Leuke ras ideeen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Puck (Gast)

Hallo allemaal!

Momenteen heb ik een super lieve golden retriever van 10 jaartjes oud alweer.. Nou heb ik besloten dat ik er graag een hondje bij wil. Ik wil deze graag samen met mijn oudere laten opgroeien, vandaar een pup.

Nou heb ik wat wensen natuurlijk! Ten eerste geen golden, geweldig ras maar wil een andere hond om vergelijking te verkomen.. Nou heb ik genoeg tijd om elke dag genoeg te wandelen / fietsen / skeeleren! Nou wil ik graag een niet te groot en niet te klein ras.. Maatje golden is prima! Een niet te hyperactief ras maar wel een sportieve hond. Ik ben op zoek naar een beetje het golden karakter, open lief en sociaal. Toch zoek ik ook een will to please..

Zelf zat ik te denken aan een Bearded collie... Mooi maatje, geweldig karakter en leuk om mee te werken.. Wie heeft er nog meer ideeen? En wat is jullie mening over een flatcoated retriever?

Dank je!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuke ras ideeen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik denk dat een flatcoat, of een Nova Scotia Duck Tollin retriever (ja schrijf ik het zo goed?), of misschien een schotse collie wel wat voor je is?

Bearded collies zijn inderdaad ook erg leuk

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

hahah tsjah hoe consequent ben je ? volgens mij zou jij prima een husky aan kunnen als je idd elke dag wilt fietsen en/of lang wilt wandelen . Huskies zijn alleen hyper op het moment dat ze mogen werken . in huis zijn het verschrikkelijke luilakken . oh en in de zomer hebben ze het veel te warm . dus dan hoef je alleen s'avonds als ze zon weg is even een half uurtje te lopen . overdag liggen ze dan toch voor pampus hahah :P
en je kan met ze steppen , als jij fietsen met je hond leuk vind. vind je steppen geweldig gegarandeerd.


je kan m ook leren loslopen alleen daar moet je dan wel echt vanaf dag 1 mee beginnen . (letterlijk) lekker in een fietsmandje mee naar het bos of op de arm . en dan daar neer zetten en lekker gaan spelen . je kan best een uurtje in het bos zijn . doe je een grote handdoek meenemen om op te zitten ( wordt toch mooi weer ) tien minutjes spelen . en dan laat je m is lekker op zijn gemakje rond snuffelen of liggen als tie dat wilt.

Puck (Gast)

Wat mij nou erg aanspreekt bij mijn golden is haar enorm open karakter.. Hoe zit dat bij een flatcoated? Een beardie heeft dat wel geloof ik! En ohja ik neem m meestal gewoon makkelijk overal mee naartoe..

Puck (Gast)

Husky had ik nog niet naar gekeken... Zal eens wat rond gaan googlen;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Schotse collie? :-) Maar als je van het uiterlijk van de bearded collie houdt vind je de schotse collie misschien minder mooi. Ze hebben in mijn opinie in ieder geval ook een open, lief en sociaal karakter. Ze kunnen wel eens wat terughoudender zijn, maar die collie's ben ik eigenlijk nog niet tegengekomen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuke ras ideeen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^