Probleemhond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel natasjanatasja

honden foto van natasja

Hallo,

Ik heb sinds enkele maanden een Mechelse herder overgenomen van verre vrienden van ons. Deze hond heeft echter een gans verleden achter zich. Wij zijn inmiddels zijn 4de eigenaars en de hond is nog maar 2.5 jaar oud. Dus hij heeft al enorm veel meegemaakt, we weten dat hij reeds basistraining pakwerk gedaan heeft, vermoedelijk enorm veel is geslaan, heeft een 4tal maanden in een auto gewoond... noem maar op... de laatste eigenaars hadden niet echt veel problemen met de hond (hadden er spijtig genoeg niet veel tijd voor) en moesten verhuizen naar een app. dus de hond kon niet mee. Na slechts een half jaar bij die personen te hebben geleefd is de hond bij ons terecht gekomen.

Hij is nu vanaf juli bij ons, hij heeft een groot domein waar hij kan in loslopen... maar het probleem is dat hij enorm lief is naar mij toe maar naar mijn vriend en dichte familie (welke veel over de vloer komt in functie van het familiebedrijf) kan hij soms vals uit de hoek komen..
Wel vermoed ik dat dit eventueel kan te maken hebben met het feit dat het allemaal mannen zijn. Naar bepaalde personen kan hij enorm raar uit de hoek komen en zijn haar rechtzetten en grollen. Maar het bizarre is dat hij naar mijn vriend enorm lief is en dan 5 min nadien kan hij staan grollen naar hem.

Voor de veiligheid gaan we nu een ren zetten in de hangaar met uitloop naar buiten toe zodat hij zowel binnen als buiten kan in het bedrijf.

Heeft iemand ook ervaring met zo een soort van gedrag? op bepaalde momenten lief en speels en nadien volledig een kwade hond.
ik moet zeggen dat hij dit gedrag niet vertoont bij mij, ik ga er regelmatig met wandelen, 2x /week naar hondenschool. dus ik vermoed dat dit een hond zal zijn met slechts 1 baas. en door wat hij allemaal heeft meegemaakt in zijn verleden zal hij altijd argwanend zijn tegenover mensen die hij niet kent of niet volledig vertrouwd.. grotendeels denk ik dat hij soms uit schrik zo een gedrag vertoont...

Alvast bedankt voor de reacties...

Groetjes,
Natasja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleemhond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wat ik zou doen, is toch zeker een gedragstherapeut bij deze hond halen. Op afstand ziet niemand wat je hond doet. Vaak is een bezoekje van zo'n gedragstherapeut al voldoende om te zien waarom jouw hond zich zo gedraagt. Met veel geduld en liefde krijg je veel gedragstoornissen wel verholpen. Je hond heeft misschien wel een trauma opgelopen...Ik zou zeker voorzichtig zijn en de GT laten komen.

Groetjes Monique

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

De hond is waarschijnlijk erg onzeker.
Ik zou zeker met hem op training blijven je vriend daar meer bij betrekken.
Je kunt ook een gedragsdeskundige vragen langs te komen om de problemen precies te inventariseren.

Wat bezoek en je vriend iig niet moeten doen is hem strak aankijken (kijk altijd naar zijn staart bijvoorbeeld), over hem heenhangen en onverwachte snelle bewegingen maken.
Vooral rustig bij hem blijven, het zal even kosten om zijn vertrouwen helemaal te winnen.

Maar geef hem wat tijd.

Groetjes, Margje

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Ik vermoed dat de eerste eigenaar hem heeft willen africhten en dat hij niet geschikt is gebleken.Daarom zou hij wel eens weggedaan zijn. Helaas zijn die half afgerichte honden onvoorspelbaar in gedrag, dus wees heel alert op tekenen van frustratie en agressie!Dit zal ook wel de reden zijn dat hij al drie eigenaren heeft gehad. Jullie hebben echt gespecialiseerde hulp nodig. Gewone hondenschool volstaat niet.Succes!

honden page profiel natasjanatasja

honden foto van natasja

Hey iedereen,

Alvast bedankt voor de reacties!!

Ik ga zeker door gaan met de trainingen maar zoals ik al gezegd heb is het een schatje als ik er bij ben en zal hij niet veel mispeuteren bij mijn vriend dan...
Dus het is ook niet zo simpel om in te schatten hoe of wat zijn reactie is op dat moment, of waardoor hij zo uit de hoek komt.. Mijn vriend zelf heeft wel altijd honden gehad maar altijd 'sloefkes' om het zo maar te noemen...
Een mechelaar is sowieso al geen schoothondje dat je zijn zin mag laten doen...
We gaan er alles proberen aan te doen om nog meer vertrouwen van hem te krijgen zodat hij ook naar mijn vriend toe socialer wordt.

Hij heeft zo ook de slechte gewoonte om in de lucht te 'happen' tijdens het spelen maar af en toe heeft hij wel eens een bil toevallig tussen zijn tanden zitten. Dit is ook iets wat hij met mijn vriend doet, woest spelen en als een onnozel jong veulen staan huppelen en springen ter plaatse en dan hap hap en per ongeluk sta je dan plots te dicht en heeft hij je mee.. het is niet dat hij echt bijt maar toch al dikwijls eens blauwe plekken van gehad. nadien weet hij wel dat hij stout geweest is maar een half uur nadien is hij dit terug vergeten...

Heeft er iemand raad voor deze slechte gewoonte?

Groetjes
Natasja

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Natasja,

Wat ik zou doen is in ieder geval het delen van de wandelingen en naar de HS gaan zodat je vriend ook een band met hem opbouwt. Dus hij een deel van de wandelingen en 1 maal in de week hij naar de HS voor zijn rekeening neemt. Dat schept in ieder geval ook een band tussen de hond en je vriend.

Wat ik mij nu afvraag is wat doet je vriend als je mechel in een keer gaat grauwen, er moet een trigger voor je mechel zijn waarom hij in ene omslaat.

Zoals Margje al schreef, de hond handelt uit een bepaalde onzekerheid, het is ook niet niks voor een hond zoveel eigenaren en zoveel verschillende manieren van opvoeden/trainen. Het is in principe niet zo vreemd als hij alleen op mannen reageert zoals hij reageert. Dat is mi. zijn associatie naar zijn verleden vooral naar bepaalde personen die de associatie nog veel meer bevestigen, ik zeg maar even iets zoals een bepaalde houding, of iets dergelijks. Ook zoals Margje zegt het aankijken/fixeren na de hond toe dat voor de hond iets heel bedreigends heeft en uitlokt tot een gevecht.

Een GT erbij halen is zeker een goede tip, die je hond '?ive' kan observeren en het objectief en eerlijk kan beoordelen.

Wat ik nog even wil benadrukken is dat een hond niet agressief wordt van een basis training PH zoals vaak en te veel gedacht wordt. Wel is het zo dat de manier er met een hond getraind kan worden en dan bedoel ik met name honden die te gevoelig zijn voor een bepaalde manier van training en dat helaas niet altijd (her)erkend wordt door de eigenaar die er mee traint.

Wat wel kan zijn en waar je wel rekening mee moet houden zijn de bepaalde woorden die er gebruikt zijn in de basistraining KNPV. Voor jou vervelend want je weet immers niet welke woorden gebruikt zijn tijdens de training. Juist die bepaalde woorden zorgen ervoor dat ineens het knoppie omgedraaid wordt en de drift in een keer ZEER hoog oplaait.

Om je een voorbeeld te noemen. Een van mijn honden heeft ook de opleiding PH doorgelopen. Als ik nu bijvoorbeeld zeg PAS OP, dan draait Blitz als een blad aan een boom om of als ze bovenop een tas ligt dat soort dingen worden geassocieert met het spelletje wat ze toch leuk vonden en hun aangeleerd is. De drift zie je in ene in haar terug, of de hand op mijn schouder leggen dat zijn allemaal dingen die hun aangeleerd zijn.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Je zult om te beginnen moeten accepteren dat je met zo'n hond niet "gewoon" kunt spelen. Uit ervaring weet ik gewoon dat een Mechelaar verandert door KNPV/IPO.
Deze honden, en zeker één met zo'n achtergrond is niet stabiel, in de zin van grenzen kennen e.d.
D.m.v. spelletjes wek je de drift op en kunnen ze om zich heen happen omdat ze de grens en het verschil niet kennen.

Onze Mechelaar Lux is gelukkig in huis opgevoed, maar was toch een andere hond toen hij nog IPO en daarna KNPV deed. Hij was scherper en had veel meer drift.
Lux is 1,5 jr. geleden met dit werk gestopt, is ondertussen gecastreerd en is nu "mijn" huishond. En zeker sinds Joep niet meer bij ons woont, is Lux veel stabieler en rustiger geworden, met veel minder drift.
Hij gaat lekker mee op stap, is sociaal naar iedereen, maar hij blijft op bepaalde momenten scherp en houd ik hem altijd in de gaten.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Oh ja, en idd de halfafgerichte honden zijn het onvoorspelbaarst. Zo is het met onze Bru (mix HollanderxMechelaar) verkeerd afgelopen, omdat wij na zijn mislukte politiehondentraining de 6e !!!! eigenaren waren. En hij was nog geen 1,5 jaar oud!!! Deze honden kennen dus vaak helemaal geen grenzen en weten absoluut niet hoe om te gaan met bepaalde situaties. Ik moest hem een keer letterlijk met een stok van me af houden omdat hij me steeds aanviel na een "hier"-commando. Je zag dat hij onzeker werd in heel zijn houding en "dacht" waarschijnlijk dat dit een opjutter was. Zo werken sommige mensen met een stroomband om iets af te leren, in de KNPV gebruikt men deze om de honden op te jutten en feller te krijgen!

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Lux is een ideale "rellenhond", hem kun je alleen maar feller krijgen door zulke "trucjes". Heb je echter een hond met een ander karakter, kan dit natuurlijk een heel ander effect krijgen.
Moeilijk hoor, toch kan ik zeggen dat voorkomen beter is dan genezen. Wil niet zeggen dat deze hond "gemeen" is, maar kan best gevaarlijk zijn voor de mannen zeg maar.

Marjan (Gast)

Hallo Natasja,

Wat een herkenbaar probleem. Onze eerste Duitse herder kwam uit de noodopvang na daar geplaatst te zijn door de dierenbescherming na inbeslagname.
Ook hij had een nare tijd gehad met veel slaag en andere lijfstraffen.
Met heel veel tijd, geduld en vooral consequent optreden is het voor 85% goed gekomen, echter bleef hij altijd een beetje onberekenbaar. Sommige trekjes zijn helaas niet uit een hond te 'trainen'.
Wel zou ik je willen adviseren om een gedragsdeskundige in de arm te nemen. Vaak zijn dingen die wij mensen als normaal beschouwen voor een hond bedreigend of uiting van onderdanigheid.

Veel succes ermee.

Groetjes Marjan.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Nou Jeeanette dan zijn wij het oneens, met een hond die uit KNPV komt kan je wel degelijk spelen.

Het is maar hoe je met honden omgaat en dat zien helaas veel eigenaren niet met een KNPV hond.Hebben een hond afgericht, dan menen ze een volgende hond ook af te richten maar kijken geenzins naar de gevoeligheid van een hond.

Nogmaasl zeg ik dat deze honden hun grenzen wel kennen maar helaas hun eigenaren kennen hun grenzen niet en blijven maar aanmodderen met diezelfde trainingsmethoden die in hun ogen geschikt moet zijn voor elke hond die afgericht zijn. Dan wordt de hond verkocht maakt niet uit aan wie als we hem maar kwijt zijn en zo gaat de hond van hand tot hand, niet de hond is onvoorspelbaar maar zijn eigenaren zijn onvoorspelbaar. De hond is alleen de dupe en krijgt dan de naam onvoorspelbaarm agressief of ik weet niet wat aan zijn/haar naam hangen. Goh ik kan hier mij zo over opwinden en kwaad worden dat juist de honden de schuld krijgen>NEE DE EIGENAREN DIE VASTHOUDEN AAN HUN MANIER VAN TRAINEN welke niet GESCHIKT is voor iedere hond die ze aan hun lijn hebben hangen. Helaas wordt die fout nog steeds gemaakt.

machtel (Gast)

:'( Precies wat Monique meldt.
Een gedragstherapeut kan uitkomst brengen.
Dat deze hond probleemgedrag vertoont, vind ik
eigenlijk niet zo vreemd.
De gt komt thuis, u vertelt u verhaal, hij bekijkt
de hond en geeft advies.
Is er een ernstig probleemgedrag, kan hij ook intern
"opgevoed" worden, net als het baasje zelf.
Met zo'n lang leven nog voor zich, zou ik het op
zijn minst proberen.
Ik denk dat u met heel veel geduld en training
goede resultaten zult bereiken.
Geen wonder dat deze hond niet meer weet wat te doen
en hoe hij zich moet gedragen.
Precies wat onze gt meldde : van de 100 honden
is het probleemgedrag voor 98% toe te schrijven
aan de bazen.
:'(

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

ik denk dat je er heel verstandig aan doet om een ren te plaatsen. een mechelaar met een afgebroken, of misschien zelfs mislukte pakwerk-opleiding kan levensgevaarlijk zijn. :-) tana.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk ook dat een gedragstherapeut kan helpen. Misschien neemt je vriend onbewust een houding aan die de hond associeert met pak-training ofzo. Dit zal je zelf niet zo snel constateren, maar de hond die getrained is hiervoor kan daardoor misschien getriggerd worden.

Ook denk ik dat in een geval van onberekenbaarheid het altijd verstandig is een professional in te schakelen.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Beste Wilma met de Mechelaars,

Ik doel ook op het " gewone" spelen zoals "geenkenners" doen...
Ik speel echter ook met mijn Mechelaar hoor! Alleen heel anders.

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

het wordt altijd aangeraden met werkhonden, nooit een hond te nemen van ouders als werkhonden, deze honden hebben bepaalde drift dat ze MOETEN dingen doen, MOETEN werken.
zo niet worden ze er niet beter op.

en waarschijnlijk zou je hem moeten laten wennen aan mannen, laat die mannen hem bv eten geven, of laat die mannen met hem spelen als het zo ver kan komen,, gewoon questie van wennen denk ik.

en anders een GT is een optie.
maar zou het zelf eerst proberen.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi
mensen
volgens mij is er wel met deze hond om te gaan maar daar is veel aanpassing voor nodig
omdat deze hond zo getraind is maar niet volledig valt alles voor hem door elkaar
een goed getrainde hond heeft 2 kanten een werkkant en een thuiskant
als hij werkt is hij gedreven en zitten ze dus onderweg vaak in een bench zodra hij daaruit mag is t maar 1 ding werken werken en nog eens werken dan zijn ze op dat moment ingesteld en is kroelen of iets dergelijks absoluut niet gepast voor de hond

de thuis kant dan is hij thuis weet hij dat hij vrij is en kan rusten en niets hoeft te doen de hond is ontspannen.

T kan zo zijn doordat jullie hond op zo een groot terrein is dat hij het werkgevoel heeft contineu

waar je aan moet werken is tijdens het in huis zijn de thuiskant en vooral veel belonen
en je vriend moet hem vooral vaak bij zich roepen en meteen belonen hij moet het vertrouwen zien te winnen van de hond en dat kan alleen door veel belonen en als hij iets niet goed doet nooit boos worden want dan verliest hij t meteen weer dus als iets niet mag heel rustig nee zeggen met zijn naam ja t is altijd moeilijk een herder die een man niet mag en daar moet je veel voor doen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleemhond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^