Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de snelle reacties! 

Zelf zaten we ook al te denken aan een Golden Retriever of Flatcoated Retriever. Onze voorkeur gaat uit naar een Flatcoated, maar dat is puur om het feit dat we de kleur mooier vinden. Zit er veel verschil tussen het karakter van een Golden en een Flatcoated? 

Aan een Keeshond hebben we nog niet gedacht, maar daar ga ik me zeker in verdiepen! ':-)

Ook hebben we zitten denken aan een Schotse Collie. Is een Sheltie daar gewoon een kleinere variant van of verschillen ze wel degelijk heel erg van karakter? "


.een flatcoater schijnt gezins hond nr 1 te zijn kwa karakter! En minder afwijkingen dan een golden!

Ik heb een schotse collie, een Amerikaanse dit is de originele Lassie. De werklijn. Ze hebben minder vacht en zijn feller dan de Engelse collies. Wat karakter betreft komen ze overeen met de sheltie.Het is een super hond voor je eigen familie en vrienden die vaak bin je over de vloer komen, voor vreemde zijn ze wat gereserveerder. Er zijn collies die heeeeeeeel veel blaffen (mijn collie) maar ook die minder blaffen. Dit blaffen is, als schapenhoeder moeten ze rovers op afstand kunnen houden en dat doen ze met luid geblaf. Een collie heeft veel uitdaging nodig, hoewel de Engelse collie een stuk rustiger is, een dagje wat minder is voor hun geen probleem. Een collie pup moet wel getest worden voor oogziekten en de ouders uiteraard ook gekeurd. Mijn collie is gek op onze kids en vriendjes die hier veel komen. Als die er zijn, begroet ze ze met een heel lief een soort gehuil! Ook als mijn man of ik thuis komen. Super hond!

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

" Weet niet waar je woont, als het een beetje in de buurt is, mag je wel kennis komen maken met mijn honden "


We wonen in Amsterdam.

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Als we voor een Aussie gaan dan gaan we daar sowieso mee sporten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Kan je misschien een dag of weekplanning maken dan kunnen we iets beter inschatten of een aussie bij je past.

Ik ben ook opzoek naar een tweede hond voor over een jaar. Ik twijfelde tussen een aussie of een sheltie  Ik heb toch gekozen voor een sheltie ondanks ik agility doe. Maar ik denk dat ik een aussie niet dagelijks de mentale en fysieke uitdaging kan geven. Ik ga dagelijks wandelen daar niet van maar een aussie heeft meer nodig dan een wandeling. En aangezien ik niet elke dag een denk sport kan doen heb ik toch gekozen voor de sheltie

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"

We wonen in Amsterdam. "


.
Dat is niet zo ver, ik woon in Utrecht ( De Meern ), dus als het je leuk lijkt mag je wel kennis maken met mijn honden. ( alleen is mijn aussie een beetje bang voor kinderen, maar ze zal kinderen zeker geen kwaad doen, ze vind ze aan de ene kant eng, en aan de andere kant is ze heel nieuwschierig. Ze is gewoon niet gewend aan kinderen, en de kinderen bij ons in de buurt zijn weer bang voor de honden)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

Prachtige hond is Evy! Lijkt me hartstikke leuk om een keer kennis met haar te maken ':-). Klopt het trouwens dat je wil gaan fokken met Evy? "


Dank je wel! :-) Het klopt inderdaad dat ik hoop te kunnen gaan fokken met Evy. Dit gebeurd uiteraard alleen wanneer ze alle benodigde testen en resultaten heeft. Ik vind dat je niet moet vermeerderen om de pups, maar om het ras gezond te houden en ook echt een bijdrage te leveren. Hiervoor moet Evy dus getest worden op HD, ED, oogafwijkingen en een aantal testen die via het DNA gedaan worden, waar onder ichthyosis. Dat laatste is een huidaandoening waarbij een hond veel schilfert en die naar mijn mening veel te onderschat wordt door verschillende fokkers.

Ik zal je even een PB'tje doen. :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het verschil tussen de Golden Retriever en de Flatcoat... Mijn ervaring is gebaseerd op de jachttraining groep waar ik bij heb gezeten. Iedere Flatcoat (en Golden) verschilt natuurlijk. Misschien is het een idee om eens langs te gaan bij fokkers van dit ras, zodat je je goed een beeld kunt vormen? Ook is het altijd erg interessant om eens te gaan kijken op shows, daar kun je verschillende fokkers spreken en zie je veel verschillende honden van dat ras, zodat je de karakters wat beter in kunt schatten.

Mijn ervaring is dat Flatcoats vergeleken met Goldens meer energie hebben, meer werklust, eigenwijzer zijn, groter zijn en langer blijven puberen. Een goed boek over de verschillen tussen de drie meest bekende Retriever rassen (Golden Retriever, Labrador Retriever en Flatcoat Retriever) vind ik zelf "De drie karakters - Anke Bogaerts".

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

http://www.pets.be/search/apachesolr_search?filters=type%3Actrescuepets%20tid%3A10 kijk hier eens ;-) links aankruisen wat voor jouw van toepassing is

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Amsterdam.. Heb je het dan over de stad of is het buitenaf? Want ik denk eerlijk gezegd dat je een Aussie of Border zeker geen plezier gaat doen met zo veel prikkels die je in een stad vind (let wel; zijn van oudsher echte boerderijhonden en ingesteld om te reageren op wat beweegt, zeer scherp gehoor, weinig vreemden etc etc)

Ik denk zelf meer aan een Border Terrier, deze zijn redelijk sportief, het minst 'terrier' van alle terriers dus meer met een will to please dan pure eigenwijsheid. En ze zijn wat 'makkelijker' mbt prikkels.
Een Toller zou inderdaad ook een optie zijn.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik denk eerlijk dat toller misschien beter bij je past dan een flatje of een golden, ze zijn net wat eigenwijzer dan goldens maar wat makkelijker hanteerbaar dan flatjes. Tollers zijn zeer geschikt voor frisbee, ze vinden het fantastisch en ze zijn snel en erg wendbaar! Ook zijn ze enorm leergierig en over het algemeen hele goede gezinshonden. In tegenstelling tot de andere retrievers zijn ze wat introverter en gericht op de eigen familie. Niet iedereen hoeft begroet te worden, bij vreemden moeten ze even ontdooien maar over het algemeen worden die ook al snel geaccepteerd hoor

Ik ken zowel goldens als flatjes van jacht. Mijn ervaring is dat flatjes veel moeilijker te sturen zijn. Het zijn liefhebbende expressieve stuiterballen die het soms wat moeilijk vinden om te luisteren en zich in te houden. Goldens zijn denk ik de ultieme gezinshonden maar ik vind ze eigenlijk de minste werkers van de retrievers. Tenminste, wat ik zie is dat een hoop goldens het bij jacht alleen leuk vinden als er wild aan te pas komt en voor de rest het echt alleen doen voor het snoepje. De flatjes, labjes en tollertjes vind ik iets meer gepassioneerd

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Dank je wel! :-) Het klopt inderdaad dat ik hoop te kunnen gaan fokken met Evy. Dit gebeurd uiteraard alleen wanneer ze alle benodigde testen en resultaten heeft. Ik vind dat je niet moet vermeerderen om de pups, maar om het ras gezond te houden en ook echt een bijdrage te leveren. Hiervoor moet Evy dus getest worden op HD, ED, oogafwijkingen en een aantal testen die via het DNA gedaan worden, waar onder ichthyosis. Dat laatste is een huidaandoening waarbij een hond veel schilfert en die naar mijn mening veel te onderschat wordt door verschillende

Ik zal je even een PB'tje doen. :-) "


.leuk, kleine Evytjes! Hopelijk gaat dat lukken;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik denk toch de golden flatcoatet. Ik ken een paar hele lastige tollers!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik denk eerlijk dat toller misschien beter bij je past dan een flatje of een golden, ze zijn net wat eigenwijzer dan goldens maar wat makkelijker hanteerbaar dan flatjes. Tollers zijn zeer geschikt voor frisbee, ze vinden het fantastisch en ze zijn snel en erg wendbaar! Ook zijn ze enorm leergierig en over het algemeen hele goede gezinshonden. In tegenstelling tot de andere retrievers zijn ze wat introverter en gericht op de eigen familie. Niet iedereen hoeft begroet te worden, bij vreemden moeten ze even ontdooien maar over het algemeen worden die ook al snel geaccepteerd hoor

Ik ken zowel goldens als flatjes van jacht. Mijn ervaring is dat flatjes veel moeilijker te sturen zijn. Het zijn liefhebbende expressieve stuiterballen die het soms wat moeilijk vinden om te luisteren en zich in te houden. Goldens zijn denk ik de ultieme gezinshonden maar ik vind ze eigenlijk de minste werkers van de retrievers. Tenminste, wat ik zie is dat een hoop goldens het bij jacht alleen leuk vinden als er wild aan te pas komt en voor de rest het echt alleen doen voor het snoepje. De flatjes, labjes en tollertjes vind ik iets meer gepassioneerd "


Dat van de Goldens vind ik niet zo kloppen. Ik denk dat het vooral te maken heeft met de lijnen waar Goldens uit komen. Er zijn helaas lijnen waar het jachtinstinct voor zover mogelijk uit gefokt is, echt dood zonde. Ik heb een aantal werklijnen aan het werk gezien en wat een power zeg. Die doen echt niet onder voor Tollertjes. Ik denk alleen dat het beeld nu heel erg vertekend door alle showlijnen.
Moet wel zeggen dat ik het ook wel eens lastig vindt om Evy te motiveren hoor. ;-) Aan de ene kant vindt ze het geweldig als ze achter de dummy aan mag, maar als ze de dummy eenmaal heeft dan is het veel leuker om rondjes te gaan rennen om de baas en te kijken hoe deze reageert. Snoepjes komen dan wel goed van pas. Ik denk alleen dat dit meer te maken heeft met dat ik te laat ben begonnen met het aanleren van het apporteren en niet zo zeer omdat ze het niet kan of wil.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik ben het wel met kelly eens en het wordt eigenlijk nog eens bewezen als ik het verhaal van sanne lees.
De golden is nou eenmaal 1 van de rustigste uit de retriever groep. Dat is ook de reden waarom veel mensen voor dit ras kiezen.. Tuurlijk kan je er een werkhond van maken.. Veel mensen kijken ook hun ogen uit als ze zien wat mijn maltezer kan.. Maar het echte werkhond zijn.. Dat zie ik niet zo in de golden.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Amsterdam.. Heb je het dan over de stad of is het buitenaf? Want ik denk eerlijk gezegd dat je een Aussie of Border zeker geen plezier gaat doen met zo veel prikkels die je in een stad vind (let wel; zijn van oudsher echte boerderijhonden en ingesteld om te reageren op wat beweegt, zeer scherp gehoor, weinig vreemden etc etc)

Ik denk zelf meer aan een Border Terrier, deze zijn redelijk sportief, het minst 'terrier' van alle terriers dus meer met een will to please dan pure eigenwijsheid. En ze zijn wat 'makkelijker' mbt prikkels.
Een Toller zou inderdaad ook een optie zijn. "


Dit vind ik inderdaad ook een goed punt. Onze hond is ondertussen ouder en in huis heel rustig als ze genoeg uitdaging heeft gehad. Maar ze is erg prikkelgevoelig en ik moet er niet aan denken dat elk plasrondje vol prikkels zou zitten :-D wij zoeken het vaak juist ook wel expres op voor één wandeling per dag, bijv de stad in of mee naar een museum ofzo, om haar lekker mentaal moe te maken. Maar dat moet niet overdreven worden, dan zou ze niet meer tot rust komen. 

Ligt natuurlijk enorm aan waar in de stad je woont ;-) oh en bij ons is het dus ook belangrijk dat het thuis rustig is. Ze reageert op alle geluiden van buiten (niet per se blaffen maar ze ziet en hoort alles inderdaad).
.

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

" Amsterdam.. Heb je het dan over de stad of is het buitenaf? Want ik denk eerlijk gezegd dat je een Aussie of Border zeker geen plezier gaat doen met zo veel prikkels die je in een stad vind (let wel; zijn van oudsher echte boerderijhonden en ingesteld om te reageren op wat beweegt, zeer scherp gehoor, weinig vreemden etc etc)

Ik denk zelf meer aan een Border Terrier, deze zijn redelijk sportief, het minst 'terrier' van alle terriers dus meer met een will to please dan pure eigenwijsheid. En ze zijn wat 'makkelijker' mbt prikkels.
Een Toller zou inderdaad ook een optie zijn. "


Buitenaf. We wonen in Sloten naast Badhoevedorp.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien een Schotse collie korthaar? Al heb ik geen idee of dit ras waaks is aangelegd. De mensen die dit ras hebben ontmoet vinden het vaak leuke, enthousiaste honden. Het uiterlijk moet je misschien aan wennen (ik in ieder geval wel), maar ze passen volgens mij wel bij jullie eisen:





Hier staat meer informatie over het ras: http://www.collieclub.nl/index.php/korthaarcollie/algemeneinformatiekorthaar.html

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

"

Dat van de Goldens vind ik niet zo kloppen. Ik denk dat het vooral te maken heeft met de lijnen waar Goldens uit komen. Er zijn helaas lijnen waar het jachtinstinct voor zover mogelijk uit gefokt is, echt dood zonde. Ik heb een aantal werklijnen aan het werk gezien en wat een power zeg. Die doen echt niet onder voor Tollertjes. Ik denk alleen dat het beeld nu heel erg vertekend door alle showlijnen.
Moet wel zeggen dat ik het ook wel eens lastig vindt om Evy te motiveren hoor. ;-) Aan de ene kant vindt ze het geweldig als ze achter de dummy aan mag, maar als ze de dummy eenmaal heeft dan is het veel leuker om rondjes te gaan rennen om de baas en te kijken hoe deze reageert. Snoepjes komen dan wel goed van pas. Ik denk alleen dat dit meer te maken heeft met dat ik te laat ben begonnen met het aanleren van het apporteren en niet zo zeer omdat ze het niet kan of wil. "


Oh er zijn werklijn Goldens die een super werkpassie hebben, maar ik denk dat als je naar het algemene beeld kijkt, Goldens - en labs ook denk ik, wat minder MOETEN werken dan tollers en flatcoats...

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Beetje out of the box maar misschien wel geschikt: De Boheemse HErder
http://www.chodskypes.nl/40575271

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
De Beagle is een echte jachthond, is het liefst in gezelschap van andere honden (meutehond) en heeft geen of heel weinig will-to-please. Heb er al een paar meegemaakt, en moet zeggen, ze zijn met niets te vergelijken met de retrievers of de collies. Ze zijn koppig, zijn heel voedselgericht, luisteren niet zo goed vind ik.Als je een sport wil doen, dan moet je met deze hond gaan speuren. Maar een andere sport, dat denk ik niet? "


.ik ken een beagle met een super baas, die heel positief met zijn hond aan het werk is gegaan en ze is super goed in:  frisbee, tryball, aguility, flyball en speuren! Luistert heel erg goed, is super lief en sociaal. Met een lieve, eerlijke opvoeding, heb je een super leuke hond! Veel beagle eigenaren besteden helaas te weinig tijd in de positieve opvoeding.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Misschien een Schotse collie korthaar? Al heb ik geen idee of dit ras waaks is aangelegd. De mensen die dit ras hebben ontmoet vinden het vaak leuke, enthousiaste honden. Het uiterlijk moet je misschien aan wennen (ik in ieder geval wel), maar ze passen volgens mij wel bij jullie eisen:

http://www.k9s.nl/rassen/images/schotse-herder-korthaar.jpg

http://www.hondenplaza.nl/uploads/page/korthaarcollie/2.jpg

Hier staat meer informatie over het ras: http://www.collieclub.nl/index.php/korthaarcollie/algemeneinformatiekorthaar.html "


.collies zijn zeker waaks! Ik ontmoetten een vrouw met collie erg lieve hond ze werd eens lastig gevallen door 2 kerels, die hebben het geweten ook! Haha heb zelf een schotse collie

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

De schotse collie Engels type zou denk ik het beste bij jullie passen van de collies. De korthaar en het Amerikaanse type langhaar zijn nog wat meer werkrassen, terwijl het Engelse type wat rustiger is. Ik heb overigens ook nog nooit een collie naar kinderbenen zien happen, denk dat het Engelse type dit ook minder snel zal doen omdat het drijfinstinct wat minder is. Mijn collie (Engels type) drijft maar in hele lichte mate (gewoon ruime rondjes om ons heen lopen dus) als we buiten lopen. Het zijn fijne gezinshonden met een zachtaardig karakter en ze kunnen er prima tegen om af en toe een dagje rustig aan te doen. Bij bijvoorbeeld een border collie of een australian shepherd moet je er toch wel rekening mee houden elke dag actief met ze bezig te zijn, anders kruipen ze tegen de muren omhoog.

De sheltie lijkt in gedrag erg op de collie, maar is over het algemeen ietsje drukker/actiever. Ze zijn ook wat geschikter voor de sport dan de Engels type collie. Dit is echter ook niet altijd zo, want ik ken een hoop shelties die rustiger zijn dan mijn collie, waaronder mijn eigen sheltie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maryse, ik heb een Amerikaanse en nog heeel werklustig ook! Joggers najagen in kuiten happen, voor een fiets gaan staan om die tegen te houden! Heel veel blaffen.
 Gelukkig met goede tips van mijn trainer gaat dit nu heel goed.
Zit wel met haar op honden sport, wandel en fiets elke dag veel met haar en zat op schapendrijven waar ze veel aanleg voor heeft! 
Helaas bleek de schapen trainer een soort CM en ben heel gauw jammer genoeg gestopt.
Ze houd totaal niet van vreemde maar als ze je kent gaat ze voor je door het vuur!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Maryse, ik heb een Amerikaanse en nog heeel werklustig ook! Joggers najagen in kuiten happen, voor een fiets gaan staan om die tegen te houden! Heel veel blaffen.
 Gelukkig met goede tips van mijn trainer gaat dit nu heel goed.
Zit wel met haar op honden sport, wandel en fiets elke dag veel met haar en zat op schapendrijven waar ze veel aanleg voor heeft! 
Helaas bleek de schapen trainer een soort CM en ben heel gauw jammer genoeg gestopt.
Ze houd totaal niet van vreemde maar als ze je kent gaat ze voor je door het vuur! "


Ik heb geen persoonlijke ervaring met de Amerikaanse collie, maar ben dan wel duidelijk als je reageert dat dit over het Amerikaanse type gaat wat, laten we eerlijk zijn, in Nederland weinig voorkomt. Er zit in NL maar 1 fokker en dat vind ik persoonlijk nog niet eens echt Amerikanen, daarvoor moet je al naar Duitsland :-) Dus als de TS zou gaan kijken naar rassen komt ze voor een collie in NL eerder uit bij het Engelse type. Daar moet dan wel in de reacties duidelijk onderscheid tussen gemaakt worden, want zo schrik je haar misschien af voor een collie, terwijl een Engels type dit in mijn ogen echt niet doet. Vandaar mijn reactie ;-)

honden page profiel DelphineDelphine

honden foto van Delphine

Hier ben ik weer ;-)

De Leonberger!!

dat is gewoon de ideale hond! maarja dat zegt waarschijnlijk iedereen over z'n ras :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Keeshond is ook waaks hoor ( in de goede zin :-DO-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ik heb je een prive berichtje gestuurd :-)
Ik woon ook in Amsterdam met mijn 10 maanden oude Aussie. Dus als je meer info wilt, en een keer wilt wandelen :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Ik heb geen persoonlijke ervaring met de Amerikaanse collie, maar ben dan wel duidelijk als je reageert dat dit over het Amerikaanse type gaat wat, laten we eerlijk zijn, in Nederland weinig voorkomt. Er zit in NL maar 1 fokker en dat vind ik persoonlijk nog niet eens echt Amerikanen, daarvoor moet je al naar Duitsland :-) Dus als de TS zou gaan kijken naar rassen komt ze voor een collie in NL eerder uit bij het Engelse type. Daar moet dan wel in de reacties duidelijk onderscheid tussen gemaakt worden, want zo schrik je haar misschien af voor een collie, terwijl een Engels type dit in mijn ogen echt niet doet. Vandaar mijn reactie  ;-)   "


.ik schreef ook dat ik een Amerikaan heb, maar wat is hier zo schrikwekkend aan? Er zijn heel erg veel honden die  fietsers en joggers najagen en ze doet het nu niet meer, goed te trainen hond dus. Niet van vreemde houden?  ook dat vind ik een uitstekende eigenschap, ik hoef geen allemans vriendje. Ik ben wel meer fokkers van Amerikanen tegen gekomen in NL Op mijn profiel zie je duidelijk dat ze Amerikaanse is.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik denk dat veel honden in jullie plaatje passen ;-)

Hebben jullie een voorkeur qua rassen? Als je daar een lijstje van maakt, kun je de rassen vergelijken met elkaar. Contact leggen met fokkers, langsgaan, genieten van de honden en kijken met welk ras je dé klik hebt....

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

.ik schreef ook dat ik een Amerikaan heb, maar wat is hier zo schrikwekkend aan? Er zijn heel erg veel honden die  fietsers en joggers najagen en ze doet het nu niet meer, goed te trainen hond dus. Niet van vreemde houden?  ook dat vind ik een uitstekende eigenschap, ik hoef geen allemans vriendje. Ik ben wel meer fokkers van Amerikanen tegen gekomen in NL Op mijn profiel zie je duidelijk dat ze Amerikaanse is. "


Ik doelde op het naar kinderbenen happen gedeelte. Dat zou mij persoonlijk erg afschrikken. Het was niet de bedoeling dat je je aangevallen voelde, mijn excuses.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Moeten pups echt zo duur zijn?
^