te hard groeien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Skaraa is nu 18 weken. En ze weegt iets meer dan 16 kg. Vorige week 15,6.
Nu had ik het met de fokker erover, en ze weegt ongeveer 3 kg zwaarder dan haar broertjes en zusjes.
Hij vertelde me dat ik moet zorgen dat ze niet te hard groeit. Maar tja. Hoe kan ik dat doen?
Minder voer geven? Ze is totaal niet dik. Als je dr aait voel je wel door dr spek laag d'r ribben. En haar flanken zijn mooi ingevallen.
Vroeger als zogende pup was ze wel wat aan de mollige kant, En je ziet dat nog wel, ondanks dat dr flanken ingevallen zijn, hangen ze wel wat omlaag en niet helemaal strak, maar ze is niet dik.

Ik heb voor de grap eens in de tabel van royal canine gekeken. Daar stond dat ze met 17 weken max 12,5 zou mogen wegen. Maar zij was dus 15,6...
Kan dit erg veel kwaad?

Ze krijgt kvv van Lotgering, en ze mag 640 gram krijgen. Ik merk als ik haar de volle 640 gram geef, dan merk ik wel dat ik haar ribben na een tijdje minder goed zal voelen. Dus ze krijgt nu wat minder. Maar ze geeft dan aan dat ze erg honger heeft. Blaffen, bedelen, in de keuken hangen, bakken extra leeg likken etc.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "te hard groeien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat is idd behoorlijk zwaar voor een Hus. Mijn beide meisjes wogen op 18 weken 14,5 kilo en hadden een schoft van 50 cm. En een malamute is toch wel zwaarder gebouwd dan een Husky... 

Je kan de voeding in hele kleine porties verlagen, zodat ze het niet echt voelt. Een aantal dagen 20 gr minder, dan nog es 20 gr minder,.. dan gaat ze niet zo hongerig zijn, maar heeft haar lichaam tijd om zich aan te passen. 

Maar ook niet te zwaar aan tillen en niet te extreem haar voeding gaan veranderen: de ene pup is de andere niet. De jouwe zit nu misschien wat in een groeispurt, en haar broertjes of zusjes volgende week of zo... Zolang ze er goed uitziet, zou ik me geen zorgen maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voelen is de beste remedie om te kijken of je hond dik is of niet, ribben voelen ? en goed ? dan is ze niets te mager en niets te dik.

iedere hond heeft toch wel een variatie van gewicht, vandaar voelen is het allerbeste om te kijken of je hond te dik is of te mager.

jonge honden kunnen beter schraal zijn dan dat ze een vetlaag hebben, nergens voor nodig, ze zijn in de groei en moeten alles mee nemen, voelen dat is het gewicht, de weegschaal. :-D

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Onze Nanu groeide ook heel hard, maar heeft nooit groeipijnen gehad, groeide gewoon door, maar was altijd heel stabiel op de poten.
Ook ik moest hem gaan remmen van de fokker, maar dan had ik hem uit moeten hongeren.
Hij is groot en zwaar geworden, tegen houden was echt geen optie!
Nanu is een Oud Duitse herder, ik heb van Hussen geen verstand.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

En als je die 20 gram die je er beetje bij beetje afhaalt vervangt met sperziebonen zie die tip hier ook zo nu en dan voorbij komen. 
Het schijnt dat ze daar wel een vol gevoel van hebben maar dat het niet aanzet. 

Maar idd de ene pup is de andere niet. Het zusje van nanook was ook wat groter dan nanook is. Moet zeggen in eerste instantie had ik ook zoiets van oeps .... maar fokker vond haar er goed uitzien.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ja idd sperzie bonen bijgeven...

Een volwassen husky zit
Met gewicht tussen de 15,5 en de 23. Dus ze is nu al over t minimum heen. En ze is nog maar 4,5 maand. Dus tja... Ik kijk volgende week wel ff als ik van meerdere weer gewicht heeft en hoe veel ze nu in 2 weken is aangekomen. Ze heeft idd net een groeipiek gehad dus als ze nou dan weer veel aangekomen is ga ik echt wel minderen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "te hard groeien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: geslaagd voor EG cursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^