Vermoeden honden mishandeling (GOEDE BERICHT)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Liever annoniempje (Gast)

Hallo,,

Eerdere berichten van mij waren fout (niet af) deze is goed.

Ik ben benieuwd of iemand tip heeft voor het vermoeden van hondenmishandeling.
Namelijk ken ik een hond die ontzettend bang is voor lage mannen stemmen en grote handen die in de nek komen. De hond krimpt dan helemaal in elkaar of deinst achteruit. Terwijl de hond tegen mij heel vrolijk is en blij. Ook heeft de hond geen speeltjes of mandjes om in te slapen. De hond ligt alleen op een kale koude metalen plaat in de bench. Helaas heb ik geen bewijs of iets, helaas.

Heeft iemand tips? zodat ik de hond kan helpen, als ik de hond wel kan helpen.
en de baasjes natuurlijk, misschien doen ze het onbewust ofso.

groetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vermoeden honden mishandeling (GOEDE BERICHT)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een dergelijk bericht las ik inderdaad al eerder, maar daar kon je niet reageren, want dan kreeg je te zien "no topic"

Ga eens een telefoongesprek aan met een inspecteur in jouw regio. Telefoonnummers vind je hier

https://hondenbescherming.nl/contact/

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

"
Namelijk ken ik een hond die ontzettend bang is voor lage mannen stemmen en grote handen die in de nek komen. De hond krimpt dan helemaal in elkaar of deinst achteruit.
"

Van wie weet je dit dan?
Heb je dit gezien dan?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

de bench is niet direct het teken van mishandeling. onze cocker slaapt ook in een bench zonder iets omdat hij alles sloopt wat in zijn bench komt..

en er zijn gewoon honden die bang hebben van mannen .. de pup van vrienden van mij heeft zo enorme bang van mannen. en toch is hij nooit mishandeld of geen slechte ervaring me mannen ..

heb je iets anders gezien ( bvb te mager, ziekte ofzo ..) waardoor je nog vermoeden hebt?

want direct iemand aanduiden dat hij zijn dieren mishandeld is wel zwaar..

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik zou gewoon eens langs gaan en dan constateren of er slecht voor de hond gezorgd word,of zelfs mishandeld.je kan met normale belangstelling voor de hond een praatje aanknopen.Slapen op een koude metalen vloer of wat is niet zo heel gek hoor.Heb hier zelf ook een hond die het liefst op een stenen vloer ligt.Weet je zeker dat de hond het daar slecht heeft kan je de link van Loesje eens raadplegen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Het is inderdaad moeilijk om klacht neer te leggen of dergelijke. Ik wil ook dat ze eens bij een buurman gaan kijken maar ze willen het niet anoniem doen. Ik moet hier nog wel enkele jaren wonen en wil geen ruzie... (is een vreemd volkje)

Anoniem (Gast)

" de bench is niet direct het teken van mishandeling. onze cocker slaapt ook in een bench zonder iets omdat hij alles sloopt wat in zijn bench komt..

en er zijn gewoon honden die bang hebben van mannen .. de pup van vrienden van mij heeft zo enorme bang van mannen. en toch is hij nooit mishandeld of geen slechte ervaring me mannen ..

heb je iets anders gezien ( bvb te mager, ziekte ofzo ..) waardoor je nog vermoeden hebt?

want direct iemand aanduiden dat hij zijn dieren mishandeld is wel zwaar.. "

Nee, de bench is ook niet het ergst. De hond kan wel tegen spullen, die maakt het niet stuk.
Maar het zijn aantal dingen opelkaar. En dieren mishandeling is dan snel gezegt, maar weet even geen andere benaming. Wel had de hond laatst een pijnlijke plek. En eet de hond slecht(is geen vermoeden daarvan hoor lijkt mij)

Anoniem (Gast)

" Ik zou gewoon eens langs gaan en dan constateren of er slecht voor de hond gezorgd word,of zelfs mishandeld.je kan met normale belangstelling voor de hond een praatje aanknopen.Slapen op een koude metalen vloer of wat is niet zo heel gek hoor.Heb hier zelf ook een hond die het liefst op een stenen vloer ligt.Weet je zeker dat de hond het daar slecht heeft kan je de link van Loesje eens raadplegen. "

Nee, de bench is ook niet echt een vermoeden daarvan, maar het zijn aantal dingen bij elkaar.
Ook deze hond vind koude stenen of iets dergelijks geen probleem.

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Vind het wel een behoorlijke beschuldiging. Mijn hond deinst ook in elkaar als een vreemde zomaar aan haar zit, vooral als je teveel boven haar gaat hangen of haar om de nek pakt. En mijn andere hond ligt ook in een kale bench op de stalen onderplaat.

Anoniem (Gast)

" Vind het wel een behoorlijke beschuldiging. Mijn hond deinst ook in elkaar als een vreemde zomaar aan haar zit, vooral als je teveel boven haar gaat hangen of haar om de nek pakt. En mijn andere hond ligt ook in een kale bench op de stalen onderplaat. "

Zoals ik al eerder zij,, is het niet de bench. Dat is meer uitmezelf, dat ik het fijner voor een hond vind met een kleedje(mits een hond dat niet stuk maakt) 
Verder weet ik, dat een hond niet zomaar in elkaar deinst als iemand op van voren de halsband wil pakken ofso.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mja, ik vind het ook niet "schandalig" om een hond zonder deken in een bench te leggen.. Wellicht is er een reden voor. Toegegeven, mét deken is waarschijnlijk comfortabeler!
Het in één duiken doet mijn hondje ook als je haar vanaf boven benaderd. Gisteren raakte ik haar zachtjes aan met mijn teen (had geen schoen aan, wilde dat ze stopte met zich opdringen bij een vriendin) en ze schoot naar de andere kant van de kamer en gilde alsof ik haar net had vermoord. Maar ik zweer je dat ik haar nog nooit geschopt of geslagen heb! ;-) (ik weet natuurlijk niet wat er met haar gebeurd is voor ik haar kreeg)

Wat ik probeer te zeggen is dat dingen soms niet zo zijn zoals ze lijken. Maar mocht je je echt zorgen maken, een telefoontje plegen kan geen kwaad. En het is een makkelijk nummer. "144 - red een dier!" :-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Dan moet ik bekennen, mijn honden zijn dan ook zwaar mishandeld, ze hebben geen speelgoed, Sari-kiz heeft geen mand, kleed of dergelijke, de twee kleintjes liggen ook nog samen in de bench zonder kleed.
En lopen met droog weer ook nog veel achter het huis.
O ja en Sari-kiz is bang voor bezem en dweil

Wat je daar allemaal zegt dat vind jij misschien zielig, maar sommige honden vernielen kleden, anderen zeiken er constant overheen, en als een hond is opgevoed door een vrouw alleen, komen mannen vaak door de zware stem en bouw intimiderend over, mijn jongste hond zeikt ook in haar broek voor kerels.
Vrouw alleen, dus zijn mijn formaat gewend.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vermoeden honden mishandeling (GOEDE BERICHT)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Even voorstellen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^