Chip niet te vinden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Zo open ik nooit een topic... ;-)

Net terug van de DA die ik nog even heb gevraagd de chip te checken (heb nu eenmaal de angst dat wanneer hij eens ontsnapt, hij niet te traceren is). Mooi stukje, niet te vinden dus... Nu riep de DA heel hard dat 'ie er wel is, want een chip verdwijnt niet? Dat zal allemaal best, maar wat heb ik aan een chip die niet te vinden is? Nog gevraagd of het kwaad kan dat de chip is gaan zwerven? Nee hoor, absoluut niet. Op internet lees ik toch echt andere dingen, vnl. enge verhalen....

Wat moet ik hier nu weer mee? Me zorgen maken om een zwervende chip? Kan een chip uit het lichaam verdwijnen? (ik meende van wel namelijk) Zal ik een nieuwe chip laten plaatsen? (vind het een fijn idee namelijk, maar goed, van zwervende of verdwijnende chips word ik ook niet blij)....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chip niet te vinden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ik heb wel gehoord dat als de chip net geplaatst is, dat hij er uit KAN gaan waar de naald is ingegaan. Maar  van 'zwerven' heb ik ook nog nooit gehoord. Ik lees even mee

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

een chip kan niet zomaar uit de hond verdwijnen (alleen operatief)

hij kan wel stoppen met werken

of, er kan iets misgaan tijdens het plaatsen (waardoor je denkt dat je hond gechipt is, maar hij dit in werkelijk niet is)

is je hond gechipt door de DA? of door de RvB?

in principe is op een Rontgenfoto heel goed te zien OF er een chip in je hond zit en zo ja WAAR de chip zich bevind

als hij er wel zit, maar niet meer werkzaam is... tsja, dan zou je een nieuwe chip kunnen overwegen

ik zou niet zomaar een nieuwe chip plaatsen, want stel de eerste doet 't nog wel, dan heeft hij er straks zomaar twee ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Sam is bij de fokker al gechipt, dus al twee jaar geleden. Hij is dus vast niet door het gat van de plaatsing verdwenen. ;-)

Een röntgenfoto? Vind ik dan wel weer heel wat voor een chip als er verder niets mee kan gebeuren... Maar als niet bekend is waar 'ie zit, ook al zou het nog werken, hebben we er ook niets aan toch? Ik neem aan dat als de DA het niet kan vinden, het asiel het ook niet lukt?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik zou ook niet zomaar een tweede erin knallen als ik jou was, strontvervelend! Ginny heeft er noodgedwongen twee omdat de chip die ze in Amerika had gekregen niet voldeed aan de Europese invoereisen. Gevolg is dat als ze scannen (laatst nog omdat haar chipnummer ergens niet goed geregistreerd stond en ik niet wist of dat nu in haar paspoort fout zat of bij de verzekering) ze standaard de verkeerde te pakken hebben. Ze heeft dan ook altijd een penning om waar duidelijk op staat dat ze 2 chips heeft. Ideaal is anders O-)

Maar goed, als die het niet meer doet is dat natuurlijk niet aan de orde. Weet je zeker dat het apparaat van de DA het wel deed? Die kunnen net zo goed de geest geven natuurlijk...

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Sam is bij de fokker al gechipt, dus al twee jaar geleden. Hij is dus vast niet door het gat van de plaatsing verdwenen. ;-)

Een röntgenfoto? Vind ik dan wel weer heel wat voor een chip als er verder niets mee kan gebeuren... Maar als niet bekend is waar 'ie zit, ook al zou het nog werken, hebben we er ook niets aan toch? Ik neem aan dat als de DA het niet kan vinden, het asiel het ook niet lukt? "

is bij jouw hond de chip al eens eerder gecheckt? en deed 'ie het toen wel?

ik weet niet of jouw DA grondig heeft "gescand" natuurlijk... heeft hij de hele hond afgezocht?

wat ook nog wel eens voorkomt, is dat de chipreader aangeeft: "battery low" en dan lukt het aflezen ook minder goed... kan ook goed het geval zijn. sommige chipreaders zijn ook beter dan andere

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Hij is inderdaad al eerder gecheckt, twee keer nu, toen was de chip wel te vinden. Hij heeft redelijk grondig gescand, dat wel...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fotoos maken ? van wat ? van het hele lichaam, dat is een duur grapje dan.

twee jaar geleden is de chip gezet ? dan sta je hond geregristreerd toch, ?

zou er geen zetten meer, misschien eens bij een andere dierenarts met een andere chiplezer ? wie weet is de chiplezer niet jofel meer ? een chip kan niet zomaar verdwijnen, zeker niet als die al twee jaar aanwezig is.
is dit de eerste keer dat je de chip gelezen hebt. ?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Intressant onderwerp. Ik wist niet dat een zwervende chip gevaarlijk kon zijn.. Ik heb het idee dat mijn nieuwe kat een zwervende chip heeft. Bij mijn andere kat voel ik hem namelijk niet en bij mijn nieuwe dacht ik dat ze een tumor ofzo had, maar dat bleek gewoon de chip... Best een groot ding ;-)
Nu voel ik hem niet meer, terwijl ze nu juist afgevallen is en je dan dus zou denken dat je hem nog beter zou moeten voelen..

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" fotoos maken ? van wat ? van het hele lichaam, dat is een duur grapje dan. "

je begint met het hoofd/halsgebied en thorax

zo invasief is het allemaal niet hoor, en met digitale rontgen heb je binnen 5 seconden resultaat

en als het een fabricagefout is van de chipfabricant (Virbac bijvoorbeeld), hoort die het te vergoeden

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Hij is inderdaad al eerder gecheckt, twee keer nu, toen was de chip wel te vinden. Hij heeft redelijk grondig gescand, dat wel... "

dan zou ik eerst de DA of assistente opnieuw laten zoeken met een betere chipreader en nieuwe batterijen

de gehele hond afzoeken, dus niet alleen tussen de schouderbladen en linksvoor, en vooral op de plek waar de chip zich oorspronkelijk bevond (want in principe gaan ze niet zwerven)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Weet de dierenarts zeker dat het apparaat goed is? Bij het dierenasiel konden ze ook de chip van een dier niet lezen. Toevallig kwam de dierenambulance net binnen en die had met hun apparaat gelezen en toen konden ze de chip wel vinden.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Deze DA was erg overtuigd van zichzelf, maar of het apparaat daadwerkelijk goed was? ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

"
dan zou ik eerst de DA of assistente opnieuw laten zoeken met een betere chipreader en nieuwe batterijen

de gehele hond afzoeken, dus niet alleen tussen de schouderbladen en linksvoor, en vooral op de plek waar de chip zich oorspronkelijk bevond (want in principe gaan ze niet zwerven) "



Laat ik dat inderdaad maar gaan doen. Dit was overigens een andere DA praktijk dan waar ik normaal gesproken heen ga. N.a.v. het topic laatst 'shoppen bij DA's' (zoiets iig, heb er zojuist mijn eigen draai aan gegeven ;-)), besloot ik naar een goedkopere DA te gaan om te zien of het wat was. Alles bij elkaar was het 10x niets, dus op naar ons eigen vertrouwde DA. ;-)

Maar ik lees dat je er verstand van hebt Joop, heb jij nooit iets gehoord over zwervende en ingekapselde chips? Er staat me namelijk iets van bij dat het gevaarlijk zou kunnen zijn (ooit was hier iemand actief op het forum die nogal tegen chippen was en die kon je hele artikelen onder je neus schuiven, heb net al gezocht, maar ik kan het niet terug vinden...).

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Mag ik vragen naar welke DA jij gaat? 
Daar waar ik heen ga, ben ik redelijk tevreden over, al zijn ze soms wat vol van zichzelf.... Haha


Ik wil Max zn chip het volgende bezoekje ook weer laten checken. Want hij moet deze week toch weer heen voor zn poot em zn gewicht haha.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Naar de verkeerde dit keer. ;-) Haha, heb zojuist in het andere topic geantwoord. In het vervolg weer naar mijn eigen vertrouwde.

Edit: wat is er met het forum? Kan niet meer quoten, smileys aantikken en m'n beeld is verbreed... Of heb ik weer per ongeluk met m'n instellingen lopen klooien...?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Bij deze DA moest ik zelf vragen trouwens om de chip te checken, hij keek ervan op dat ik het vroeg. Ben juist gewend van de andere DA dat ze deze standaard checken bij de jaarlijkse APK.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oh echt? Bij onze DA inderdaad checken ze standaard.... Zelfs bij de APK voor we altijd op vakantie gaan ...

nou je weet in ieder geval dat je daar niet meer heen hoeft te gaan. haha

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Vervelend!
Maar een chip kan echt wel gaan zwerven!!!
Bij mijn inmiddels overleden mechelaar voelde ik een keer een soort van knobbeltje op zijn schouder, ging ermee naar de da, want was bang dat het n stukje bot was, bleek de chip te zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat ik eerst zeker zou nagaan is of de chiplezer wel goed was. Dus: naar andere DA gaan en vragen om de chip te checken.
Is de chip niet te vinden, dan hangt het een beetje af van je eigen situatie, leefwereld of verwachtingen. 
Zo zou ik persoonlijk meteen een nieuwe chip laten zetten, omdat wij namelijk veel reizen met de honden en de chip vaak wordt gecontroleerd bij grensovergangen. Voor ons is het dus heel belangrijk dat de chip er is, en alles helemaal klopt met het paspoort. 
Kom je zelf echter bij wijze van spreken je dorp niet uit, is het vast al heel wat minder belangrijk dat je hond een chip heeft.

(tenminste, ik neem nu aan dat je Nederlands bent. In Belgie is het wel degelijk verplicht je hond te chippen en dit al sinds 1998.)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Woon inderdaad in NL. Sam komt inderdaad het dorp niet uit. ;-) Maar goed, stel dat... Misschien zie ook wel teveel beren op de weg. O-) Zal het iig nogmaals laten checken.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

bij mijn vorige schnauzer was de chip in de schouderspier gezakt
zat heel laag aan de zijkant, maar hij had er totaal geen last van
de da heeft er een aantekening van gemaakt en moest destijds ook wel ff zoeken hoor

er zijn altijd horror verhalen, bij alles wat gedaan wordt
of je hond nu een halsband om heeft, een tuig draagt of juist helemaal niets
alles kan op een bepaald moment "gevaarlijk" zijn
dus een chip vast ook
maar ik prefereer het boven het oude tatoueren, ik ben daar ook bij volwassenhonden bij
geweest.... nou, das geen grapje (en het moest toch), dan maar een chip met een mini kans
op chipfalen of een zwerven (hoewel dat laatste echt niet zo vaak voor komt)

ik zou er een 2e poging met een ander leesapparaat tegenaan gooien
en dan toch ook een rontgenfoto
volgens mij geeft een andere chip ook gedoe met de registratie bij de RvB enzo
een hond met 2 chips....... daar was toch iets mee??

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Bij Jip zit de chip in z'n oksel vlak onder de huid. Ik kan de chip tussen twee vingers beetnemen en heen en weer rollen. Dus toch gaan wandelen.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Maar ik lees dat je er verstand van hebt Joop, heb jij nooit iets gehoord over zwervende en ingekapselde chips? Er staat me namelijk iets van bij dat het gevaarlijk zou kunnen zijn (ooit was hier iemand actief op het forum die nogal tegen chippen was en die kon je hele artikelen onder je neus schuiven, heb net al gezocht, maar ik kan het niet terug vinden...). "

chippen is uitermate veilig en effectief

zwerven doen ze zelden - ze kunnen wel wat verschuiven, aangezien het lichaam ze beschouwd als lichaamsvreemd materiaal en ze niet direct "vastzitten" (= ingekapseld zijn)

en ja, ingekapseld worden ze ook, maar dat is juist de bedoeling ;-)

er is welgeteld 1 case report over het ontstaan van een sarcoom (= kwaadaardige tumor) in een hond, mogelijk gerelateerd tot chippen

maar enig idee hoeveel dieren er worden gechipt? miljoenen en miljoenen

de kans dat je hond wordt gegrepen door een kudde Tyrannosauriers die gekloond en opnieuw tot leven zijn gewekt na gentherapie uit versteend DNA-materiaal, is vele malen groter O-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Haha, dat stelt me gerust. ;-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

onze da zei toen dat het eigenlijk, als een chip al gaan 'wandelen" chips zijn
die niet op pupleeftijd zijn ingebracht, maar bij volwassen honden
meestal zakken ze dan naar beneden via de schouderspier.

ik denk dus dat je wel een goede kans maakt dat het ding gewoon niet werkt
maar laat je even goed voorlichten hoe dat werkt met vervangende chips
want nu staat je hond gekoppeld bij de RvB (als hij een stamboom heeft) aan dit chipnummer

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ik was met Murphy in Utrecht, dierenziekenhuis, daar is het continue druk, en je scanned zelf je hond aan de balie.

Ik scannen waar de chip was ingebracht, niets... receptioniste zei heel resoluut: probeer maar linkerschouder, het zakt vaak af naar daar. En ja, direct raak :-)

Ik maakte daaruit op (gezien het aantal mensen daar) dat dat vrij standaard is..

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Ik scannen waar de chip was ingebracht, niets... receptioniste zei heel resoluut: probeer maar linkerschouder, het zakt vaak af naar daar. En ja, direct raak :-) "

maar de chip inbrengen op het linkerschouderblad is internationaal ook vrij standaard ;-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ja dat klopt, vergat ik er bij te zetten
vaak zetten ze hem al iets links van het midden en die kant zakt hij dan ook af
was bij onze hond ook zo

maar als het goed is, blijft hij ergens bovenin zitten
en nogmaals, ik zie liever gechipt worden als die tangen met inkt die oren in......
en dan nog onleesbaar worden ook

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chip niet te vinden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Erkemer Hondendagen 2013
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^