Beagle pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Simone (Gast)

We willen al jaren een Beagle (gewoon omdat ie er zo lekker uitziet!) Maar nu is het dan zo ver... We krijgen binnenkort de tijd om ook echt een hond in huis te nemen. Dus zijn we ons nu eens echt in de Beagle aan het verdiepen en nu slaat de twijfel toe....
We zijn zeer consequent, zijn weinig afwezig en zullen braaf alle gehoorzaamhedis-trainingen doorlopen
in hoeverre zal een Beagle écht de kuierlatten nemen als het tuinhek openstaat (we kunnen ons voorstellen dat zijn reactie Joepie vrijheid-blijheid is en niet onmiddelijk huiswaarts zal keren) Luisteren ze uiteindelijk wel? Wat is de beste aanpak?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hoi,

fijn dat je je zo goed informeert. Een beagle, ja, ik zou fout zijn mocht ik zeggen dat het geen leuke honden zijn aangezien ik er zelf ene heb MAAR. Misschien enkele negatieve kantjes want de positieve kom je ook wel genoeg tegen denk ik. Hier komen ze maar dit gaat vooral over onze Spike en kan niet over alle beagles spreken natuurlijk want een beetje karakterverschillen zijn er altijd.
Spike is een hele lieve jongen maar hij heeft grote problemen met ruetjes.
Hij zou ze een hap zetten als hij aan de lijn is, nooit is het ons tot nu toe gelukt dit gedrag te stoppen.
Spike hebben we als pup gehaald en toen hij een maand of 4 was begon hij echt vervelend te worden, niet normaal. Bleek dat hij een vriendje miste. het is wel een feit dat er honden zijn die makkelijker alleen kunnen zijn dan anderen en een Beagle kan heel slecht zonder een andere HOND. Zet ik ff groot want ik was ook superveel thuis maar dan nog was het niet genoeg, de dagelijkse wandel-en speelpartijen en noem maar op. Een beagle is op en top roedeldier en laat dat snel merken. Dus, wij kochten een hond bij, onze Zyta en Spike, die is helemaal opengebloeid. Hij is superonderdanig naar haar toe en zij mag alles van hem. Ze gaat er soms gewoon bovenop zitten, hihihi, zij mag alles, vindt hij enig dat hij een "zusje" heeft.
Beagles zijn inderdaad bekent als "uitbrekers", hier bij ons is de tuin omheind met draad en boordstenen, omdat er eerst geen boordstenen stonden en Spike ook putje wou graven om te zien hoe groen het gras aan de andere kant was. Toen hebben we boordstenen gezet en het was opgelost, doet hij niet meer, geen enkel putje. Spike gaat ook al van pup zijnde naar de klas, is echt nodig met dat Beagle-koppig-karaktertje, hahaha. Spike is dit jaar in februari 3 jaar geworden en vorige December heeft hij na 2 jaar kamperen in de C-klas dan uiteindelijk toch toegegeven dat hij iets in zijn mars had en zijn gehoorzaamheidsbrevet behaald. Moet je 2 jaar voor kamperen in de C-klas. Ze verklaarden ons gek dat we niet stopten en lachten ons soms uit maar met een Beagle moet je echt doorzetten en niet opgeven. We hebben op de school veel Beagles zien komen maar ook al snel weer zien gaan, spijtig genoeg want het zijn zo'n leuke honden, maar je moet er hard mee werken. Een wandeling van 20 minuten per dag is niet voldoende voor deze hond. Zijn neus moet kunnen werken, hij is gek van boswandelingen en hoe meer konijnenpijpen, hij liever hij het heeft. Als hij naar huis komt in modder, zand op zijn snuit en al hijgend, dan is hij tevreden en hoor je hem niet meer zagen of klagen.
Een echte luisterende hond???? Eens een spoor opgenomen dan sta je al baasje maar te roepen, te fluiten, te weet ik veel wat, zijn instinct neemt dan de bovenhand en het enige wat jij dan kan doen is wachten tot hij terugkomt, dit als je beslist hem vrij te laten natuurlijk. Hij moet eerst zijn instinct kunnen verzadigen, dat is een beagle.
Zo, ik hoop dat je hier iets aan hebt. De verschillen zijn heel groot met veel andere honden en enkel voor de leuke snoet zou ik hem niet kopen, als je de andere factoren ook kan invullen, dan zou ik niet twijfelen maar niet enkel op het uiterlijk gaan want dan vrees ik dat er al snel een beagletje een nieuw huisje zoekt en dat is zeker niet wat je wil.

Veel succes met de keuze.
Lieve groetjes van ons.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Op cursus heb ik ook regelmatig Beagles en die kunnen net zo goed luisteren als iedere andere hond!
Alleen is het bij een beagle iets moeilijker om zijn aandacht vast te houden en om de juiste motivatie te vinden.
Je zal dus meer je best moeten doen en meer uit de kast moeten halen.
Maar dan kunnen ze net zo goed luisteren en vinden ze het net zo leuk als iedere andere hond.

Waar je op moet letten is dat je heel consequent bent en dat je echt iets uit zoekt wat voor je hond een beloning is, iets wat hij echt super vind. Hou dat dan ook super en spannend en leuk door het alleen te geven tijdens de training.

Succes!

Groetjes, Margje

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik heb heel veel jaren getraind
en heel veel Beagle-tjes volwassen zien worden op die cursussen...

De Beagle is een redelijk zelfstandig hondje en kan behoorlijk energiek zijn met spoortjes en luchtjes wat dan als "eigenwijs" gedrag wordt omschreven...

Maar wat Margje zegt; ze "kunnen" luisteren als iedere andere hond als je ze van pup af aan, met de juiste motivatie traint...

Maar ik raad wel aan, een goede hondenschool te zoeken, die jullie goed kan begeleiden in het consequente opvoeden...

**Als jullie laten weten in welke regio jullie wonen dan kunnen wij jullie mischien adviseren..:-)**

"Iedere hond zal de neus achterna lopen als er een spoor ontdekt wordt"...

Door zijn vrolijke uiterlijk en evenwichte karakter is de Beagle heel goed geschikt als huishondje.

Maarrr... ik heb ook wel van diverse kanten gehoord - omdat de Beagel een meute-hond is, hij graag met een hondenmaatje samen zit, als hij alleen moet zijn...
Kortom; "alleen zijn is niet zijn sterkste kant" ... :(

Zoals gezegd, het een zelfstandig werkend jachthondje die dus een consequente opvoeding vereist.

Het is dus wel aan te bevelen een GOEDE gehoorzaamheidstraining met de beagle te volgen.
Zodat jullie kunnen leren op een juiste manier met het hondje - en zijn passie - om te gaan.

Het ligt aan de eigenaar, of de hond dan voldoende gemotiveerd kan worden, het spoor te laten voor wat het is en de baas te volgen...

Woont u aan de kust zal het wat makkelijker gaan, dan wanneer jullie in een bosgebied wonen...
Maar niets is onmogelijk....

Wil je de hond "los" kunnen laten lopen in een bosgebied, dan zal je toch constant op je hoede moeten zijn...
Maar in feite is bosgebied voor iedere hond spannend... ;-)

De ene Beagle wat energieker zijn met speuren dan de ander...

Mag ik ook nog een ongevraagd advies geven... ;-)

Koop alsjeblieft een hond/pupje via de RAS hondenvereniging.

http://www.beagleclub.nl/

Misschien duurt het wat langer voor jullie een hondje hebben maar dan heb je ook een lange voorpret... En de kans op een liefdevolgefokt gezondhondje is vele malen groter dan honden bij een broodfokker vandaan...

Honden bij grote fokboerderijen cq. broodfokkers vandaan zijn heel vaak ziek. En een groot percentage sterft na een aantal weken/ maanden..

Men denkt voordeliger uit te zijn om daar een pupje te kopen, het tegendeel is echter waar.
De dierenartskosten bruisen de pan uit. Als het hondje al opknapt, blijft het vaak een knusje...

Ouderhonden zijn niet onderzocht op erfelijke gebreken...
Pups zijn niet goed ingeprent... En hebben vaak een jeugddeprivatie, iets wat stress en ziekte kan veroorzaken...

Hoop dat je hier wat aan hebt..
Heel veel wijsheid en voorpret...

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel GreetGreet

honden foto van Greet

Hallo Simone,

wat kan ik nog meer zeggen ... ik ben het helemaal eens met m'n voorgansters. Een Beagle koop je niet alleen op z'n heerlijke snoetje, er komt inderdaad heel wat meer bij kijken. Wij hebben het probleem van alleen zijn opgelost door er 2 ineens te nemen, en ik moet zeggen dat was een goed beslissing. Maar verder moet je vastberaden zijn om de Beagle aan te kunnen. Ze hebben echt veel beweging nodig, en zijn niet tevreden met een snelle plas op het gazon. Als je niet van plan bent om veel met je hond te doen, zou ik je aanraden om naar een ander ras uit te kijken. Als je tijd wil investeren in je hond, en niet bang bent van lange wandelingen (door weer en wind) dan zit het wel goed. Het zijn inderdaad heerlijke honden, en wij genieten er alle dagen met volle teugen van, en zij hopelijk ook van ons ;-))
De fokker van onze honden kan ik je echt wel aaraden, daar gebeurt alles (werkelijk alles) volgens het boekje. Zij zijn aangeloten bij Sint-Hubertus en fokken alleen maar Beagles. Als je dit wil bezorg ik je hun gegevens.

Groeten, Greet

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hoi Simone
Heb zo getwijfeld of ik wel zou reageren. Heb in mijn leven heel wat honden gehad, ook een Beagle. En dat is de enige hond die me 8 jaar lang hoorndol heeft gemaakt. :-) Nam inderdaad om de haverklap de kuierlatten. Toen we haar als pup hadden en ze liep weer eens weg, dan gingen we er hier met zijn allen achteraan. Op het laatst "zwaaide"ik alleen nog maar, als ik haar staart nog net de poort uit zag glippen. Ik wist dat als ze haar buik vol had gegeten van de straat ze weer voor de deur zou zitten. Ze deed nog heeeel veel meer, maar dat ga ik je hier niet vertellen :-) Ik dacht dat ik na het opvoeden van 2 zeer eigenwijze kinderen...( haha ze moesten eens weten dat ik dat hier neer krabbel)dat ik ook wel een beagle de baas zou kunnen. Maar ik zeg je eerlijk: ik wil nooit geen beagle meer.
Yvonne

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi simone,
buiten het feit dat ik eigenlijk alle honden super vind en denk dat de meeste problemen van honden door het verkeerde gedrag van mensen ontstaat valt me wel iets op...
in de nederlands asiels zitten altijd relatief véél beagles.
de conclusie die ik hier uit trek is dat het waarschijnlijk geen makkelijke honden zijn om goed op te voeden?

kies je wel voor een beagle,die natuurlijk wel echt super lief zijn dan zou ik wel veel energie steken in de opvoeding!

succes met de beslissing,
gr mariaa

honden page profiel ANGELIQUE & TOBYANGELIQUE & TOBY

honden foto van ANGELIQUE & TOBY

Wij hebben ook eerder een beagle gehad, en een labrador en een welsch spinger spaniel. MAAR NNNOOOOIITT meer een beagle!!! Sorry

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Het zijn dan misschien niet de meest makkelijke honden maar, hopelijk trap ik hiermee niemand tegen de schenen, veel mensen zouden eigenlijk ook eens voorbij die lieve snoet moeten kijken en zich informeren naar het karakter en zo vooraleer ze voor die lieve hangoortjes en kopje vallen. Dat is vaak de fout.
En dat is niet enkel bij Beagles zo.
Sorry.

Groetjes van ons

Simone (Gast)

Bedankt voor al jullie reacties!

honden page profiel AngelAngel

honden foto van Angel

Veeeeel succes met je beagle! Ik heb er ook één en het beest geeft niets dan problemen, is stronteigenwijs, luistert voor geen meter, vreet alles wat los en vast zit en heeft een tomeloze energie. Je zou er gek van worden, ware het niet dat het een absolute schat is en ik zo weer een beagle zou nemen. Ik vind het ook wel weer erg leuk dat hij altijd z'n eigen gangetje gaat en zich van niets en niemand iets aantrekt. Hij gaat er wel geheid vandoor als ie de kans krijgt dus houdt hem binnen en aan de lijn tenzij je ergens bent waar hij niet weg kan. Succes!

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Ik heb ook al gemerkt dat een Beagle heel graag een spoor volgt. Ontsnappen heb ik ook al meermaals meegemaakt.

Blijkbaar heeft Mira echt wel een Beagle karakter :-)

Ik wist dat beagles geen gemakkelijke honden zijn. Maar ik wou toch de 'uitdaging' aangaan.

En ja het zijn lieverds met de hangoortjes :-D

Joost (Gast)

Wij hebben ook weer een jonge beagle die inmiddels 2 jaar is. Hiervoor hadden wij ook een beagle die inmiddels helaas is overleden. We hebben ze bijde uit het asiel gehaald. De eerste beagle was een schat en vond alles goed geen problemen en zeurde nooit! De tweede beagle was toen we hem kregen nog een net een pup en had inmiddels 4 eigenaren in 5 maanden gehad!
Ook wij kwamen erachter dat hij niet de makkelijkste was. Echter na trainingen en doorzetten is hij inmiddels twee jaar. Nog steeds energiek maar ook rustig en erg lief! Het is een schat van een hond nu.
Als je voor een beagle kiest kies je voor dat mooie koppie maar ook voor het innerlijk! Ik vind het zo jammer dat al die beestjes na een tijdje in het asiel belanden, erg zielig.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je zult dus gewoon heeeeel veel tijd moeten steken in de opvoeding bij een Beagle. En zeer consequent moeten opvoeden. Inderdaad gelijk naar de hondenschool en contact houden met die mensen. Is beter dan zelf zitten klungelen. Volgens mij zijn het heerlijke honden, lekker eigenwijs. Maar dat is ook een uitdaging bij de opvoeding.
Inderdaad een pup uitkiezen bij een goede fokker, zodat hij goed gesocialiseerd is. En dan zelf goed verder socialiseren. Alles rustig aan en in stapjes, positief trainen. Dat scheelt echt enorm in het gedrag van de hond op latere leeftijd!
Tijdens de puberteit zijn honden heel eigenwijs en zul je weer bij de basis moeten beginnen: met geduld de basisregels weer aanleren en volhouden. Volgens mij heb je er daarna een heerlijke hond aan, die je af en toe in de gaten moet houden zodat hij niet de poort uitgaat.

honden page profiel RammetjeRammetje

honden foto van Rammetje

hoi,

Ik wil hier even wat aan toevoegen.

Beagles kunnen ook goed luisteren maar dat ligt aan de opvoeding en de fok combinatie.
Heb hier een Beagle rondlopen van nu een jaar en liep al los toen ie 5 maanden oud was nooooit weggelopen, geen cursussen helemaal niks zelf opgevoed luisterd prima, rustig in huis.
kortom een droog kloot O-)

groetjes
Jacqueline

honden page profiel KatrienKatrien

honden foto van Katrien

Hey allemaal,

Om eerlijk te zijn kan ik de stelling "de twijfel slaat toe" wel begrijpen. Heb dit zelf ook gehad gezien er zooo veel negatiefs wordt verteld over die langoortjes :-D

M'n beagletje "lucky" is inmiddels 9mnd. Sinds ze bij ons is heb ik GEEN SECONDE MEER GETWIJFELD !!

Vanaf dag 1 zijn er bepaalde regels/gewoonten toegepast zonder er ook maar van af te wijken !

Vanaf het begin gaan we ook naar school & volhouden is de boodschap ! De oefeningen gaan perfect, enkel is ze wat sneller afgeleid door geurtjes .... Ik kreeg de opmerking om OP HET EVEN WAT VOOR MANIER te zorgen dat ze gedurende de ganse les (1uur) "aandacht" voor me heeft, zonder uitzondering ! In het begin is dit niet gemakkelijk geweest, maar ik moet zeggen... het is heus wel mogelijk !

Als ik lucky "loslaat (jawel!)" doe ik dat zoveel mogelijk op verschillende plaatsen (uiteraard waar er geen gevaar is). Als de plek vreemd is gaan ze zowieso dichter bij je blijven. Trekken we de bossen in loopt ze steeds op een redelijke afstand bij ons in de buurt.

Met de juiste aanpak is een beagle perfect handelbaar, maar tijd & energie vraagt het zeker

Inderdaad, je moet wat meer geduld met hen hebben dan enig ander ras, maar dat weet je als je ze koopt.

Laat je niet te snel afschrikken, maar overweeg goed waaraan je begint :-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Idd een beagle kan een geweldige hond voor je gezin zijn, maar je moet gewoon wel weten wat je in huis haalt.
En wat de instructeur op onze cursus ook zei tegen een nieuwe beagle pup eigenaar:
'Jij moet 6x zo hard werken en gek doen om je hond half zo goed te laten luisteren als de man met de DH naast je.'
:-D

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Ik heb ook een beagle, mellow, hij is bijna een jaar oud! en ik heb nog geen moment spijt gehad !
Hij luistert best goed, heeft nog wel puppy streken (maar dat hebben alle honden)
Hij kan loslopen enz.
daarbij zijn beaglés heerlijke knuffelkonten en ze kunnen je soms zoooo zielig aankijken met hun lange flapoortjes..
Jaaaaa ik ben verliefd O-)

Basieltje (Gast)

Wij hebben sinds april ook een Beagle, is ondertussen al 7 maanden maar is een echte lieverd. Je moet er echt wel mee bezig zijn en hun echt wel van in het begin laten weten wat mag en niet..
Actief zullen ze volgens mij altijd zijn maar het kunnen zulke lieverdjes zijn..
Het enigste nadeel dat wij hebben is dat hij met alles gaat lopen wat hij ziet en probeer het dan maar af te nemen..
Maar voor de rest is het belangrijkste dat je gewoon goed duidelijk maakt wat mag en niet..
Wij kunnen hem ook perfect in het bos los laten lopen en fijn vind hij het zeker!!
dus een Beagle heeft gewoon een sterk baasje nodig en dan heb je een schat van een hond!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Basieltje, ik zou hem naar je toe roepen en het dan afruilen met iets lekkers. Nooit proberen af te nemen, want dat maakt het alleen maar interessanter.
Erg goed om te horen dat jullie Beagle verder goed luistert.

Ik moet overigens zeggen dat de 'algemene informatie' van een ras soms erg overdreven is hoor. Bij een border collie wordt ook alleen maar gehamerd op dat het geen makkelijke huishond is, dat hij moet werken, bladiebla. Een reutje loopt weg om loopse teven achterna te zitten, een teefje is makkelijker om te trainen etc etc. Zo schrik je ook erg als je over een hond nadenkt. Erg jammer vind ik dat.

honden page profiel Maritha RijkersMaritha Rijkers

honden foto van Maritha Rijkers

Ik heb heb sinds kort ook een beagle pup.
Heb er tot nu toe geen spijt van.
Vind die eigenwijsheid juist wel leuk.

Joyca is nu 13 wkn oud, en ze weet al wat zitten betekend en komen, en als ze speeltjes etc in der mond heeft weet ze ook al dat ze bij het woordje los die ook los moet laten.
Tot nu toe geen cursus gevolgd, denk ook niet dat ik het ga doen.

Heb wel moeite met buiten lopen, als ze iemand anders ziet dan rent ze er meteen op af.
Ze loopt wel aan de lijn dus kan niet weg.
Bij ons een straat verderop mag je in een wei de honden los laten, en ga daar regelmatig heen, en beetje oefenen dat ze je moet volgen en moet komen als ik roep, doet ze al best goed.

Dus als je goed oefent en de hond zelf veel liefde geeft, krijg je die ook terug, en heb je een leuke hond, die zelfs luisterd.

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey

honden foto van Corrina  & Bailey

Ook ik heb een Beagle, Bailey van 1,4jr oud. Ze is ontzettend eigenwijs en enorm energiek. Elke dag wandelen en ook lange wandelingen maken van een geruime half uur zeker. Dat is eigenlijk te kort.

We nemen haar geregeld mee op de fiets zodat ze even kan rennen Gelukkig hebben wij een grote tuin waanrin ze kan ravotten.

Ook het losbreken kennen wij met haar. Van alles geprobeerdtot diep de grond in gaas spannen. Echter hebben wij een stukje waar dit niet kan. We hebben nu een omheiningsset gekocht. Nunog instaleren, dus ben benieuwd hoe dit gaat.

Echter is het een ras die wel aandacht nodig hebben en anders dit vragen. Wij werken beide nog fulltime en in de avond, van 5 tot 11 is ze los, Mijn partner is 1 dag in de week vrij.


Het is een ras waar je zeer consequent moet zijn in de opvoeding. Dus belonen en straffen daar waar nodig.
Ik heb gemerkt dat je een beagle niet zomaar even neemt ivm een leuk snoetje, maar als je consequent bent luisterd de hond als een zonnetje en krijg je enorm veel liefde en vrolijkheid voor terug!

SUcces met je hond en laat ons zo nu en dan weten hoe het gaat en wat je ervan vind!

Groetjes Corrina

Hans (Gast)

Fijn dat u eerst denkt en dan pas handeld.
Er zitten meer dan genoeg beagle's in dieren asiel's van menssen die later ontdekte dat een beagle er erg leuk uitziet,maar minder makkelijk is als wensselijk.
Zelf hebben we een hele lieve(aanhankelijke) maar erg dominante beagle reu van bijna 6 jaar en deze willen we voor geen goud kwijt.
Hij kan goed alleen zijn,gaat graag mee in de auto en loopt los op het strand waar hij tig keer achter een bal aangaat en ook terugbrengt ;-) Als hij de kans heeft loopt ie zijn eigen rondje en komt pas als hij wil...
Kort en goed een lieve hond met een hele eigen wil en karrakter.
besef eerst...schaf daarna aan.

Anoniem (Gast)

machtel (Gast)

:-D Ik vind Beagles geweldig.
Ik heb wel eens verhaald van die beagle, die telkens
ontsnapte op het hondenspeelveld.
Alles was netjes afgemaakt met hekwerken en afrastering en toch liep de Beagle telkens over
de aangrenzende straat langs als wij buiten zaten.
Niemand snapte wat hij nu deed om buiten het veld te komen. Totdat hij betrapt werd.
Hij klom over de afrastering naar boven en sprong
er aan de andere kant gewoon vanaf.
Dus hij kroop niet door de afrastering, maar klom
gewoon naar boven. Niet te geloven.
Maar ik heb ook al eens verhaald van die beagle die
luisterde, maar op het moment dat hij iets zag er tussenuit piepte, niet meer onder controle te krijgen was en heel heel triest, naderhand dood van de autoweg
gehaald moest worden omdat hij de weg kwijt was en
onder een auto terecht gekomen was.
Ik geef er mee aan, dat je moet weten welke hond
je neemt en als de voors en tegens bekend zijn,
waarom zou je geen beagle nemen ?
:-D

Stefan (Gast)

Vanaf 9 november hebben wij een Beagle.

Zo spannend als de eerste rit naar zijn nieuwe huisje was (heel veel kwijlen), zo op zijn gemak lag ie al vanaf 4 dagen te dommelen in z'n bench. 's Nachts is het echt een volhouder en wil die niks liever dan aandacht en spelen. Ook wandelen aan de lijn deed ie zonder slag of stoot na de 1e keer. Hij vindt t heerlijk om op je buik of bij je benen te liggen, om daar al zijn indrukken van de dag te verwerken.
Uiteraard is ook deze beagle enorm speels en bijt (zachtaardig) het liefst in alles waar hij zijn tanden in kan zetten. Met een aantal duidelijke commando's en toonhoogten kun je m vrij snel leren wat leuk is en wat niet.

De eerste indrukken van ons beagle'tje zijn overweldigend en zijn er bijzonder blij mee.

Zoals voorgaande schrijvers reeds melden, is het mijns inziens erg belangrijk dat de beagle in een prettige, huiselijke sfeer bij moeder en broertjes/zusjes is opgegroeid. De eerste paar weken zijn volgens mij erg bepalend voor het karakter van de hond.

Heel veel succes met het maken van een keuze.

Vr. Groet

Stefan

honden page profiel wybrichwybrich

honden foto van wybrich

ik heb zelf een beagle heb geen enkle cursus gedaan en het beestje luister prima maar je moet goed consequent zijn want het is wel zo dat ze elke kans grijpen die je ze geeft.

Dhr. van der Heijden (Gast)

Ik heb al 13 jaar een Beagle en hij heet Harley !
Een lieve hond, maar ontzettend eigenwijs.
Hij heeft een eigen wil en zal telkens weer opnieuw proberen zijn eigen wil door te zetten.
Een Beagle geeft nooit op !
Regelmaat en consequentie is noodzakelijk om een Beagle op te voeden.
Veel tijd, veel energie, maar ontzetten veel liefde en mooie momenten krijg je er voor terug.
Ben nu al bang voor de dag, dat ik m'n trouwe vriend ééns zal verliezen.

Groeten,
Dhr. van der Heijden

quinta (Gast)

hallo alenmaal

wij krijgen binnen een week of twee een pup :-D
maar wij zouden graag wat info willen .
en kan een beagle (hond) met konijnen en een hamster ?
en kan hij drie keer 5 uur thuis blijfen
en zou hij zich thuis voelen in een gezin kinderen 12,9,7 of zou dat te druk zijn?

nou ik hoop gouw een reachti

Mannon (Gast)

Hallo allemaal,

Sinds september hebben we een beagle thuis.
we hebben hem van iemand overgenomen, hij is al 4 jaar.
Maar nu lopen we tegen steeds meer problemen aan.
Hij heeft al veel geleerd maar hij blijft maar op de aanrecht springen. Daarnaast vertoont hij heel dominant gedrag zodra hij van ons in zijn zetel moet tijdens het eten. Hij heeft al een aantal keer geprobeerd te happen. Tijdens het wandelen wordt hij tegen sommige honden heel agressief.
Wie herkent dit?? Wie heeft er ideeen en oplossingen?? Wij hebben al vanalles geprobeerd.

Bedankt,
Mannon

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Teken ze zijn e nu alweer....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^