kleine teef grote reu?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

" ik heb niet het idee dat de TS van plan is om ook maar iets aan te nemen....
Ze kletst er gewoon iedere keer overheen

Doe alsjeblieft even normaal zeg. Ik wil ze gewoon liever houden dan dat ik dr leeg laat halen en ik overweeg nog. Maar bedankt voor deze uiterst nuttige toevoeging, heb er erg eel aan. "

Ik doe normaal!
Ik zeg niet dat je er vanuit moet gaan maar je moet wel degelijk in het achterhoofd rekening mee houden dat het mis KAN gaan
Zoals ik al eerder heb gezegd in het ergste geval zou je en de pups en de moeder kunnen verliezen
Bij dergerlijke risico´s kies ik voor mijn teef die veel meer dan alleen een fokmachine is!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine teef grote reu?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ----------

honden foto van -----

"
Ik doe normaal!
Ik zeg niet dat je er vanuit moet gaan maar je moet wel degelijk in het achterhoofd rekening mee houden dat het mis KAN gaan
Zoals ik al eerder heb gezegd in het ergste geval zou je en de pups en de moeder kunnen verliezen
Bij dergerlijke risico´s kies ik voor mijn teef die veel meer dan alleen een
fokmachine is!!!! "


uiteraard is mijn hond ook geen fokmachine, maar het kan altijd fout gaan ik vroeg me alleen af hoe groot de kans is als de reu groter is. Maargoed laat maar iedereen is onnodig fel, ik ga zo naar de DA en k laat het wel even weten.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik lees in veel van je reacties dat je het allemaal maar zielig vindt voor je teef.
Maar bedenk wel dat als er pups komen, dat je niet weet of er erfelijke ziektes zijn die doorgegeven zijn (omdat je niet weet welke genen er in jouw hond zitten en of de ouders/voorouders misschien erfelijke aandoeningen hadden).

Wat als die pupjes bijvoorbeeld epilepsie blijken te hebben, wat als ze een hartafwijking hebben, of een oogafwijking? Is dit dan niet ontzettend zielig voor de pups? (En voor de kopers, want die verwachten een lieve gezonde pup, waar ze niet uiteindelijk nog duizenden euro's aan dierenarts of medicijnkosten voor moeten betalen. Jij zou zelf toch ook een gezonde pup willen hebben als je er een koopt?)
Misschien is dit iets om over na te denken? Want dit zijn reële dingen waar je mee te maken kan krijgen.

De meeste reacties hier klinken misschien negatiever dan je eigenlijk had willen horen (waarschijnlijk had je graag succesverhalen willen horen), maar iedereen heeft hier het beste met zowel jouw hond als eventuele puppies voor; onthoud dit :-)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" ik hoop dat de DA hem overtuigd de teef leeg te laten halen... "
Vrees er al voor dat het niet zal lukken,
natuurlijk reageer ik daar hard op maakt me ook geen bal uit hoe ze zich daar bij voelt als ze een beetje gezond verstand heeft,had ze allang een afspraak gemaakt om ze leeg te halen al die zielige zever verhalen het is toch leven wat je dood en bla bla bla zijn niet meer dan argumenten die aangehaalt worden om de werkelijke reden waarom je dit nest wel geboren zou laten worden te verbergen.

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

"
Zo veel honden fokken met rashonden op een onverantwoordelijke manier waarbij de arme beestjes in een schuur liggen te wachten tot ze opgehaald worden voor honderden euro's. "

mijn honden lopen hier vrij rond in en om het huis
omdat ik de socialisatie een van de belangrijkste dingen vind gaan pups ook overal mee naar toe
"
Ik vind dat het meerendeel van de mensen die hierop gereageerd heeft er erg makkelijk over denkt mijn hond 'leeg te laten spuiten'. T zijn uiteindelijk toch levens die je beeindigt. "

de moederhond en zeker de moedermelk is voor pups het allerbelangrijkste
Er wordt dus niet alleen gekeken naar de situatie van de pups maar ook zeker naar de situatie van de moeder als er ook maar enig risico is.
Als het ten koste gaat van de moeder dan maar geen pups.
Pups kunnen welliswaar met de hand worden grootgebracht maar er gaat toch echt niets boven
de eerste moedermelk, de biest
"
Daarbij vind ik het onzin om het te beeindigen omdat het geen rashonden worden. Als je daar je hond op uitzoekt vind ik dat juist zielig voor je hond. "

waarom onzin als er ook fokkers zijn die hun uiterste best doen om met veel moeite ook daadwerkelijk gezonde honden te fokken?
Ja! DIE fokkers zijn er ook nog en die staat echt niet te juichen bij dit soort onbezonnen nesten
Wat wat als je pups ter wereld zet met gedrag of gezondheidsproblemen?
Die hebben daar niet om gevraagd! en als serieuze fokker ben je daar gewoonweg verantwoordelijk voor

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Niet te geloven .

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sjah het is natuurlijk erg naief en je hebt een rare dierenarts die jou het advies geeft om maar even te sprayen.Ieder normaal denkend mens weet dat dit niet helpt en een broekje al helemaal niet.
Maargoed het is gebeurd.

Zo zielig is het niet voor je hond om de celletjes weg te laten halen, je beëindigd geen leven want het is nog niks.
Je denkt volgens mij erg gemakkelijk over een nestje.
Je weet welke kosten erbij komen? je weet dat je een ongeteste hond hebt en dat er dus allerlei afwijkingen kunnen zijn bij de pups? etc etc.
Dus het is zieliger voor je hondje om de cellen weg te laten halen dan het risico dat je hond misvormde en mismaakte pups op de wereld zet die dan alsnog na geboorte uit hun leiden gelost moeten worden?

honden page profiel samsam

Ik ben bang dat een dierenarts die een geurspray als voorbehoedsmiddel ziet ook niet het belang in ziet van het weghalen van het nestje. Ach, wat maakt die dierenarts het uit, die verdient er straks leuk aan..
Wel even bedenken dat je straks ruim 8 weken niet werken kan (of naar school, weet niet hoe oud je bent). Kijk ook even op marktplaats hoe verschrikkelijk veel van dit soort nesten erop staan. Die vrienden en vriendinnen die het hartstikke leuk vinden en misschien een pup willen, die haken af als het erop aan komt. Ze vinden het hartstikke leuk, straks lekker pupjes knuffelen. Maar daarna mag je het allemaal zelf oplossen.

En of de reu nou klein of groot is, het kan áltijd misgaan! Ik heb ook wat nestjes gefokt (geheel verantwoord, volgens de regels van Raad en Rasvereniging) en het is bij mij ook één keer gruwelijk mis gegaan. Hele nestje dood, teefje op het randje... En ja, dán is het zielig voor de teef. Als ze haar pupjes verliest als ze voldragen zijn hebben ze er wel degelijk last van. En dat is voor de eigenaar nog erger dan die enorme dierenartsrekening die na zo'n catestrofe volgt...
Dus een pretnest is niet altijd een pretje. Ik vermoed ook een beetje dat je van te voren al gedacht hebt dat het niet erg was dat ze gedekt werd. Want wie laat een loopse teef toch los bij een intacte reu???
Ik wens jou en vooral je hond, wijsheid toe.

honden page profiel samsam

Hieronder nog een leuk waargebeurd verhaal, waar ik aan denken moet als ik lees dat je dit leven niet beëindigen wil:

















Bella

 Deze column gaat niet over mijn eigen honden. Niet over die bofkonten die na een lange wandeling lekker op de bank liggen te dutten. Deze column is voor de honden die het minder troffen in het algemeen en voor Bella in het bijzonder. Bella en haar broers en zusjes waren een ongelukje, ontstaan omdat de moeder van Bella, een beagle, de charmes van een mooie jongen niet kon weerstaan. Hoewel de eigenaar van de reu tegen de komst van deze pupjes protesteerde en de dracht al na een uur afgebroken had kunnen worden, eigenlijk nog voor er sprake is van dracht,  wou de eigenaresse van de beagle dit nestje laten komen. Zij was tegen abortus, zo verklaarde zij haar keuze om deze kruising ‘eigenwijs x eigenwijs met een flinke vleug jachtdrift’  op de wereld te zetten.

En zo belandden Bella en haar zusjes en broertjes op marktplaats. De waarschuwing dat heel veel via marktplaats verhandelde dieren binnen een jaar opnieuw op de markt komen, mocht niet baten. En ook het advies dat in sommige gevallen de fokker beter kan bepalen welk pupje naar wie gaat, omdat de fokker het karakter van de hondjes het beste kent, werd in de wind geslagen. Tenslotte raak je je pupjes niet kwijt als mensen niet kiezen kunnen, zeker niet als je er ook nog een leuk bedrag voor vraagt en het om een niet echt voor de hand liggende en veel gevraagde kruising gaat.

Bella, een pittig dametje, verhuisde toen ze 8 weken was naar een gezin met kleine kinderen. En als de ouders niet opletten, gingen de kinderen met Bella “spelen”. Of Bella het spel ook leuk vond werd niet gevraagd. Toen Bella naar de kinderen ging grommen was het klaar. Bella kreeg het stempel “dominante hond die niet goed met kleine kinderen overweg kan”. En daarnaast kreeg ze een mooi plekje op marktplaats. Bella was 5 maanden oud…

En nu is Bella 9 maanden. Bella slijt haar dagen achter de tralies van een asiel. De mensen die haar daar gebracht hadden hebben ook kinderen. Met de oudste ging het goed, maar met de jongste niet. Had Bella misschien niet beter in een gezin zonder kinderen geplaatst kunnen worden? Vast wel, maar Bella werd niks gevraagd. “Kan niet met kleine kinderen overweg” staat bij haar omschrijving vermeld. En is er dan wel iemand die nog in haar geloven kan? Iemand die zelf geen kinderen heeft? Maar kinderen kom je altijd wel ergens tegen en wat dan?

Bella’s leven mocht niet beëindigd worden nog voor je van leven kan spreken. Nu leeft Bella wel, maar eigenlijk heeft ze geen leven. Dit is een column voor Bella en voor al die andere honden die door toedoen van de mens een stempel met zich mee dragen…een hondenleven lang!

honden page profiel ----------

honden foto van -----

Zoals ik al zei, bedankt voor de reacties. Beetje jammer dt ik afgekat word, ik wil alleen het beste voor mijn teefje maar heb sterk het idee dat ik word aangezien als een egoistisch persoon die alleen aan het geld wat een nestje opbrengt denkt. Daarbij weet ik dat het erg veel kost en mensen niet staan te springen om bastaard pups.
Nogmaals bedankt voor de goedbedoelde reacties die ertussen zitten en de mensen die alleen reageren om af te zeiken hoeven niet nog een keer te reageren.

honden page profiel samsam

Bella is uiteindelijk nog geplaatst, bij mensen zonder kinderen, waar ook nooit kinderen kwamen. Zij hebben advies gevraagd aan mensen die de rassen waaruit ze ontstaan was goed kennen. Bella heeft nog twee maanden een leuk leven gehad. 2 Maanden, net zolang als de dracht duurt... Daarna is ze ontsnapt en onder een auto gekomen...Maar Bella heeft niet voor niets geleefd, Bella is een mooi voorbeeld geworden voor mensen die pretnesten op de wereld willen zetten, in de hoop dat men er wat van leert.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

" Zoals ik al zei, bedankt voor de reacties. Beetje jammer dt ik afgekat word, ik wil alleen het beste voor mijn teefje maar heb sterk het idee dat ik word aangezien als een egoistisch persoon die alleen aan het geld wat een nestje opbrengt denkt. Daarbij weet ik dat het erg veel kost en mensen niet staan te springen om bastaard pups.
Nogmaals bedankt voor de goedbedoelde reacties die ertussen zitten en de mensen die alleen reageren om af te zeiken hoeven niet nog een keer te reageren. "

maar heb je haar nou leeg laten spuiten ?

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Stel je voor dat ze straks 9 pups krijgt, wat doe je dan met al die pups? Ik zou haar leeg laten spuiten en laten sterriliseren zodat dit niet meer kan gebeuren.

honden page profiel ----------

honden foto van -----

"
maar heb je haar nou leeg laten spuiten ? "


Ik ga zometeen naar de DA denk dat het wel het beste is.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Denk inderdaad dat het echt de verstandigste beslissing is.Succes!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Zoals ik al zei, bedankt voor de reacties. Beetje jammer dat ik afgekat word, ik wil alleen het beste voor mijn teefje "

Het beste voor je teefje is - zonder twijfel - dat zij geen nestje krijgt.
Het risico wat je haar laat lopen is te groot.

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

" Zoals ik al zei, bedankt voor de reacties. Beetje jammer dt ik afgekat word, ik wil alleen het beste voor mijn teefje maar heb sterk het idee dat ik word aangezien als een egoistisch persoon die alleen aan het geld wat een nestje opbrengt denkt. Daarbij weet ik dat het erg veel kost en mensen niet staan te springen om bastaard pups.
Nogmaals bedankt voor de goedbedoelde reacties die ertussen zitten en de mensen die alleen reageren om af te zeiken hoeven niet nog een keer te reageren. "

Mijn reacties zijn niet om je af te katten maar je ervan bewust te maken wat de gevolgen kunnen zijn.
En ja ik vind je egoistisch, niet in de zin van een geldkwestie in welke vorm dan oom maar meer vanwege het belang en het welzijn van jouw teef.
Ik geef toe dat pups leuk zijn maar het mag niet op een dusdanige manier ten koste gaan van de teef met alle gevolgen van dien

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

"

Ik ga zometeen naar de DA denk dat het wel het beste is. "


goed zo ;-)

honden page profiel ----------

honden foto van -----

"
Mijn reacties zijn niet om je af te katten maar je ervan bewust te maken wat de gevolgen kunnen zijn.
En ja ik vind je egoistisch, niet in de zin van een geldkwestie in welke vorm dan oom maar meer vanwege het belang en het welzijn van jouw teef.
Ik geef toe dat pups leuk zijn maar het mag niet op een dusdanige manier ten koste gaan van de teef met alle gevolgen van dien "


Nou veel plezier met mij egoistisch vinden.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ik ga er weinig woorden aan vuil maken, denk dat alles al wel gezegd is.

Ik hoop dat je zo bij de DA hetgeen doet wat juist is.

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

"

Nou veel plezier met mij egoistisch vinden. "


Toch een dikke betonnen plaat voor de kop

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Top

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Tjonge, kunnen we niet eens iets fatsoenlijker reageren!

Charlotte; succes straks bij de da.
Ik snap dat het best moeilijk voor je is, maar wel de juiste keuze denk ik.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

" Tjonge, kunnen we niet eens iets fatsoenlijker reageren!

Charlotte; succes straks bij de da.
Ik snap dat het best moeilijk voor je is, maar wel de juiste keuze denk ik.
"

Ben het helemaal eens ;-) sommigen reageren echt wel heel hard...te hard naar mijn mening... O-)

honden page profiel ----------

honden foto van -----

" Tjonge, kunnen we niet eens iets fatsoenlijker reageren!

Charlotte; succes straks bij de da.
Ik snap dat het best moeilijk voor je is, maar wel de juiste keuze denk ik. "

ik kan best fatsoenlijk reageren ik voel me gewoon erg aangevallen, ik probeer de voor en tegens tegen elkaar af te wegen en maak op basis daarvan een beslissing.
nu zijn het dus alleen maar tegens dus zal ik haar inderdaad leeg laten spuiten.
vind het erg jammer dat iedereen zo fel op me reageerd terwijl ik toch echt het beste met mijn teefje voor heb.

en dankjewel, vind het inderdaad erg moeilijk maar der zit niks anders op.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

"
ik kan best fatsoenlijk reageren ik voel me gewoon erg aangevallen, ik probeer de voor en tegens tegen elkaar af te wegen en maak op basis daarvan een beslissing.
nu zijn het dus alleen maar tegens dus zal ik haar inderdaad leeg laten spuiten.
vind het erg jammer dat iedereen zo fel op me reageerd terwijl ik toch echt het beste met mijn teefje voor heb.

en dankjewel, vind het inderdaad erg moeilijk maar der zit niks anders op. "
Ik denk dat Lizzy bedoelde dat sommige mensen die hier in het topic reageren, fatsoenlijker zouden mogen reageren (niet jij dus) ;-) veel succes bij de DA, je maakt zowiezo de juiste beslissing, de asies puilen uit van de honden en pups... ;-) veel sterkte en ik begrijp dat het moelijk is, maar de pupjes zijn nu nog geen echt pupjes, dus als je het doet, doe het dan zo snel mogelijk, je teefje gaat is helemaal niet zielig dan, zeij begrijpt er niets van ;-)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

ge hebt 2 pagina's liggen verkondigen hoe graag je de pups wel wil laten geboren worden ondanks het groot risico wat wil je dan dat ze hier wat gaan handjes klappen voor je.

honden page profiel ----------

honden foto van -----

" Ik denk dat Lizzy bedoelde dat sommige mensen die hier in het topic reageren, fatsoenlijker zouden mogen reageren (niet jij dus)  veel succes bij de DA, je maakt zowiezo de juiste beslissing, de asies puilen uit van de honden en pups...  veel sterkte en ik begrijp dat het moelijk is, maar de pupjes zijn nu nog geen echt pupjes, dus als je het doet, doe het dan zo snel mogelijk, je teefje gaat is helemaal niet zielig dan, zeij begrijpt er niets van  ;-)

"

oh haha nou ik heb ook niet de hele tijd heel netjes gedaan maargoed dat terzijde :p 
Dankjewel, fijn dat er toch mensen zijn die wel op een prettige manier kunnen reageren :-)
Ik waardeer het!

honden page profiel ----------

honden foto van -----

" ge hebt 3 pagina's liggen verkondigen hoe graag je de pups wel wil laten geboren worden ondanks het groot risico wat wil je dan dat ze hier wat gaan handjes klappen voor je of ben je gewoon traag van begrip als ze zeggen niet doen is een ernstig risico voor je teef?indien ja mijn excuses dan. "

Joh je hoeft ook niet zo lullig te doen, bereik je niks mee. zoals ik al zei, tuurlijk lijkt het me hardstikke leuk en de tijd hebben we. Maar maakt t uit, ik ga haar dus leeg laten spuiten, ben niet traag van begrip ik wil gewoon geen overhaaste beslissing maken want vind het nogal wat. Fijn dat jij er zo makkelijk over denkt maar ik niet en weet zeker dat ik daar niet de enige in ben!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Als jij ondanks dat je zelf graag de pups wilt houden, er toch voor kiest om de boel ongedaan te laten maken (leeg laten spuiten vind ik zo naar klinken ...), denk ik dat je juist heel er goed voor je teefje kiest. Je zet haar belang boven dat van jezelf. En dat vind ik dan wel weer een compliment waard!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine teef grote reu?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^