Vogeltjes voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Het is er weer de tijd voor en je wordt er bijna mee dood gegooit: vogelvoer. Vetbollen, pinda-netjes enz. Nu ben ik daar normaal niet van maar mijn vriend had voor zijn verjaardag zo'n heel voedingsplateau met toebehoren, huisje enz gekregen. Nou ja, huisje aan schuur getimmerd en spijkertje erin en daar zo'n bolletje aan. Dat hele ding met bergen voer durf ik niet neer zetten, Bas mag niks en onze kippen lopen ook overal en nergens en het lijkt me ook niet verstandig als die dat eten toch? Misschien als het weer eens zo vriest dat ik het neer zet, maar nu? Maar goed, Bas aast al dagen op dat vet-bolletje. Heel de tijd neus in de lucht naar dat ding aan de schuur. Bas gaat nog niet echt super dus we houden hem al strak in de gaten als hij buiten scharrelt dat er niks in het bekje verdwijnt. Was ik gisteren aan het koken en vriend komt thuis en gaat met Bas naar buiten. Was weer binnen zonder Bas blijkbaar en toen ik ging kijken had hij dat bolletje (als geschenk uit de hemel gevallen wat Bas betreft...) te pakken en er was een stukje af. Vloeken en tieren natuurlijk, Bas zonder toezicht buiten en dan dit ook nog. Hoe doen jullie dat. Blijven jullie honden wel van al die vogellekkernijen af of zetten jullie gewoon niks neer. Bij ons moeten de vogels toch maar weer een deurtje verder voor voedsel!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vogeltjes voeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LieselotLieselot 3 doggies

honden foto van Lieselot

Toivo springt ook altijd naar de vetbollen en heeft er zelfs eens 2 na elkaar opgegeten met netje en al.

Ben naar de DA gegaan voor alle zekerheid maar er was niets aan de hand.

Er is een tijd geweest dan zijn poepjes eigenlijk alleen uit noten bestond. Wat heel handig is want de vogels ruimen ze dan op :-D

Je kon ze bijna niet opnemen want ze vielen allemaal uit elkaar.

Het is nu een beetje gestopt maar nu de winter er weer aankomt zullen we weer moeten opletten.

Het grootste probleem is dat de vogels veel nootjes en zaden op de grond laten vallen en dan ruimt toivo ze allemaal op.

Wij hebben een septische put voor de honden hun poepjes en geloof het of niet, de zaden beginnen te schieten en er groeien al dingen in de put. De zaden beginnen te kiemen. Echt wel grappig om te zien :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wij hangen eigenlijk nooit vetbollen op, er zijn hier al hele troepen vogels die lekker meeeten van het voer van onze kippen. :-)

Lola mag eigenlijk niet in de kippentuin komen omdat ik bang ben dat ze de kippenpoep gaat eten. Toen ze toch een keer achter me aangelopen was omdat ik de deur niet goed dicht gedaan had, hoorde ik achter me ineens een geluid van een smakkende hond...zat ze lekker de granen van de kippen op te peuzelen. :-)

honden page profiel tanatana 3 doggies

honden foto van tana

het is nog veel te vroeg voor vetbolletjes, maar als het zover is zou ik ze buiten bereik van de hond hangen, of niets. :-) tana.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik hang vetbollen en ander vogelvoer hoog in de boom waar Charlie niet bij kan.

Groet,
Carla

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Ik had het ook hoog aan de schuur, maar blijkbaar is ie naar beneden gevallen ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die dingen vallen inderdaad naar beneden. Gisteravond liet ik Dobby nog even in de tuin en hij meldde zich weer bij de deur. Ik liet hem binnen en hij rent snel naar binnen. Dan weet ik dat hij iets heeft. Inspectie leerde dat hij een vetbal in zijn bek had.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn vorige hond was allergisch voor vetbollen :-D als hij er aan rook begon hij spontaan te niezen.

Bij ons in België is het echter broodnodig om de vogeltjes bij te voederen ! Wij doen dat zelfs in de zomer. Het is immers overal zo volgebouwd (de mens neemt dus hun biotoop af) en de vogels vinden niet genoeg eten meer.

Daarom zijn bij ons meestal winter en zomer het vogeleten totaal uitverkocht. Tibo eet daar sowieso toch niet van en we zorgen ook dat hij er niet bij kan.

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Ik hang hier ook altijd de vetbollen op. Ook had ik een vogelhuisje dat je aan de pergola kon hangen. Had, zei ik want vorig jaar maakte Hero er een sport van om op zijn achterpoten te gaan staan en dan kon ie net dat huisje een mep geven en dan zwiepte dat ding lekker op en neer. Al die vinken en mezen zeeziek. hahahahaha.
Uit eindelijk heeft ie dat ding eraf gekregen en viel het kapot op het terras. :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als het vriest, legt mijn vader wel eens stukjes brood neer in de tuin, voor de vogels. En zaadjes e.d. dingen. Raki moet normaal niets van brood hebben, maar vreet wel die stukjes brood in de tuin op :'(.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vogeltjes voeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^