Ligt liever buiten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Andor heeft 2.5 jaar binnen gelegen, maar sinds hij een kennel heeft ligt hij daar liever in.

Kan dit kwaad dat hij nu al de gehele dag buiten ligt?
Hij heeft een dubbelwandig 4.5cm geisoleerd nachthok met genoeg kleden erin. Binnen liggen doet hij niet meer graag, meneer loopt na het uitlaten direct naar de achterdeur en zodra ik die open doe neemt hij ook een sprintje naar het hok.

Kan het zijn dat het binnen teveel indrukken waren voor hem? Hij is een hond die snel last van prikkels heeft en binnen ook vrij vaak alert is en zo dus weinig rust krijgt naar mijn idee. Zou dit het zijn waarom hij liever in een prikkelarme omgeving ligt?

Ik laat hem lekker buiten gaan als hij dat wil, hij zou het zelf wel het beste weten, als ik naar de achterste schuur loop komt hij soms even uit het nachthok, maar zodra ik weer bij de schuur weg kom ligt meneertje alweer te slapen.

Vandaag heeft hij vanaf half 10 tot 6 buiten gelegen met tussendoor uitlaat momenten. Zou hij zelf wel aangeven als hij dit liever niet wil?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ligt liever buiten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy 3 doggies

honden foto van marjan & roxy

je hebt een mooi hokje voor je hond lees ik wel.

het mooie weer komt er weer aan dus zou me niet te druk maken..
onze hond ligt ook de hele dag buiten..en savonds komt ze naar binnen huppelen en ploft ze op haar kleed neer..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lente, en de zomer komt eraan, de honden willen nu graag buiten, en als jouw hond het heerlijk daar heeft, en veilig is, geen probleem toch, wel lekker snachts bij je binnen, een hond moet wel in je nabijheid vertoeven vind je niet ? :-D

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" lente, en de zomer komt eraan, de honden willen nu graag buiten, en als jouw hond het heerlijk daar heeft, en veilig is, geen probleem toch, wel lekker snachts bij je binnen, een hond moet wel in je nabijheid vertoeven vind je niet ? :-D "


In November wou hij al altijd graag naar buiten, als gevolg daarop in Januari een Kennel aangeschaft en een mooi nachthok, sindsdien is hij bijna niet meer binnen te krijgen.

Snachts ligt hij binnen, maar met tegenzin, hij wil het liefst gewoon gezellig in zn uppie buiten liggen.

Alleen de temperaturen maakte ik me een beetje druk om dus, omdat hij er natuurlijk niet naartoe heeft kunnen groeien qua vacht.

Zou het ook echt kunnen dat hij zelf de keuze heeft gemaakt om in een prikkelarme omgeving te vertoeven?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Is het bij jullie buiten dan prikkelarmer dan binnen? 
Bij ons is het net omgekeerd: buiten zijn honderden geurtjes, vogels die overvliegen, insecten, geluiden uit de tuinen, van de straat, blaadjes die vliegen... het is er net veel interessanter, hahaha.
Persoonlijk zou ik het heel erg jammer vinden, moest m'n hond het verkiezen een hele dag alleen te zijn in een kennel boven in mijn -ahum geweldige O-)- gezelschap te vertoeven. Heeft ie altijd zo'n afstand gehouden? Of is het nu pas?

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Beau ligt ook graag buiten, en vooral nu ook met dit weer, nu zijn we laatste 4 dagen echt druk geweest met veel mensen over de vloer, dus verkiest hij ook om buiten in zijn buitenhok te willen gaan liggen..dus zal vast ook wel te maken kunnen hebben dat het té druk is geweest.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" Is het bij jullie buiten dan prikkelarmer dan binnen?
Bij ons is het net omgekeerd: buiten zijn honderden geurtjes, vogels die overvliegen, insecten, geluiden uit de tuinen, van de straat, blaadjes die vliegen... het is er net veel interessanter, hahaha.
Persoonlijk zou ik het heel erg jammer vinden, moest m'n hond het verkiezen een hele dag alleen te zijn in een kennel boven in mijn -ahum geweldige O-)- gezelschap te vertoeven. Heeft ie altijd zo'n afstand gehouden? Of is het nu pas? "


Buiten gaat hij in zijn nachthok liggen en hier zijn totaal geen prikkels. Het is een simpel hok waar hij dus niet naar buiten kan kijken, alleen vanmiddag lag hij even voor het hok in de zon, verder ligt hij in het hok.

Afstand nemen heeft hij eigenlijk nooit gedaan en nu nog steeds als hij binnen is ligt hij bij me in de buurt, maar buiten lijkt wel zijn rustmomentje/omgeving te zijn.
Ik vind het verder geen probleem als hij liever buiten ligt, hij heeft wel meer rare geintjes, heb er al mee om leren gaan, haha.
Het is een typetje maar wil graag dat hij rust vind bij zichzelf, want hij is altijd al onrustig in huis, en het lijkt nu enorm te beteren nu hij overdag buiten ligt en savonds niet meer MOET slapen, maar het gewoon mag omdat hij daags al de hele dag heeft liggen slapen.

Wou er nog even een foto bij doen van zijn hok, maar me telefoon vertikt het even om hem te verzenden, haha.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Oke, telefoon heeft toch maar besloten de foto naar de computer te willen verzenden.
Bij deze dus nog de foto van zijn hok.

Klopt overigens dat er nog geen dak op ligt, moet er nog een tijdelijk dak op leggen (gezien de komende verhuizing ga ik nu niet de dakplaten verzagen op dit formaat aangezien de kennel nu 1.5x3 meter is en straks 3x3 meter word.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

In elk geval, lucky Andor, als die mag kiezen :-)

Als Andor niet ziek lijkt en hij is liever buiten... Vindt idd misschien dat er binnen teveel prikkels zijn, ofwel houdt hij van de buitenlucht, de prikkels die zijn neusje en oren daar krijgen :-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als hij verder goed levendig en attent is, lijkt het me geen probleem. Wel ongezellig...
Terugtrekken kan ook bij pijn en ziekte voorkomen.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Andor heeft absoluut geen pijn of is ziek.
Hij is ontzettend gezond, heel alert als ik buiten ben met hem lopen etc. Oogt dus 100% gezond, maar hij liet al vaker blijken in huis geen rust te vinden, alleen telkens neit opgemerkt.

Nu lijkt hij een stuk gelukkiger...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ligt liever buiten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^