer dat dit gebeurt is zeg. Gelukkig is alles toch goed gekomen! Beide doeken zijn eruit. Dat is het belangrijkste.

 

Ik begrijp beide partijen wel. Jij ging naar daar om de doek eruit te halen die jij hem hebt zien opeten, en jij dacht dat hij daardoor last had. Blijkt het een andere doek te zijn die ze eruit halen, en de doek die jij gezien had zat er dus blijkbaar nog gewoon in.. Jij weet dus dat dit de doek niet is, maar omdat de dierenarts zegt dat die er alles uitgehaald heeft geloof je hem. Die doek had ook naar de darmen kunnen gaan en weer hetzelfde probleem veroorzaken. Dus ik begrijp jouw ongenoegen wel.

 

Ik begrijp je dierenartspraktijk dan ook weer. Jij komt binnen met het verhaal dat je hond EEN doek opgegeten heeft. Zij vinden EEN doek in de darmen, en verder in de darmen vinden ze niets. En dan ineens kom jij enkele dagen daarna met het verhaal dat je hond die doek heeft opgebraakt, terwijl het al dagen later is en zij heel zeker zijn dat ze alles eruit gehaald hebben. Dus hun conclusie is natuurlijk dat je hond die achteraf nog opgegeten heeft. 

Denk dat het beste wat je nu kan doen is goed communiceren met je dierenarts. Dat je toch je vertrouwen weer terugwint, want anders moet je op zoek naar een nieuwe dierenarts natuurlijk. 
En het belangrijkste, dit in de toekomst vermijden. Alle doeken veilig en hoog in de kast opbergen. Geen sokken, geen tafeldoekjes, geen stoffen zakdoeken, ... laten rondslingeren. Eventueel kan je ervoor zorgen dat wanneer je weg moet je hond ergens in een kleinere ruimte zit waar je zeker bent dat hij nergens aan kan. 

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen, en ja, ik zou ook willen weten wat er nu precies gebeurt is.

Zou zeker 'n gesprek aanvragen! Denk idd wel dat je je op alles voor moet bereiden want of ze eerlijk zullen zeggen dat ze iets vergeten zijn is nog maar de vraag en dat gaat jouw gevoel uiteindelijk ook geen goed doen.

 

Heel veel beterschap met je hond in ieder geval, zijn herstel is 't belangrijkst maar dit nare gevoel waar je nu mee blijft zitten is ook echt niet fijn. Sterkte en hoop dat je antwoorden krijgt!!

maarten (Gast)

Onze hond heeft zeker niks meer opgegeten na de operatie. Als we niet bij onze hond konden zijn, ging hij in de bench. Ik gebruik geen microvezeldoeken in huis. Deze lag in de garage, toen mijn vriend daar aan het opruimen was. Dus ik ben echt wel zeker van mijn stuk. Ik weet ook dat het raar klinkt dat die doek zoveel dagen in de maag heeft gezeten. Maar ik weet zeker dat het die doek is, die hij toen heeft opgegeten. Ik heb voor de rest niet van die doeken. Het ergste is, dat we heel moeiljik merken aan onze hond als er iets mis is. Of hij zich niet lekker voelt. Ook net na de operatie wou hij al spelen en springen en vooral eten...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Bespreek het met de dierenarts die je hond geopereerd heeft. 

 

Het kan best zijn dat hij je niet wil geloven... Maar probeer ook zelf naar zijn uitleg te luisteren en ga voor jezelf na of die steek houdt. Misschien komen jullie er toch nog samen uit door alles op een rijtje te zetten... 

 

Het kan allemaal van belang zijn een volgende keer.  Als je bij je overtuiging blijft zul je zeker niet meer bij dezelfde DA gaan voor een operatie...

 

Spijtig dat hij misschien voor niets geopereerd is... Hopelijk houdt hij hier helemaal niets naars aan over. 

 

En ja... heel goed op je hond letten... Doeken... stenen... Het loopt soms heeel slecht af...

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou de doeken allebei intact bijhouden en niet spoelen!

 

terug gaan en laten zien.(in aparte zakken en zeggen dat je ze eventueel laat analyseren als ze niet spontaan een 'excuus' aanbieden, ook al hebben ze een doek gevonden....maar niet die die jij in gedachten had)

 

Het kan dat de hond idd al eerder een stuk doek had opgegeten en dat je pas gealarmeerd was bij de tweede (de jou bekende)

 

Toch is het idd niet prettig dat je dus tot de constatatie komt dat de doek waarvoor jij oorspronkelijk dacht dat je ging, niet ontdekt is tijdens de operatie. Dat is een fout.(want ze zouden alles checken)

 

maar; het feit dat je het met een levende hond kunt navertellen is ook wat waard!

 

en stel (draai het eens om)

Wat als ze je doek in de maag hadden gevonden, maar die vergeten doek in de darm niet en die was er via natuurlijke weg uitgekomen....dan was je ook niet blij geweest, maar had je je waarschijnlijk minder vragen gesteld.

De visuele herinnering is de sterkste en dat zit in je systeem.

Snap je frustratie, en je mag de da erop aanspreken (zeker) maar verwacht er niet teveel van, en boven al; wees blij dat je hond het zo heeft opgelost! (ja, je had nog een operatie kunnen hebben als dit niet was uitgebraakt en dan?!)

 

baasjes' leed.

 

hoop dat je hond het voor de rest goed doet enne.....opletten bij de schrokop!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is heel moeilijk om het te ontleden wat er nu precies gebeurd is.

maar een doek die tien dagen in de maag verblijft, je beschrijft dat tie de 7vende de doek heeft opgegeten, en de 17 tiende het over gegeven heeft, is natuurlijk een groot raadsel, want als je hond gewoon gegeten heeft, waar zijn dan de resten van het voedsel gebleven, het is bijna onmogelijk dat wel de voedselresten de maag verlaten en niet de opgegeten doek, je beschrijft ook dat het een grote doek was die eruit kwam na het overgeven, dan had ook het voedsel niet weggekund.

 

vandaar dat het heel moeilijk is om precies na te gaan wat er nou gebeurd is. bespreek het allemaal met je dierenarts, want je zal toch nog op controle moeten komen, zeker als de darmen open zijn geweest, misschien kan hij je goed vertellen wat het geweest is allemaal.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Jeetje wat een verhaal. Vrienden V ons hebben een Berner Sennen. Hij eet ook van alles een keer een handschoen van mij heeft 2 weken in zn maag gezeten en gewoon gegeten en uitgespuugd van zelf.. Ook eenog knuffel ze zijn naar dierenarts geweest braakmiddel gekregen en heeft toen niet de knuffel.uitgespuugd na een week pas..


Herkende je het doekje die dierenarts uit de maag heeft gehaald ( sorry als dit al een keer gevraagd Is)
Wel een vreemde verhaal en heeft de dierenarts niet goede gekeken

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Hoe je het ook went of keert, ze zouden de maag en de darm controleren en hebben een grote doek over het hoofd gezien.

Dat was voor mij einde verhaal met deze dierenarts en ik ging per direct op zoek naar een dierenarts die ik wél kan vertrouwen....

En ik was inderdaad ook naar de dierenarts toe gegaan, een gesprek ge-eist met de arts die geopereerd heeft en beide doeken meegenomen. Ik had ook echt willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren...

Volgende forumvraag: Castratie of niet? Lastig!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^