Cursus?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Omdat Bryan over 10 dagen 1 word zet ik m bij de volwassen honden neer..

Bryan is een Jack Russel (waarschijnlijk kruising) met een echt typisch Jack Russel karakter. Hij is lief, speelt graag.. En hij kan heerlijk knuffelen.

Maar wanneer ik Bryan ga uitlaten veranderd dit (vrij goed luisterende) schattige hondje in een draakje. Nog niet onaardig hoor, maar de oren gaan op slot.

Bryan is heel snel afgeleid en leert heel langzaam. Als hij iets moet leren duurt het vrij lang. Het lukt uiteindelijk wel, maar er zit heel veel tijd in.
Bryan raakt afgeleid als hij mensen ziet, honden ziet, andere dieren ziet.. Zelfs een denneappel die uit de boom valt is genoeg.

Als Bryan afgeleid is luisterd hij niet meer. Ik heb wel eens een half uur moeten wachten voor hij klaar was met achter een eend aan zwemmen..

Dit veroordeeld Bryan tot een leven aan de riem.. Dat wil ik niet.

Nu ben ik ook aan t kijken of een cursus hier misschien iets mee kan doen. Ik denk dat het zien van andere hondjes zorgt dat Bryan constant afgeleid is en dat de kans op n flop dus zeer groot is.

Maar zou een cursus kunnen zorgen dat Bryan minder snel afgeleid is? Zodat hij makkelijker naar buiten gaat?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dat zou kunnen ja. Op een cursus leren ze de aandacht bij het baasje te houden als er veel prikkels zijn. Bij ons heeft het echt wonderen gedaan met Perdie (al was zij al vrij gefocust op mij) maar ook met Orga gaan we een cursus volgen. Ik vind het leuk om samen bezig te zijn :-)

Je zou het ook op je eentje kunnen oefenen: eerst thuis de aandacht vragen, als dat lukt buiten in een prikkelarme omgeving en zo opbouwen? Ik vind een cursus voor mezelf handiger omdat ik zo 'verplicht' ben om regelmatig te oefenen en een doel heb. Anders stel ik de dingen altijd uit :-D

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

als je een leuke hondenschool kiest, dan is het gewoon prettig om samen dingen te doen met je hond. wees geduldig, de eerste keren zal het niet vlot gaan, maar jullie leren er wel uit!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik denk dat een cursus zou kunnen bijdragen, maar als je wil dat hij op jou gericht is als je met hem buiten bent zul je vooral zelf thuis aan de slag moeten en aan jullie onderlinge band gaan werken... dat is het belangrijkst.
Veel met hem wandelen en zijn aandacht bij jou houden, belonen met je stem, als ie naar je kijkt.., verstopspelletjes etc....
Dit zou samen met de cursus verbetering kunnen brengen.
Want laten we eerlijk zijn, een half uur wachten omdat meneer geen zin heeft om te komen....dat wil toch niemand... ;-)
Roepen = komen.... :-)
Ga er niet bij voorbaat van uit dat het een flop word, wie weet zijn jullie straks de sterren van het veld!
Veel succes!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Het is nog een overweging he.. Maar ik weet soms niet wat ik met Bryan aan moet.. Ik vind t zo zielig voor hem dat hij verplicht aan de riem moet omdat ie anders zelf op pad gaat..
Het aan de riem moeten houden vind ik niks.. Ik heb liever dat ze bij wandelingen loslopen.

Het ligt bij Bryan niet aan energie, hij loopt meer dan voldoende. Wel ga ik vanaf morgen met hem hardlopen (opbouwen) en mag hij sinds kort wat vaker op schoot.

Ben heeft altijd keurig naast gelopen, uit zichzelf.. Maar die let dusdanig op mij dat als hij 5 meter verderop staat te snuffelen en ik loop langs n boom dat ie keihard komt aanrennen.. Bryan komt gewoon niet.. Heb t uitgeprobeerd.. Meneer kwam niet.. Toen ik m riep kwam ie na n tijdje wel.

Bryan luisterd echt alleen niet als hij afgeleid is. Als ik in t bos ben en t is heel stil dan is t n keurige hond.. Kan m roepen, gaat voor me zitten.. Tot er weer n vogel langsvliegt :-)

Ik denk ergens dat t snel afgeleid zijn ook wel zn karakter is. Hij is vrij druk, als hij niet regelmatig een grote wandeling maakt is het een stuiterbal.. Maar in huis weet hij zich goed aan te passen en is ie vrij rustig, net als Ben. Maar als er visite komt dan stuitert ie weer. Gelukkig heeft ie inmiddels wel geleerd om dan niet als n gek te gaan springen.. Maar hij laat wel zien dat ie aanwezig is.

Ik heb ook al geprobeerd om zijn flexi om te ruilen voor een korte riem. Dit zorgt bij ons beide alleen maar voor irritatie. Bryan kan niet meer snuffelen en gaat daardoor extreem trekken en vervelend doen naar Ben.. En ik ga me daar dan aan irriteren. Aan de flexi loopt Bryan recht vooruit..

Ik geef m op t moment al veel individuele aandacht waar Ben niet bij is.. Dit maakt m wel wat knuffeliger, maar zn gedrag buiten blijft vervelend.

Ik wil gewoon bereiken dat als ik zeg "Bryan, kom" dat Bryan naar me toe komt en we verder kunnen lopen. Hij hoeft niet net als Ben keurig achter me aan te lopen, ook als hij los is. Vooral bij de langere stukken heeft Ben gewoon de neiging om vlak achter me te lopen.. Ik vind dat zelf heel fijn, hij loopt mee, vind t volgens mij ook best gezellig.. En doet rustig aan.. Dat hoeft Bryan van mij niet te doen, als hij maar komt als ik hem vraag te komen..

Wel liep ik zostraks langs n plek waar ik dagelijks langskom maar er vlogen nu heel veel meeuwen en er lag veel dooie vis. Echt heel smerig. Ze mogen er nu voorlopig ook niet zwemmen.. Maar Bryan wilde een vis pakken en ik zei "Nee, Bryan" en hij liet los. Dus hij hoort me wel.. Wel waren de meeuwen bang weggevlogen en liepen er op dat moment geen katten, honden, vogels of eenden. Dan is t in t algemeen wel goed. Maar ik was heel opgelucht dat hij dat gore visje gewoon weer neergooide.
Ben heb ik aangeleerd om dingen buiten altijd te laten liggen. Gewoon door elke keer als ik zag dat ie t probeerde te zeggen "Nee, Ben" dus de ervaring leert dat t dan terug loslaten gewoon goed is, omdat Ben t ineens niet meer ging pakken.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Waar wij elke cursus juist mee begonnen is aan de lijn kriskras door elkaar lopen en als je hond dan aandacht voor jou had (in het begin vroeg je die door tegen hem te praten en dat werd later steeds minder) klik, koek ... En je merkte op een gegeven moment dat ze gewoon rustig langs elkaar liepen. Maar .... dat waren de honden van de cursus :-D. Met andere "nieuwe" honden trekt Sep er ook naar toe. Zeker naar kleintjes (dat is hij zelf ook), want daar wilt hij graaaaaag mee spelen. Maar het is natuurlijk een begin!

Heb je al eens cursussen met hem gedaan? Ik ben met Sep met 11 weken begonnen met de basiscursus (3x per week) van MGH en daarna hebben we vervolg 1 gedaan. Nu gaan we na de zomervakantie Vervolg 2 doen. Ik heb er alweer veel zin in!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Je kunt ook beginnen met aan een lange lijn hem terug te halen. En dan met iets heeeeeeeeeeeeeel lekkers belonen als hij bij je is. Ik beloon echt niet alleen met mijn stem. Juist in situaties waarvan ik echt wil dat hij steeds bij me komt (bos), geef ik hem wat lekkers. Ik moet leuker (of lekkerder ;-)) zijn dan de omgeving.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Belonen met lekkers werkt niet als Bryan afgeleid is.. Zelfs al gewoon leverworst geprobeerd!

Speelgoed reageert Bryan buiten helemaal niet op.. Ik kan uitgebreid met Ben gaan spelen en Bryan gaat OF Ben lastigvallen, of zn eigen ding doen. Daarom speel ik nu dus apart met Ben, zodat Ben toch nog gewoon lekker met zn balletje kan spelen.

Ben en Bryan hebben een best goeie relatie met elkaar.. Ze spelen veel samen enzo.. Maar ze moeten buiten eigenlijk gewoon zonder speelgoed. Ik heb wel altijd wat lekkers mee, en de bal van Ben zit standaard in mijn jaszak. Ben heeft wel een klein probleem bij vreemde honden die dichtbij komen, dan gaat ie als een gek staan blaffen.. Als ik dan in t balletje knijp dan zegt die "piep" en dan is Ben's aandacht weer volledig van mij, zonder t balletje te geven.
Dit "piep" balletje komt nooit uit de jaszak, het spelen doen we met n stille bal.
Ben is er heel erg op vooruit gegaan dat Bryan er nu is. Hij is socialer, minder fel dan voorheen, luisterd nog beter.. Maar t belangrijkste, hij speelt nu met andere honden, dat deed hij eerder nooit. Dat is gewoon de kracht van Bryan.

Bryan kan met alle honden samen. Hij verdedigd zich uiteraard wel als ie aangevallen word.. Maar hoe hard hij ook blaft, als een hond dichtbij komt gaat ie direct spelen. Het blaffen is een overname van Ben. Als Ben er niet bij is slaat hij zelden aan. Hoewel Ben ook weer minder fel is als Bryan niet mee is.. Maar dat is alleen buiten.

Ik ben dus een beetje aan t rondkijken voor een betaalbare cursus in Emmen (voor ongeveer 10 weken) om te kijken of ik dan tips kan krijgen om Bryan's aandacht te krijgen, te zorgen dat hij minder afgeleid is en dat de knuffel die ik thuis heb buiten gewoon lekker kan spelen, dat verdiend hij gewoon. Altijd maar aan een flexi moeten lopen omdat je anders wegloopt is toch niet leuk.. Ik hoop met 200 euro voor die periode heel ver te komen zegmaar.. Maar een cursus mag al niet met een flexi.. En volgens mij is Bryan maar tot augustus geent.. Maar t budget is wel te rekken, als Bryan daar beter van word.

Verder ga ik morgen of donderdag kijken voor een bankje om op te zitten. Dan kunnen de honden op schoot tv kijken. Ik hoop dat dit goed is voor de band met Ben en Bryan, dat ze tijdens het tv kijken of gamen er gewoon bij mogen zitten.

En ze slapen ook weer boven bij mij op de kamer. Dan komt ook de knuffel in Bryan omhoog.. Ik slaap zegmaar op mn rug.. En Bryan zoekt echt een plekje om op mij te liggen.. En dat is dus mn buik geworden (met deken er tussen) maar toch slaapt hij er goed op, en ik slaap er zelf ook beter van.. Ben slaapt of op t voetenend of naast mn kussen. Die heeft als pup geleerd om in bed slapen.
Ik heb dit weer gedaan om te kijken of Bryan misschien gewoon vond dat ik m niet genoeg aandacht gaf, maar dat is t dus niet.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Vanavond nog maar even rondvragen bij mensen die ik in de buurt ken met honden.. Misschien dat die een betaalbare hondenschool weten :-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Even goed rondgekeken naar hondenscholen en toen kwam ik tot de ontdekking dat ik iemand ken die precies de zelfde cursus met haar hond wilt volgen als ik met Bryan. We gaan t dus wellicht samen doen :-)

Goed betaalbaar, 10 tot 20 weken.. Eerst is t 10 weken een beginnerscursus en daarna mag je kiezen of je doorgaat. Dus ik ga die 1e 10 weken denk ik doen en kijken hoe Bryan erop reageert. Gaat t goed? Dan kan ik overwegen om ook de 10 gevorderde weken te doen. Na die 20 weken zou die dan alles moeten kunnen. Je krijgt er ook "huiswerk" mee.. Dus dan is t even 10 tot 20 weken hard oefenen met Bryan.

Ik denk dat ik dan ga oefenen met m op n plek waarvan ik weet dat er veel honden uitgelaten worden. Dan is ie vaak afgeleid.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik had al een vermoeden.. Maar Bryan heeft territoriumdrift, dat bevestigde hij gister nogal. Kan dit kwaad op n cursus?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Ik had al een vermoeden.. Maar Bryan heeft territoriumdrift, dat bevestigde hij gister nogal. Kan dit kwaad op n cursus? "

Bedoel je dat hij zijn huis/buurt verdedigd? Want Perdie is ook nogal lastig in de buurt, ze heeft het gevoel dat het allemaal van haar is. Maar op de hondenschool is ze het zo gewoon dat ze daar echt heel erg braaf en tolerant is naar andere honden :-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

"
Bedoel je dat hij zijn huis/buurt verdedigd? Want Perdie is ook nogal lastig in de buurt, ze heeft het gevoel dat het allemaal van haar is. Maar op de hondenschool is ze het zo gewoon dat ze daar echt heel erg braaf en tolerant is naar andere honden :-) "


Gister kwamen mn ouders langs en die hadden hun 4 honden mee. Met de 3 makkelijke ging het prima.. Maar toen de golden retriever in de buurt kwam ging Bryan enorm plassen, grommen..

Toen we Max in de keuken zette werd t wel minder.. Maar nu plast Bryan nog binnen.. En mn ouders en hun honden zijn al n tijdje weg.

Toen Ben nog niet gecastreerd was kon hij ook niet in 1 ruimte met die zelfde golden retriever.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hoe lang stoeien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^