Dalmador?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

"  Dat klopt dus niet ...

het ligt eraan of die bepaalde ziekte genetisch bepaald is en of beide ouders het gen moeten hebben of niet om ziek te worden ...

Als wat je zegt waar zou zijn, zouden onze honden (en wij trouwens ook) alleen maar meer en meer erfelijke aandoeningen erbij krijgen en zouden goede fokprogramma's ook totaal geen zin meer hebben

Kruisingen kunnen ook ziek zijn, maar vaak zijn de echte stratiers gezonder dan rashonden "

 



Natuurlijk moeten de ouders het gen dragen, ik heb het dan ook over creatie van een nieuw ras, waar meerdere honden van beide rassen gebruikt worden. Als er een dna test beschikbaar is voor de betreffende ziekte dan kan dit voorkomen worden, maar vaak is er die niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dalmador?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Elke rashond die er bestaat, is ontstaan uit een kruising, om welke reden dan ook... Maar ik ben bang dat geldelijk gewin of exclusiviteit altijd de drijfveer is geweest...

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

" Elke rashond die er bestaat, is ontstaan uit een kruising, om welke reden dan ook... Maar ik ben bang dat geldelijk gewin of exclusiviteit altijd de drijfveer is geweest... "

Centen, dat is meestal het probleem, zowel bij de rashonden als bij de (bewust of onbewuste) kruisingen.

Waarom worden er labradoodles anders al zo jong gecastreerd afgegeven?

Vast niet uit belang van de hondjes.

 

Laatst zelf nog meegemaakt, wij kregen een aanvraag voor een pup van iemand uit Tsjechië, die had bij de fokker van mijn teef op de wachtlijst gestaan, maar die hadden van die combi te weinig pups. Omdat ze perse iets uit die lijn wilde heeft ze mij benaderd.

Nu had ik er op zich (mits ik er een goed gevoel bij heb, en dit een goed passend thuis vind!) geen moeite mee in toekomst evt. een pup naar het buitenland te laten gaan.

Maar als je dan van je fokker hoort dat ze exclusieve rechten voor dat land wil (dus dat fokker uit die lijn verder niks naar daar mag verkopen) dan begin je te twijfelen of het niet alweer alleen om de centen gaat.

 

En zo zal het met de "dalmador" ook wel gaan, alles wat er leuk uitziet kan commercieel interessant zijn. Ik geloof ook niet dat deze kruising zo weldoordacht gedaan wordt.

honden page profiel Maartje Maartje

honden foto van Maartje

Wij hebben zo'n kruising, een dalmador. En heel eerlijk, de beste keuze die wij ooit gemaakt hebben! Wat een pracht hond met een goud eerlijk karakter. Goed op te voeden, trouw, zeer kindvriendelijk, goed temperament en wat een knuffelkont! Buiten een speelse hond, binnen een rustige knuffelbeer. Onze Cody heeft een stamboom Dalmatier als moeder en een stamboom Labrador als vader, dit maakt dus kennerlijk Dalmador. Wij hadden er nog nooit van gehoord en kwamen per toeval bij deze hond uit. Een echt nieuw ras kan je het volgens mij niet noemen meer gewoon een erg leuke kruising. Wij hebben hem ook via marktplaats waar we verder niet happig op zijn, maar dit heeft voor ons goed uitgepakt. Waar we echter helaas wel het vermoeden van hebben is dat de fokker waar wij hem vandaan hebben niet helemaal met de goede bedoelingen fokt, opvallend veel nestjes na elkaar (volgens mij de fokker met de advertentie uit dit topic).... hier kwamen wij achter nadat we hem al hadden. Niet dat wij hem zouden willen missen maar met het kopen van honden van dit soort fokkerijen hou je deze praktijken wel in stand. Jammer. Ik vind het overigens jammer dat er hier zo fel gereageerd wordt op kruisingen, ieder zijn eigen keuze zou ik zeggen. Zoals ook al beschreven hieronder: elk ras is ontstaan uit verschillende rassen waar vervolgens mee doorgefokt is....

 

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Vooral kruisingen die bij broodfokkers vandaan komen, daar word vel op gereageerd en terecht!

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe

honden foto van Dirk en Joppe

weer iemand die via een "nieuw" ras geld wil verdienen. Ik kan namelijk nergens het nut zien om die twee rassen te kruisen: ik heb een dalmatiër, en mijn dochter een labrador. Ik kan bij geen van beiden één  eigenschap vinden die ik bij de andere zou plaatsen

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" weer iemand die via een "nieuw" ras geld wil verdienen. Ik kan namelijk nergens het nut zien om die twee rassen te kruisen: ik heb een dalmatiër, en mijn dochter een labrador. Ik kan bij geen van beiden één  eigenschap vinden die ik bij de andere zou plaatsen "

 Misschien om meer genen in de pool van de . te populaire. labrador te mengen...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Misschien om meer genen in de pool van de . te populaire. labrador te mengen... "

 

Als dat de reden zou zijn was het logischer een andere retriever te kiezen. En dan zou ook weer heel snel terug gefokt worden op de Labrador en niet door gegaan met de tijdelijk ontstane kruising.

 

De vaker voorkomende 'fokker' uit dit topic is in mijn ogen meer een gevalletje.....Ik heb een leuke Dalmatier en een leuke Labrador, daar komen beslist leuke puppies uit en laat ze in de USA ook nog eens als Dalmador ad man gebracht worden dan kunnen we dat hier beslist ook doen. En van een eenmalig(?)/oeps(?) werd het een 'legbatterij'.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
Als dat de reden zou zijn was het logischer een andere retriever te kiezen. En dan zou ook weer heel snel terug gefokt worden op de Labrador en niet door gegaan met de tijdelijk ontstane kruising.
 
De vaker voorkomende 'fokker' uit dit topic is in mijn ogen meer een gevalletje.....Ik heb een leuke Dalmatier en een leuke Labrador, daar komen beslist leuke puppies uit en laat ze in de USA ook nog eens als Dalmador ad man gebracht worden dan kunnen we dat hier beslist ook doen. En van een eenmalig(?)/oeps(?) werd het een 'legbatterij'. "

 Nee, dat zou idd heel erg fout zijn! Ik ben blij dat mijn kruising een kruising is van retreivers, hebben beide hetzelfde doel...   

ic (Gast)

Ook wij hebben een kruising van een dalmatier en een labrador. De keuze was bewust omdat we geen ras hond wilden. We hebben onze teef via marktplaats bij de eerder genoemde mensen gehaald. In totaal 4 keer bij de dierenarts geweest (twee keer voor steralisatie) alle keren te horen gekregen dat ze er perfect uitziet. Prima opgewicht, mooie glanzende vacht. Ik snap wat er aangegeven wordt over broodfokken. Gelet op de meerdere nesten bij hetzelfde huishouden doen we het niet meer. Maar we zijn enorm blij met onze gezonde, gezellige, mooie kruising. Sociaal prima ontwikkelt. Nogmaals ik snap de weerstand en kijken naar het financieel gewin ja, maar de honden zelf zijn top.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Alleen jammer dat de moedertjes zo moeten lijden. :'( ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Alleen jammer dat de moedertjes zo moeten lijden. :'(;-) "

 Het moedertje heeft zeker niet geleden! het zusje van Moos woont nog bij de moeder ;-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik reageerde op ic hier boven.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ik begrijp eigenlijk niet waarom je bewust geen rashond kiest, maar blijkbaar wel voor een kruising van 2 rassen en er dan veel geld voor betaalt??? Als je toch voor een gewone kruising kiest, waarom dan niet uit een asiel (ze hebben daar ook regelmatig pups als je geen volwassen hond zou willen), maar specifiek een Dalmador? Uiteindelijk kies je dan nog bewust voor een specifieke kruising, wat neerkomt op een bewuste keuze van 2 rassen.  

DB (Gast)

Hallo Petitebijou,

U hebt een vraag over de Dalmador.

Ik heb sinds een jaar deze kruising in huis.

In één woord een GEWELDIGE hond.

Lief, mooi, rustig, kalm, aanhankelijk, kern gezond, dus geen rare ziektes o.i.d.

Eigenlijk alles wat een huishond moet zijn.

Mijn Diesel is nu ruim 13 maanden en ik ben zeer tevreden over deze kruising (moeder)Dalmaat en (vader) zwarte Labrador.

honden page profiel maloumalou

ik heb er een heeft een leuk karakter en is heel lief en niet belachelijk super leuk zelfs en een goed geheugen als je meer wil weten stal vragen ik sta open!!

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

Malou? Hoe heet je hond? Vind je hem soms okk vervelend?

honden page profiel maloumalou

hij heet puck en ja soms is hij een beetje ondeugend

dalmador Caya (Gast)

Ik heb een dalmador ! En ze is geweldig.  Onzettend knap en lief er gaat geen dag voorbij dat ze geen complimentjes krijgt van mensen die we tegen komen tijdens onze wandelingen . Actief is ze maar wat heb je aan een suffe hond ! Ze is voor mij perfect en zeer uniek !

Dus zown stomme kruising is het niet mensen !!!!! 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Er is niets mis met een kruising als deze een bepaald doel hebben. Laat dat nu juist hetgeen zijn waar ik me dood aan erger, men kruist maar wat, omdat daar mogelijk "mooie" honden uitkomen.

 

Een Labradoodle kan ik me nog iets voorstellen ivm allergië van mensen, maar een Dalmador? Welk nut heeft het? Actieve honden rassen zijn er zat, daar hoef je niet voor te kruisen.

 

Ik zie bij de jachthonden ook veel kruisingen, maar dan wel met het doel om een nog betere jager te maken, dat kan ik zeker wel begrijpen, fokken voor functie en daar is in mijn ogen niets mis mee, zo ging dat vroeger ook. Er werd toen gekruist om het werken beter en sneller te laten verlopen, niet voor een mooi plaatje.

 

 

honden page profiel TessaRanoTessaRano

honden foto van TessaRano

Heb er nog nooit van gehoord.

Heb wel ervaring met Dalmatiërs. Het zijn super honden.

Heel mensgericht en voelen je super aan.

Het zijn echt maatjes.

Ze hebben ruimte en beweging nodig. Krijgen ze die dan heb je letterlijk geen hond aan ze :)

 

Labradors zijn lieve rustige honden. Ik denk dat zo'n kruising (uiteraard van beide de goede eigenschappen) een super hond oplevert.

Anoniem (Gast)

" Ik heb met verwondering deze commentaren gelezen. Niemand heeft er ervaring mee. Ik ben in het bezit van een super lieve dalmador. Van de mensen van marktplaats. Dit zijn geen broodfokkers. Iedereen schijnt het beter te weten, maar niemand weet hoe het zit. Als je deze hond belachelijk vind, laat hem dan gewoon links liggen. Laat mensen in hun waarde en de honden ook. Mijn hond is twee jaar, super lief en gezellig en kerngezond. De mensen waar hij vandaan komt, zorgen super goed voor ze. Alles verloopt via de dierenarts, worden volledig nagekeken drie keer en ge-ent, gechipt. Hondjes zitten niet in kennel, maar leven hun eerste weken in een liefdevol gezin. 
Hoe kun je oordelen over iets wat je niet kent? De vraag was of er iemand ervaring mee heeft. Nou die heb ik. Zijn zeer sociale honden, speels en trouw. Zouden sommige mensen hierboven een voorbeeld aan kunnen nemen. 
Oordeel niet als je niets weet. Als je zonodig mensen wilt afzeiken, kijk eens in de spiegel.
 
De naam Dalmador is niet hier bedacht, niemand heeft zijn naam zelf bedacht. Doen je ouders toch? Dus val deze mensen niet aan op iets waar zij geen controle over hebben. Dit gezin levert een schattige lieve hond en heb je daar niets mee, dan laat je ze gewoon met rust. Zoals het hoort. Zijn vele rassen die ik ook niet zou willen hebben, die zeik  ik ook niet af. Laat mens en dier in hun waarde en richt je frustraties op jezelf. Deze mensen verdienen dit niet en die honden die zijn ronduit geweldig.
 
  "

 

Diesel (Gast)

Hallo,

Ja ik heb ervaring met een Dalmador. Hij is nu ruim anderhalf jaar. 

Een te gekke hond. Mooi, lief, leuk en een echte kruising. De ene dag heb je een Dalmaat en de andere keer een Labrador.

U denkt dat het energieke honden zijn. Die van ons niet.

In huis in hij erg rustig, wel moet hij natuurlijk goed uitgelaten worden maar dat is met alle honden het geval.

Mijn ervaring met de Dalmador? Gewoon goed.

Groet Diesel...

Mieke (Gast)

Nou wij hebben er een van 14 mnd en het is een superleuke hond! Inderdaad veel rennen en energie maar binnen heel rustig. Echt een leuke leergierige hond. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Kwa gezondheid denk ik niet dat ze ongezonder zijn dan een rashond hoor .. Meer variatie in de genen zorgt voor een verlaagde kans voor uiting van recessieve genen. ( die zorgen voor ziektes). 

 

Het probleem met zo'n kruisigen is dat ze vaak niet gefokt worden door verantwoorde mensen. Elk ras is ontstaan uit een kruising elk ras is gevormd door de mens

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

" Kwa gezondheid denk ik niet dat ze ongezonder zijn dan een rashond hoor .. Meer variatie in de genen zorgt voor een verlaagde kans voor uiting van recessieve genen. ( die zorgen voor ziektes). 
 
Het probleem met zo'n kruisigen is dat ze vaak niet gefokt worden door verantwoorde mensen. Elk ras is ontstaan uit een kruising elk ras is gevormd door de mens "

 

uhmm de dalmaat is een redelijk gezond ras. heeft ook alleen maar HD en de baer test als verplichte testen! een labrador daar in tegen.. 

 

 

honden page profiel ApolloApollo

hoi,

 

ik ben eigenaar van een toevallige kruising tss dalmatier en labrador,

blijkbaar ook dalmador genoemd.(zie foto)

ik kan er niets anders dan positief over zijn . hij is zeer intelligent en fysiek ook sterk. hij is nu 4 jaar en nog nooit een probleem gehad . het enigste is dat je heel moeilijk een teefje vind lol want na 4 jaar is hij er toch wel aan toe lol

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Uhhh.... Sommige mensen sporen echt niet. 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Uhhh.... Sommige mensen sporen echt niet.  "

 Wat een nare reactie.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

"  Wat een nare reactie. "

 

vind ik niet :P ik denk dat het gaat over de reactie erboven

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dalmador?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: KNPV Drachten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^